Gönderen Konu: '14 Corolla Advance 1.6 Multidrive s ile ilgili ilk izlenimlerimiz  (Okunma sayısı 5134 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
pazar günü aracı enine boyuna inceleme fırsatı bulduk. abim, ben ve babam ayrıntılı bir şekilde aracı irdeledik.
olumlu olumsuz görüşlerimi şu şekilde sıralayabilirim;

önce olumlu olanları sıralayayım:

- aracın içi çok güzel. ön konsol gayet başarılı. bir önceki modele göre daha yüksek. camın daha yatay olması ile beraber araç daha bir dolu gözükmüş.
bagaj hacmi biraz daha büyümüş, bu noktada babam daha rahat edecektir.
- arka diz mesafesi olmuş bacak mesafesi. çok ferah ve geniş. bırakın dizi iki diz mesafesi kadar boşluk var.
- ekran göstergelerini çok beğendim. iç mekanda mavi bir ışık hakim araca.
- kol dayama aparatının sürgülü olması büyük rahatlık. ayrıca içi daha da derinleşmiş, kapasitesi artmış.
- şanzıman olarak cvt'ye aşık olduk diyebiliriz. hakikaten vites geçişleri hissedilmiyor. motor sesi adeta yok gibi. yalıtım gayet başarılı.
- kapılar daha rahat açılır olmuş. kapatışlarda da yumuşak bir ses çıkıyor buda ekstra kalitenin geldiğini haber veriyor.
- ses sistemi tamamen değiştiğini gördük. eskiye dönüş olmuş adeta.
- multimedya sistemindeki birçok ayardaki "özelleştirilebilir" seçeneği çok ayrıcalıklı olmuş.
- multimedya kullanılırlık çok basit. herkes yapabilir. bir ürünü tanıtma çok kolay. önceki modelde ciddi sancılanmalar yaşaya biliyordunuz.
- bagaj kapağı kapanışı daha güzel olmuş. daha küçük bir harekette kapanı veriyor.
- araç genel itibariyle daha kaslı insanın kendine güveni geliyor. hem içi hem dışı için bunu söyleyebilirim.

sırada olumsuzlar;

- araç yakıt tüketim bilgilerinde anlık tüketimi bar cinsinden görebiliyoruz. yani sayısal olarak bir veri yok. düzlemdeki barda dereceler var onlara göre ortalama bir hesap yapıyorsunuz. bundan pek hoşlanmadık. direk sayısal bir veri daha isabetli olurdu her zaman olduğu gibi. maalesef toyotanın böyle bir özelliği var. eski versiyonlarında olan bir özelliği almak gibi, yenisine koymamak gibi.
- cam açma tuşları şoför hariç yine otomatik değil. yine şoförünkünde hariç ışık ve belirteç yazı-simge yok. bomboş plastik bir parça var orada. toyota ya yakışan bir hareket değil. neden yapmıyorlar anlam vermek çok güç. sakın "maliyet" demeyin artık o mazeretten sıkılmaya başladım.
- multimedya sisteminde usb kullandığınız zaman parçaların hepsini okuyamıyor. belkide bu bellek ile alakalıdır. veya bizim aracımıza has bir sıkıntıdır. misal bir şarkı var biliyorum fakat aradığınız zaman bulamıyorsunuz. zaten parçalar harf sırası olduğu için eksikliği hemen göze çarpıyor.
- yine multimedya sistemde parçaları random modda dinlerken bir önceki şarkıya tekrardan dönmek istediğiniz zaman aynı şarkı gelmiyor. kafasına göre başka bir şarkı geliyor. bu sebepten şarkıyı manuel olarak tekrardan arattırmak zorunda kalıyorsunuz. vakit kaybı.
- el freni altındaki iki bardak gözünün kapaklarını almışlar. yine bir toyota klasiği şaşırmadık. genellikle oraya bardak koyulmuyor. küçük eşyalar, bozuk para, şeker vs. konulduğu içişn görüntü kirliliği oluşturuyor. kapaklarımızı neden aldınız.
- torpido ışığını almışlar onun yerine gövdeye torpidoyu açtığınız zaman tam içine düşecek şekilde tasarlanan uzun ince mavi bir ışık koymuşlar. bir yandan beğendik çok hoş bir görüntü oluyor bir yandan da geceleri yeteri ışık sağlamıyor mavi olduğu için. hem o hem o ikisi de olabilirdi zannımca. yoksa yine mi maliyet!!

genel itibariyle artılar eksileri götürüyor ve araca ısınmamızı sağlıyor. ortak görüşümüz budur. babam otomatik ve benzin yakıtlı tercih ettiği için inanılmaz memnun. allah utandırmasın. ayrıca anlayamadığım bir tuş var yan aynaları ayarlama bölümünün yanında. onuda çekip inşallah uygun bir zamanda paylaşırım. kullanma kılavuzunda bulamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda farklı izlenimlerimiz olursa onlarıda paylaşırım.
bu arada performans ile alakalı bir deneme yapamadık. müsait zamanda onuda yapıp verileri paylaşırız. abim o konuda ustadır.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
Güzel izlenimler +/- şeklinde gayet güzel açıklamışsın. Bir özellik de ben söyleyeyim. Bagaj kapağının içinde bir kolçak var azcık sağ da kalıyor. O kolçaktan kaparsan bagajı elin kapağa dahi değmiyor ve araban pisse elin kirlenmemiş oluyor.

Ve o cam butonlarında ki işaret, figür olmaması ve kapkara buton olması pek hoş değil. Ben beyaz nokta şeklinde sticker yapıştırdım tüm butonlara bir nebze iyi oldu. Ama onları da yakın zamanda çıkaracağım. Sağolsun forumda geçen hafta Ali kardeş şöyle bir 12 - 13 kişi topladı ve o butonların ucuna takılan krom şapkadan sipariş verdi. Bana gelir gelmez onları takacağım.

Bu arada ön konsol 1991 model Corolla'yı andırıyor ve bana nostalji yaşatıyor. Genelde çoğu kişi beğenmediğini dile getirir ön konsolu internet ortamlarında ama benim hoşuma gidiyor. Birde aydınlatması çok sevdiğim renk olan mavi olunca.

Ben 1.6 / CVT şanzıman test etmiştim Haziran ayında hoşuma gitmişti. Emin ol beğenirsin performansı özellikle.

Aynaların yanında ki anlayamadığın tuş ayna kapatma tuşu olmasın?
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Güzel izlenimler +/- şeklinde gayet güzel açıklamışsın. Bir özellik de ben söyleyeyim. Bagaj kapağının içinde bir kolçak var azcık sağ da kalıyor. O kolçaktan kaparsan bagajı elin kapağa dahi değmiyor ve araban pisse elin kirlenmemiş oluyor.

Ve o cam butonlarında ki işaret, figür olmaması ve kapkara buton olması pek hoş değil. Ben beyaz nokta şeklinde sticker yapıştırdım tüm butonlara bir nebze iyi oldu. Ama onları da yakın zamanda çıkaracağım. Sağolsun forumda geçen hafta Ali kardeş şöyle bir 12 - 13 kişi topladı ve o butonların ucuna takılan krom şapkadan sipariş verdi. Bana gelir gelmez onları takacağım.

Bu arada ön konsol 1991 model Corolla'yı andırıyor ve bana nostalji yaşatıyor. Genelde çoğu kişi beğenmediğini dile getirir ön konsolu internet ortamlarında ama benim hoşuma gidiyor. Birde aydınlatması çok sevdiğim renk olan mavi olunca.

Ben 1.6 / CVT şanzıman test etmiştim Haziran ayında hoşuma gitmişti. Emin ol beğenirsin performansı özellikle.

Aynaların yanında ki anlayamadığın tuş ayna kapatma tuşu olmasın?

güzel açıklama yaptın her zamanki gibi. burak abi konu ile alakasız seninle alakalı tamamen kişisel bir paylaşımda bulunmak istiyorum müsaden olursa. sanki yıllardır buradaymışsın da uzun süredir tanışıyormuşuz gibi hissediyorum seninle konuşunca. bilmiyorum bu sadece bana mı oluyor. bu duygumu senin samimiyetine, ilgine, alakana bağlıyorum abi. o sebepten eksik olamayasın abi. allah senden razı olsun.

konumuza dönersek bagaj hatırlatman önemli abi. yazdım aklıma. buton ucuna takılan krom şapka dedin benim hiç haberim olmadı kaçırmışım demek ki o mevzuyu. fazla varsa bir şekilde bende satın almak isterim. ben kasayı dış görünümü hadi ön eyvallah da kıç kısmı pek beğenmedim ama içi çok hoşuma gitti. siyah boğar falan da hikaye abi. siyah bence en asil duran renktir arabada. özellikle babamın çok hoşuna gitti. o beğensin de gerisi önemli değil. tuş ile alakalıda yok abi o değil. bastığın zaman içinde sarı ışık yanan bir plastik silikon tuş var. yumuşak şeffaf bişi. basamaya göre değişiyor bazen sarı ışık aktif oluyor bazen olmuyor. anlayamadım. yarın inşallah çekerim foto gösteririm.
yalnız o düğmeler için olan krom şapkalardan bende istiyorum ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Çok sağol ENES. Böyle bir izlenim verebildiysem ne mutlu bana.

Bu arada, bahsettiğim cam butonu şapkaları için bu linke bakabilirsin..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64110.0

Bu da Ali Bey'in önderliğinde forumdan yaklaşık 12 - 13 kişi toplanıp bu kapakların sipariş geçilip alınma konusu..

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64234.0

Umarım bu linkler ile konunu bölmemişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
özel mesajdan talat bey'e ulaştım ama bakalım. büyük ihtimal geç kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun. + ların yanında - ler devede kulak kalmış. Hiç de önemsenmeyecek seviyede gibi duruyor.

Bahsettiğin tuş da ekstra ön park sensörü takılmıştı hatırladığım kadar arabaya onun aktif pasif etme tuşu. 
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun. + ların yanında - ler devede kulak kalmış. Hiç de önemsenmeyecek seviyede gibi duruyor.

Bahsettiğin tuş da ekstra ön park sensörü takılmıştı hatırladığım kadar arabaya onun aktif pasif etme tuşu.

hmm aslında mantıklı. akşam hemen bir daha bakayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
evet sonradan takılan park sensörü tuşu o şekilde oluyor. Premiumda Sport tuşunun yanında P tuşu var park sensörünü aktif ve pasif hale getiriyor.

Multimedia navigasyonlu mu ?

birde ekleme yapayım. torpido aydınlatmasını akşamlarıda ambians aydınlatması olarak kullanılıyor . Bunu Burak beyde aracına ekleyebilir. bir kablo çekilecek sadece :)

Multidrive S te direksiyondan vites padleri yok malesef :(
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
evet sonradan takılan park sensörü tuşu o şekilde oluyor. Premiumda Sport tuşunun yanında P tuşu var park sensörünü aktif ve pasif hale getiriyor.

birde ekleme yapayım. torpido aydınlatmasını akşamlarıda ambians aydınlatması olarak kullanılıyor . Bunu Burak beyde aracına ekleyebilir. bir kablo çekilecek sadece :)

aynen kaan. direksiyon el vites pedalları çok spor duruyordu. multimedya navigasyonsuz. telefonlarda navitel olduğu için gerek görmedik. artı 2 bin di çünkü. navitel başarsoft tabanlı olduğu için şuanda en başarılı navigasyon programı navitel zannımca. harici alet alınacaksa da tek marka garmindir. ötesi yalan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı

Bu torpido ışığını kafamda canlandıramadım, bir görmem lazım. Valla yaptırmayı isterim neden olmasın. Bende yok çünkü ışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun yeni arabaniz. Kazası belasız iyi günlerde kullanin.
Şu Torpido ışığına aklım takildi. Benim araba 2013 d4d active modeli benim ki sariydi acaba mavi rengi yeni modellere mi koydular
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun yeni arabaniz. Kazası belasız iyi günlerde kullanin.
Şu Torpido ışığına aklım takildi. Benim araba 2013 d4d active modeli benim ki sariydi acaba mavi rengi yeni modellere mi koydular

eyvallah eyüp bey. bu akşam inşallah çekip fotoyu yayımlarım. burak abi de merak etti çünkü. ayrıca o ön sensör on-off tuşunu da deneyeceğim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2015, 18:11:31

deri koltukları saymazsak arabanın içi bizimkiyle tıpatıp aynı. torpido üzerinde ince şerit mavi ışıklandırmayı göreceksiniz. foto çekmeye gerek kalmadı o vakit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Fotoğraf için teşekkürler enes bey ama maalesef benim arabada bu yok Torpido  içinde sari ışık var.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Fotoğraf için teşekkürler enes bey ama maalesef benim arabada bu yok Torpido  içinde sari ışık var.

allahallah. bir kaç ayda nasıl değişir iç görünüm. versiyon ile alakalı bir durum mu ki. sizin aracın versiyonu nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Vaaaooowww çok şık be bu torpido ışığı. Dur ben onu bir araştırayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
ayrıca yeni corolla'nın "olumsuz" sayılabilecek yönüne bir madde daha eklemek istiyorum şimdi aklıma geldi.

-havalandırma seçeneklerinin çok kısıtlı olması. istediğimiz gibi random yapamıyoruz. misal sadece ön cama hava gelmesini istiyorum ama öyle bir seçenek yok. mecburen ayak+cam yapıyoruz hava boşu boşuna bölünmüş oluyor. seçenekleri istediğimiz gibi ayarlayabilmemiz gerekirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Sadece oncama da verirsiniz.Bu ustu cizgili tus yok mu.Arka cam isitmanin haricinde on cam isitma .Ona bastiginizda yan aynalr yan on cam bugu kalmaz.Hava sirkulasyonu disardan olmali .Disardan hava gelmeyecek sekilde olursa bugu oluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Sadece oncama da verirsiniz.Bu ustu cizgili tus yok mu.Arka cam isitmanin haricinde on cam isitma .Ona bastiginizda yan aynalr yan on cam bugu kalmaz.Hava sirkulasyonu disardan olmali .Disardan hava gelmeyecek sekilde olursa bugu oluyor.

ısıtma ayrı tabi. o bir önceki modelde de vardı fakat benim söylediğim havalandırma ile ilgili. o seçeneği koymaları lazımdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ben bu ışık olayında bir tutarsızlık gördüm.

Fotoğraftaki araba 1.6 premium. Kaanın arabası da 1.6 premium. Enes abilerinki 1.6 advance. Eyüp abinin ki de 1.6 advance idi sanırım yanlış hatırlamıyosam. Burak abininki 1.33 life.

Life da donanıma koymadılar diyebiliriz. Kaanınki 2013. 2014 de yapılan davlumbaz düzeltmesinde geldi desem olmyor. Çünkü Kaanın arabada var. Premiuma has desem Bu sefer de Enes abinin advance de var.

Eyüp abinin araba activese sadece advance ve premiumda var diyerekten çözücem işi. Eğer öyle değilse de birisi bunu açıklayabilir mi? :-\
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
Ben bu ışık olayında bir tutarsızlık gördüm.

Fotoğraftaki araba 1.6 premium. Kaanın arabası da 1.6 premium. Enes abilerinki 1.6 advance. Eyüp abinin ki de 1.6 advance idi sanırım yanlış hatırlamıyosam. Burak abininki 1.33 life.

Life da donanıma koymadılar diyebiliriz. Kaanınki 2013. 2014 de yapılan davlumbaz düzeltmesinde geldi desem olmyor. Çünkü Kaanın arabada var. Premiuma has desem Bu sefer de Enes abinin advance de var.

Eyüp abinin araba activese sadece advance ve premiumda var diyerekten çözücem işi. Eğer öyle değilse de birisi bunu açıklayabilir mi? :-\

güzel tespit yasin. eyüp beyinki active ise şayet senin de dediğin gibi advance ve premium versiyonlarına koymuşlar.