Gönderen Konu: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ  (Okunma sayısı 85473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ
« Yanıtla #160 : Şubat 06, 2016, 20:31:07 »
araç yaylandığında veya sağa sola yaylandığım zaman rahatsız edici gıcırtılar geliyordu.sünger değişti ve ses gitti.bazı araçlarda rastlandığı için değiştirdiler.
Mehmet hocam, sürücü koltuğunda kendimizi topladığımız Zaman , sağ sola yaslandığım Zaman sünger sesi geliyor. Araba yaylandığında veya çukura girdiğim Zaman bir ses yok. Acaba servise ben de mi başvurayım? Ben siz diyene kadar sorun olarak algılamamıştım olayı. Bugün takmaya başladım kendi kendime :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2016, 20:32:50
Mehmet hocam, sürücü koltuğunda kendimizi topladığımız Zaman , sağ sola yaslandığım Zaman sünger sesi geliyor. Araba yaylandığında veya çukura girdiğim Zaman bir ses yok. Acaba servise ben de mi başvurayım? Ben siz diyene kadar sorun olarak algılamamıştım olayı. Bugün kafaya takmaya başladım kendi kendime :) bu işlem için koltuk sökülüyor mu?
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Şubat 06, 2016, 20:31:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #161 : Şubat 12, 2016, 20:37:41 »
selam  arkadaşlar, biraz önce direksiyonu çevirince kolon sesi gibi bir ses duydum. Acaba bir defaya mahsus  çıkan bir ses mi diye direksiyonla biraz daha oynadım ve o ses gene geliyor. Yeni corollası olan arkadaşlar böyle bir ses duyanınız var mı?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2016, 20:39:05
Bu ses, direksiyon simidi sona dayandığında vurdurma sonucu çıkan vuruntu sesi değil arkadaşlar. Direksiyon tam sona dayanmadan gelen bir ses. Her iki yöne de aynı sesi duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Şubat 12, 2016, 21:38:53 »
Bende de yaptı bu sesi. Ara sıra yapıyor ama kesiliyor. Bazen direksiyon kolonunun bakaliti de çıkarabiliyor. Çok sesli koro mübarek.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Şubat 13, 2016, 13:24:54 »
Salih beyin aracı

https://vimeo.com/155215306
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Şubat 13, 2016, 14:06:45 »
Kış kastiği aldım gy ultragrip 8. İnanılmaz azaldı yol sesi olayı arkadaşlar. Bridgestone mahvediyor bu arabayı bilginize. Ayrıca zaten her konuda belirtiyorum bu şikayetimi tekrar belirteyim. Cvt şanzımandan kaynaklı motor sesi sorunu oldukça ısınamayacağım bu arabaya. Gıcık bir motor sesi olduğunu düşünüyorum. İzolasyonun faydası olurmu sizce? Yoksa satacağım muhtemelen hevesle aldığım ilk sıfır arabamı
     Enteresan olan ise benim kadar kimse dile getirmiyor bu meseleyi. Havalandırma deliğinden gelen tıkırtı tabi benide rahatsız eder ama işkence tarzında olan motor sesine nasıl bu kadar normal bakılıyor hayret. Cvt için konuşuyorum tabiki. Manuelde problem yok
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de bugün az da olsa cvt şanzımandan kaynaklanan  motor sesinden rahatsız oldum. biraz fazla ses çıkartıyor gibi geliyor. kaput altı izolatörü taktırsam faydası olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Şubat 13, 2016, 21:59:05 »
Salih beyin aracı

https://vimeo.com/155215306
sankı dıreksıyon kılıdınde bı sıkıntı var gıbı
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #166 : Şubat 13, 2016, 22:56:07 »
Direksiyon kilidi neresi hocam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Şubat 13, 2016, 23:53:21 »
sankı dıreksıyon kılıdınde bı sıkıntı var gıbı

Bana sanki bir yere tıklıyormuş gibi geldi direksiyon kutusunun orada bir şeyler yanlış yerleştirilmiş gibi.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • 36 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Şubat 13, 2016, 23:57:11 »
Sağlamdır diye toyota alıyoruz, ses gelmeyen yeri yok maaşallah, direksiyon, fren kapı, ön konsol, kredisi bitsin satıcam, ev almıycam mersedes alıcam okadar gıcık oldum ya, traktör gibi her yerden ses, cvt şanzıman bendede gürültülü ama sabahları , geri görüş kamerası direksiyon her yerde ses var asfalt dışında her yolda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Şubat 14, 2016, 00:11:10 »
Bana sanki bir yere tıklıyormuş gibi geldi direksiyon kutusunun orada bir şeyler yanlış yerleştirilmiş gibi.
Tevfik hocam, ben de sesi dün farkettim. Daha önce var mıydı bilmiyorum. Ama bu konsol sesi falan alışmıştım . Bu ses harbi çok canımı sıktı. Arabaya binerken korkar oldum. Bugün nerden ses gelecek acaba diye.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:14:22
Diğer tırstığım nokta ise, hala mekanik bir sorun yok. Mekanik sorunlar çıkmaya başlarsa işte o zaman daha kötü olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Şubat 14, 2016, 00:39:38 »
Tevfik hocam, ben de sesi dün farkettim. Daha önce var mıydı bilmiyorum. Ama bu konsol sesi falan alışmıştım . Bu ses harbi çok canımı sıktı. Arabaya binerken korkar oldum. Bugün nerden ses gelecek acaba diye.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:14:22
Diğer tırstığım nokta ise, hala mekanik bir sorun yok. Mekanik sorunlar çıkmaya başlarsa işte o zaman daha kötü olacak.

Abi büyük şehirde yaşıyorsunuz sanırım servis yakınsa gidin baktırın. Diğer yandan ne deseniz haklısınız ben sesleri artık takmıyorum teybi açıyorum. Siz bu gidişle arabayı satarsınız söyleyeyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Şubat 14, 2016, 00:45:12 »
Abi büyük şehirde yaşıyorsunuz sanırım servis yakınsa gidin baktırın. Diğer yandan ne deseniz haklısınız ben sesleri artık takmıyorum teybi açıyorum. Siz bu gidişle arabayı satarsınız söyleyeyim :D
Salı günü servise gidecem gene, 3 yerde ses sorunum var şu anda. Koltuk plastiklerinde, touch ekran üstü havalandırma kısmında ve bu direksiyondan gelen ses. Kesmeden vermeyin arabayı dicem

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:47:03
Manavgat'ta yaşıyorum. Burda toyota servisi yok. Antalya'ya gidiyorum 80 km. Çok gittim servise. Bakalım daha ne kadar gideriz? :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:49:49
bunlar da ses yapıyor bende. Araba yaylandıkça üstünde oturan varsa koltukta. Bunlar ses yapıyor. Gıcırt gıcırt diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Şubat 14, 2016, 01:01:05 »
Salı günü servise gidecem gene, 3 yerde ses sorunum var şu anda. Koltuk plastiklerinde, touch ekran üstü havalandırma kısmında ve bu direksiyondan gelen ses. Kesmeden vermeyin arabayı dicem

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:47:03
Manavgat'ta yaşıyorum. Burda toyota servisi yok. Antalya'ya gidiyorum 80 km. Çok gittim servise. Bakalım daha ne kadar gideriz? :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2016, 00:49:49
bunlar da ses yapıyor bende. Araba yaylandıkça üstünde oturan varsa koltukta. Bunlar ses yapıyor. Gıcırt gıcırt diye.

Uzakmış, tahmin ediyorum kıvrımlı yolları filan, bende de direksiyon kutusu silecek kolunu oynattığımda o da oynuyor az bir şey iki elimle tuttuğumda sıkıntı yok yazın  Trabzon'a geçtiğimde söyleyeceğim. Geçmiş olsun inşaAllah bir çözüme ulaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 118000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Şubat 14, 2016, 22:35:50 »
aracı ilk aldığımda usta direksiyonu tam sağ ve sola çevirmişti.tamam sorun yok deyip bırakmıştı.bir yerleri uygun şekilde sıkmamışlar tarzında birşeyler söylemişti elektrik ustası.tarih ocak 2014 idi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1300
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Şubat 14, 2016, 23:51:50 »
Benim aracımda aldığım ilk günden beri parke yollarda giderken tavan döşemesinin arkasında bir yerlerden ses geliyor. Başka başına gelen var mı acaba? ve nasıl çözülebilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Şubat 16, 2016, 19:13:53 »
selam  arkadaşlar, bugün şikayetlerim için servise girdim. Yapılan işlemler şöyle;
1- Direksiyonu sağa sola çevirince gelen sesi dinlettim. Ses, direksiyon kilidinin tam oturmamasından geldiği söylendi. Şu anda ses yok .
2- Sağ koltuk plastiğinden ses geliyordu, çıt çıt tarzı. O ses için koltuk altından işlem yapıldı, o sesten de kurtuldum.
3- Arka koltuk önünde bulunan güç kaynağına elektrik gelmiyordu, o iş de halledildi.
4- Touch ekran üstünden bazen sert asfaltta vızıltılar geliyordu, o kısma izolasyon yaptırttım, şu an için o kısımda da ses  kesildi.
5- Geri geri giderken az da olsa bir anlık vonglama sesi oluyor bazen dedim. Arka balataları benim görebildiğim kadarıyla zımpara tarzı bişeyler yaptılar. Şimdilik ses yok. Daha sonra gelir mi bilmiyorum.
6- 100 TL karşılığında da toyota yol yardım paketi satın aldım.

Camlara film için 5 yıl garantili 300 liraya yapacaklar. Havalar ısınınca onu da yaptırcam.

Şimdilik kafam rahat arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Şubat 16, 2016, 20:44:57 »
gecmıs olsun dıreksıyon kılıdındendır dıye demıstım demek kı dogruymus. valla salıh bey yanlıs anlama ama sızın aracta da baya bı sıkayet cektınız.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Şubat 16, 2016, 21:00:50 »
gecmıs olsun dıreksıyon kılıdındendır dıye demıstım demek kı dogruymus. valla salıh bey yanlıs anlama ama sızın aracta da baya bı sıkayet cektınız.
Evet Eyüp hocam, demek ki ben kilit damağını iyi sıkıştıramamışım. Şu anda herhangi bir ses yok çok şükür direksiyonumda. Koltuk plastiği üzerinde birisi varken araba sağa sola yaylandıkça gıcırt tarzı ses yapıyordu. Koltuğu sökmemiz lazım dediler. Ben de olmaz dedim :) sonradan sökmeden hallettiler sağ olsunlar. Şimdilik kafam rahat. İnşallah ses problemi yaşamam bir daha :) ben çok titiz ve pimpirik birisiyim. Titiz davrandıkça sorunlar olabiliyor. Ya da bu sorunlar herkeste var, ben abartıyorum. Servise de dedim zaten, beni böyle kabul edin dedim :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2016, 21:07:36
Eyüp hocam, ben bir de şunu anladım. Arabanın garantisi varken mümkün olduğu kadar çok binmek lazım arabaya. Arabayı kullanıldıkça kendine geliyor ve ortaya çıkacak sorunlar çıkıyor. Belli bir süreden sonra iyice kendini buluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #178 : Şubat 17, 2016, 06:16:15 »
Sakınan göze çöp batar derler ya sizinkiler o misal ne kadar üstüne düşerseniz dikkat ederseniz olmadık yerden sorun çıkıyor  :D
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Şubat 17, 2016, 13:07:04 »
selam  arkadaşlar, bugün şikayetlerim için servise girdim. Yapılan işlemler şöyle;
1- Direksiyonu sağa sola çevirince gelen sesi dinlettim. Ses, direksiyon kilidinin tam oturmamasından geldiği söylendi. Şu anda ses yok .
2- Sağ koltuk plastiğinden ses geliyordu, çıt çıt tarzı. O ses için koltuk altından işlem yapıldı, o sesten de kurtuldum.
3- Arka koltuk önünde bulunan güç kaynağına elektrik gelmiyordu, o iş de halledildi.
4- Touch ekran üstünden bazen sert asfaltta vızıltılar geliyordu, o kısma izolasyon yaptırttım, şu an için o kısımda da ses  kesildi.
5- Geri geri giderken az da olsa bir anlık vonglama sesi oluyor bazen dedim. Arka balataları benim görebildiğim kadarıyla zımpara tarzı bişeyler yaptılar. Şimdilik ses yok. Daha sonra gelir mi bilmiyorum.
6- 100 TL karşılığında da toyota yol yardım paketi satın aldım.

Camlara film için 5 yıl garantili 300 liraya yapacaklar. Havalar ısınınca onu da yaptırcam.

Şimdilik kafam rahat arkadaşlar.

Salih bey sanırım Antalya'daki Toyota servisi bu konularda uzmanlaşmış.Benim de bozuk yollarda göstergenin bulunduğu yerden bir zırıltı sesi geliyor, ayrıca malum bir de fren sesimiz var. Bir aksilik olmazsa Nisan'ın ilk haftası Antalya'ya gelme ihtimalim var, sizin gittiğiniz servis hangisi acaba?