0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin abi, otokar minibüs, otobüs, zırhlı araç, treyler, hafif kamyon ve arazi aracı üreten bir Koç Holding iştirakidir.Dikkatini çekerim
Koç otomobilleri için aynı şeyleri düşünemiyorum.Koç ürünleri konusunda nedense ön yargımı kıramadım.
Konunun içi de sürprizlerle dolu olmuş Burada şu sorulabilir bence; tüketiciler olarak, yerli otomobili hangi şartlarda alırdınız? Fiyat, segment, donanım vs...
Bugün Mercedes ile Renault, BMW ile Toyota .... birbirinden parça alıyor ise üretilecek yerli otomobilde birilerinden parça almak zorunda.O zaman yerli olmuş oluyor mu? Paradox var bu işte.Yerli araba benim gözümde sadece gereksiz bir hayal. Bence olmamalı.
...artık herşey o kadar ileri teknoloji olduki, farklı ülkelerde satılan yeni Tempra..!
Dünyada bütün otomobil ve teknoloji sanayileri devlet desteklidir...
Hangi ülkede hâlâ üretilmekte Tempra? Yoksa bir benzetme mi yaptınız?
Birde araç üzerindeki yardımcı sistemleri düşünmek lazım.Mesela ABS ve türevleri,Bununda bir elektronik kontrol modülü var. Ve bu türevler EU ile birlikta TR dede zorunlu oldu.Bu alfabetik sistemleride Bosch haricinde yapabilen veya kendini kanıtlayabilen bir sistemde ben duymadım.Kısaca yerli oto üretilse yeni yasa nedeni ile ESP zorunlu.Ve onu Bosch tan başka yapan yok.Ve Bosch un bu ürünleri imal ettigi en büyük fabrikalardan birisi Bursada.Araba mı üretmek daha karlı, yoksa her marka araca bunu üreten bu firma mı daha karlı?Yinede araba yapalım diyor isek artık fosil değil hidrojen fuel cell li araba yapalımda bari eski teknolojiye yatırım yapmayız.
Not: abd otomobil üretimindeki otomobillerin yarısından fazlası yabancı kopyasıdır. Yani mesele kopyalamak değildir, önemli olan yerli patentli olmasıdır.
Benzetme değil, italyanca bu videoda yazılmış Yeni Tempra, yeni Lansman ismiyle Viaggio, aynı platformu kullanmış olabilirler.https://www.youtube.com/watch?v=rrtwTA7aWWkAynı aracı Dodge almış Dart modeli olarak abd'de pazarlıyor ve videolarında da Fiat'tan aldıklarını söylüyorlar.Çinde de Fiat Viaggio olarak satışta ve aynı zamanda Çinde yapılıyormuş. Fiat italya web sayfasında yok....
Şimdiki haberlerde ise, 2015 son çeyreğinde yenilenmiş Tempra, Viaggio olarak piyasaya çıkacağı yönünde,çinde ve abd'de satılmakta olan Fiat Viaggio = Yerli ?
Yeni Tempra diye lanse edilen arabanın uzaktan yakından Tempra ile alakası yok.Yeni diyebilmemiz için eskisinden izler taşımalı.Hormonlu Linea dense hani yine ama Tempra ile bağdaştıramadım...Haksızmıyım?