Gönderen Konu: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!  (Okunma sayısı 49908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2004 megane 2 bva şanzıman aracım vardı.Kendi kendine manuel konuma geçmeye başladı ve orda takılı kalıyordu.(örneğin 3 te kalıyorum)
Ayrıca araç baştan aşağı sorun.(klima motoru kendi kendine bozulur,yazın kendiliğinden düzelir..Ampulu patlar,otomatik ayna dişlisi hiç kullanmadığımız halde bozulur,yok lastik basınç sensörü bozulur vs vs) Bunlar bakımda değil 2 sene içinde çıkardığı arızalardan hatırlayabildiklerim.

Şanzıman arızasında servise gittim o gün almadılar.Yarın sabahtan gelin dediler ve sabah gittim.Dedikleri saatte almadılar 3 saat bekledim.(Ayrıca araçla kaza yapmam an meselesi.Kendi kendine vitese karar veriyor ve o viteste takılı kalıyor.)
Servis baktı ne olduğu tam kesin değil şanzıman inecek 5-7 milyar arası masraf çıkacak dediler.Yaptırmadım aracı servise sattım.
Sonra sıfır megane otomatiklere baktım alacaktım.Bana görevlinin söylediği "BVA şanzıman sorunlu bi şanzıman kabul ediyoruz."

Artık renaultun saçma satış politikalarından(örn benim araçta arka kapıda hoparlör yeri var ama içinde hoparlör yok.opsiyonelmiş.) ve sorunlarından bıkmıştım ve  auris tam otomatik aldım.Yakıt hariç çok çok çok memnunum.

Bu aracı alacak arkadaşlara sesleniyorum bu araç verilen parayı haketmiyor bence zırt pırt sorun çıkaran bi araç.Auristen öncede 2 tane toyotam vardı ve aurise binince gözünü seveyim toyota dedim resmen.Ben sadece başımdan geçenleri anlattım.Tabiki memnun olanda vardır.Araba işi biraz şans işi. örn : ondan önce megane 1 im vardı ve bu kadar sorun çıkarmamıştı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2015, 19:48:44 »
Sitemizde öve öve bitiremeyen megane fanları var. Sanki mercedesten bahsediyorlar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2015, 20:14:20 »
Bu BVA şanzıman yarı otomatik diye tabir ettiğimiz şanzımanlardan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2015, 20:34:05 »
Bu BVA şanzıman yarı otomatik diye tabir ettiğimiz şanzımanlardan mı?

4 ileri AT
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2015, 20:57:05 »
4 ileri AT
Genelde klâsik otomatik şanzımanlar sorunsuz olurlar ama BVA anladığım kadarıyla bu çoğunluğa dahil değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2015, 20:59:45 »
araç 4 ileri tam otomatik ama hiç tam otomatik gibi değil :D
Ayrıca auris için yok efendim çok plastik sesi geliyormuş,yok efendim konsol plastiği çok kötüymüş diyen arkadaşlara meganın en az bi 130000 yapanına binmesini tavsiye ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2015, 21:00:26 »
Genelde klâsik otomatik şanzımanlar sorunsuz olurlar ama BVA anladığım kadarıyla bu çoğunluğa dahil değil.

11 yaşında şanzıman bakımları nasıl bilmiyoruz.
Bu yargıyı hak etmediğini düşünüyorum, birçok arkadaşım uzun süre kullanmıştı bu şanzımanlı arabayı.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2015, 21:01:25 »
Auris candir caan
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2015, 21:02:31 »
araç 4 ileri tam otomatik ama hiç tam otomatik gibi değil :D
Ayrıca auris için yok efendim çok plastik sesi geliyormuş,yok efendim konsol plastiği çok kötüymüş diyen arkadaşlara meganın en az bi 130000 yapanına binmesini tavsiye ederim :)
Sorunsuzluk olarak ciddi sıkıntılar varmış. Zaten Renault servisi de kabul etmiş. Sanırım karakter olarak da pek başarılı bir şanzıman değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2015, 21:04:55 »
Aynen öyle enes bey birde onca sorunun üstüne renault servislerinin ilgisi gerçekten muhteşem  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2015, 21:06:31 »
11 yaşında şanzıman bakımları nasıl bilmiyoruz.
Bu yargıyı hak etmediğini düşünüyorum, birçok arkadaşım uzun süre kullanmıştı bu şanzımanlı arabayı.
Tabi işin orası da var. Ben de uzun süredir klâsik otomatik şanzımanlı Scenic kullananı biliyorum. Ve bu şanzımanı da şimdiye kadar sorunsuz olarak biliyordum. Zaten bundan dolayı yarı otomatik mi diye sormuştum. Ama benim anladığım kadarıyla yetkili Renault servisi bu şanzımanın sorunlu olduğunu kabullenmiş. Ama TR'de servislerin durumu ortada olduğundan işin içinden sıvamak için böyle söylemiş olma ihtimalleri de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2015, 21:13:11 »
Araba olsun elektronik olsun biraz da şansa bakıyor . Sizin için şu an megane neyse benim içinde corolla o . Sonuç itibari ile herkese ne marka model olursa olsun kullandığı araçlar ile kazasız belasız sürüşler diliyorum kimse aldığı araçta sorun yaşamak istemez ama bu maalesef mercedesten tutun fiata kadar her araçta oluyor . Size sıfır araçta sorun yaşamış biri olarak sonuna kadar hak veriyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2015, 21:17:23 »
Size katılıyorum mahmut bey.Ama renault ve toyota markaları sorunsuzluk açısından karşılaştırıldığında toyota açık ara öndedir.
Zaten markanın kırmızı çizgisidir o.
toyota-sorunsuzluk,
honda-sorunsuzluk,
fransız-bol özellik,az yaksın,bol sorun,
alman-konfor,güvenlik ama geneli çok yakar ve parçası pahalı
benim gözlemlerim sonucu düşüncelerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2015, 21:26:02 »
Size katılıyorum mahmut bey.Ama renault ve toyota markaları sorunsuzluk açısından karşılaştırıldığında toyota açık ara öndedir.
Zaten markanın kırmızı çizgisidir o.
toyota-sorunsuzluk,
honda-sorunsuzluk,
fransız-bol özellik,az yaksın,bol sorun,
alman-konfor,güvenlik ama geneli çok yakar ve parçası pahalı
benim gözlemlerim sonucu düşüncelerim :D

Sorunsuzluk konusunda toyota renaulttan tartışmasız öndedir ama öyle eskisi gibi açık ara mı tartışılır .

Alman araçları konusunda ise artık çok tükettiklerine katılmıyorum içlerinde oldukça ekonomik araçlarda var . Ama eskiden dediğiniz gibi alman araçları denince akla fazla yakan araçlar gelirdi . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2015, 21:26:22 »
Bir başka forumda arkadaş sormuş.

Arkadaşlar BVA şanzıman hiç kullanmadım. Megane bva almayı düşünüyorum.

Toyota MMT kullandım, rezaletti.

BVA nasıldır? Tam otomatik klasik şanzıman mıdır? ben 4 ileri klasik otomatik şanzımanları seviyorum, çok kullandım benim için her şeyi ideal. Yakıt kısmını dert etmiyorum.

Kullanıcı bir arkadaş da yanıtlamış.

Beyefendi anlatayım size; şu an iki aracımızda BVA şanzımanın iki farklı modeli bulunmakta, siz 4 vitesli olan megane almayı düşünüyorsunuz.

BVA şanzıman konforludur, vites geçişleri hızlı ve sarsıntısı çok azdır. Bazen sorun çıkarabilir, ama bakımlarını serviste yaptırdığınız sürece 100bin km'de yaklaşık 1000TL masraf ile sorunsuzca devam etmektedir kullanıma.

Şanzıman ısınana kadar tam performans göstermez, kış mevsiminde birkaç dakikayı bulur, sanki normal vitesli araçta yarım debriyaj gidiyormuşsunuz gibi bir his verir.

Tiptronic kullanımda fena değildir, ani hızlanmalarınızda araç ister tiptronic modda olsun, ister D'de; gaza tam bastığınız zaman düşebileceği minimum vitese inerek hızlanacaktır. Megane 1.6 bva 1.viteste 60, 2.viteste 110kmh hıza ulaşmaktadır.

Vites aralıklarıyla ilgili tek sıkıntı 60-65 km civarındaki vites kararsızlığıdır. 3. vitesin oranı manuel araçların 4.vitesiyle çok yakındır. 2. vites ise manuel araçlara göre kıyaslarsanız 2-3 arasındadır. Bilhassa yokuş çıkarken 3.viteste zorlanabiliyor, sık sık 2.vitese düşmek isteyecektir; başka da bir sorunu yok.

Konforlu kullanım için gayet uygun, ayrıca sportif kullanıma da cevap verebilen bir şanzımandır.

Yokuş inerken araç motor kompresyonunu kullanabilmek için vites düşürebilir, klasik otomatikler gibi aracı salmaz; fren balatalarının ömrünü uzatır.

Spor kullanımda (spor modu yoktur, ama şanzımanın elektronik kontrol ünitesinde 10 farklı sürüş modu bulunmaktadır ve gaza-frene basış stilinize göre size uygun modu seçecektir) diyelim ki tam gaz hızlanıyorsunuz; 110 civarı 3.vitese geçti araç ve frene basmak zorunda kaldınız. Araç siz gaza basmadan 2.vitese geçmiş ve emrinizi bekliyor olacaktır.

Sonuç olarak kilometresi fazla yüksek olmayan, bva şanzımanlı bir modeli gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ailemizde Scenic II 1.6 BVA Privilege ve Vel Satis 2.0T BVA bulunmaktadır. Daha önce de Laguna II 2.0 BVA sahibiydim. Başka sorularınız varsa alabilirim, güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

Bende kendi yorumumu eklersem her araçta sorun çıkabilir. Bu birazda şans işidir. MMT sorunlarını DSG sorunlarını yazmakla bitmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2015, 21:58:52 »
Haklısınız zafer bey.Arkadaş çok güzel anlatmış şanzımanı.
Benim dikkat çekmek istediğim nokta
1-Alacak kişileri az km yapmış modellere yöneltmek.
2-Şanzıman çok dayanıklı bi şanzıman değil.(Mesela bir toyota tam otm.şanzıman gibi değil)
3-Renault servisinin tavrı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2015, 22:10:21 »
Furkan bey tabi ki sizde tecrübe etmişsiniz ve ona istinaden yorumlamışsınız doğrudur. Fakat sanıyorum bu BVA tam otomatik bir şanzıman değil otomatikleştirilmiş manuel bir şanzıman yani Toyotadaki karşılığı MMT Volkswagen grubundaki karşılığı DSG her ikisinden de çok memnun olup sorun yaşamayan da var şikayet eden de var. Benim aracımda DSG şu an için çok memnunum. Servis konusu da tüm markalarda yaşanıyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2015, 22:11:43 »
Furkan bey tabi ki sizde tecrübe etmişsiniz ve ona istinaden yorumlamışsınız doğrudur. Fakat sanıyorum bu BVA tam otomatik bir şanzıman değil otomatikleştirilmiş manuel bir şanzıman yani Toyotadaki karşılığı MMT Volkswagen grubundaki karşılığı DSG her ikisinden de çok memnun olup sorun yaşamayan da var şikayet eden de var. Benim aracımda DSG şu an için çok memnunum. Servis konusu da tüm markalarda yaşanıyor maalesef.

BVA tam otomatik.
Renaultun yarı otomatiği EDC olarak geçiyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2015, 22:15:18 »
BVA sanırım iki tip var biri 4 ileri biri 5 ileri

Mesaj Birleştirildi: Ocak 14, 2015, 22:20:07
Clio BVA, şanzımanı izin verdiği sürece dinamik  bir sürüş karakteri sunabiliyor. Fakat BVA tip şanzıman Clio’yu daha da dinamikleştirmeye maalesef yetmiyor. Klasik 4 kademeli otomatik şanzıman, otomatik modda kullanılırken daha önce de belirttiğimiz gibi konfora yönelik bir sürüş sunarken, gaz pedalına tam güç uyguladığınızda yerine göre bazen 2 vites birden küçülterek aracı hızlandırmaya çalışıyor. Fakat şanzımanın sürücü isteklerini algılama konusundaki yavaşlığı maalesef çok başarılı değil. Vites kolundan da manuel kullanıma olanak tanıyan BVA tip şanzımanın asıl özelliği direksiyon simidinin arkasında bulunan kulakçıklar yardımıyla kontrol edilebilmesi. F1 araçlarında olduğu gibi direksiyondan kumanda edilebilen şanzıman böyle kullanımlarda açıkçası daha zevkli. Fakat vites kulakçıklarının oldukça yukarıya konumlandırılması nedeniyle bu kumandalara ulaşmak zorlaşıyor. Hatta virajlarda vites değiştirmek neredeyse imkansız. Çünkü vites kolları direksiyon simidine değil direksiyon kutusuna monte edilmiş. Yani siz direksiyon simidini çevirseniz bile vites kolları sabit kalıyor. Manuel kullanımda vites büyültme işlemi sırasında daha hızlı çalışan şanzıman vites küçültme sırasında daha yavaş çalışıyor. 4 kademeli şanzıman belki 5 veya 6 kademeli olsa ve daha hızlı tepkiler verebilse adına yakışır şekilde Formula 1’den transfer olduğunu daha net fark ettirebilirdi. Yine de BVA şanzımanın klasik otomatik şanzımanlardan sıkılanlar için iyi bir alternatif olduğunu belirtelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #19 : Ocak 14, 2015, 22:20:24 »
BVA sanırım iki tip var biri 4 ileri biri 5 ileri

Meganede 5 ileri BVA duymadım, Lagunada felan varsa bilmiyorum.
Hatta 4 ileri BVAyı bir dönem 1.5 DCI motor ile bile kombinlemişti Renault.
AP900 Cruise control