Gönderen Konu: Sürpriz  (Okunma sayısı 9811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Sürpriz
« Yanıtla #80 : Şubat 11, 2015, 23:39:18 »
Batmış bir firma ismi ile tekrar piyasaya girmeye çalışmaktansa yeni bir isim her zaman daha fazla ilgi çeker.

İnsanlar MMT şanzımandan nefret ettiler ama şimdi MM şanzımanı sevmeye başladılar.

Model olarak Suzuki B modellerden faydalanılabilir.

Suzuki; çin'e (birçok model), hindistana (Maruti), italyaya (fiat sedici-SX4), almanyaya (Fabia bir önceki kasa swift), abd'ye (bir çok markaya bir çok model) son modellerinin dahi patentini çok uygun fiyatlarla satan bir firma.

Suzuki dünya çapında çok fazla satış rakamlarına ulaşamayan ama teknolojik olarak etkili bir firma.

Suzukiden bir model alınabilir, gerek görülürse motoru farklı bir firmadan alınabilir (Mitsubishi motor patenti satmayı sever), sorun teknolojik değil,

Sorun, devlet desteğinin, yerli otomobil üretici firmanın arkasında her zaman durması gerektiğidir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 11, 2015, 23:39:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 12, 2015, 01:25:33 »
Aslında olay bence üretememe değil, üretmeme meselesi. Allah'a şükür, bu ülkede kafamıza taktığımız her bir haltı beceririz biz.

Ama bu ülkede yatırım yapmak, tesis kurmak ve üretim yapmak akıl karı değil. Karşınıza binbir engel, binbir dert çıkıyor. Destek değil köstek görüyorsunuz bol bol.  Bu yüzden ben şahsen o kadar sermayem olsa hiçbir şekilde bu tür bir işe yatırım yapmam. O kadar eziyete karşılık çok düşük bir kar marjı olacak. Çok daha dertsiz bir şekilde çok daha yüksek mar marjı elde etmek varken, otomotivin derdiyle ne uğraşayım? Ticarette öyle vatan millet sakarya kavramı falan da yoktur. Uluslararası alanda ticaretin, üretimin, yatırımın kuralları bellidir. Hiç kimse vatan millet diye milyon dolarlık ölü yatırım yapmaz.

Çok basit bir örnek vereyim, ben iki tane şirket sahibiyim. Normal bir insan şirketi büyütmek, geliştirmek, daha çok üretmek, daha çok istihdam yaratmak, daha çok kazanmak ister, öyle değil mi?

Ben ise tam tersi, büyümeyi kontrol altında tutmak ve mevcut durumu sürdürmek için uğraşıyorum. İş hacmim,  müşteri portföyüm beni büyümeye zorlasa da, ben büyümemek için bütün yöneticilik becerilerimi zorluyorum. Çünkü şirket x2 büyüdüğü zaman derdim x4 büyüyor maalesef.

Siyasi ve ekonomik olarak yarının ne olacağı belli olmayan, bununla birlikte devlet babayı her zaman arkanızda hissettiğiniz (destek olmak için arkanızda değil ama, dikkat etmek lazım arkaya) bir ülkede bu tür yatırımlar yapmak, şarjörü full olan bir silahla rus ruleti oynamak gibi bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Şubat 12, 2015, 03:25:08 »
Aslında olay bence üretememe değil, üretmeme meselesi. Allah'a şükür, bu ülkede kafamıza taktığımız her bir haltı beceririz biz.

Ama bu ülkede yatırım yapmak, tesis kurmak ve üretim yapmak akıl karı değil. Karşınıza binbir engel, binbir dert çıkıyor. Destek değil köstek görüyorsunuz bol bol.  Bu yüzden ben şahsen o kadar sermayem olsa hiçbir şekilde bu tür bir işe yatırım yapmam. O kadar eziyete karşılık çok düşük bir kar marjı olacak. Çok daha dertsiz bir şekilde çok daha yüksek mar marjı elde etmek varken, otomotivin derdiyle ne uğraşayım? Ticarette öyle vatan millet sakarya kavramı falan da yoktur. Uluslararası alanda ticaretin, üretimin, yatırımın kuralları bellidir. Hiç kimse vatan millet diye milyon dolarlık ölü yatırım yapmaz.

Çok basit bir örnek vereyim, ben iki tane şirket sahibiyim. Normal bir insan şirketi büyütmek, geliştirmek, daha çok üretmek, daha çok istihdam yaratmak, daha çok kazanmak ister, öyle değil mi?

Ben ise tam tersi, büyümeyi kontrol altında tutmak ve mevcut durumu sürdürmek için uğraşıyorum. İş hacmim,  müşteri portföyüm beni büyümeye zorlasa da, ben büyümemek için bütün yöneticilik becerilerimi zorluyorum. Çünkü şirket x2 büyüdüğü zaman derdim x4 büyüyor maalesef.

Siyasi ve ekonomik olarak yarının ne olacağı belli olmayan, bununla birlikte devlet babayı her zaman arkanızda hissettiğiniz (destek olmak için arkanızda değil ama, dikkat etmek lazım arkaya) bir ülkede bu tür yatırımlar yapmak, şarjörü full olan bir silahla rus ruleti oynamak gibi bir şey.

Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Büyümeyi her türlü güzel sanan yöneticilerimiz var. halbuki kanserli gibi büyüyoruz, bir noktadan sonra patlayacak. Üniversitelerimiz de böyle değil mi zaten, kahvehane köşesinde oturacağına üniversitede sırada otursun mantığıyla her geçen yıl gereğinden fazla öğrenci alınıyor her bölüme. Patlayacağız bir zaman sonra ama ne zaman hayırlısı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #83 : Şubat 12, 2015, 07:45:03 »
@ Atilla Üsküplü bey, güzel bir noktaya değinmişsiniz.

Son 10 yıl boyunca arkadaşlarımı hep uyarmışımdır, büyümeyi bir kenara bırakın, mevcut hacminiz bile büyük gelecektir, küçülün!.. diye.

Olaya kişisel ticaret adamı şeklinde bakınca, zaten örnekler bol, yabancı, dünyaca tutulan bir marka getir, üret, kar yap, büyü.

Oysa, yerli otomobil üretimi, yerli silah sanayii gibidir, arkada devlet olur, yerli silah sanayimizi kuranlarda bizim insanımız değilmidir? ama onlar hem ar-ge yaparlar hemde büyürler.

Devlet demek, aslında yine biz demektir, yani halk.

Ülke savunması için silah sanayiisini nasıl destekliyor ve gelişmeleriyle övünüyorsak,

Yine Bizler aynı şeyi yerli otomobil için de istiyormuyuz?

İlk yerli otomobilimizin Maybach gibimi olmasını hayal ediyoruz, bir BMW veya Toyota gibimi görünmesini istiyoruz, yoksa başlangıçta Lada Vesta gibi bir şey ürettiğimizde "bizden bukadar iş çıkar" deyip meyva veren ağacı ilk biz mi taşlayacağız.

Eğer bizler gerçekten ucuz, kaliteli, güncel bir yerli otomobil istiyorsak, başlangıçta çok büyük hayaller kurmamalıyız ve üretildiğinde desteklemeliyiz. Bizler derken Toyota ve muadili otomobillere erişebilenleri kastediyorum. Yoksa çıktığında böyle bir otomobilin ülkemizde satış patlaması yapmaması için hiç bir neden yok. Ülkemizde hala araç sayısının çok düşük olmasının sebebi ekonomidir.

Milli otomobile hem insanımız rahat ulaşabilecektir hemde yurt dışına satıldığında ülkemize katma değeri daha fazla olacaktır. Yurt dışına yerli otomobil satmak demek, yerli yan sanayiimizinde kapasite artışı yapacağı anlamına gelir.

Fatih Mehmet arkadaşımız Vesteli örnek verdi, oysa aynı şey onun içinde geçerliydi, devlet sahip çıkıp destekleseydi, bugün Sony televizyonlar, Casio elektronik ürünler, basit telefonlar gibi aslında maddi değeri sıfıra yakın şeyler için yurt dışına büyük döviz kaybımız olmazdı.

Ülkemizin özellikle güneyinde ve diğer bir çok bölgelerinde peynir ekmek gibi Klima satışı yapılmaktadır, ama buna rağmen 1 tane dahi %100 yerli klima üreticimiz yoktur.

Örnekler çoğaltılabilir, zaten ülkemizin en büyük problemide budur.

Yerli malı haftamızda yediğimiz ürünler bile ithal.     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 12, 2015, 07:52:58 »
Yukarıda abilerimin de belirttiği gibi bende vestel in üretemedigini değil uretmedigini söyledim aslında
Tekin abi saab konusunda ise aslında patent konusuna vurgu yapmak istedim patentlerini kullanırız demek istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Şubat 12, 2015, 08:00:28 »
Tekin abi saab konusunda ise aslında patent konusuna vurgu yapmak istedim patentlerini kullanırız demek istedim

Fatihcim, Patentin nesini kullanacaksın, o bir kağıt.

Otomobilin kalıbının patenti olur. Yani o kalıbı kullanmayacaksan patentinide kullanmayacaksındır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 447 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Şubat 12, 2015, 08:05:52 »
Tekin abi benim anladığım en önemli sorun devlet desteği
o zaman devletin her fırsatta yerli otomobil e destek vereceğiz demesi sadece sözde mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #87 : Şubat 12, 2015, 08:33:47 »
Tekin abi benim anladığım en önemli sorun devlet desteği
o zaman devletin her fırsatta yerli otomobil e destek vereceğiz demesi sadece sözde mi

Devlet direkt olarak tek bir firmayı ataması gerekiyor bu küçük bir firma dahi olabilir aslında (bizden büyük!), çünkü oturup kim üretecek dediği zaman üreticiler arasında mızıkçılık oluyor, 1. sorun bu. 2.side devlet gerçekten yapması gereken yardımı - desteği - muafiyetleri açıklığa kavuşturmuyor, buda yatırımcıda isteksizlik yaratıyor.

Bu konuda bizim devletimiz "yaparsınız siz büyüksünüz" deyip gaza getirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Şubat 12, 2015, 08:47:55 »
bu gerçekmi acaba :) fena gidiyor alet gerçek ise :)

BYD Qin in a Nine Car Drag Race

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Şubat 12, 2015, 08:52:58 »
Devlet direkt olarak tek bir firmayı ataması gerekiyor bu küçük bir firma dahi olabilir aslında (bizden büyük!), çünkü oturup kim üretecek dediği zaman üreticiler arasında mızıkçılık oluyor, 1. sorun bu. 2.side devlet gerçekten yapması gereken yardımı - desteği - muafiyetleri açıklığa kavuşturmuyor, buda yatırımcıda isteksizlik yaratıyor.

Bu konuda bizim devletimiz "yaparsınız siz büyüksünüz" deyip gaza getirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Biraz daha bastırılsa, Toyotaclubtr olarak biz bir araya gelip yapacağız. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Şubat 12, 2015, 09:00:40 »
Biraz daha bastırılsa, Toyotaclubtr olarak biz bir araya gelip yapacağız. :islik:

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 12, 2015, 09:11:09 »
Bu gidişle öyle görünüyor abi  :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Şubat 12, 2015, 09:11:43 »
bu gerçekmi acaba :) fena gidiyor alet gerçek ise :)

BYD Qin, 1500cc Turbo - Hybrid 303hp 440nm ise neden olmasın!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Şubat 12, 2015, 09:12:51 »
440nm tork, rüya gibi. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #94 : Şubat 12, 2015, 09:15:36 »
440nm tork, rüya gibi. :)

Aynı motor Yaris R - Hybrid.. 414hp - 650Nm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Şubat 12, 2015, 09:17:13 »
Aynı motor Yaris R - Hybrid.. 414hp - 650Nm

Tekin abi geçersin artık buna sen :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Şubat 12, 2015, 09:23:16 »
Tekin abi geçersin artık buna sen :)

Keşke çinde satıldığı fiyatlara buraya gelsede bir çok kişi binse. 70 bin TL beni aşıyor.

Araçta çift kavrama kullanılmasıda hızlanma ve tork seviyesini artırıyor.

Kullanılan şanzıman aynı Porschede ki gibi frene basarken gaza sonuna kadar basıp ani kalkış yapmaya müsade ediyor.

Sanırım bunu sadece S modunda yapıyor aksi halde debriyaj balatasını çabucak bitirir veya Eco modda yokuşlarda geri kaçardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Şubat 12, 2015, 09:35:23 »
Corolla hybrid olsa 100000tl olacak o zaman. Ama yinede iyi satılır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Şubat 12, 2015, 09:39:03 »
Tr'de Hafif ticari, Ağır ticari ve binek otomobil satışlarında ilk iki sırayı paylaşan Ford ve Fiat'ın sahibi KOÇ baba ne derse o olur arkadaşlar. Kendine 1 kuruş zarar getirecek hiçbir işe girmezler. Yerli otomobilide sana ürettirmezler. Herşey siyasi... Erdoğan bile başeğdiremediyse siz yerli otomobili unutun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 447 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Şubat 12, 2015, 09:47:48 »
Tr'de Hafif ticari, Ağır ticari ve binek otomobil satışlarında ilk iki sırayı paylaşan Ford ve Fiat'ın sahibi KOÇ baba ne derse o olur arkadaşlar. Kendine 1 kuruş zarar getirecek hiçbir işe girmezler. Yerli otomobilide sana ürettirmezler. Herşey siyasi... Erdoğan bile başeğdiremediyse siz yerli otomobili unutun.
Ben de aynı fikirdeyim koç Holding önemli Istede coktaaaan yapardı. Hemde hükümet ile arasındaki Sorunlarda cabası bu yüzden de devletten destek anlamıyor.

hayaller 1.5 440 nm tork hayatlar 1.0 100 nm  tork malesef