Gönderen Konu: Beyaz Güvercinim & Ben..! (2014 Toyota Corolla 1.33 Life) Yeni CMS Jantlar..!  (Okunma sayısı 29100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar. Cumartesi sabahı arabamı yıkattım. 2 aylık birlikteliğimiz de 3. yıkatmam. 1500. km'ye girdim cumartesi günü sabah saatlerinde. Arabamı ben Petrol Ofisi benzincisi içinde ki yıkama makinasında yıkatırım genelde. Peşinden Özgürlük parkı karşısında ki boş alana gidip üzerinden kendim geçerim. Camları bez izi kalmayacak şekilde kurulayıp jant kapaklarının aralarını iyice silip, lastikleri cila ile bir güzel parlatıp, kapı eşiklerini de iyice silip temizlik işini hallederim. Bir önce ki arabama da aynısını yapıyordum. Aslında geçmiş yıllar da evin önünde kendim yıkardım ama artık yoruldum. Böyle daha pratik. Buyurunuz bakalım, cumartesi günü önce yıkandık, sonra bir güzel kurulandık ve şimdi karşınıza çıkıyoruz.
Dün akşam itibarı ile 1567 km'ye girdim. Kaputun sol kenarında ki göçük ise 30 Aralık gecesi evin önünde düşen kar yumağının marifeti ve tesadüf camdan bakarken şahit oldum düştüğüne. Speedy'de 15 gün önce gidip konuştum ve vakum ile düzeltiyorlar. 2-3 saat içinde hallederim dedi adam ve belli bile olmaz. Bir ara yaptırırım.

Arabam standart olup, 1.33 / LIFE donanımdır.  Bayii tarafından arka park sensörü, kauçuk paspas ve bagaj havuzu hediye olarak verildi. Williams marka 5 yıl garantili seramik kaplamayı bayii indirimi ile 900 liraya, şeffaf cam filmini ise yine indirim ile 500 liraya yaptırıp öyle teslim aldım arabayı. Yaza doğru artık ADVANCE donanım jantlarından 4 tane alıp taktırırım. Onun dışında bir şey yapmayacağım. 

1500. km..!

Önce yıkama ; Göztepe / Petrol Ofisi benzincisi..

Ve Özgürlük Parkı karşısında ki boş alanda detaylı kurulama sonrası iç/dış çekimler;

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 10:42:50
Ve dün yani pazar günü Moda'da sabah çektiğim bazı detaylı kareler. Motor fotoğrafını ise 14.12.2014 günü çekmiştim..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 10:44:24
Benden de bir selam gelsin..!

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
maşallah maşallah burak abi. araç temiz e çekende prof olunca ortaya böyle güzel görüntüler çıkıyor. eline koluna sağlık. yıkama makinesi deyince korktum abi dedim o kalın fırçalara mı emanet ediyor yoksa arabayı :D
birde abi dikkatimi çekti kadranı çok iyi çekmişsin 100 km nin üzerindeyken. gayet net :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
arada bir fotografta plaka kaçak yapmış :)

Maşallah diyelim! :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ynt: Beyaz Güvercinim & Ben..! (2014 Toyota Corolla 1.33 Life)
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2015, 10:47:48 »
maşallah maşallah burak abi. araç temiz e çekende prof olunca ortaya böyle güzel görüntüler çıkıyor. eline koluna sağlık. yıkama makinesi deyince korktum abi dedim o kalın fırçalara mı emanet ediyor yoksa arabayı :D
birde abi dikkatimi çekti kadranı çok iyi çekmişsin 100 km nin üzerindeyken. gayet net :)

Sağolasın aslında tam 100 km/h üzerinde değil. O an yolda gidiyordum E-5 Acıbadem istikametinde. Bu arada 3 paspas var arabam da. En altta bej renk halı paspaslar. Üzerinde siyah kauçuk paspaslar ve en üstte tek parça siyah halı paspaslar. :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 10:54:08
arada bir fotografta plaka kaçak yapmış :)

Maşallah diyelim! :)

Uçurdum onu hemen. Plakayı neden kapadım? Adamın biri gidip arabasını satılığa çıkartır. Fotoğraf çekemez ve tesadüfen gelip bizim bu foruma "oho aynı arabadan" deyip koyar fotoğrafları ve hoş olmaz. Ondan dolayı kapadım. Bu benim için değil herkes için geçerli.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
emeğine sağlık burak abi. göçük için üzüldü geçmiş olsun. birde tavsiyem olacak bence acilen havuz paspasa geçiş yap abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Çok fazla bir ağırlık olur paspaslarla, buda yakıta ilave yapar. Aynı şekilde bagajdaki alet çantasıda aynı.
Birde yıkama makinasına şiddetle karşıyım. Güzelim arabayı çizer. Ki 3 yıkama olmuş biraz çizilmiştir. 1 lira atıp kullanılan köpük ve su daha iyidir o makinadan . Arada bir cila atmanızda iyi olur. Kardeş forumumuz olan detailturkey.com dan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Birde ebay veya aliexpress gibi yerlere 2014 corolla yazıp arama yaparsanız sis lambasından bilimum aksesuara herşeyi seçip beğenip alabilirsiniz. Satıcılardan ise mitaccesories çok iyi diyebilirim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2015, 11:00:34 »
Çok fazla bir ağırlık olur paspaslarla, buda yakıta ilave yapar. Aynı şekilde bagajdaki alet çantasıda aynı.
Birde yıkama makinasına şiddetle karşıyım. Güzelim arabayı çizer. Ki 3 yıkama olmuş biraz çizilmiştir. 1 lira atıp kullanılan köpük ve su daha iyidir o makinadan . Arada bir cila atmanızda iyi olur. Kardeş forumumuz olan detailturkey.com dan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bu çizmiyor diğerleri gibi. Önce ki arabam ateş kırmızı renk idi ve bir anormallik oluşmadı. Aynı yerde yıkatırdım onu da. Seramik kaplama yaptırmıştım alırken. 5 yıl garantisi varmış bakalım. EN üstte ki 3. siyah halı paspasları kışın yağmur da kauçuklar çamur olmasın diye koydum. Yazın onları kaldırırım.  :) Sis lambası değil de COROLLA yazılı kapı eşiği düşünmüyor değilim. Bir önce ki arabam 2005 Symbol idi ve sis farı yoktu onda da. Sis farı yerinde kapak vardı. 2007 yılında Çanakkale yolunda giderken kuş çarptı. Arabalı vapura bindim ki kuş sis farı kapağına yapışık. Sis farı olsa kıralacaktı belki. Bu yüzden sis olmasa da olur.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2015, 11:01:40
emeğine sağlık burak abi. göçük için üzüldü geçmiş olsun. birde tavsiyem olacak bence acilen havuz paspasa geçiş yap abi ;)

Biraz gideyim böyle, dediğin havuza bakarım. Bu havuz plastik ve ağır bir eşya koysam kırılacak gibi sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
abi bu benim havuz paspaslardan örnek ;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Bencede Burak hocam, kauçuk havuz paspas o arabaya şart gibi birşey. Bu halı gibi paspaslarda kum girdimi, deniz kumu falan hiç çıkmıyor, eşeledikçe alttan sanki kaynıyor mubarekler  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 98000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Havuz paspas gerçekten çok iyi 3 kat paspas yerine tek bir paspas daha kullanışlı olacaktır. Bu kasa sedan corolla gerçekten çok hoş müthiş bir makyajla bambaşka bir araba oldu. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Yanlış hatırlamıyorsam protech kılavuzunda otomatik makinaları kullanmayın diyordu. Bence hepsi çiziyor kendim ellerimle yıkamayı tercih ederim evde olunca , değilsemde öyle köpük ve su ile idare ediliyor :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2015, 11:47:39 »
Teşekkürler arkadaşlar. Ben havuz paspası bagaj havuzu sandım.  :D  Havuz paspas kafama yattı. Bir araştırayım onu. Hem ayak hareketlerine bağlı olarak langır lungur da oynayıp kaymaz. Hem havuz olduğundan taş, toprak vs. zemine sıçramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Yok Sedat Can beyin fotosunu koyduklarından, müthiş bir güzellik, sıvı birşey döküldüğü zaman bile panik yapmanıza gerek kalmıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11500
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
abi bu benim havuz paspaslardan örnek ;

Sedat bey paspasi nereden ve kaca aldiniz.Piyasada cok var ancak akalitesi belli degil.Sizinkiler iyi gozukuyor.Gule gule kullanin.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 787 kere teşekkür etti
ben buradan almıştım yerine giderek kartaldan.
3 sene olacak neredeyse fiyatı galiba 85 tl idi galiba yanlış hatırlamıyorsam.
kalitesi iyi yaz kış kullanıyorum koku vs hiç olmadı.
ön paspaslara ilave parça koydum çabuk deforme olmasın diye.

http://www.ototarz.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2015, 13:31:09 »
ben buradan almıştım yerine giderek kartaldan.
3 sene olacak neredeyse fiyatı galiba 85 tl idi galiba yanlış hatırlamıyorsam.
kalitesi iyi yaz kış kullanıyorum koku vs hiç olmadı.
ön paspaslara ilave parça koydum çabuk deforme olmasın diye.

http://www.ototarz.com/

Ben buldum valla bu sitede. 153 lira ve bej rengi hemde ama ben siyah isterim, bej renk kirden kararıyor. Siyah daha cazip. Ve yeri de Kartal da, bana yakın sayılır.

http://www.ototarz.com/Tarz-Toyota-Corolla-3D-Havuzlu-Special-BEJ-Paspas-Seti-2013-Sonrasi_21345.html#0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Burak bey gittiğinizde manuel otomatik fark eder mi diye sorabilir misiniz??
Ben bej tercih ederdim şahsen :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2015, 14:18:09 »
Burak bey gittiğinizde manuel otomatik fark eder mi diye sorabilir misiniz??
Ben bej tercih ederdim şahsen :)

Telefonla sorarım ona göre hareket ederim. Zaten önümüzde ki hafta yaparım bunu. Eh malum ay başı :) Sorarım tabi otomatik / manual farkı var mı diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2015, 16:37:48 »
Bizim aracın fotoğraflarını alıp dolandırıcılık yaptı birisi. Kazalı araç ilanı verip soranada bizim plakayı veriyor. Geçmişi temiz gibisinden. Sonra milleti avlıyor.

Polisin aramasıyla herşey anlaşıldı. Adam herkezden kapora toplayıp yok oluyor. Allahtan bizlik bişey olmadı. Kesinlikle nereye koyarsanız koyun aracınızın plakasını kapatın. Bakın profil fotoğrafımda bile plaka kapalıdır. İnsanın başına gelince anlıyor ciddiyeti. Adam polise başvurmayıp bizim aracı bulsa bir zarar verse suçsuz yere canımız yanacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Güzel insanın arabası da güzel oluyor. [emoji4]