0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında olay bence üretememe değil, üretmeme meselesi. Allah'a şükür, bu ülkede kafamıza taktığımız her bir haltı beceririz biz. Ama bu ülkede yatırım yapmak, tesis kurmak ve üretim yapmak akıl karı değil. Karşınıza binbir engel, binbir dert çıkıyor. Destek değil köstek görüyorsunuz bol bol. Bu yüzden ben şahsen o kadar sermayem olsa hiçbir şekilde bu tür bir işe yatırım yapmam. O kadar eziyete karşılık çok düşük bir kar marjı olacak. Çok daha dertsiz bir şekilde çok daha yüksek mar marjı elde etmek varken, otomotivin derdiyle ne uğraşayım? Ticarette öyle vatan millet sakarya kavramı falan da yoktur. Uluslararası alanda ticaretin, üretimin, yatırımın kuralları bellidir. Hiç kimse vatan millet diye milyon dolarlık ölü yatırım yapmaz. Çok basit bir örnek vereyim, ben iki tane şirket sahibiyim. Normal bir insan şirketi büyütmek, geliştirmek, daha çok üretmek, daha çok istihdam yaratmak, daha çok kazanmak ister, öyle değil mi? Ben ise tam tersi, büyümeyi kontrol altında tutmak ve mevcut durumu sürdürmek için uğraşıyorum. İş hacmim, müşteri portföyüm beni büyümeye zorlasa da, ben büyümemek için bütün yöneticilik becerilerimi zorluyorum. Çünkü şirket x2 büyüdüğü zaman derdim x4 büyüyor maalesef. Siyasi ve ekonomik olarak yarının ne olacağı belli olmayan, bununla birlikte devlet babayı her zaman arkanızda hissettiğiniz (destek olmak için arkanızda değil ama, dikkat etmek lazım arkaya) bir ülkede bu tür yatırımlar yapmak, şarjörü full olan bir silahla rus ruleti oynamak gibi bir şey.
Tekin abi saab konusunda ise aslında patent konusuna vurgu yapmak istedim patentlerini kullanırız demek istedim
Tekin abi benim anladığım en önemli sorun devlet desteği o zaman devletin her fırsatta yerli otomobil e destek vereceğiz demesi sadece sözde mi
Devlet direkt olarak tek bir firmayı ataması gerekiyor bu küçük bir firma dahi olabilir aslında (bizden büyük!), çünkü oturup kim üretecek dediği zaman üreticiler arasında mızıkçılık oluyor, 1. sorun bu. 2.side devlet gerçekten yapması gereken yardımı - desteği - muafiyetleri açıklığa kavuşturmuyor, buda yatırımcıda isteksizlik yaratıyor.Bu konuda bizim devletimiz "yaparsınız siz büyüksünüz" deyip gaza getirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmamıştır.
Biraz daha bastırılsa, Toyotaclubtr olarak biz bir araya gelip yapacağız.
bu gerçekmi acaba fena gidiyor alet gerçek ise
440nm tork, rüya gibi.
Aynı motor Yaris R - Hybrid.. 414hp - 650Nm
Tekin abi geçersin artık buna sen
Tr'de Hafif ticari, Ağır ticari ve binek otomobil satışlarında ilk iki sırayı paylaşan Ford ve Fiat'ın sahibi KOÇ baba ne derse o olur arkadaşlar. Kendine 1 kuruş zarar getirecek hiçbir işe girmezler. Yerli otomobilide sana ürettirmezler. Herşey siyasi... Erdoğan bile başeğdiremediyse siz yerli otomobili unutun.