0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İbrahim bey inşallah yakıt tüketi mi sizi üzmez ve tüp taktırmak zorun da kalmazsınız. Benim aklıma takılan konu toyotanın kesilmek bilmeyen trim sesi, arabayı köy yolların da kullanacağınızı belirtmişsiniz. İlerleyen zaman da bu konudaki izlenimlerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum. Keşke dizel alsaydınız
Toyotada kafa hep sorunsuzluğa çalıştığı için, servistekilerde sorulara hep bu yönde cevap veriyorlar. Toyota koymamışsa sorun çıkmasın diyedir düşünüyorlar Bu arada bi arkadaşın aracında vardı, kalkışta özellikle aracı tutuyordu. Bi yerde de düşük hızlarda performans kaybına neden oluyor diye okumuştum. Belki toyota haklıdır. Yani inşallah Hocam işte sizin yazınızda herşey gizli zaten. Bahsettiğiniz şartlarda alabileceğiniz en iyi aracı almışsınız, daha ne olsun.Aracınız hayırlı olsun. Emin olun kullandıkça seveceksiniz. Yeterki ön yargılı davranmayın.
Yokuş kalkış desteği ile ilgili ilginç bir saptamam oldu bugün. Araç yeni çalıştığında yani motor soğukken, sistem devreye girmiyor.. Sadece bende mi oldu yoksa herkes aynı durumu yaşıyor mu?
Evet yaa. Ben bi ara aracı direk yokuşta parketmiştim, çalıştırdığımda kalkışta devreye alamadım.
Otomatik olsa hafif yokuşlarda devreye sokamıyoruz diye şikayet ederiz
Bugün tekrar denedim de, çalıştırdıktan sonra el frenini indirmeden yokuş kalkış desteği devreye girmiyor. Soğuk sıcak farketmiyor...
İyi de zaten normali de el freni indikten sonra devreye girmesi. Ben yokuş da park halindeyken soğuk motoru çalıştırdığım da el frenini indirince yokuş kalkışı devreye sokabiliyorum. Bence sizin arabada sorun var.
El freni aktif'ken hillholder'ın çalışmaması kadar mantıklı bir şey olamaz galiba Çok fazla şey bekliyorsunuz galiba...
Ben yeterince açık anlatamadım herhalde..sistemin araç ilk çalıştığında devreye neden girmediği üzerine yazmıştım. Ancak sonradan da farkettim ki, araç ilk çalıştığında, kuvvetle muhtemel çoğumuz gibi ben de park halinde el freninde bıraktığım için sistem devreye girmiyor. Yani bunda çok fazla şey beklemekle ilgisi yok:) yeni alışıyoruz henüz 600 km yapmışım da...
Alfa'da yokuş kalkış 1 saniye Bu arada merak ettim, Toyotalarda geri viteste de devreye giriyor mu? Tepe aşağı park ederken örneğin.