0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bozuk mu Bildiğin yırtık yahu bu Denizli Çal mı? Babadağ mı? Tavas mı?
Geçmiş olsun. Serum lastiği o deformasyonu giderir, fitil lastiğinin içinden geçecek şekilde konursa ve dış fitilde yırtık yoksa.
Merhaba arkadaşlar, bilindiği üzere Mart ayından beri su alma konusuyla uğraşıyorum, bu süreçte 2 yetkili serviste toplam 10 gün kaldı araç, izmir tokullar fitilden demişti, inanmadim ve değiştirmedim, Balıkesir Altan fitilde değil arka bagaja kriko vurucaz dedi!!! Ki bu da çok çelişkiliydi, neyse bugün Izmir 2.sanayi de ufak göçükleri duzelttirmek icin, bir ustadaydım, bu soruna da baktık, tamponu söktük, birisi içeri girdi, su tuttuk dışarıdan, suyu bagaj kapağın üst tarafı ile fitilin temas ettiği yerden su atlayarak aşağı doğru süzülüyor, ve stepnenin oraya kadar gidiyor, usta fitil çok deforme olmuş ve ezilmiş dedi, fitili değiştirirsek yeni fitil daha diri olacağı için su oradan atlamayacak diyor, sanırım fitile inanmanın vakti geldi, bugün cikmacıda benim aracın aynısını buldum, adam 250tl dedi zaten sıfırı o para dedim ve tersleyip çıktım, yan sanayi bulabilirmiyiz, su sorununu çözse yeterli.
Aydın bey ne fitilmiş bu böyle. Arkadaşlar ilk günden demişti sanırım bagaja biri girsin dışardan su tutun diye Artık fitilden olduğuna kanaat getirdiğinize sevindim. Bende 1 kere gittim çıkmacıya servisle aynı parayı verdi. Yan sanayi alırım yine de gitmem daha çıkmacıya.
Evet Mehmet Bey bu süreçte servislere bıraktım, birisi fitil birisi değil deyince kararsız kaldım fakat bugünkü usta o kadar iyi bir usta olunca kesinleşti, valla yan sanayi almak daha mantıklı zaten usta cikmalardan Hayır gelmez demişti, sanırım fitil zamanla yer yapıp alisiyormus zamanla onun icin yan sanayide olsa sıfır almak mantıklı gibi.
Fitilin yirtik olan yerini bagajin alt ve orta kismina verseniz. Ben onceki aracimda o sekilde yapmistim
Daha önce de oradaydı zaten Ilke, yine su almıştı sanırım yırtık yerinden değilde, ezildigi ve bagaj kapağıyla tam oturmadigi icin suyu atlatip aliyor.
-İlk iki maddeyide şöyle çözücem, fitilin geçtiği iç kısmı aralığı genişlediği için kolay çıktığını düşünüyorum. Fitili çıkartıp, saclara kablo bandına benzer biraz kalın sağlam bir bant ile bantlayacağım (fitilin biraz zorla girmesi, sağlam tutması ve sac ile fitil arasında boşluk olmaması için), Onun üstüne fitili takacağım.
Sanırım bu konu corollanın çoğunda olduğu gibi bende de var. Bugün yağmurdan sonra bagaja baktığımda;1- Fitilin üst kısmının ıslak, ve bagaj kapağının iç kısmında fitile denk gelecek kenarlarında hafif ıslak gibiydi. (nemli gibi)2. Fitili kaldırmak istedim, çok kolay çıktı. ve altındaki saclar da nemliydi.3. Stepnenin altı kuru, jantın üst kısmı nemli . Stepnenin altındaki yuvarlak bir yer kapalıydı, sanırım açık olması gerekiyor. Bu nemi ondan yaptığını düşünüyorum.-İlk iki maddeyide şöyle çözücem, fitilin geçtiği iç kısmı aralığı genişlediği için kolay çıktığını düşünüyorum. Fitili çıkartıp, saclara kablo bandına benzer biraz kalın sağlam bir bant ile bantlayacağım (fitilin biraz zorla girmesi, sağlam tutması ve sac ile fitil arasında boşluk olmaması için), Onun üstüne fitili takacağım. Enson kauçuk spreyi varmış onu sıkacağım."Fitilin altındaki sacın ıslanması garibime gitti"Böyle bir uygulama yapsam sizce uygunmudur? ya da sizin tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mı? olmadı en son fitil bakacağım.