Gönderen Konu: Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?  (Okunma sayısı 9824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?
« : Ocak 05, 2015, 19:19:35 »
Merhabalar aracımı bugün alım satım işlemlerini hallettik çok şükür ruhsatta yakıt cinsinde benzinli yazması elazığ tescili arayıp dizele çevirine kadar biraz başımız ağrıdı,yalnız keşke bunlarla sınırlı kalsaydı..

Sorun olarak gördüğüm şey aracın egzos muayenesi bitmişti,yaptırmaya gittim fakat olması gereken 2,5 ve altı değerlerin çok üzerinde 4,0 olarak çıktı ve egzos muayenesinden geçemedik artı olarak motor soğukken gaza yüklenmede mavi duman atması normal midir ? Çekişi gidişi çok iyi mavi duman atarken herhangi bir yağ kokusu hissetmedim fakat eve dönerken artık akşam trafiğinden midir nedir anlamadığım bir yağ kokusu çöktü kabin içine sizce sorun nedir canım çok sıkıldı  :( :(
Birde frene bastığımda direksiyon ve pedalda baya bir titreme var basmadığımdada 80 km hızın üstündede normal seyirde titreme mevcut bunu göz önüne almıştım bunu neyden yapar ? Balata-disk ön takımdan mı ?
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?
« : Ocak 05, 2015, 19:19:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2015, 19:25:55 »
4 disk kontrol edilecek, torna veya değişim, sonrasında Balans yenileme.
Egzost manifoldu kontrol edilecek, çatlak varsa değişecek.
Hava filtresi üzerindeki sensör temiz mi?

Yine egzost muayenesi yapılıp, bu kez EGR temizliği gerekiyormu diye kontrol edilecek.

Polen filtresi yerinde mi? temiz mi?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2015, 19:29:37 »
Tekin abi bakım kartında yağ ve filtreler artı bujilerin değiştiğini gösteriyor ve bu bakımlar 1000 km önce yapılmış..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2015, 19:41:29 »
titreme sorunu balanstan olur
frene bastığınızda titreme varsa fren diskleri olabilir ama öncelikle
 balans ayarı yapılmalı
 sonrasında belli olur balns mı fren diski mi belkide jant eğikliği?
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2015, 19:42:53 »
Sanırım fren diskleriniz eğilmiş. Önceki sahibi diskler sıcakken su vurdurdu ise ondan kaynaklanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2015, 19:45:39 »
Bence bakım kartında yazılanlari pek dikkate almamak gerek. Çok olaylar donuyor. Ben 4 sene önce 118 bin km'de Megan 2 almıştım tanıdık galeriden. Bi sürü evrak bakım kağıdı vs. Gösterdi ve en son bakıma girdiği km 110 bin. Aracta ufak tefek masraf vardı kaporta aksaminda neyse 2 hafta sonra tahmini 5 yada 6 bin km triger siyirdi. Sanayideki arabayi yaptirdigim arkadaşıma olayı anlattım bu kayış değişmemis diyince baya bi sinir olmustum. O yüzden kontrol etmekte fayda var.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2015, 20:26:40 »
titrek frenin çözümü kolay. büyük ihtimal balans istiyor. kötü ihtimal disk eğikliği.. tornadan geçmediyse bir torna her şeyi çözer. yoksa yeni disk alınacak.

bunu zaten o km'deki araca yaptırmak gerekirdi. yani her türlü yapılacak bir masraf. yanmayın... rahat olun. egzozu bilemem.. EGR Valfi değişince benim sorunum geçmişti peugeot'da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2015, 21:06:26 »
Merhabalar aracımı bugün alım satım işlemlerini hallettik çok şükür ruhsatta yakıt cinsinde benzinli yazması elazığ tescili arayıp dizele çevirine kadar biraz başımız ağrıdı,yalnız keşke bunlarla sınırlı kalsaydı..

Sorun olarak gördüğüm şey aracın egzos muayenesi bitmişti,yaptırmaya gittim fakat olması gereken 2,5 ve altı değerlerin çok üzerinde 4,0 olarak çıktı ve egzos muayenesinden geçemedik artı olarak motor soğukken gaza yüklenmede mavi duman atması normal midir ? Çekişi gidişi çok iyi mavi duman atarken herhangi bir yağ kokusu hissetmedim fakat eve dönerken artık akşam trafiğinden midir nedir anlamadığım bir yağ kokusu çöktü kabin içine sizce sorun nedir canım çok sıkıldı  :( :(
Birde frene bastığımda direksiyon ve pedalda baya bir titreme var basmadığımdada 80 km hızın üstündede normal seyirde titreme mevcut bunu göz önüne almıştım bunu neyden yapar ? Balata-disk ön takımdan mı ?

Şimdi bu durum arabayı kaça aldığınıza göre değişir.

Keşke almadan önce buraya araba mavi duman atıyor yazıp sorsaydınız.

Arabanızın motoru aşınmış ve yağ yakıyor diye düşünüyorum.

Motor isteyebilir. Yağ yakan arabada çekiş iyi olur çünkü yakıta ilave yağ yakıyor.

Fren de titreme disklerden değişmeniz muhtemel gerekecek. Daha önce taşlanmış ve kullandıkça incelmiştir. Bu basit iş de motoru ustaya baktırın. Motor aşınması mı sübap lastiklerinden mi motora yağ sızıyor bakılması lazım.

Gerçi sübap keçesi yağ sızdırması sadece sabah ilk çalıştırmalarda mavi duman attırır diye hatırlıyorum. Dizelci ustaya baktırın bence.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 21:07:22
Tekin abi bakım kartında yağ ve filtreler artı bujilerin değiştiğini gösteriyor ve bu bakımlar 1000 km önce yapılmış..

Buji mi ?

Araba benzinli mi

Sabah gaza yüklenince çıkan duman beyaz ise yağ yakmıyordur. Soğuk motorda bu normal.

Yağ eksilmesini takip edin öyle ise.

Motoru ustaya inceletin bence.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2015, 21:29:37 »
Mavi dumanı motor soğukken ilk çalıştırmada herhangi bir durum var mı diye kendim gaz verdim ve mavi duman attı ikinci deniyişimde bu olmadı..Motor orta sınıf bir sıcaklığa geldiğinde seyir halinde ki yüklenmemde arada bir siyah duman çıktığını gördüm..Bakım kartında yazanlara pek itimat etmiyorum açıkcası,iyi bir bakıma sokucam gibi gözüküyor..Egr valfini iptal ettirmeyi düşünüyorum..

Araç dizel..Benim asıl sorunum aracım egzos muayenesınden geçmedi değerleri çok yüksek çıktı bunun sebebi egr olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2015, 21:35:51 »
Mavi dumanı motor soğukken ilk çalıştırmada herhangi bir durum var mı diye kendim gaz verdim ve mavi duman attı ikinci deniyişimde bu olmadı..Motor orta sınıf bir sıcaklığa geldiğinde seyir halinde ki yüklenmemde arada bir siyah duman çıktığını gördüm..Bakım kartında yazanlara pek itimat etmiyorum açıkcası,iyi bir bakıma sokucam gibi gözüküyor..Egr valfini iptal ettirmeyi düşünüyorum..

Araç dizel..Benim asıl sorunum aracım egzos muayenesınden geçmedi değerleri çok yüksek çıktı bunun sebebi egr olabilir ?

Ara hızlanmada siyah duman dizel arabada olur. Sizinkisinde varsa hava filtresi tıkalıdır. Arabada katalitik konvertör var mı yerinde duruyor mu ?

Bu sorun EGR den olur. Kurumlanmış ise temizlenip denemek gerekli

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 21:36:41
Benzinli arabada ara hızlanmadaki siyah dumanı sürücünün görmesi çok zordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2015, 21:37:48 »
Seyir halinde ki ani hızlanmalar da meydana çıkan siyah dumanın zengin karışımda ki yakıtın silindirde tam yanmamasından kaynaklandığı öğrenmiştim. Ama eksoz muayenesinde ki değerler yüksek ise aracın rolantide ki yakıt sarfiyatının fazla olmasından kaynaklanabilir. Aracı cihaza baglatıp enjektör degerlerine baktırmanızda fayda var gibi. normalden fazla yakıt püskürtüyor olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2015, 21:38:11 »
Katalitik var mı yok mu bilmiyorum tam detaylı inceleyemedim..Yarın sorunlarımın tespiti için sanayiye uğruyacağım..Ona uygun olarak gerekli bakım vs.hareket edicem inşallah,tabi gereksiz yere düdüklenmemek şart..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2015, 21:38:56 »
O sabahki duman mavi değildir. Sürücü o maviliği direksiyonda iken göremez. Beyaz duman soğukdan olur. Mavilik dumanın egsoza yakın bölgesinde ilk 50-70 cm lik mesafede dumanın ortasında cam göbeği rengi gibi renk oluşmasıdır. Bunu sürücü göremez.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 21:41:05
Seyir halinde ki ani hızlanmalar da meydana çıkan siyah dumanın zengin karışımda ki yakıtın silindirde tam yanmamasından kaynaklandığı öğrenmiştim. Ama eksoz muayenesinde ki değerler yüksek ise aracın rolantide ki yakıt sarfiyatının fazla olmasından kaynaklanabilir. Aracı cihaza baglatıp enjektör degerlerine baktırmanızda fayda var gibi. normalden fazla yakıt püskürtüyor olabilir.

Normal arızasız arabada zengin karışım genelde zamanında değişmeyen kirli ve havayı geçirmeyeyerek motorun hava ihtiyacını karşılamayan hava filtresinden kaynaklanır. Hava az olunca yakıt normal verilse de zengin olur ve siyah duman olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2015, 21:50:35 »
Siyah duman atmasi normal yuklenince buji dizel araclarda oluyor mu ki
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2015, 21:51:31 »
Egzozdan geçmek kolay başka yerde yaptirin onlar halleder bir sekilde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2015, 21:54:23 »
sanırım daha önceki aracınınız şuan avatardaki corolla idi
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2015, 22:05:02 »

Titremenin sebebi rot-balans.Diğer sorunlarınızı bilmiyorum
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2015, 22:28:43 »
Bilgileriniz için teşekkür ederim.. Yarin tespitler sonucu bakıp gorucez..
Egzoz muayenesinden aracı goturmedende gecirebilirim sıkıntı o değil sıkıntı değerlerin olması gerekenden fazla çıkması..
Bundan iki önceki aracim avatarimda ki corolla idi evet..
Okan kızdırma bujileri var diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2015, 22:39:18 »
Egzoz muayenesinden aracı goturmedende gecirebilirim sıkıntı o değil sıkıntı değerlerin olması gerekenden fazla çıkması..
  eğer yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum
Peki neden onun yerine 2003 mondeoyu tercih ettiniz corollanızın birkaç fotoğrafını paylaşmıştınız gayet güzel görünüyordu
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2015, 22:39:22 »
Bende oyle biliyorum ,Insallah az masrafla  tertemiz sekilde binmeye devam edersin abi :)