0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de emin değilim başka bir forumda kullanıcı arkadaş Laguna demiş onda olabilir ve biri 4 ileri biri 5 ileri iki tip olduğunu belirtmiş bende manuel kullanıma izin verdiğine göre otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye düşündüm Clio III te olduğu gibi.
Teşekkürler Ahmet bey otomatikler hakkında çok bilgi sahibi değilim demek ki tam otomatik şanzımanlar manuel kullanıma imkan veriyor.
Sitemizde öve öve bitiremeyen megane fanları var. Sanki mercedesten bahsediyorlar.
Aynen,Hatta şuanda 2.2 dizel Versoya taktığımız bir tam otomatik şanzıman 6 ileri manuel kullanılabiliyor ve direksiyonda pedler var.
Ben de emin değilim başka bir forumda kullanıcı arkadaş Laguna demiş onda olabilir ve biri 4 ileri biri 5 ileri iki tip olduğunu belirtmiş bende manuel kullanıma izin verdiğine göre otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye düşündüm Clio III te olduğu gibi bir önceki mesajımda Arabam.com 1.6 BVA Clio III testinden alıntıdır.
dediğinz doğru olabilir.Servisten bana dedikleri "kasetçalarlılar da olmuyo."
bakın benim eleştirim motora değil zaten. 1.5 dci ye hiç değil.Benim asıl eleştirim şanzımanadır.Ayrıca tır çarpmıştır,ortadan patlatmıştır ve araba hala duruyor olabilir bu gayet normal bi şey
gökhun bey sizin araç hem 1.5 dci(ki bu motor hakkaten sağlam bi motor) hemde manuel.Benim araçla çok farklı.Yoksa renault un 1.5 dci motoru ve manuel şanzımanlısı tabiki alınır.Ayrıca bunu servisede sorabilirsiniz renaultun saçma politikaları sonucu hoparlör yok.Resmen kandırdılar insanları.Ben internette görmüştüm sonra sevise de sordum onlarda yok dediler.(aracım 1.6 dynamiqe)
Arkadaşlar 2004 megane 2 bva şanzıman aracım vardı.Kendi kendine manuel konuma geçmeye başladı ve orda takılı kalıyordu.(örneğin 3 te kalıyorum)Ayrıca araç baştan aşağı sorun.(klima motoru kendi kendine bozulur,yazın kendiliğinden düzelir..Ampulu patlar,otomatik ayna dişlisi hiç kullanmadığımız halde bozulur,yok lastik basınç sensörü bozulur vs vs) Bunlar bakımda değil 2 sene içinde çıkardığı arızalardan hatırlayabildiklerim. Şanzıman arızasında servise gittim o gün almadılar.Yarın sabahtan gelin dediler ve sabah gittim.Dedikleri saatte almadılar 3 saat bekledim.(Ayrıca araçla kaza yapmam an meselesi.Kendi kendine vitese karar veriyor ve o viteste takılı kalıyor.)Servis baktı ne olduğu tam kesin değil şanzıman inecek 5-7 milyar arası masraf çıkacak dediler.Yaptırmadım aracı servise sattım.Sonra sıfır megane otomatiklere baktım alacaktım.Bana görevlinin söylediği "BVA şanzıman sorunlu bi şanzıman kabul ediyoruz."Artık renaultun saçma satış politikalarından(örn benim araçta arka kapıda hoparlör yeri var ama içinde hoparlör yok.opsiyonelmiş.) ve sorunlarından bıkmıştım ve auris tam otomatik aldım.Yakıt hariç çok çok çok memnunum.Bu aracı alacak arkadaşlara sesleniyorum bu araç verilen parayı haketmiyor bence zırt pırt sorun çıkaran bi araç.Auristen öncede 2 tane toyotam vardı ve aurise binince gözünü seveyim toyota dedim resmen.Ben sadece başımdan geçenleri anlattım.Tabiki memnun olanda vardır.Araba işi biraz şans işi. örn : ondan önce megane 1 im vardı ve bu kadar sorun çıkarmamıştı
Size katılıyorum mahmut bey.Ama renault ve toyota markaları sorunsuzluk açısından karşılaştırıldığında toyota açık ara öndedir.Zaten markanın kırmızı çizgisidir o. toyota-sorunsuzluk,honda-sorunsuzluk,fransız-bol özellik,az yaksın,bol sorun,alman-konfor,güvenlik ama geneli çok yakar ve parçası pahalıbenim gözlemlerim sonucu düşüncelerim
yarı otomatik = vites kutusu manuel ile aynı sadece debriyaja basma görevini elektronik ünite kontrol ediyor.yakıt tam otomatiğe göre daha az,kararsızlıklar olabiliyor,daha konforsuztam otomatik = vites kutusu manuelden farklı, daha fazla yakar,daha hızlı geçişleri hissetmezsin,daha sorunsuz.yarı otm. örnek fiat dulogic,opel easytronic,toyota mmt benim bildiğim farklar bunlar.