Gönderen Konu: android mi ios mu ?  (Okunma sayısı 10199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: android mi ios mu ?
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2015, 23:40:51 »
Apple iPhone 4s de takılmalar ve kapanmalar var demenize rağmen IOS sorunsuz, takılmaz diyenler olmuş. Her işletim sistemi bilgiler doldukça yavaşlama, takılma yaşatmaktadır.
Android işletim sistemi içinde Samsung ve LG'de takılma sorunlarına çok rastlanılır, çünkü kendi 3. parti yazılımları çok fazladır. Bu kendi yazılımları da takılmaların sebebidir. Size önerim eğer Android seçecekseniz daha saf bir Android seçmeniz. Nexus serisi bir telefon, ya da Sony Z2, Z1 Compact tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. 4S kullanmaya alışmış biri için Z1 Compact boyutları yadırganmaz, elinizde büyük gelmez, ve 2.5-3 güne varan batarya süresiyle androidler içinde bataryası en uzun giden telefonlar listesinde ilk 3'tedir.
Fakat IOS a alışmış biri için android yadırganabilir, basit bir arayüz yok sonuçta, fakat ekleyebileceğiniz widgetlar, herşeyi home ekranında bulabilmeniz artılarıdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2015, 23:40:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 13, 2015, 23:45:29 »
Apple iPhone 4s de takılmalar ve kapanmalar var demenize rağmen IOS sorunsuz, takılmaz diyenler olmuş. Her işletim sistemi bilgiler doldukça yavaşlama, takılma yaşatmaktadır.
Android işletim sistemi içinde Samsung ve LG'de takılma sorunlarına çok rastlanılır, çünkü kendi 3. parti yazılımları çok fazladır. Bu kendi yazılımları da takılmaların sebebidir. Size önerim eğer Android seçecekseniz daha saf bir Android seçmeniz. Nexus serisi bir telefon, ya da Sony Z2, Z1 Compact tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. 4S kullanmaya alışmış biri için Z1 Compact boyutları yadırganmaz, elinizde büyük gelmez, ve 2.5-3 güne varan batarya süresiyle androidler içinde bataryası en uzun giden telefonlar listesinde ilk 3'tedir.
Fakat IOS a alışmış biri için android yadırganabilir, basit bir arayüz yok sonuçta, fakat ekleyebileceğiniz widgetlar, herşeyi home ekranında bulabilmeniz artılarıdır.

z1 c ile ara ara wi-fi dan internet  sürekli hat üzerinden mesajlaşma birkaç telefon görüşmesi ile  Şuan batarya %48 de bahsettiğim gibi kullandım telefon 2 gün 22 saattir açık. Hiç şarja takılmadı.

Batarya bitmesine kalan zamanda 2 gün 17 saat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 13, 2015, 23:45:36 »
Manyak ötesi bir kamera kalitesi var.Gerçekten müthiş resimler çekiyor.Video kalitesi çok çok iyi.4K ekranın olduğu çok nadir telefonlardan.QuadHD ekran acccayip birşey
İphone 6 dan iyi mi kamerası? Note 3 ile karşılaştırmam sonucu iphone6 çok daha iyiydi

İşte oda ıphone un marifeti. Ne kadar tanıdığım kullanıcı varsa aynı dertten bahsediyor. Batarya çabuk bitiyor bir süre sonra ömrü kısalıyor gibilerinden.
İphone 5 tam 2 yıl kullandım ilk zamanlarını hatırlamıyorum ama hiç günde 2 defadan az şarja taktığımı hatırlamıyorum. İphone 6 tam şarjı 1 günden biraz daha fazla gidiyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 13, 2015, 23:46:56 »

Aynen , herkes Androidi salak Samsung ile değerlendiriyor. Olay tıpkı dediğiniz gibi aslında.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 13, 2015, 23:47:59 »
İphone 6 dan iyi mi kamerası? Note 3 ile karşılaştırmam sonucu iphone6 çok daha iyiydi
İphone 5 tam 2 yıl kullandım ilk zamanlarını hatırlamıyorum ama hiç günde 2 defadan az şarja taktığımı hatırlamıyorum. İphone 6 tam şarjı 1 günden biraz daha fazla gidiyor

Üsttede yazdım

z1 c ile ara ara wi-fi dan internet  sürekli hat üzerinden mesajlaşma birkaç telefon görüşmesi ile  Şuan batarya %48 de bahsettiğim gibi kullandım telefon 2 gün 22 saattir açık. Hiç şarja takılmadı.

Batarya bitmesine kalan zamanda 2 gün 17 saat...

3g li yoğun kullanırsan 1.5 gün çok çok rahat gidiyor bataryası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2015, 00:06:30 »
@Ahmet Acar (32863) abinin de dediği gibi herkez sağtık gönder yaparken bir ios kullanıcısı itunes ile eşzamanlama yapması bir dezavantaj diye düşünüyorum ama güzel acıklamıssınız beki 4k video cekerken bir yerde telefonun donduğunu okumustum doğrumudur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 14, 2015, 00:10:31 »
Note2 alin 3g acmayin net kullanmayin parlaklik orta olsun  2,2.5 gun gider sarji ki guc tasarufunda neler olur allah kerim :)  telefonumu sirf sarji yuzunden degistirmek istemiyorum ios android   tartismasi gereksiz bence kullaniminiza hangisi hitap ediyosa  isinizi hangisi gorcekse onu alin babamda iphone var  3gs bundan onceki telefonu samsung e250 idi kizakli dokunmatik kullanamam diyodu iphone kolayina geldi aciyo ekrani kaydiriyo  rehbere giriyo sadece aramaya kullaniyor telefonu herkes icin islevi farklidiri birisi is icin alir mail falan   ha bundan sonra telefon alirsam ne alirim diye dusunce ya note serisi yada iphone 6+  kucuk telefon kullanamam daha
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 14, 2015, 00:14:37 »
haklısınız ama hani aktif kullacı olarak sizlerin kullandığı deneyimlere sormak istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 14, 2015, 00:18:22 »
haklısınız ama hani aktif kullacı olarak sizlerin kullandığı deneyimlere sormak istedim :)
Andorid diyorum ve memnunum alali 2 sene oluyordur guncellemelerimde en son donma yok sarjim uzun gidiyor ilk aldigimda daha fazla gidiyordur yalan yok :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 14, 2015, 02:54:30 »
Samsung S5 aldım 3 4 ay önce memnun muyum evet ama ne yaparsanız yapın o bir android ve telefon şişiyor mutlaka en geç 1 hafta içinde kapatıp açmanız gerekiyor. Android'in bir eksiside günü gününü tutmuyor yani biraz liseli ergen kız modunda takılıyor. Bugün mesela saçmaladı telefonun genelde sabah 8de sökerim internet açık olur akşam 11e doğru %48 50 arasında şarjım olur ve eve geldiğimde o kalan şarjı bitirirdim bugün 23.30da eve girdiğimde %4tü böylede bir saçmalığı oldu ama rekorum ultra güç tasarrufuna alıp 3g açık 28 saatte %35 şarj yedi yani %65 kalmıştı cenaze sebebiyle mecburen öyle takıldım. İphone konusunda aklıma çok takıldı son dönemde acaba takasa mı girsem 5sle diye ama içim el vermiyor ekran büyük ve su geçirmeme ve uzun şarj gibi özellikleri ağır basıyor. Bence hala android ama saf android alın derim nexus o zaman androidin ne olduğunu anlayabilirsiniz. Birde g3 çok çok büyük biraz ondan tırstım 5.5 inç ekrana sahip s5 5.1 inç ordan biraz cezbetti ama en çok sebep o sırada faturaya ek s5 80 tl g3 100 tl idi o yüzden vazgeçmiştim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 14, 2015, 03:46:06 »
Kitkat güncellemesi ile telefon değişti (Ascend P6)
2 günde biten şarj güncellemeden sonra yarım günü zor çıkarıyor. Bu yüzden powerbank aldım. Batarya+5200'lük powerbank ile günü anca çıkarabiliyorum.
Telefonda mı sıkıntı var romda mı bilemedim. Gece %100 iken arka planda çalışan uygulamaları temizleyip uyuyorum. Sabah uyandığımda şarj %15-20 arası. Telefondan soğudum sırf batarya yüzünden. -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 14, 2015, 08:56:24 »
kesinlikle android. bu işi de en iyi beceren samsung firmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 14, 2015, 09:07:16 »
 Li-Ion 'da zamana göre ömrü azalır, ömürleri imalatları ile başlar. Ömürlerinden her yıl 1/5 yitirilir çalışsa da, çalışmasa da. SOğukta bu kayıp daha az, sıcak yerlerde daha çoktur. Batarya sistemlerinde ortalama ısı 20Cderece olarak kabul edilir.
Hafıza etkisi yoktur. Arada şarj yenileme yapılabilir. Şarj şekli de önemlidir.
Yüksek ısı altında tehlikeli olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 14, 2015, 10:25:58 »
En çok güldüğüm yorumda hiç iphone kullanmadım ama tavsiye etmiyorum yorumu oldu :rofll: :rofl: :rofl: :rofl:

Evet bu tartışmaz bitmedi bitmez bitmeyecekte, tıpkı burada açılan alman mı japon mu muhabbetleri gibi...

Bunun en güzel örneğide biz Türkler neyi kullanmışsak onun fanatiği oluruz ben fanatik degilim desekte içten içe savunuruz, ulan banane iphone bana para mı veriyor android bana para mı veriyor diyen yok :D :D

Sonuca gelecek olursa haziran ayından beri yani 6 ayı tamamladımbir ceptelefonu bayiinin teknik servisinde çalışıyorum yani sizin tamir olarak gördüğünüz işlerin birçoğunu kendi başıma yapabilecek seviyeye geldim (tabi bu işi tam anlamıyla ögrenmek minmum 2 yıl gerektirir).  Bulundugumuz bölgede en çok iş yapan sevislerden biriyiz....  Şöyle söyleyeyim 8 android telefon geliyorsa 1 ios geliyor yani oran %15 filan... Hatta o gelen iosların yarısıda itunes kullanamyıp telefonu güncelleyemeyenler sagolsun 10 saniye süren cihazı bilgisayara baglama işlemi il bize 20tl bırakıp gidiyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 14, 2015, 10:29:18 »
Bende 2 hat var. İki hatta şahsıma ait. Bir hattımda IPHONE 5 kullanıyorum yani IOS, diğer hattım da ise LG G2 MİNİ kullanıyorum yani ANDROID. Genelde facebook'a girerim gün içinde telefondan, bir iki siteye girerim. LG G2 MİNİ yani ANDROID bana göre daha cazip. IOS'u biraz karışık buluyorum. Ve bu iki telefonun şarj durumuna gelirsem. IPHONE 1 günde %50'ye iniyorsa, LG G2 bir günde %70'e iniyor. LG hatta hiç internete girmezsem 3 günde %80'e iniyor. IPHONE ise 1 günde %85'e iniyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 14, 2015, 10:34:57 »
Bende 2 hat var. İki hatta şahsıma ait. Bir hattımda IPHONE 5 kullanıyorum yani IOS, diğer hattım da ise LG G2 MİNİ kullanıyorum yani ANDROID. Genelde facebook'a girerim gün içinde telefondan, bir iki siteye girerim. LG G2 MİNİ yani ANDROID bana göre daha cazip. IOS'u biraz karışık buluyorum. Ve bu iki telefonun şarj durumuna gelirsem. IPHONE 1 günde %50'ye iniyorsa, LG G2 bir günde %70'e iniyor. LG hatta hiç internete girmezsem 3 günde %80'e iniyor. IPHONE ise 1 günde %85'e iniyor.

Aslan besleyen yemini düşünmez abi yesin tosun :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ocak 14, 2015, 10:37:26 »

Yiyor zaten.  :D Ama doğruya doğru, IPHONE 5'in fotoğraf kalitesi daha güzel mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 14, 2015, 10:46:02 »
Bir daha mı gelcez dünyaya fulle tüm özellikleri :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ocak 14, 2015, 10:48:10 »
Yiyor zaten.  :D Ama doğruya doğru, IPHONE 5'in fotoğraf kalitesi daha güzel mesela.

Abi burda 15 gündür yogun kar var iphone 6 ile gece çekimleri gerçekten muazzam...

Aynen yaaa %5 düşmeden ekran ışıgı bile kısmam şarja takamayacaksam kısarım sadece her zaman fullllll :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ocak 14, 2015, 10:53:39 »

Full zaten. Aslında IPHONE 5 kardeşimindi ve 2012 Aralık ayında aldı ilk gelenlerden. Kasım ayında 128'lik 6 Plus alınca bana geçti. LG'yi de Kasım da aldım Türkcell kampanyası ile.