Gönderen Konu: APEXI Spor yay  (Okunma sayısı 31444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: APEXI Spor yay
« Yanıtla #160 : Şubat 23, 2015, 22:44:59 »
Ogün güzel günlerde kazasiz belasiz kullan cok güzel olmus.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Şubat 23, 2015, 22:44:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Şubat 23, 2015, 22:50:31 »
Ogün güzel günlerde kazasiz belasiz kullan cok güzel olmus.

tesekkurler sinan abi. elimizden geldikce cakal isi olmadan sadeligi koruyarak birseyler yapmaya calisiyorum kendimce icime sindi gercekten benimde. Iyi dileklerin icin sağol abi  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Şubat 23, 2015, 22:52:49 »
Ankara havasiyla +10 bg daha kazanir[emoji1] şaka bi yana hayirlisi olsun ogün abi.Video bekliyoruz takilinca.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #163 : Şubat 23, 2015, 23:02:10 »
Ankara havasiyla +10 bg daha kazanir[emoji1] şaka bi yana hayirlisi olsun ogün abi.Video bekliyoruz takilinca.

angara olursada +5bg  :lol: duz boru ile birlikte yakiti biraz arttiricaz cok az ama araba biraz nefes alcak guzel olcak insallah mustafa. Tesekkur ederim sağol  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Şubat 23, 2015, 23:07:18 »
Ogün abi havalar düzelsede otoparkta çekilen fotoğrafların aynılarından yine gelse :)

valla çok güzel insanın aklını çelmiyor değil içini gıdıklıyor ,bir gülümseme geliyor görünce :)

maşallah maşallah :)

egzoz için, kafaları kesilince remus tarzı bir görüntü olsun yani yanık uçlu egzozlardaki gibi sadece boru olmamalı, içe doğru katlanmış olmalı krom yapı

birde o egzoz adanadan gelecekse çok fena bir ses verir , hemde ne fena :D :D  :rofl: :rofl:

birde simota filtre lazım abi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Şubat 23, 2015, 23:18:22 »
Ogün abi havalar düzelsede otoparkta çekilen fotoğrafların aynılarından yine gelse :)

valla çok güzel insanın aklını çelmiyor değil içini gıdıklıyor ,bir gülümseme geliyor görünce :)

maşallah maşallah :)

egzoz için, kafaları kesilince remus tarzı bir görüntü olsun yani yanık uçlu egzozlardaki gibi sadece boru olmamalı, içe doğru katlanmış olmalı krom yapı

birde o egzoz adanadan gelecekse çok fena bir ses verir , hemde ne fena :D :D  :rofl: :rofl:

birde simota filtre lazım abi :)

tesekkur ederim kaan  :) elimden geldikce sadeligini bozmadan orjinal biseyler yapmaya calisiyorum. Tosunuma hediyeler aliyorum :) egzoz geldi suan bi arkadasimin dukkaninda yatiyor pasa pasa adanadan geldi  :) suan dusuncem zaten senin soyledigin gibi remus tarzi yapmak birinin ucu digerine gore hafif daha uzun olcak ve krom kaplancak.araba ustunde daha ayrintili bakicaz ama saglam ses gelcek gibi bir his var icimizde :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2015, 23:22:23
Ayrica tekrar bir foto calismasi fikride gundemimde zaten tosunumu bi piril piril yapiyim diyorum  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Şubat 23, 2015, 23:53:05 »
Bende egsoz taktım 51lik ara boru çaktım gazlamıyorum bende böyle bir ilgincim işte hatta bugün 1 sefer açtım biraz kullanıp kapattım sessiz gittim :lol: hayırlı olsun abi harika gözüküyor egsoz bende çift çıkış istiyordum ama yine tek olarak kaldı belki daha sonra çifte çıkatırız kafayı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Şubat 24, 2015, 00:34:39 »
Bende egsoz taktım 51lik ara boru çaktım gazlamıyorum bende böyle bir ilgincim işte hatta bugün 1 sefer açtım biraz kullanıp kapattım sessiz gittim :lol: hayırlı olsun abi harika gözüküyor egsoz bende çift çıkış istiyordum ama yine tek olarak kaldı belki daha sonra çifte çıkatırız kafayı :)

:) gazlamak icin taktirmiyorum bende tamamen zevkim icin. Arasira sesini dinler kapatirim gene sabit 90 ile giderim.  :) ama konustugumuz gibi yay dusun sen :lol:  hep istedigim cifti birsekilde neyaptik ne ettik cift yaptirdik bakakin tosunuma nasil olacak  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Şubat 24, 2015, 00:40:19 »
Tahminen şöyle bişey olur  sesi :)

http://youtu.be/yoI720MfnG4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Şubat 24, 2015, 00:52:55 »
Amacimiz biraz daha tok bir ses almak bunun icinde iyi bi kafa patlatacaz  :) bide bu ses aldatici bir ses. Yani egzoz kendine geldikce gercekten ses dahada degisiyor ve sozu ercumente birakiyorum cunku anlatmaktan keyif alcaktir die dusunuyorum. Evet goruntu ses vs elde ediyoruz ama bu isin arabayi zarsri olmiyan bazi disariya yansiyan olumsuzluklarida var. Duman atma akitma vs gibi :) ercument rica etsek bize keyifli bir sekilde anlstirmisin sen seversin biliyorum :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Şubat 24, 2015, 01:03:22 »
Şimdi uygulamalarımı söyliyeyim ben katalizör iptali ve katalizörün olduğu yerden itibaren 51lik düz boru çektirdim. Aracın orjinalinde 42mmlik var. Vvti motorlarda orta susturucu tüp susturucu olduğu için iptal etmedim özellikle ince cızırtıları tutması için öyle saçma sapan sesler sevmiyorum ama şu anda ilginç bir ses sahip oldu ilk çalıştırınca ve 2500e kadar subaru 3000den 4750ye kadar vtec ile 106 gti sesi karışık sonrasını henüz çıkartamadık. Buhar atımı çok daha fazla oluyor çünkü katalizörümüz yok beyaz dumanı seyrediyoruz. Ama en güzel olayıda 3500den sonra başlıyor araç artık kafa kaldırmanın ötesine geçti baya dağlam bir gidişe sahip oldu ileriki dönemlerde de eğerki headersıda 51liğe çekip 4-1 haders tipinden 4-2-1e geçersem o zaman gidiş konusunda olayların tamamen pisleceğinden eminim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Şubat 24, 2015, 01:04:16 »
Bazi cift cikislarda goruyorum birinden duman cikiyo birinden cikmiyor umarim bu durum olmaz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Şubat 24, 2015, 01:11:20 »
Şimdi uygulamalarımı söyliyeyim ben katalizör iptali ve katalizörün olduğu yerden itibaren 51lik düz boru çektirdim. Aracın orjinalinde 42mmlik var. Vvti motorlarda orta susturucu tüp susturucu olduğu için iptal etmedim özellikle ince cızırtıları tutması için öyle saçma sapan sesler sevmiyorum ama şu anda ilginç bir ses sahip oldu ilk çalıştırınca ve 2500e kadar subaru 3000den 4750ye kadar vtec ile 106 gti sesi karışık sonrasını henüz çıkartamadık. Buhar atımı çok daha fazla oluyor çünkü katalizörümüz yok beyaz dumanı seyrediyoruz. Ama en güzel olayıda 3500den sonra başlıyor araç artık kafa kaldırmanın ötesine geçti baya dağlam bir gidişe sahip oldu ileriki dönemlerde de eğerki headersıda 51liğe çekip 4-1 haders tipinden 4-2-1e geçersem o zaman gidiş konusunda olayların tamamen pisleceğinden eminim :)

:D :D aslinda bu konu epey bilgilendirici olcak surdan devam edelim kardes bence. Peki iptal ettigin katalizorun durumu neydi.kontrol ettin mi. Biraz bunun yapisindan bahsedip aslinda hic cikarmadan icindekileri kirdirma metodununda oldugunu soylememiz mumkun  :) boylelikle tuvde anlasilmiyor. Amac insanlarin aklini celmek degil yanlis anlasilmasin gercekten iyi bir bilgi oldugunu dusundugum icin yazdim. Saglam yuruttugunden suphe yik zaten.seni biraz daha yorcam ama cok guzel anlattin  :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 01:12:34
Bazi cift cikislarda goruyorum birinden duman cikiyo birinden cikmiyor umarim bu durum olmaz

o konu aklimizda onunla ilgili inceleme yapacaz umarim olmayacak.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #173 : Şubat 24, 2015, 01:17:33 »
:D :D aslinda bu konu epey bilgilendirici olcak surdan devam edelim kardes bence. Peki iptal ettigin katalizorun durumu neydi.kontrol ettin mi. Biraz bunun yapisindan bahsedip aslinda hic cikarmadan icindekileri kirdirma metodununda oldugunu soylememiz mumkun  :) boylelikle tuvde anlasilmiyor. Amac insanlarin aklini celmek degil yanlis anlasilmasin gercekten iyi bir bilgi oldugunu dusundugum icin yazdim. Saglam yuruttugunden suphe yik zaten.seni biraz daha yorcam ama cok guzel anlattin  :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 01:12:34
o konu aklimizda onunla ilgili inceleme yapacaz umarim olmayacak.

Tüvde malesef anlaşılır abi çünkü dışı yine bizim orta susturucular gibi ama tıklatınca taş olduğu için tınlama gelmiyor tok bir ses geliyor. İçindeki taş ise çok değişik birşey yüzlerce delik var ince ince ne olursa olsun aracı tıkadığı kesin. Ve 171.500 kmdeki katalizör tertemizdi daha önce 1.5 ay kadar yine sökmüştüm  o zamanda harika derecede temiz diyebilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Şubat 24, 2015, 01:26:50 »
Tüvde malesef anlaşılır abi çünkü dışı yine bizim orta susturucular gibi ama tıklatınca taş olduğu için tınlama gelmiyor tok bir ses geliyor. İçindeki taş ise çok değişik birşey yüzlerce delik var ince ince ne olursa olsun aracı tıkadığı kesin. Ve 171.500 kmdeki katalizör tertemizdi daha önce 1.5 ay kadar yine sökmüştüm  o zamanda harika derecede temiz diyebilirim :)

genelde burda tiklatmiyorlar ve anlasilmiyor  :) ve genelde o katalizor gerxekten pek iyo durumda olmaz. Ama tertemiz ciktiysa  istisnadir benim icin ve cok guzel masallah nazar degmesin araca  :) sasirdim ama gercekten :) sanada bi yay ve cift zamanla baksriz ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Şubat 24, 2015, 01:33:27 »
genelde burda tiklatmiyorlar ve anlasilmiyor  :) ve genelde o katalizor gerxekten pek iyo durumda olmaz. Ama tertemiz ciktiysa  istisnadir benim icin ve cok guzel masallah nazar degmesin araca  :) sasirdim ama gercekten :) sanada bi yay ve cift zamanla baksriz ;)

Amin abicim :) valla ben baya kirlidir diye düşünüyordum ama öyle olmazmış sebebide belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra katalizör kendini temizliyormuş yani arada bi uzun yola çıkmak lazım 75-100 kmlik yada birazcık gazlamak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Şubat 24, 2015, 01:43:43 »
Benim 295.000 KM'deki arabamın katalizatörü bile bu durumdaydı, sıkıntı yok. :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Şubat 24, 2015, 01:44:49 »
Kat iptali yapınca eksoz muayenesinden geçmediği oluyor.

Bizim getz geçmiyordu mesela. Arıza olmuş değiştirmek yerine içini boşaltmışlar. Sanayi de usta bir ayar çekti öyle geçmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #178 : Şubat 24, 2015, 01:54:54 »
Yuksel bide motor biraz iyi olaydi vatandasi bir kez daha analim  :D nazar degmesin alf e masallah

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 01:55:29
Kat iptali yapınca eksoz muayenesinden geçmediği oluyor.

Bizim getz geçmiyordu mesela. Arıza olmuş değiştirmek yerine içini boşaltmışlar. Sanayi de usta bir ayar çekti öyle geçmişti.

biz daha yeni gecirdik  ;)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Şubat 24, 2015, 19:05:23 »
angara olursada +5bg  [emoji38] duz boru ile birlikte yakiti biraz arttiricaz cok az ama araba biraz nefes alcak guzel olcak insallah mustafa. Tesekkur ederim sağol  :)
O zaman kafadan +15 bg kazanir.[emoji1] Açik hava filtresi düşünmüyor musun ogün abi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D