0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar aracımı bugün alım satım işlemlerini hallettik çok şükür ruhsatta yakıt cinsinde benzinli yazması elazığ tescili arayıp dizele çevirine kadar biraz başımız ağrıdı,yalnız keşke bunlarla sınırlı kalsaydı..Sorun olarak gördüğüm şey aracın egzos muayenesi bitmişti,yaptırmaya gittim fakat olması gereken 2,5 ve altı değerlerin çok üzerinde 4,0 olarak çıktı ve egzos muayenesinden geçemedik artı olarak motor soğukken gaza yüklenmede mavi duman atması normal midir ? Çekişi gidişi çok iyi mavi duman atarken herhangi bir yağ kokusu hissetmedim fakat eve dönerken artık akşam trafiğinden midir nedir anlamadığım bir yağ kokusu çöktü kabin içine sizce sorun nedir canım çok sıkıldı Birde frene bastığımda direksiyon ve pedalda baya bir titreme var basmadığımdada 80 km hızın üstündede normal seyirde titreme mevcut bunu göz önüne almıştım bunu neyden yapar ? Balata-disk ön takımdan mı ?
Tekin abi bakım kartında yağ ve filtreler artı bujilerin değiştiğini gösteriyor ve bu bakımlar 1000 km önce yapılmış..
Mavi dumanı motor soğukken ilk çalıştırmada herhangi bir durum var mı diye kendim gaz verdim ve mavi duman attı ikinci deniyişimde bu olmadı..Motor orta sınıf bir sıcaklığa geldiğinde seyir halinde ki yüklenmemde arada bir siyah duman çıktığını gördüm..Bakım kartında yazanlara pek itimat etmiyorum açıkcası,iyi bir bakıma sokucam gibi gözüküyor..Egr valfini iptal ettirmeyi düşünüyorum..Araç dizel..Benim asıl sorunum aracım egzos muayenesınden geçmedi değerleri çok yüksek çıktı bunun sebebi egr olabilir ?
Seyir halinde ki ani hızlanmalar da meydana çıkan siyah dumanın zengin karışımda ki yakıtın silindirde tam yanmamasından kaynaklandığı öğrenmiştim. Ama eksoz muayenesinde ki değerler yüksek ise aracın rolantide ki yakıt sarfiyatının fazla olmasından kaynaklanabilir. Aracı cihaza baglatıp enjektör degerlerine baktırmanızda fayda var gibi. normalden fazla yakıt püskürtüyor olabilir.
Bilgileriniz için teşekkür ederim.. Yarin tespitler sonucu bakıp gorucez..Egzoz muayenesinden aracı goturmedende gecirebilirim sıkıntı o değil sıkıntı değerlerin olması gerekenden fazla çıkması..Bundan iki önceki aracim avatarimda ki corolla idi evet..Okan kızdırma bujileri var diye biliyorum