Gönderen Konu: Sürpriz  (Okunma sayısı 9802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Sürpriz
« Yanıtla #60 : Şubat 10, 2015, 02:00:35 »
Benimde hoşuma gitti,gerçekten güzelmiş..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 10, 2015, 02:00:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 10, 2015, 09:41:21 »
Tekin abi, otokar minibüs, otobüs, zırhlı araç, treyler, hafif kamyon ve arazi aracı üreten bir Koç Holding iştirakidir.Dikkatini çekerim :)

Koç otomobilleri için aynı şeyleri düşünemiyorum.
Koç ürünleri konusunda nedense ön yargımı kıramadım.

Haklısın o cümle ile genellemiş oldum oysa;

Özellikle Ford, yıllarca kalitesini artırmamış Arçelik vs şimdilerde euro5 ve A sınıfı beyaz eşya zorunlulukları nedeniyle daha teknoljik ürünlere yönelmek zorunda kalıyor.

Koç bu kadar büyümesine rağmen hala yerli otomobil markası konusunda belirgin bir gösterge sunmadı.
Oysa Lineayı yerli otomobil olarak geliştireceği konusunda bir çok haber çıkmıştı.

Şimdiki haberlerde ise, 2015 son çeyreğinde yenilenmiş Tempra, Viaggio olarak piyasaya çıkacağı yönünde,

çinde ve abd'de satılmakta olan Fiat Viaggio = Yerli ?

https://www.youtube.com/watch?v=rrtwTA7aWWk

https://www.youtube.com/watch?v=TEJ_0irfiVQ

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/dodge/dart
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 10, 2015, 14:02:58 »
 Konunun içi de sürprizlerle dolu olmuş :)
 Arkadaşlar, düşüncelerin sahiplerini lütfen tartışmayalım, düşüncenin kendisini tartışalım. Bu arada bazı şeyler detaya girince göründüğünden çok daha farklı olabilir.
 Yerli otomobil için isim önerilerinin ortaya konduğu bir konumuz da mevcut sitemizde.
 Burada şu sorulabilir bence; tüketiciler olarak, yerli otomobili hangi şartlarda alırdınız? Fiyat, segment, donanım vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 10, 2015, 14:13:33 »
Tekin bey bu arada enjektör temizleyicileri konusun da çok hassas davrandığınızı bilerek bir paylaşımda bulunmak istiyorum.

Geçtiğimizi hafta sonu yaklaşık 1600 km yol yaptım 150 si würt 250 si falken marka olmak üzere 70 litreye kattım, rom çok aradım ama bulamadım würtdün 330 ml si de çok para idi 2 ürüne toplam 18 lira vererek 700 km yol yaptım çok dikkat etmediğim için 9 litre yaktı ama gelirken otoban hariç 100 ü geçmedim ve 0 rakımdan 950 rakıma(mersinden-ıspartaya) ortalama 7.1 yaktırmayı becerebildim.

Bu temizleyici konusunda bu kadar detaylı paylaşımda bulunmasaydınız şimdiye çok önemsememiş olurdum.Tekrar teşekkür eder keyifli sürüşler dilerim..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Şubat 10, 2015, 15:52:40 »
Konunun içi de sürprizlerle dolu olmuş :)

Burada şu sorulabilir bence; tüketiciler olarak, yerli otomobili hangi şartlarda alırdınız? Fiyat, segment, donanım vs...

Günümüzde üretilen otomobillerin standartları artık çok yüksek, bakınız Çindeki kopya ürünler, rusyadaki lada, artık herşey o kadar ileri teknoloji olduki, farklı ülkelerde satılan yeni Tempra..!

Bu durumda ülkemizde üretilecek (eğer üretmeye karar verebilirlerse) yerli otomobilde bu standartların altında kalmaz diye düşünüyorum.

Bu konu, sadece yerli otomobil üretimi hakkında açılmış bir forumda da hala incelenmeye devam ediyor ve çok bilgili insanlar yorumlar yapmışlar.

Ülkemizin ekonomisi malum, hiç iyi değil, Koç ve onun kadar büyükler şöyle diyorlar; "eğer yerli otomobil üretirsek bu orjinal modellerimizin satışını düşürür ve zincirleme ekonomi etkilenir"

Bu şekilde açıklama yapmalarının altında 2 sebep yatıyor.

1- Devlet, yerli otomobil üretimi için destekte bulunmaz ise, maliyet yüksek olacağı için sadece 3 - 5 bin lira ucuz diye kimseye yerli otomobil satamayız.
2- Maliyeti pahalı olan bir ürünü yurt dışına da satamayız.

Demekki işin özünde her nekadar babayiğit bulunamamış gibi gözüksede aslında olay taa en başlara dayanıyor, Devrim otomobilinin üretilmemesi için o günü kimler bu projeyi rafa kaldırdıysa hala aynı şekilde durum devam ediyor.

Dünyada bütün otomobil ve teknoloji sanayileri devlet desteklidir.

Şu unutulmamalıdır, eğer yabancı patentli üretim ile ekonomiyi kalkındırabilseydik bugün Türkiye ekonomik anlamda çok daha iyi durumda olmalıydı. O sebeple yerli üretim yapılmalıdır, sadece otomobilde değil her türlü teknoloji barındıran ürün üretimi devlet desteği almalıdır. 

Devlet destekli babayiğidin üreteceği araç eğer Toyota fiyat listesindeki tutarların yarısı kadar olursa, Türk insanının üreticiyi ne kadar mutlu edebileceğini hayal bile edemeyiz.

Bu şartlar altında bu aracın ihracatının yapılamaması gibi bir şeyde söz konusu olamaz.

Not: abd otomobil üretimindeki otomobillerin yarısından fazlası yabancı kopyasıdır. Yani mesele kopyalamak değildir, önemli olan yerli patentli olmasıdır.

Not: Yerli otomobil üretmek milli davranıştır. Yerli otomobil üreten ülkelerin hiç biri geri kalmış ülke değildir. Güney afrikada da Toyota üretiliyor, sizce bu ülke ne durumdadır? Çin ve Hindistan neden bizi solladı? Çünkü milli kararlar aldılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 10, 2015, 16:10:00 »
Bugün Mercedes ile Renault, BMW ile Toyota .... birbirinden parça alıyor ise üretilecek yerli otomobilde birilerinden parça almak zorunda.
O zaman yerli olmuş oluyor mu? Paradox var bu işte.

Kaldı ki ülkemizde araç fiyatlarının niçin yüksek oldugu belli, orada ki sistem çözülmeden ucuz araba (aynı donanım motorda %50 fark)  imkansız.

O zaman yerli araba üretecek babayiğite verilecek tavizler yerine daha mantıklı yatırımlar ile refah seviyesinin arttırılması daha mantıklı değil mi?

Yerli araba benim gözümde sadece gereksiz bir hayal. Bence olmamalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Şubat 10, 2015, 16:22:15 »
Bugün Mercedes ile Renault, BMW ile Toyota .... birbirinden parça alıyor ise üretilecek yerli otomobilde birilerinden parça almak zorunda.
O zaman yerli olmuş oluyor mu? Paradox var bu işte.

Yerli araba benim gözümde sadece gereksiz bir hayal. Bence olmamalı.

Paradox yok, bugün çin bile her şeyi kendisi üretmiyor, önce parçaları hazır alıyor sonra gerekiyorsa kopyalıyor. Bir ürüne patent parası ödüyorsanız, stratejik konularda müdahale edemiyorsanız nerede üretildiğinin hiç önemi yoktur, o ürün yerli değildir.

Bugün otomobil üreten zengin ülkeler, ekonomik olarak kalkındıktan sonra hobi olsun diye otomobil üretmeye başlamadılar. 100 yıl önce ahırlarda başladılar bu işlere, ürettikleri araçları dünyaya satarak para kazandılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #67 : Şubat 10, 2015, 17:11:25 »
 Yerlilik kavramı ayrı bir konu, kısaca değinmek gerekirse Ahmet'e aynen katılıyorum.
 Herhangi bir şeyin üretiminde, ve hele ki çok yüksek sabit maliyete sahip otomobil üretiminde sadece teknoloji ya da para babası yaklaşımları ile bu işin olmayacağını herkes biliyor. ''Yürü'' gibi sözler de gaz dışında teşvik olmaz sanırım. Bu işin programlanması gerekiyor. Bunun için de otomobil üretim işinin kendi içinde parçalara ayrılması ve her parçanın ayrı ayrı yönetilip, sonuçta nihai ortamda karar verilmesi gerekiyor. Belli teknolojiler Ar-Ge ile geliştirilebilir, zaten Ar-Ge belli bir noktayı değil, süreci tanımlar. Hedef daima ileridedir. O hedefe ulaşırken de bir sürü başka geliliştirmeler sağlanmış olur teknolojik anlamda. Bunu sadece otomobil için düşünmemek lazım. Otomobil için kurulacak Ar-Ge merkezi, bir çok başka sektöre de ufuklar açacak, kolaylıklar sağlayacaktır geliştireceği teknolojiler ile.
 İşin üretim sistemleri boyutu vardır. İşin içine Yalın kavramını sadece ismen sokarsanız diğer her şey sadece boşa harcanan kaynak olarak kalır. Gerçek anlamda, sürekli gelişme metotları ortaya koyarak, dünyaya örnek olacak anlamda Yalın şekilde üretim sistemi kurulmalı ve sürekli geliştirilmelidir.
 Üretime geçmeden önce hangi pazarların hedef seçileceği, gelecek ile ilgili öngörüler de masaya yatırılarak irdelenmelidir.

Bu arada teknolojik anlamda bazı ağır sanayi üretimleri de ülkemizde gerçekleştirilmekte ve gerçekleştirilme yolunda yatırımlar yapılmaktadır. Bunlar basında çok yer almıyor ancak bazıları gerçekten çok önemlidir, bence en az otomobil kadar. Ancak otomobilin marka ve dolayısı ile reklam olarak önemli bir avantajı olduğu açıktır dünya pazarları düşünüldüğünde.

Eşgüdümlü olarak eğitim de gelecek perspektiflerine uygun olmalıdır. Örneğin hatırlarsanız Toyota Meslek Liselerinde eğitimler vermişti, bunun çok önemli faydalarını gördü Türkiye'de. Maalesef bu konuda biraz duraklama devresinde gibiyiz, umarım tekrar gelişme evresine geçeriz kısa zaman içinde.

Bu konuda olumlu ya da olumsuz her görüş bence gerçekten çok değerli, zaten bir iş yapılacak ya da yapılmayacaksa bu şekilde süzgeçlerden geçmeli. Ne mutlu buradaki herkese ki bu sürece o ya da bu şekilde katkıda bulunuyoruz. Umarım sonu da herkes için mutlu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Şubat 10, 2015, 17:57:59 »
Koçun güzel itirafları olan videoyu izlemelisiniz.

Yukarda açıkladığım gibi, devlet desteği olmadıkça babayiğit korkar.

https://www.youtube.com/watch?v=hNRg7wN7A_8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 10, 2015, 18:27:11 »

...artık herşey o kadar ileri teknoloji olduki, farklı ülkelerde satılan yeni Tempra..!
Hangi ülkede hâlâ üretilmekte Tempra? Yoksa bir benzetme mi yaptınız?
Dünyada bütün otomobil ve teknoloji sanayileri devlet desteklidir...
BMW, Mercedes, Rolls Royce, Rover. Škoda, ... ... ... gibi hepimizin bildiği markalar özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında, ordularına gerek teçhizat gerekse de yeni teknolojiler anlamında büyük destekler vermişler; savaş sonrasında da devletten büyük destek, teşvik, ...vs. almışlardır.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 10, 2015, 18:36:14 »
Birde araç üzerindeki yardımcı sistemleri düşünmek lazım.

Mesela ABS ve türevleri,
Bununda bir elektronik kontrol modülü var. Ve bu türevler EU ile birlikta TR dede zorunlu oldu.
Bu alfabetik sistemleride Bosch haricinde yapabilen veya kendini kanıtlayabilen bir sistemde ben duymadım.

Kısaca yerli oto üretilse yeni yasa nedeni ile ESP zorunlu.
Ve onu Bosch tan başka yapan yok.

Ve Bosch un bu ürünleri imal ettigi en büyük fabrikalardan birisi Bursada.

Araba mı üretmek daha karlı, yoksa her marka araca bunu üreten bu firma mı daha karlı?

Yinede araba yapalım diyor isek artık fosil değil hidrojen fuel cell li araba yapalımda bari eski teknolojiye yatırım yapmayız.   ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Şubat 10, 2015, 18:52:09 »
Hangi ülkede hâlâ üretilmekte Tempra? Yoksa bir benzetme mi yaptınız?

Benzetme değil, italyanca bu videoda yazılmış Yeni Tempra, yeni Lansman ismiyle Viaggio, aynı platformu kullanmış olabilirler.

Aynı aracı Dodge almış Dart modeli olarak abd'de pazarlıyor ve videolarında da Fiat'tan aldıklarını söylüyorlar.

Çinde de Fiat Viaggio olarak satışta ve aynı zamanda Çinde yapılıyormuş. Fiat italya web sayfasında yok.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2015, 18:58:09

Mesela ABS ve türevleri,
Bununda bir elektronik kontrol modülü var. Ve bu türevler EU ile birlikta TR dede zorunlu oldu.
Bu alfabetik sistemleride Bosch haricinde yapabilen veya kendini kanıtlayabilen bir sistemde ben duymadım.

Araba mı üretmek daha karlı, yoksa her marka araca bunu üreten bu firma mı daha karlı?

Yinede araba yapalım diyor isek artık fosil değil hidrojen fuel cell li araba yapalımda bari eski teknolojiye yatırım yapmayız.   ;)

Zaten olaya parça bazında bakarsak "dünyada hiç bir ülkenin yerli otomobili yoktur" diyebiliriz.

Dünyanın en büyük uçağı Airbus A-380 motorları için ve Uzay mekiği parçalarıda üretmekteyiz.

Dünya için parça elbette üretmeliyiz, https://www.youtube.com/watch?v=hNRg7wN7A_8  Koçun dilediği gibi, başlangıçta tek bir firmaya verilmiş üretim hakkı ile yerli otomobil yapılmalıdır.

Not: abd otomobil üretimindeki otomobillerin yarısından fazlası yabancı kopyasıdır. Yani mesele kopyalamak değildir, önemli olan yerli patentli olmasıdır.

Yukardaki söylemimi tekrarlamak istiyorum, patent bize ait değilse, parçalarının %100'ü burada yapılsa dahi o ürün yerli olmaz.

Olabilir, Hidrojenli, Pilli, Hybrid hepsi veya sadece birisi, yeterki yerli otomobil istensin, herşeyi başarabilecek yeteneğe sahibiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 10, 2015, 19:16:09 »
Otomobil yapıyoruz ki, Karsan geçen sene New York taksi seçmelerine katılmıştı, çok da kullanışlı bir otomobil tasarlamışlardı. Öte yandan kamyon da üretiyoruz, römork da, otobüs de, minibüs de, midibüs de, arazi aracı da.  Bir otomobil kalmış o da olur da aslında, kim alır. kuş serilerinin kalitesi ortadayken ve de milletimizdeki bizim ürettiğimiz mal alınmaz, alman, japon daha iyidir diyorsa, üretsek nolur, üretmesek nolur?
Fakat üretilirse eğer ötv avantajı sağlanması lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #73 : Şubat 11, 2015, 08:38:55 »

Mesela ABS ve türevleri,

İşte bunu hep vurgulamaya çalışıyorum. Üretim sadece otomobil üreticilerinin elinde değil, otomobil teknolojileri üretenler de var.
 Bu arada karavan vs çeken araçlar için T-Esp sistemleri de mevcut.
 İlk olarak 80 lerin başında Toyota Crown ile çıkmaya başlamıştı bu sistemler. Delphi ve Continental'de var bu sektörde ve dediğin gibi onların da yatırımları mevcut Türkiye'de.

Ayrıca hiç düşündünüz mü, neden Toyota'nın tasarım merkezi Fransa'da?

Örneğin alternatif enerji tüketen bir motor geliştirmesi bu işin milli olması için önemli bir adım olur. Keza enerji verimi yüksek, soğuk ve sıcak performansı ideal ve güç/ağırlık dengesi başarılı bir batarya da bu piyasada çok önemli adımlar olur. Gerçi bunları hemen herkes düşünüyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 11, 2015, 09:51:08 »
Elektronik donanım haricinde üretemeyeceğimiz motorlu kara veya hava taşıtı olduğunu zannetmiyorum.
Bugün mercedes ve Bmw gibi uluslar arası firmalara motor-kaporta aksamı üretebilecek kapasitedeysek bizim çinden veya hindistandan ne eksiğimiz var.

Hadımköy de bir firma var. XXXXX a.ş Bu firma mercedesin otobüs ve kamyon aksamlarını üretebilen bir firma. 50.000m2 üzerinde yeri var. Aynı zamanda ford'a ve bmw ilede çalışmaktalar. İlk connect tasarımı burada yapıldı.

Ayrıca tabiri caiz ise kaportadan adam yapabilecek, motoru gözü kapalı söküp yeniden "0" hata ile toplayabilecek profesörler dolu ülkemizde.
Biz bence bunların kıymetini bilip bir araya getirebilirsek sadece motorlu taşıt üretiminde çok kısa sürelerde pazarda büyük bir pay sahibi olabileceğimizi düşünüyorum.

Motorlu taşıt yan sanayi üretiminde de aslında hiç fena sayılmayız. Üstüne birde merdiven altı işletmeleri eklersek çini yakalarız herhalde :rofl: :rofl: Adamlar çöpten topladıkları metaller (zeytinyağ kutusu, boya kutuları v.s) ile kamyon  otobüs gibi büyük motorlu araçlara filtre üretiyorlar. BEnce helal olsun. Geri dönüşümde son nokta.

İşin özü Hakan Abinin dediği noktada tıkanıyor AR-GE  !!!
Tekin abi gibi tecrübeli ve evsensel düşünebilen,
Ahmet Abi gibi teknik donanımı yüksek bir sürü T.C vatandaşı var ve bizler bu düşüncelere-değerlere sahip çıkmıyoruz. Devletimizin bu konularda hiç atağı yok ve herşeyin iyisini kendileri biliyorlar. Tabi buna dış güçlerin kirli elleri ve T.C kimliği altında hainlik yapanları da ekleyince devletinde vurdunduymazlığı hat saffaya çıkıyor ve bizler daima yerinde saymaya mahkum oluyoruz.

Bizim önce kendimize saygımız olacak ki bu değerlere sahip çıkalım. Biz daha aracımızı nereye nasıl park edeceğimizi bilmiyoruz, trafikde nasıl gideileceğini ve davranacağını bilmiyoruz.
Nasıl bir teknoloji üretip dünya pazarına çıkabiliriz?
Ya da ürettik diyelim nasıl güven verebiliriz?
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 11, 2015, 10:45:57 »
Benzetme değil, italyanca bu videoda yazılmış Yeni Tempra, yeni Lansman ismiyle Viaggio, aynı platformu kullanmış olabilirler.

Aynı aracı Dodge almış Dart modeli olarak abd'de pazarlıyor ve videolarında da Fiat'tan aldıklarını söylüyorlar.

Çinde de Fiat Viaggio olarak satışta ve aynı zamanda Çinde yapılıyormuş. Fiat italya web sayfasında yok....
Çok teşekkürler.
Telefondan bakarken yukarıdaki linkleri fark etmemişim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Şubat 11, 2015, 16:22:08 »
İşte Çin bu şekilde yatırım çekiyor,

http://www.ajanshaber.com/turk-otomotiv-devinden-cin-atagi-haberi/90321

2016 Mart'da Çinde üretime geçeceği programlanmış, konu ile ilgili daha fazla detayı internetten bulabilirsiniz.

Eski pejo minibüsü Karsan geliştirdi ve patentini aldı. Çin'de daha ucuza maledebileceğini anlayan Karsan bu yeni modelini ihracat ve çin yerel pazarı için kullanırken, çinlilerde ortak oldukları bu markayı kopyalayıp daha ucuza pazarlayacaklardır.

Sabancının arkasında Türk devleti olsaydı, aynı çin örneğinde olduğu gibi Toyota ile anlaşma yapabilirdi, bugün bizlerde yarı fiyatına daha donanımlı ve kaliteli yerli (kopya) Corollaya biniyor olabilirdik.

Ülkelerin gelişiminde, devletler o ülke insanına ya destek olur yada köstek.

Cari açığımızın kapatılabilmesi için yerli ne üretebiliyorsak bir an evvel üretmeye başlamalıyız, bu konuda devlet artık doğru adımlar atmalıdır.

Not: Daha önceden kendisi için çalışmış olduğum patronum, Türkiyede maliyetler ve vergiler yüksek olduğu için Bulgaristanda fabrika kurmuştu.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 18:52:44
Porsche HB Hybrid

HB olmasına rağmen arka silecek yok!? demekki HB aerodinamisi düzgün ayrıntıya sahip olursa arka cam kirlenmezmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=fmpayR742qk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 11, 2015, 19:36:51 »
Şimdiki haberlerde ise, 2015 son çeyreğinde yenilenmiş Tempra, Viaggio olarak piyasaya çıkacağı yönünde,

çinde ve abd'de satılmakta olan Fiat Viaggio = Yerli ? 
Yeni Tempra diye lanse edilen arabanın uzaktan yakından Tempra ile alakası yok.Yeni diyebilmemiz için eskisinden izler taşımalı.Hormonlu Linea dense hani yine  ama Tempra ile bağdaştıramadım...
Haksızmıyım?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Şubat 11, 2015, 19:47:36 »
Yeni Tempra diye lanse edilen arabanın uzaktan yakından Tempra ile alakası yok.Yeni diyebilmemiz için eskisinden izler taşımalı.Hormonlu Linea dense hani yine  ama Tempra ile bağdaştıramadım...
Haksızmıyım?

Olabilir, ne kadar Tempra olduğunu, yada tamamen yeni bir model olup olmadığını bilemeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 11, 2015, 23:09:07 »
Yerli otomobil çok meşakatli bir iş ama yapılması gerekiyor lakin girilmesi otomobil e göre daha kolay (daha riskli) bir alan var mobil iletişim sektörü vestel bu alana girmeye çalıştı eline yüzüne bulaştırdı tamam samsung kadar başarılı olmasını beklemiyorum ama gidipte snapdragon 200 ve 400 kullanmasını da beklemiyordum açıkçası bu olay şunun gibi; bir araba yaptınız motoru yabancı aldınız tamam üretmek zor geldi aldın ama 1.6 132 hp notor varken neden 1.0 79 hp motor aldın sorun bu bu motoru da 1.6 fiyatının az daha altına sattın vestelin yaptığı bu bide vatandaşın sırtında yeterince vergi yokmuş gibi  gittin devletten korunma adı altinda ek vergi istedin diğer (ithal) ürünler için.
Yani diyeceğim hem diğer sektörlere de girmemiz lazım hende otomobil böyle olmamali düzgün bir giriş yapmalıyız
Çin liler gibi firma satın alsak olmazmı mesela saab alalim sadece ismi saab olsun hatta patentleri de bizim olsun Türkiyede KENDI patentlerimiz ile üretelim. Bu da iyi bir seçenek bence.