0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu memleketin arabası ATA isminde olamaz.
ata olmaz ...osmanlıca olur. hatta eski yazı olabilir. tuğra olabilir. eğer bir araba yapılırsa mustafa, kemal, ata, türk kelimeleri geçen isim konulamaz.
Mustafa Kemal olmaz doğrudur ama ATA veya Türk neden olmaz anlayamadım?
Ata demek zaten Atatürk demek. bu arabayı Atatürk mü yaptı ? yoksa onun cumhuriyeti mi ? Türk tek başına zaten olmaz, bileşik kelime dahi edilmez. çünkü araba yapılırsa bunu türkler üretti denilemez. ırkçı olur. kavimiyetçi bir düşünce olur.
Denizlideki Ata otomotive mahkeme açmalısınız.Dünyadaki hindilerin hepsini toplatmalısınız.Çinliler kendileri için Çin diyorlar ve kopya Corolla Hybridin ismi 秦 Çin, demekki ülkeler kendi ürettikleri otomobillere kendi ırklarının ismini verebilirmiş.Sizce Çin ırkçımı? Türkler bir ırk değil mi? Eğer Türkler ırk değilse ırkı olan ülkeleri sayabilirmisiniz? Neden onlar ırk?
Selamın aleykümATA ve ATATÜRK demek zorunuza gidiyorsa açıkça söyle gitsin kardeş kavim mavim ne demekBiz TÜRKLÜĞÜMÜZLE ATAMIZLA gurur duyuyoruz onunda adını yaşatmak isteriz.yolunuz yol değilde allahın selameti üstüne olsun...sanada başka sözüm yok ama bu memleketi kuranlarıda unutma olurmu sanmam ama belki içinde deden falanda vardır onların selametle
Beyler konuyu nereye götürdüğünüzün farkında mısınız?Konu ne Ata ne de Türk.Konu Çin markası bir araba ve otomotiv sanayimiz.
Tarihsel bilgilerle konuyu destekleyip eğer üretilebilirse yerli otomobile neden ATA ismininde konulabileceğini, aslında o muhteşem kişiliği de çağrıştıracağı için çok güzel bir isim olduğunu, Türkiyede yaşadığımızı ve ürettiğimiz ürünlere Türk ismini verebileceğimizi anlatıyorum.Otomotiv sanayimizde (büyük patronları) biraz daha kendini Türk hissedebilse, yaşayıp para kazandığı bu ülke için daha fazla şeyler yapabilir.
selamun aleyküm kardeşler ATA yada ATATÜRK isimi neden bu kadar rahatsız ettide sizi konu başka yerlere gitti.yoksa maksat suyu ısıtmakmı, yavaştan alıştırmakmı ?Bana görede ATA ismi arabaya pek ala mükemmel olurAllahın selameti üstünüze olsun Anladınız siz onu....
Konunun özüne dönmeye çalışırsak, ilk traktörün balkan savaşı sonrası 1924 lerde almanyadan getirtildiğini öğrenmiş oldum.Zırhlı ve diğer askeri her türlü şeyide artık milli olarak üretelim.Yalnız, gücün besin kaynaklarından en önemli kalemlerinden biri ekonomidir, devlet ar-ge'ye ve teşviklere önem vererek özel sektöre yardımcı olmalı onları cesaretlendirmeli ve yol göstermelidir.