Gönderen Konu: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!  (Okunma sayısı 51195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: megane 2 bva şanzıman sorunlu bi şanzımandır!!!
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2015, 22:33:37 »
Ben de emin değilim başka bir forumda  kullanıcı arkadaş Laguna demiş onda olabilir ve biri 4 ileri biri 5 ileri iki tip olduğunu belirtmiş bende manuel kullanıma izin verdiğine göre otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye düşündüm Clio III te olduğu gibi bir önceki mesajımda Arabam.com 1.6 BVA Clio III testinden alıntıdır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2015, 22:33:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2015, 22:35:39 »
Ben de emin değilim başka bir forumda  kullanıcı arkadaş Laguna demiş onda olabilir ve biri 4 ileri biri 5 ileri iki tip olduğunu belirtmiş bende manuel kullanıma izin verdiğine göre otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye düşündüm Clio III te olduğu gibi.

VW serisindede 6 ileri manuel kullanılabilen tam otomatik şanzıman vardı.
Benim Avensiste 4 ileri manule kullanılabiliyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2015, 22:39:55 »
bva benim bildiğim kadarıyla tam otomatik.
ayrıca benim megane 2 lerde 4 ileri otomatik bva var ve onlarda kulakçık yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 14, 2015, 22:41:26 »
Teşekkürler Ahmet bey otomatikler hakkında çok bilgi sahibi değilim demek ki tam otomatik şanzımanlar manuel kullanıma imkan veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 14, 2015, 22:53:56 »
Teşekkürler Ahmet bey otomatikler hakkında çok bilgi sahibi değilim demek ki tam otomatik şanzımanlar manuel kullanıma imkan veriyor.

Aynen,
Hatta şuanda 2.2 dizel Versoya taktığımız bir tam otomatik şanzıman 6 ileri manuel kullanılabiliyor ve direksiyonda pedler var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2015, 22:56:43 »
Sitemizde öve öve bitiremeyen megane fanları var. Sanki mercedesten bahsediyorlar.
Megane var megane var...
Ülkemizde üç jenerasyon geçirmiş, Üçünde de farklı anılan bir araçtan bahsediyorsunuz..
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 14, 2015, 23:04:47 »
Aynen,
Hatta şuanda 2.2 dizel Versoya taktığımız bir tam otomatik şanzıman 6 ileri manuel kullanılabiliyor ve direksiyonda pedler var.

Bu durumda yarı otomatik ile tam otomatik arasındaki farklar nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 14, 2015, 23:14:47 »
yarı otomatik = vites kutusu manuel ile aynı sadece debriyaja basma görevini elektronik ünite kontrol ediyor.yakıt tam otomatiğe göre daha az,kararsızlıklar olabiliyor,daha konforsuz

tam otomatik = vites kutusu manuelden farklı, daha fazla yakar,daha hızlı geçişleri hissetmezsin,daha sorunsuz.
yarı otm. örnek fiat dulogic,opel easytronic,toyota mmt
benim bildiğim farklar bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 14, 2015, 23:21:33 »
Teşekkürler fakat sanırım çift kavrama yarı otomatikleri bu değerlendirmenizin dışında tutmak gerek yani hızlı vites değiştirme ve konfor konusunda çift kavrama DSG bu konuda çok hızlı sarsıntısız ve konforludur ekrana bakmazsanız aracın vites değiştirdiğini anlayamazsınız. Tabi sorunsuzluk anlamında tam otomatik daha iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 15, 2015, 00:00:21 »
Geçmiş olsun. 2004 model megane larda bazı kronik sorunlar vardı. 2005 ve sonrasında bu problemleri çözdüler. Otomatiğini hiç kullanmadım. Fakat 4 yıl manueline bindik. 2005 mod. 1.5 dci 82 hp Dynamique versiyonuna. 1 kez bile arıza çıkarmadı. Sattığımızda 140.000 km civarıydı motor durumu dyno testinde %120 çıkmıştı (turbodan dolayı)
Sizin şansınız pek yaver gitmemiş. Araç işi birazda şans işi. Her araçta bu tip problemler çıkabiliyor. Yeni aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Aracınız hangi donanımdı arka kapı hoparlörleri olmadığını ilk defa duyuyorum. Megane 2 lerde böyle birşey yoktu ilk sahibimisiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 00:02:18
Ben de emin değilim başka bir forumda  kullanıcı arkadaş Laguna demiş onda olabilir ve biri 4 ileri biri 5 ileri iki tip olduğunu belirtmiş bende manuel kullanıma izin verdiğine göre otomatikleştirilmiş manuel şanzıman diye düşündüm Clio III te olduğu gibi bir önceki mesajımda Arabam.com 1.6 BVA Clio III testinden alıntıdır.

Fransız üretim clio 3 ler 5 ileridir bazılarında kulakçık var bazılarında yok onu bende çözemedim :) 1.6 megane 1 ve 2 de kullanılan motorlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 15, 2015, 00:12:19 »
gökhun bey sizin araç hem 1.5 dci(ki bu motor hakkaten sağlam bi motor) hemde manuel.
Benim araçla çok farklı.Yoksa renault un 1.5 dci motoru ve manuel şanzımanlısı tabiki alınır.
Ayrıca bunu servisede sorabilirsiniz renaultun saçma politikaları sonucu hoparlör yok.Resmen kandırdılar insanları.Ben internette görmüştüm sonra sevise de sordum onlarda yok dediler.(aracım 1.6 dynamiqe)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 15, 2015, 00:21:40 »
Şöyle bir durum var. Dynamique (sedan) versiyonunda bagaj üstü pandizotta kapaklı göz vardır. Onu oradan çıkarıp yerine mdf yaptırıyorlar. Ve arka kapı hoparlörlerini oraya alıyorlar. Bizim araçda arka kapılarda hoparlör vardı. Biz ek olarak bahsettiğim yerede oval hoparlör koymuştuk.

İlginçmiş gerçekten. Bizim araçta cd changer ve kasetçalar da vardı. Belkide cd changer alınca komple paket geliyordur arka kapı hoparlörüde ona dahildir. fikrim yok malesef. Gördüğüm çoğu araçta sadece kasetçalar oluyor yada tek cd çalar oluyor (changer lı değil)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 15, 2015, 00:23:49 »
dediğinz doğru olabilir.Servisten bana dedikleri "kasetçalarlılar da olmuyo."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 15, 2015, 00:30:26 »
dediğinz doğru olabilir.Servisten bana dedikleri "kasetçalarlılar da olmuyo."

Dolu arabada kaset çalarda olsa koymaları gerekirdi çok değişik bir sistemmiş :D Yani dijital klima var 8 hava yastığı var ama arkada hoparlör yok hakikaden komikmiş politikaları  :)

Ben olsam almazdım paketi gider dışarda takrırdım ama orjinalciymiş herhalde bizden önceki sahibi changer taktırmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2015, 00:34:10 »
Megan 1.5 2006 model arkadasimda vae 300 bin km kadar var km  si motor domuz gibi arabaya esek muhamelesi yapiyo banamasin demiyor  uzerine tirmi carpmadi ortadan araba mi patlatmadi  saglam hala yuruyor suan o km de olmasina ragmen :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 15, 2015, 00:38:57 »
bakın benim eleştirim motora değil zaten. 1.5 dci ye hiç değil.Benim asıl eleştirim şanzımanadır.
Ayrıca tır çarpmıştır,ortadan patlatmıştır ve araba hala duruyor olabilir bu gayet normal bi şey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 15, 2015, 00:44:10 »
bakın benim eleştirim motora değil zaten. 1.5 dci ye hiç değil.Benim asıl eleştirim şanzımanadır.
Ayrıca tır çarpmıştır,ortadan patlatmıştır ve araba hala duruyor olabilir bu gayet normal bi şey :)
Manuel ama benim anlatigim araç bunlari anlatirken aracin saglamligindan bahsetmek istemistim :) otomatik ile nasil olur bilmem
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 15, 2015, 07:23:45 »
gökhun bey sizin araç hem 1.5 dci(ki bu motor hakkaten sağlam bi motor) hemde manuel.
Benim araçla çok farklı.Yoksa renault un 1.5 dci motoru ve manuel şanzımanlısı tabiki alınır.
Ayrıca bunu servisede sorabilirsiniz renaultun saçma politikaları sonucu hoparlör yok.Resmen kandırdılar insanları.Ben internette görmüştüm sonra sevise de sordum onlarda yok dediler.(aracım 1.6 dynamiqe)
Durumun saçmalığı tartışılamaz elbette ama yeni Seat Toledo'nun arka kapılarında da hoparlör yok. Yani sadece Renault'ya özgü bir durum değil bu. Ama yine de çok saçma sapan bir durum tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 15, 2015, 08:43:37 »
Megane 2'lerin bir de bildiğim kadarıyla sigorta kutusu kronik arızası var.Sigorta kutusundan değil de sigorta kutusunun çamurluk üzerindeki konumundan kaynaklanan.Geçen yıl bir öğretmen arkadaş Hyundai'sini satıp 2004 model bir HB Megane almıştı.Dynamique.Bir gün şu benzincilerdeki fırçalı yıkamaya girmiş,neyse temizlemiş arabayı ertesi gün bir bakıyor ki arabanın aynı anda marş silecekler sinyaller ne varsa çalışmaya başlıyor.Usta geldi sigorta kutusunu temizledi olay düzeldi yalnız sanırım 350 tl gibi meblağa mal oldu.Sonra Renault formuna falan da bakmış kronik olduğu anlatılıyormuş bu durumun.Yalnız sigorta kutusunu poşetleyince bitiyor olay. :) Bu da oto forumlarının aslında ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 15, 2015, 08:56:20 »
Arkadaşlar 2004 megane 2 bva şanzıman aracım vardı.Kendi kendine manuel konuma geçmeye başladı ve orda takılı kalıyordu.(örneğin 3 te kalıyorum)
Ayrıca araç baştan aşağı sorun.(klima motoru kendi kendine bozulur,yazın kendiliğinden düzelir..Ampulu patlar,otomatik ayna dişlisi hiç kullanmadığımız halde bozulur,yok lastik basınç sensörü bozulur vs vs) Bunlar bakımda değil 2 sene içinde çıkardığı arızalardan hatırlayabildiklerim.

Şanzıman arızasında servise gittim o gün almadılar.Yarın sabahtan gelin dediler ve sabah gittim.Dedikleri saatte almadılar 3 saat bekledim.(Ayrıca araçla kaza yapmam an meselesi.Kendi kendine vitese karar veriyor ve o viteste takılı kalıyor.)
Servis baktı ne olduğu tam kesin değil şanzıman inecek 5-7 milyar arası masraf çıkacak dediler.Yaptırmadım aracı servise sattım.
Sonra sıfır megane otomatiklere baktım alacaktım.Bana görevlinin söylediği "BVA şanzıman sorunlu bi şanzıman kabul ediyoruz."

Artık renaultun saçma satış politikalarından(örn benim araçta arka kapıda hoparlör yeri var ama içinde hoparlör yok.opsiyonelmiş.) ve sorunlarından bıkmıştım ve  auris tam otomatik aldım.Yakıt hariç çok çok çok memnunum.

Bu aracı alacak arkadaşlara sesleniyorum bu araç verilen parayı haketmiyor bence zırt pırt sorun çıkaran bi araç.Auristen öncede 2 tane toyotam vardı ve aurise binince gözünü seveyim toyota dedim resmen.Ben sadece başımdan geçenleri anlattım.Tabiki memnun olanda vardır.Araba işi biraz şans işi. örn : ondan önce megane 1 im vardı ve bu kadar sorun çıkarmamıştı
Öncelikle selam;
Hızlı bir giriş yapmışsınız ancak genel yargılarla belirtilen bazı ifadeler çok uymamış. Servisin ilgisizliğini eleştiriyorsanız çekinmeden merkezlerine bu konuda bildirimde bulunabilirsiniz.
Otomatik şanzımanların da bakımları vardır, bu bakımların hangi şartlarda, ne tür malzemeler ile yapıldığını bilmeden direk şanzıman konusundaki eleştiriler çok anlamlı gelmez. Zira aynı sorunları, doğru kullanılmayan, bakımları yapılmamış ya da yanlış yapılmış her şanzıman çıkarabilir. Ama bir şeyi övmek ya da yermekten ziyade olan olayları, detayları ile ortaya koymaktır bence. O zaman insanlara fayda sağlamış oluruz, içinde bilgi olmazsa yorumların tek başına bir anlamı olmaz.
Ampul ve hoparlör ile konu bağlantısı ilginç olmuş, yarın Auris'in hoparlörleri sadece görüntü demezsiniz umarım. :)

Sitemizde öve öve bitiremeyen megane fanları var. Sanki mercedesten bahsediyorlar.
Altı doldurulduğu sürece her aracın övülecek tarafları da, eleştirilecek tarafları da vardır Barış. Neyi, nasıl övdüğün ya da nasıl yerdiğin önemlidir. Unutmadan; Mercedes'in Renault ile bazı konularda iş birliği içinde olduğunu sen de biliyorsundur.

Size katılıyorum mahmut bey.Ama renault ve toyota markaları sorunsuzluk açısından karşılaştırıldığında toyota açık ara öndedir.
Zaten markanın kırmızı çizgisidir o.
toyota-sorunsuzluk,
honda-sorunsuzluk,
fransız-bol özellik,az yaksın,bol sorun,
alman-konfor,güvenlik ama geneli çok yakar ve parçası pahalı
benim gözlemlerim sonucu düşüncelerim :D
Bu bir genelleme olmuş ve maalesef tam katılamayacağım. Evet, sorunsuzluk için bazı özel üretim sistemleri olan Toyotadır, TPS'i umarım biliyorsundur. NPW hakkında bir bilgin var mı?
Sorunsuzlukda Mazda'yı görememek üzücü, hakkını yemek bize yakışmaz. Konfor konusunda da gerçek bir Amerikan araca binenler eminim çok farklı düşünürler. Ülke olarak değil de, üretici olarak sıralarsak, örneğin Citroen geliştirdiği için bugün araçlarımızda bazı özelliklere sahibiz, önden çekiş, viraj adaptif far bunlardan bazıları.

yarı otomatik = vites kutusu manuel ile aynı sadece debriyaja basma görevini elektronik ünite kontrol ediyor.yakıt tam otomatiğe göre daha az,kararsızlıklar olabiliyor,daha konforsuz

tam otomatik = vites kutusu manuelden farklı, daha fazla yakar,daha hızlı geçişleri hissetmezsin,daha sorunsuz.
yarı otm. örnek fiat dulogic,opel easytronic,toyota mmt
benim bildiğim farklar bunlar.
Zafer beyin de belirttiği gibi bazı yarı otomatik şanzımanlar konusunda tecrübeli insanlar kesinlikle bu şekilde düşünmez. Geçişleri oldukça seri ve bu geçişleri hemen hemen hissettirmeyen şanzımanları bugün bir çok üretici kullanıyor.

Ablamda seneler önce enjeksiyonlu bir Renault vardı. O zamanlar garantisi 20.000Km idi. 20.040 km de km göstergesi bozulmuştu. :) Bağlantı halatı kopmuş, arkadaşla ben bulup, onarmıştık. O anda; daha garantisi biter bitmez sorun çıkardı diye düşünmüştük ancak bir daha hiç bir sorun çıkarmamıştı araç.
Bir donanımın sorunlu olduğunu söyleyebilmek için o konu hakkında bilimsel araştırma şarttır. Belli adette örneklem grubu üzerinde çalışma yapılır, varsa sorunlar bulunur ve bu sorunlar karşılaştırılır. Sonuçta anlamlı bir yorum ortaya çıkar. Tüm bunların yanında o kadar eleştirip yine aynı markaya araç almak için bakmak da ilginç olmuş :islik:

Bu arada sayfada bilgi ile paylaşımda bulunan arkadaşları görmek çok güzel. Bu sayede bazı detaylar araştırılabiliyor, olumlu ve olumsuz yönleri ortaya konabiliyor ve faydalı bilgiler açığa çıkıyor.

Umarım kimseyi kırmadan anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.