0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yokuş kalkış süresini uzatma ihtimali varmıdır ? eşime 2 sn yetmiyor
Boş bir alanda, uygun bir rampada art arda deneme yaptırmanı önerebilirim Özgür. Yeterli olmaz ise; El freni kullanımı işe yarayabilir. El freni kullanımı aslında bir acemilik değil, doğru kullanım göstergesidir de.
Diğer marka araçlarda eğim sensörü ile çalışan (otomatik) yokuş kalkış desteği Toyota da niye böyle yapılır. Mutlaka bir amacı vardır ama şu anda anlam veremiyorum. Bilen arkadaş var mı? Bizi aydınlatırsa sevinirim.
corollada anlam veremeyeciğiniz pek çok eksikle karşılaşacaksınız. Buna hazırlayın kendinizi
Ben bunu Toyotadaki satış görevlisine sordum. O da bana Toyatanın bunu balataların uzun ömürlü olması için böyle yaptığını söyledi. Arabayı kullanan kişinin gerektiğinde yokuş kalkış desteğini devreye sokarak, gereksiz durumlarda arabanın devreye sokmasının engelleniş olacağını böylece fren balatalarının uzun ömürlü olacağını söyledi.
Ben bunu Toyotadaki satış görevlisine sordum. O da bana Toyatanın bunu balataların uzun ömürlü olması için böyle yaptığını söyledi. Arabayı kullanan kişinin gerektiğinde yokuş kalkış desteğini devreye sokarak, gereksiz durumlarda arabanın devreye sokmasının engelleniş olacağını böylece fren balatalarının uzun ömürlü olacağını söyledi. Esat hocam ben de toyota corolla d4d premium otomatik arabamı nasip olursa önümüzdeki çarşamba günü teslim alacağım. Ama arabadan şimdiden çok soğudum. Halbuki 3 ay kadar araştırma yaptım. Ekonomik ve Otomatik bir araba istiyordum. Önceki arabam opel otomatikti. Benzinde çok yakıyordu bu yüzden tüp taktırmak zorunda kaldım. Şimdiki arabamında benzinli olmasını istemiyordum. Bu yüzden opel ve fordu eledim. Bir ara honda fabrika çıkışlı lpgliyi düşündüm. Hem tüplü arabaya binmek içimden gelmedi hem de arabayı biraz köy yollarında kullanacaktım, toyota kadar dayanıklı olabileceğini düşünmedim. Sonra wv ve toyota arasında kaldım. Wolksvagenin forumlarında dsg şanzıman ile ilgili sorunları okudukça iyice daraldım. Arıza yaptığında tamiratı için yüksek maliyet istiyorlardı. Çevremden de birkaç kişiden dsg ile ilgili arızaları duyunca ondan da vazgeçtim. Skoda ve seat için ise onların hem dsgli olması hem de ikinci ellerinin toyota kadar iyi olmaması sebebiyle eledim. Bu yüzden bir tek geriye toyota kaldı. Aracıda haftaya çarşamba alacam inş. Ümit ediyorum pişman olmam. Ama senin dediklerini okudukça acaba çooook büyük hatamı yaptım diyorum. Umarım bu arabayla mutlu olurum. Babam engelli olduğu için onun adına bu arabayı alıyorum. Ve 5 yıl bu arabayı kullanacaz. İnş beni yarı yolda bırakmaz.
Satış görevlisi bilmeden sallamış teknik konularda hangi satış görevlisinin bilgisi olabilir ki diğer firmalar Toyota kadar düşünememişmi de yokuş eğim sensörü koymuş yani diğerlerinde hill holder yüzünden fren balataları daha mı çabuk bitecekmiş peki bu devreye girmeyen hill holder yüzünden kaza yaşanırsa ne olacak.
hayati eksiklikler değil davlumbaz yok gösterge tablosunda far lambası yok hıza duyarlı kapı kilitleme yok cam açma düğmelerinde aydınlatma yok otomatik yokuş kalkış yok vb. kaldı ki siz gayet ucuza almış olacaksınız. Rahatlıkla göz ardı edebilirsiniz. Benim gibi 75 bin liraya yakın para verseniz emin olun çok gücünüze giderdi. Şöyle düşünün: siz ederini vermiş olacaksınız bana göre. Bir de satarken rahat bir şekilde karla satacaksınız. Hiç kafanıza takmayıp aracınızı iyi günlerde keyifle binin. Hayırlı uğurlu olsun.
Esat hocam ben de toyota corolla d4d premium otomatik arabamı nasip olursa önümüzdeki çarşamba günü teslim alacağım. Ama arabadan şimdiden çok soğudum. Halbuki 3 ay kadar araştırma yaptım. Ekonomik ve Otomatik bir araba istiyordum. Önceki arabam opel otomatikti. Benzinde çok yakıyordu bu yüzden tüp taktırmak zorunda kaldım. Şimdiki arabamında benzinli olmasını istemiyordum. Bu yüzden opel ve fordu eledim. Bir ara honda fabrika çıkışlı lpgliyi düşündüm. Hem tüplü arabaya binmek içimden gelmedi hem de arabayı biraz köy yollarında kullanacaktım, toyota kadar dayanıklı olabileceğini düşünmedim. Sonra wv ve toyota arasında kaldım. Wolksvagenin forumlarında dsg şanzıman ile ilgili sorunları okudukça iyice daraldım. Arıza yaptığında tamiratı için yüksek maliyet istiyorlardı. Çevremden de birkaç kişiden dsg ile ilgili arızaları duyunca ondan da vazgeçtim. Skoda ve seat için ise onların hem dsgli olması hem de ikinci ellerinin toyota kadar iyi olmaması sebebiyle eledim. Bu yüzden bir tek geriye toyota kaldı. Aracıda haftaya çarşamba alacam inş. Ümit ediyorum pişman olmam. Ama senin dediklerini okudukça acaba çooook büyük hatamı yaptım diyorum. Umarım bu arabayla mutlu olurum. Babam engelli olduğu için onun adına bu arabayı alıyorum. Ve 5 yıl bu arabayı kullanacaz. İnş beni yarı yolda bırakmaz.