0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bagaj fitilini yerine montajlamaya yarayan bu açık ağız gibi görünen kısımın içinde U şeklinde metaller vardır.Fitil boyunca dizelenmiş bu metal ağızları bir pense ile hafifçe sıkıp aralığını daraltabilirsiniz. Dolayısiyle yerine sıkıca girip sabit bir şekilde kalacaktır.Dikkat edilmesi gereken şey, pense ile fazla sıkmamaya özen göstermek, yoksa metal çıkıntıya çok zor montajlanır.Sıkılığını başlangıçta deneyerek devam edin.
Aydın, sanada aynı şeyi önerdiğimde henüz bu fotoğrafı yayınlamamıştın, bu fitilden herşey geçer. Arabayı satacağına yetkili serviste yeni orjinal fitil alıp taktırsaydın sorunun halolmuş olacaktı.
Aynı benim eski araçta olan bulgular, hiç uğraşma direk fitili değiştir, ben satacagım diye masraf etmedim, orjinal fitil; 250TL
Tekin abi tavsiyen için teşekkürler, senin olayı düşünmüştüm ama pense ile bazı yerleri çok bazı yerleri az sıkarım belki, elimin ayarı olmaz diye düşünmüştüm. Ama sen böyle deyince aklıma bişey geldi, önce onu deneyeyim. Dayım marangoz, iki sağlam ve düz 1 er metre tahta bulup, işgenceyle eşit güçte sıkayım arasına fitilin metal yerini koyup Dün servisin önünden geçerken uğradım, fitili yarım metre sağa kaydırdılar ve fitile kauçuk spreyi sıktılar sonra arabayı yıkadılar, su kaçmadı içeriye. Bi müddet böyle dursun bakalım. Eğer yine kaçarsa yukardaki dediğimi yapıcam. Teşekkürler...Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 15:23:08Birkaç deneme bende yapayım uzatmam zaten Aydın bey, direk değiştirecem.
Bol su tut bence Mehmet hocam, az suda benimkide almıyor du.
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Benim mazdamda da stop contalarından kaynaklı su alma vardı. Dayson poliüretan Mastik ile contaların üstüne 2 kat çekildi ve far yerinr oturtuldu. Kuruduktan sonra baktığımda esnek ama sert fitil gibi bir yapıda olduğunu gördüm. Su alma sorunları olanlara tavsiye ederim.