Gönderen Konu: Aileye yeni Toyota geldi :)  (Okunma sayısı 5321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Aileye yeni Toyota geldi :)
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 22:02:26 »
Alindi mi.Alinmissa hayirli olsun.Allah kaza bela vermesin.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 22:02:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2015, 22:03:38 »
Hayırı olsun,kazasız belasız kullanın inşallah.Piyasa artık bu şekilde maalesef her araç için.Ben de geçen sene 2005 Terra aacımı almadan önce yaklaşık 1 ay boyunca ilanları takip ettim.Uygun fiyatlı temiz bulabilir miyim diye.Ama eskide kalmış o rakamlar.Bir de bu yüksek fiyatlı ilanlar için "kime satacaklar?" olayına da inanmıyorum.Galeri bile 10 yaşında araca(E12) 37-38 yazabiliyorsa demek ki satılıyor.
Haklısıniz hocam. Catır çatır satıyorlar. 2005 corolla sol otomatik araç km az ve araç bakımlı ise 33-34'e çok rahat satılıyor.  Bu işi yapan arkadaşım var ondan biliyorum. Son dönemde ozellikle otomatik ve hb türü araçlar bildiginiz peynir ekmek gibi gidiyor. Talep çok fazla ondan.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2015, 22:04:53 »
Araç seçimi son derece yerinde olmuş, elden çıkarılmaya karar verildiğinde de sorun olmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 18, 2015, 22:11:28 »
Otomatik Ogün abi.Kaciriyor abi azda olsa.

ben manuel die dusunmustum valla  :) ama o kadar geriye kacirmamasi lazim yaa yani hic kullanmadim bizim kasalarda otomatik ama hemen frenden cekince gitmemesi lazim geriye sanirim diye dusunuum hep
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2015, 22:12:22 »
Alindi mi.Alinmissa hayirli olsun.Allah kaza bela vermesin.
Aytaç bey kaporasi verildi. Alındı denilebilir. 31500 tl için anlaşıldı.  Bu arada sol ön kapıda boya yok hocam. Sol arka kapı ve çamurlukta, sağ ön çamurlukta ve 2 kapıda boya var. Değişen yok. Aracın 2000 tl kadar bir hasar kaydı var.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2015, 22:14:06 »
Bahadir bey hayirli ugurlu olsun icinize sindiyse en onemlisi o.Allah kaza bela vermesin guzel anilarla binmeyi nasip etsin insallah.

benim anlatmak istedigim maalesef piyasasi bu durumda ama acaba beklense biraz daha az boyalisi bulunurmuydu diye.yoksa piyasasi bu evet
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 18, 2015, 22:36:27 »
Ogün bey teşekkür ederim. Belkide bulunurdu daha az boyalısı ama bu km'de olmayabilirdi.
 Benim için bu tarz araçlarda önemli olan boyadan çok aracın yuruyen aksamı ve motor-şanzıman durumu. Onlarda iyi gözüküyor.  Bakalım insallah utandırmaz. Zaten tamamen boyasızda alsak kardeşim öğrenene kadar şağını solunu illa vuracak. Şimdiden tembihliyorum en azından boyasız olab yerlerini sürtme bir yere diye :) :) :)
Bahadir bey hayirli ugurlu olsun icinize sindiyse en onemlisi o.Allah kaza bela vermesin guzel anilarla binmeyi nasip etsin insallah.

benim anlatmak istedigim maalesef piyasasi bu durumda ama acaba beklense biraz daha az boyalisi bulunurmuydu diye.yoksa piyasasi bu evet

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 18, 2015, 23:24:55 »
arkadaşlar bende mi hata var 10 yaşındaki araba mı 33 36 tl ye satılıyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2015, 23:35:09 »

piyasasi maalesef bu suan aynen  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 18, 2015, 23:37:21 »
piyasasi maalesef bu suan aynen  :)

altın aldığıma pişman oluyorum :)  yeterki bir model tutulsun. yaz kış fark etmiyor demekki. araba güzel , bişey dediğim yok ama gerçekten eski.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 18, 2015, 23:38:45 »
Yıl ve model bazında bakıldığında dengesizlik var gibi görünüyor, ancak bardağın dolu tarafından bakılırsa Toyota'nın ikinci elinin değerli olduğunu gösteriyor, aynı durum bazı modellerde Vw için de geçerli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 18, 2015, 23:40:57 »
Malesef öyle hocam. Toyota gene iyi, araba aldım diyorsun. 2010 hyunda getz benzinli manuel 22-24 bine kapan kaçıyor. Düşünün bu arabaların zamanında sıfır satış fiyatlarından fazla bu fiyatlar :(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 18, 2015, 23:43:45 »
Fiyat çok iyi değil ama KM göz önüne alınırsa normal denilebilir. Bahsettiğiniz tenekeleri alacağınıza, en mantıklı seçimi yapmışsınız.
Kasım ayında foruma da üye olan abimize 2005 SOL A/T aldık, araç boyasızdı, LPG yoktu ve 58.000 KM'deydi, fiyat 33.500,00 TL idi. Bir kaç gün önce aynı araca 36.000,00 TL teklif etmişler, vermedi. :)

Kim ne derse desin günden güne değerlenen, sanayicinin, esnafın, yoldan geçen insanların saygıyla baktığı, insanların gözünde belli bir prestiji olan bir araç E12.
2. Efsane kasa sıfatını hakediyor.

Aynı aracın 2004 otomatiğini kullanıyorum.
Otomatik çok çok dik rampalarda geri kaçırır. O da manuel araçlardaki gibi el freni ile kalkış yapmayı gerektirmez, kendini birden bırakmaz, sadece seri gaz ile kalkılır.
Şehirlerarası yolda LPG ile 90 KM/H bandında seyredilirse yaz lastikleriyle  7 LT, kış lastikleriyle 8-8,5 LT yakıt tüketir.
Şehirçinde ise LPG ile 11 LT'yi pek geçmez.
Kısaca LPG ile kullanımda tork konvertörlü otomatik de olsa üzmez.

Ilke seninki otomatik mi.

otomatikde o kadar geri kacirma olmamasi lazim sol bi de.emin degilim ama otomatik araclarda kolay kolay geriye kacirma olmaz.
SOL olunca geri kaçırmaması mı lazım abi ?  :P
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 18, 2015, 23:51:34 »
Hayırlı olsun abi. 12-13 litre yakıyor şehiriçi benim araç sedan. Evet geri kaçırıyor azda olsa :)
Otomatik geriye kacirmasi garip  , bizim araba manuel cogu yokusta cekiyorum el frenini baski balatada gitti ya kayiyo ya stop ediyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 18, 2015, 23:54:07 »
Fiyat çok iyi değil ama KM göz önüne alınırsa normal denilebilir. Bahsettiğiniz tenekeleri alacağınıza, en mantıklı seçimi yapmışsınız.
Kasım ayında foruma da üye olan abimize 2005 SOL A/T aldık, araç boyasızdı, LPG yoktu ve 58.000 KM'deydi, fiyat 33.500,00 TL idi. Bir kaç gün önce aynı araca 36.000,00 TL teklif etmişler, vermedi. :)

Kim ne derse desin günden güne değerlenen, sanayicinin, esnafın, yoldan geçen insanların saygıyla baktığı, insanların gözünde belli bir prestiji olan bir araç E12.

Otomatik çok çok dik rampalarda geri kaçırır. O da manuel araçlardaki gibi el freni ile kalkış yapmayı gerektirmez, kendini birden bırakmaz, sadece seri gaz ile kalkılır.
Şehirlerarası yolda LPG ile 90 KM/H bandında seyredilirse yaz lastikleriyle  7 LT, kış lastikleriyle 8-8,5 LT yakıt tüketir.
Yüksel kardeş haklısın fiyat konusunda. Gerçekten aynı paraya elimdeki diğer seçenekler boyasız ya da daha az boyalı clio, yaris, Accent era gibi araçlardı. Bu aracın emsal boyasızını da 35-36 bin aralığında bulmadım değil. Ama boya önemsiz olunca gözü kapatıp aldık.
Bu arada 2005 Sol'ü çok uygun almışsınız. Şu anda gözü kapalı 35 o arabanın ederi. Bazı arkadaşlara uzun zamandır piyasayı takip etmiyorlarsa için bu fiyatlar fazla gelebilir. Ben başka bir örnek vereyim. 2014 mayısta 2013 Avensis elegant extra aracımı 55500 tl'ye aldım, boyasız ve 20000 km'de idi. Küçük bir kazadan dolayı iki parça boyandı. Şu anda iki parçalı boyalı haline 57 bin teklif alıyorum. Boyasız emsalleri 59-63 aralığında gidiyor. Uzun lafın kısası son 2 yılda bizim TL çok fazla değer kaybetti biz daha yeni fark ediyoruz.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 19, 2015, 00:02:00 »
Hocam ben 20gün önce 83binde sedan otomatik terrayı 30,500e aldım 1parca boyalı...piyasa çok çılgın hocam sizin fiyat da bu piyasada gerçekden normal sizin araba yazın bayram da 32.500 i taş:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 19, 2015, 00:03:04 »
Otomatik geriye kacirmasi garip  , bizim araba manuel cogu yokusta cekiyorum el frenini baski balatada gitti ya kayiyo ya stop ediyor
Zaten normal yokuslarda kacirmiyor. Hafif diklerde kaciriyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 19, 2015, 00:05:49 »
Hocam ben 20gün önce 83binde sedan otomatik terrayı 30,500e aldım 1parca boyalı...piyasa çok çılgın hocam sizin fiyat da bu piyasada gerçekden normal sizin araba yazın bayram da 32.500 i taş:))
Gider mi diyorsun :) Valla Reşat altını gibi araba şu Toyota. Daha zarar edeni duymadım.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 00:07:03
Zaten normal yokuslarda kacirmiyor. Hafif diklerde kaciriyor
Normal yokuşta kaçırmıyorsa sorun yok. Bir hill-holder performansı beklemiyordum. Bu iyi haber :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 19, 2015, 00:09:49 »
Abartılacak bir kayma değil OKAN.

Yokuş var, yokuş var. Çok aşırı dik rampalarda yokuş kalkış desteği olmadığı için şanzıman bir yere kadar karşı koyabiliyor doğal olarak.
O çok dik rampalarda da geri kaçırdığı zaman manuel gibi haldır haldır gitmiyor, yavaş yavaş kaçırıyor. Onda da kısmî bir gazla kendini topluyor.
Bir acemi için sürüşü etkileyecek bir olay değil kesinlikle.

Bazen "Hah, kesin burada geri kaçırır" deyip hususî olarak durduğum rampalarda da geri kaçırmadığını görüyorum, hatta milim milim ilerlemeye çalışıyor.

Belki başka bir olay ama aşağıda fotoğrafı olan yer bizim evimizin önü, bordo kapı da aracın garajı.
Garaja girerken hiç gaz vermem, R'ye taktığım zaman o rampayı kendi kendiliğine çıkar.

Eğim hakkında bu fotoğraf belki biraz fikir verebilir.

Çok dik rampalardan kastım bu tarz yerler. Fotoğrafı yazın çekmiştim ve iyi hatırlıyorum buraya arabayı yanaştırmak için geri geri geldiğimde, araç R'de olmasına rağmen şanzıman kaçırıyordu. Bu tarz yerlerde yokuş kalkış desteği olmayan her şanzıman kaçırır.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 19, 2015, 00:16:58 »

o biraz sacma olmis yuksel otomatik sonucta  :D cok dik olmadikca evet rahatsiz etmez
2002 corolla sol vvt-i