0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman kafadan +15 bg kazanir.[emoji1] Açik hava filtresi düşünmüyor musun ogün abi?
Ben martın ortasında sanırım filtreyi ywnilicem ve yerine takıcam şu anda stock filtre
şimdilik hala planlarım arasında yok yaa neden bilmiyorum gitmiyor elim yani belki ama belki kutu içi olabilir
coilli arabayi kullanmak ayri bi dikkt titizlik ister bence zaten. Bi de orjinal olmayan bi coil bana sacma gelior
Kutu içine para verme abi ucuza simota veya bmc kola bence ki bende simota var yazin bmc ye gecicem bmc yi çok met ediyorlar
Okan dediğin gibi bmc ciddi sağlam marka ama kullandığımız araçlar 110 hp ve atmosferiğiz yani kullandığımız simota yeterli ama dahada iyi olsun dersen k&n al derim tutupta skyline r34 35 veya supra kullanmıyoruz. K&n yeterli gelecektir hatta simotadan iyi olduğu kesin boşuna bmcye para verme 250 300 tl civarında çünkü sadece filtresi k&n kullan derim.
Yüksel konuyu sen açmışsın, bir araya geldiğimizde de konuşurduk ama başka kişilere de fikir vermesi açısından buradan yazayım madem.. Abicim arabayı basma-alçaltma niyetindeysen ve dört tekere de bunu uygulamak istiyorsan bunu anca spor yayla yapman gerekir, benim Başaran Coil'leri gördün, bence gayet iyiler memnunum ama ben sadece iki tanesine 550+kargo bedeli ödedim, sen o paraya 4 tane Eibach alırsın ve sana tavsiyem şudur ki; benim önceki araçlarımda çok fazla araştırmalarım oldu, internetin araştırmadığım yeri, görüşmediğim fikir almadığım insan kalmadı ve en sonunda alınıp kullanılabilecek, gerek sağlamlık gerek kalite gerek konfor açısından Eibach 3,5 cm aldım. Hatta uyguladığım aracımın forum sitesinde konu açtım ve taktırmadan önceki haliyle takılma aşamasındaki ve de taktırdıktan sonraki her halinin sahne sahne fotoğrafını o konuda paylaştım, moderatörler de açtığım konuyu yay konusunda kafasında soru işaretleri bulunanlara yol gösterici fikir verici olsun diye sabit konu haline getirmişlerdi. Sana tavsiyem yay alacaksan kesinlikle ucuzuna kaçma, Eibach'ı kesinlikle öneriyorum, elbette az da olsa aracın eski konforundan kayıplar yaşıyorsun, ufak ufak da olsa zıp zıplar yaşatıyor ama bunlar arabanın görüntüsüne kattığı güzellik ve de yol tutuşuna olumlu etkisi yanında kabul edilir durumlar oluyor. 5 cm almanı önermem çünkü 3,5 cm (bence) yeterli seviyede düşüş yaratıyor, fazlası kasislerde ve tümseklerde çok zahmet çekmeni sağlar sadece, hele bi de arabaya birkaç kişi binince altını-burnunu-hatta eksozu falan sürtersem diye çok tedirgin oluyorsun.. Bak araba seninkiyle aynı olmasa da önceki aracımdan bir kaç resim paylaşayım, 3,5 cm'lik yayın yarattığı farkı gör.. İlk 2 resim yay takılmadan önceki hali, sonraki 2 resim yaylı hali..http://e1211.hizliresim.com/13/c/funf4.jpghttp://g1302.hizliresim.com/16/q/kd9tr.jpghttp://c1302.hizliresim.com/16/w/kl873.jpghttp://www.imagebam.com/image/d7b635286238626
Ogün bey merhaba, yaylarınız hayırlı olsun güle güle kullanın, size şunu sormak istiyorum;Yerli üretim olup "şehre özel" değil "araca" özel olarak yaptırılan coil'leri "orjinal" diye niteleyememenizi ve hangi teknik sebeplere dayanarak saçma geldiğini açıklayabilir misiniz? Bir de bugüne kadar araçlarında gerek spor yay (ki hep Eibach kullandım) gerekse de özel üretim coil kullanmış birine, bir mesajınızda belirttiğiniz "yayla gezmek ayrıdır coil ile gezmek ayrıdır.bence önce yayla gezmeye alış arkasından coil ile gezmeye başla" cümlenizi kurmanızı gerektiren spor yay/coilover farklılıklarını anlatabilir misiniz?
Tam anlamıyla kesmiyor 5000den sonra egsoz yetersiz kalıyor ses ve filtre sesi apaçık belli ediyor kendini filtre aslında ses için değilde devirleri rahatlatmak için mantık hep öyle olmalı ama arabalara yasal yoldan ses alma becerisi kazandırıyor
Egzoz filitre sesini keser gereksiz olur abi ama şunu şoyliyim coil ile yayin yol tutusu bir degil arastirisan gorursun coil takip viraja 120 130 ile girip cikan biliyorum bu yuzden coilin avantaji istedigin zaman alcaltip istedigin zaman yukseltmek degil ve yumusaklik sertlik ayarlari olan coillerde var yaydan daha cok basabilirsin oyle gezebiliyosan oyle gezersinki oyle alcaltip yukseltmekte kolay degil janti sokmen gerekiyor 4 janti sok tak adamida baya yorar
ben daha coil ile araci basip ddigin hizlarda viraj alan birini goremedim o cesaretli insani gormek isterim
Bizim arabalar icin gereksiz pahali golf r ibiza cupra falan o tarz arabalara takiyolar