Gönderen Konu: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!  (Okunma sayısı 49913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!
« Yanıtla #40 : Ocak 15, 2015, 10:11:38 »
Hakan bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Aracı 2.el alırken servise göstermiştim120000 de idi.Servisin dediği 100000 de renault ist. Servisinde şanzıman komple değişmiş.Ben özellikle sormuştum şanzıman değişmiş ilerde bana bir sorun çıkarır mı diye? Servis de bana sorun çıkarmaz bildiğiniz sıfır orjinal şanzımanı takmışlar hatta daha iyi olmuş demişti

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 15, 2015, 10:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 15, 2015, 10:33:50 »
  Ben şunu düşünürüm her zaman, hangi araç alınırsa alınsın hepsi güzeldir, nesnel bakarsak hepsini olumlu ya da olumsuz eleştirebiliriz. Diğer yandan satılan Y marka bir araç zaman içinde tam bir Y olmaktan çıkar. Bunda; o araç üzerinde nasıl bakımlar yapıldığı ve orjinal, muadil ya da yan sanayi nasıl parçalar kullanıldığı etkilidir. Örneğin aynı araç için o kadar değişik kalite ve özellikte fren balatası mevcut ki, bunlara göre aracın bütün fren hissiyatı ve etkisi değişir. Keza sırf farklı lastik ile aracın tüketiminden, yol tutuşu ve frenajına kadar her şey değişebilir.
 Siz ya da her kim, hangi marka ya da model araç ile sorun yaşarsa yaşasın üzücüdür bence. Bizler de burada birbirimize, en sağlıklı, en ekonomik ve en güzel yolları göstermeye çalışıyoruz. Herkes belli ölçüde bilgilerini paylaşıyor ve ortaya güzel şeyler çıkabiliyor çoğu zaman.
 Bu arada tabi ki de Z ya da M marka aracın değişik özelliklerini ortaya koyabiliriz. Mesela benim öznel görüşüme göre Audi, aynı segmentteki Mercedesler'den daha alımlı iç tasarım ve malzeme kalitesi sunuyor. Açıkçası ben S serisinin bile iç kalitesini tartışabilirim Audi'yi düşündüğümde ancak başka yönlerden de Mercedes çok ilginç mühendislik özellikleri sergiliyor. Jaguar'ı bir çok yönden eleştirebilir insanlar ancak bir XF'in içi tamamen kendine has ve gerçekten insanı içine çekiyor.
 İşte bunlar öznel ifadelerdir, bu hiç birini kötü yapmaz, sadece belli seviyelerde tartışabiliriz ama hepsi, o ya da bu sebeple alıcısı olan ve insanların işini gören araçlardır.

Servisler konusunda bir çok marka ve servis için maalesef alınacak yollar olduğunu düşünüyorum. O ya da bu markanın servisinde başına ilginç şeyler gelmeyen yoktur herhalde, bunlara da değinebiliriz. Diğer yandan gittiği servisten ve hizmetten(servis hizmet demektir zaten) memnun kalmış da bir sürü arkadaşımız vardır eminim ki.
 ''U marka ya da model araç kötüdür'' dememin hiç bir anlamı yoktur, sadece insanların düşüncesini bulandırır. U model araç çok yakıt yakıyor dersem de bu benim öznel düşüncem olur. Çünkü neye göre çok yaktığını da ortaya koymam gerekir. Diğer yandan bunu da ortaya koysam, aynı tespiti, doğru şekilde ölçmüş diğer sürücüler de ortaya kor ve belli bir birikim olursa o zaman bu konuda genel bir yargıya varılabilir.

Bu arada hiç bir marka ya da model bizim araçlarımız değil, sadece şimdilik kullandığımız, kul yapısı, belli oranda mühendislik sergilenen, doğal ticari kaygılar ile üretilen taşıtlardır. Amaçları bazı farklılıklar ve özel beklentiler gösterse de, bir noktadan başka bir noktaya, konforlu, güvenli, ekonomik şekilde ulaşılmasını sağlarlar bizlerin ve sevdiklerimizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 15, 2015, 11:49:47 »
Durumu çok güzel özetlemişsiniz hakan bey