Gönderen Konu: Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?  (Okunma sayısı 9828 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni aldığım Mondeom sıkıntılı mı ?
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2015, 22:57:30 »
Sagolasin Okan kardeşim..
Yok neden yanlış anliyayim Zeki bey,ihtiyacımız olduğu için satmak zorunda kaldık birde mmt şanzumanından dolayı pek memnun değildim.. Sonrasında bi opel macerasi geçirdikten sonra istediğim araca kavustum :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2015, 22:57:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2015, 10:26:31 »
Sagolasin Okan kardeşim..
Yok neden yanlış anliyayim Zeki bey,ihtiyacımız olduğu için satmak zorunda kaldık birde mmt şanzumanından dolayı pek memnun değildim.. Sonrasında bi opel macerasi geçirdikten sonra istediğim araca kavustum :)
anladım çünkü corollanızın hem modeli yüksekti hemde gördüğüm kadarıyla temizdi o açıdan sordum
mondeonuz hayırlı olsun keyifli, kazasız belasız sürüşler.
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 06, 2015, 10:45:52 »
 Öncelikle hayırlı olsun.
 Lastik ve jantların kontrolü ve jantların balans ayarının yapılması ve fren disklerinin de kontrolü, disklerde balans problemi var ise ve tölerans sınırları içinde olacaksa(disk üzerinde değerler vardır) düzeltme işlemi yapılabilir. Diskler değişecek ise balatların da değişmesi gerekir.
 Öncelikle yakıt pompası ne zaman değişmiş bakmak lazım, ayrıca iyi yakıt kullanıldığından emin olmak lazım. Yukarıda arkadaşların belirttiği Egr ve turbo temizlik vs işlemleri kontrol edilmeli ve gerekli ise yapılmalı.
 Testten önce aracın 20 dakikadan fazla çalışmış olmasına ve test öncesi stop etmemeye dikkat edin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2015, 11:06:06 »
öncelikle geçmiş olsun frene basıldığında tireme olayı %100 disklerden; torna + balata, azalmışsa değişimi...

konu dağılmadan benim aracım da aynı durum vardı diskleri tornadan çıktıktan sonra baya düzeldi ama biraz daha var balataları değiştirelim dedi ustam ama bulamadık bende internetten sipariş geçip öyle gidecektim yanına ama yola çıkmam gerekince olduğu kadar olsun dedim.. düzeldi tam istediğim gibi değil ama çok hafif bir sarsıntı var balataları da değiştirsek tamamen gider dedi ama ben yüzde yüz olacağına inanmıyorum acaba sebebi jantlardan da olabilir mi bu arada diskler 3 bin km önce değişti..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2015, 16:38:23 »
 Durumu daha çok açabilir misin İsmail?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 06, 2015, 17:21:46 »
Herkes gerekeni yazmış soğukken egzozdan duman atması egr temizliği veya enjektör temizliği istiyor olabilir araç .Bunun için WÜRT enjektör temizleyici kullanın 1-2 depo ondan sonra tekrar gözlemleme yapın .Kabin içi yağ kokusu egzoz manifoltu veya egzoz sisteminde deki bir kaçak kaynaklı olabilir. Frenlerdeki titreme disk dönüklüğünden torna olur kurtarmazsa değişir düzelir. Üst hızlardaki titreme lastik balansından olur lastikçiye yaptırırsınız sorun kalmaz önemli şey değil .Açıkçası yaşı göz önüne alınarak ikinci el bir araçta bu tip sorunların görülmesi olağan şeyler canınızı sıkmayın sizi arabadan soğutacak şeyler değil .Mondeo güzel keyifli sağlam ve seri bir araçtır .Eğer sanayiye giderseniz kızdırma bujilerine mazot filitresine hava filitresine mutlaka baktırın dizel aracın bunlar canı kanıdır birde her yağ bakımında veya 5000 km bir kere mutlaka kaliteli enjektör temizleyici kullanın würth bu işin en iyilerinden biri
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2015, 17:43:25 »
Durumu daha çok açabilir misin İsmail?

şimdi şöyle hakan bey; aracı yeni aldığımda balatalar diskler ısındıktan sonra frene basınca tatlı tatlı titretiyordu özellikle üst sürat ve orta sertlikteki frenlerde.. bende istanbuldan 800 km yol gelirken haliyle biraz denedim nevşehirde de biraz denedim derken bu sarsıntı arttı..Ben de bir tane balata sipariş edeyim sonra torna ve balata değişimi ile düzelir dedim.Yeni balataları sipariş vermeden tornoya götürdüm çünkü hafta sonu yola çıkmam gerekti..Abi değişmeden bu düzelmez dedi.Yapacak bişey yok tornaya verelim olduğu kadar dedim, tornoya girdi baya düzeldi ama halen var ustamda balatalarıda değiştirirsek tamamen düzelecek dedi..Yalnız ben tamamen düzeleceğine inanmıyorum çünkü diskler yeni değişti(servis faturası mevcut) balatalarda çok kötü değil benim şüphelendiğim acaba jantlarım yamuk oda diske mi etki ediyor?Balatarıda değiştirecektim ama bulamadım tüm yetkili servisleri arattık sadece istanbulda çıktı onunda gelmesi en az 3 gün..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2015, 01:44:36 »
Bugün gittim tespitlerimizi yaptırdık,ilk çalıştırmada denediğim ve gözlemlediğim dumanın normal olduğunu(soğukluktan ötürü)söylediler..

-Termostatım arızalıymış o değişecek hararet hiç 35 F geçmiyor çünkü..haliyle kaloriferde ısıtmıyor..

-Disk ve balatalarım bitmiş durumda komple değişim yapılacak..

-Yağ ve filtreler değişecek mobil esp 5-30 sordum gerek yok dediler,normal mobil 3000 x1 formula fe 5-30 koyuyorlarmış..bana toplam maliyet 200 tl periyodik bakım,disk balata 350 toplamda termostat 40 ıvır zıvır 600 tl çıkardılar bana fiyat normal gibi geldi,siz ne dersiniz ?

Yalnız CC(carbon clean) gerek yok dediler,bu arada egr'yi sanırım iptal etmişler arasında ince bi tabaka sac var tam anlıyamadım tekrardan bakıcaz ona..

İsmail bey sizin sorunuzu bugün bende sordum bu tür büyük ağır araçlarda fren sistemi zaten zayıf oluyor,onun için torna yapılsada bir süre sonra tekrardan aynı sıkıntılar doğabiliyormuş komple disk değişimi maliyetli olsada yararınıza olur diye düşünüyorum,çünkü bende tornaya sokucaktım ama vazgeçtim..Balatalarınıza baktırın disk değişiminden sonra balatalarıda değiştirin derim..Yürütmek sııkıntı değilde durmak çok sıkıntı..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 07, 2015, 07:09:47 »
201 bin kmdeki araca CC yaptırmak zaten yarardan çok zarar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Ocak 07, 2015, 08:45:08 »
şimdi şöyle hakan bey; aracı yeni aldığımda balatalar diskler ısındıktan sonra frene basınca tatlı tatlı titretiyordu özellikle üst sürat ve orta sertlikteki frenlerde.. bende istanbuldan 800 km yol gelirken haliyle biraz denedim nevşehirde de biraz denedim derken bu sarsıntı arttı..Ben de bir tane balata sipariş edeyim sonra torna ve balata değişimi ile düzelir dedim.Yeni balataları sipariş vermeden tornoya götürdüm çünkü hafta sonu yola çıkmam gerekti..Abi değişmeden bu düzelmez dedi.Yapacak bişey yok tornaya verelim olduğu kadar dedim, tornoya girdi baya düzeldi ama halen var ustamda balatalarıda değiştirirsek tamamen düzelecek dedi..Yalnız ben tamamen düzeleceğine inanmıyorum çünkü diskler yeni değişti(servis faturası mevcut) balatalarda çok kötü değil benim şüphelendiğim acaba jantlarım yamuk oda diske mi etki ediyor?Balatarıda değiştirecektim ama bulamadım tüm yetkili servisleri arattık sadece istanbulda çıktı onunda gelmesi en az 3 gün..
Fren balatası başlı başına bir teknoloji İsmail, çok komplike bir yapısı vardır ve öyle de olmalı zaten. Kesinlikle yüksek kaliteli balata öneririm.
 Fren diski işlem gördü ya da değişti ise o anda yeni balata takılmalı ki karşılıklı olarak birbirine alışsınlar her ne kadar balatalarda disk alışma kesiti olsa da. Fren balatası olması gerekenden sert ise de titreşimi fazla hissedebilirsin, ideal sertlikte balata seçmek lazım.
 Jantlardaki balans bozukluğu, özellikle belli hızlardaki kullanımlarda komple bağlı olduğu sistemlere zarar verebiliyorlar. Bence gelişmiş aletler ile balans yapan bir yerde jantlara baktırmakta fayda var lastik kontrolü de dahilinde. Lastikler de de sorun varsa balansa neden olabilir. Ayrıca balans işlemi öncesine lastiklerdeki taşların ve jantın içinin temizlendiğinden emin ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 07, 2015, 12:17:51 »
bir torna bir balata ile olmuyormuş bu işler..cevaplarınız için çok teşekkür ederim alper bey..Balata için önerilere açığım servisdeki Trw marka sanırım aynısını Hepsi burada.com da 180 liraya buldum oradan sipariş verecem yalnız daha başka bir balata önerisi olan varsa ilan linkiyle birlikte oradan da alabilirim..Dediğiniz gibi jant ve lastiğe tekrar baktıracam Hakan bey..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 07, 2015, 12:29:12 »
Yağ konusunda ustanızla aynı fikri paylaşmıyorum mobil 1 edge 5/30 diyorum  biraz pahalı olabilir ama kesinlikle en kaliteli yağ.Bakımlar da kesinlikle orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederim .Dün de yazdığım gibi YAG -HAVA -MAZOT FİLİTRESİ dizel aracın canı kanıdır.Birde sensölerini temizletirseniz .rahatlar .Ama bakımdan sonra mutlaka enjektör temizleyici katmayı unutmayın .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 07, 2015, 13:13:58 »
Peki enjektör temizleyici katkısını kaç litrelik mazota eklemeliyim ? Genellikle aldığım yakıt aylik 80-100 lirayı geçmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Ocak 07, 2015, 13:25:24 »
bir torna bir balata ile olmuyormuş bu işler..cevaplarınız için çok teşekkür ederim alper bey..Balata için önerilere açığım servisdeki Trw marka sanırım aynısını Hepsi burada.com da 180 liraya buldum oradan sipariş verecem yalnız daha başka bir balata önerisi olan varsa ilan linkiyle birlikte oradan da alabilirim..Dediğiniz gibi jant ve lastiğe tekrar baktıracam Hakan bey..
Bir kaç üst düzey üretim yapan marka var ama senin araca uygun üretimleri var mı bilmiyorum.
 Burada kayıtlı firmalar bölümünde Ufuk vardır, onda iyi balatalar vardır, bir araştırabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2015, 14:47:52 »
Peki enjektör temizleyici katkısını kaç litrelik mazota eklemeliyim ? Genellikle aldığım yakıt aylik 80-100 lirayı geçmiyor
Yari depo ya da ustu uygundur alper abi.[emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 07, 2015, 21:38:48 »
Bu Ustaları anlamıyorum. Castrol benzinli ve dizel araçlar için aynı seride ki yağın hem benzinlisini hem dizeli için olanını üretmişler ve yağın üzerinde hangi markaları ve bu markaların hangi modellerinde geçerli olduğu belirtiliyor. Ama ustaya kalsa ikisi de aynı. Örneğin  2004 1,4 TDI motor için uygun olan yağ castrol 10 40 castrol magnetek veya 5 40 castrol edge dizel. Castrolün sitesin de vw pulse mazot pompalı motorlar için kullanılabilir olarak belirtiliyor. Ama usta bunu anlamıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 07, 2015, 23:43:36 »
Egr iptalini dediğin gibi yapıyorlar alper abi aradaki sac metali kaldırdığın anda egr direk devrede. Dpf var mı araçta bilmiyorum ama o da tıkalı olabilir. İlk okuduğumda katalizör diye tahmin ettim muhtemelen katalizör görüntüsü verilmiş bir şişkinlik vardır orda onunda içi boştır gibime geliyor. Aracı şu aralar biraz sıkıştırarak kullan derim egrdeki varsa dpfdeki pislikleri va belli bir oranda temizler. Ayrıca yağı değiştirmeden wurthün yağ temizleyicisi var yağ değişmeden önce motorun içine döküyorsun 5-10 dakika kadar rölantide çalışıyor araç birazda gaz verebilirsin tabi içerideki kurumları söküp alıyor sonra yağı boşalttırıp yenisini  koyduruyorsun tertemiz bir motora yeni yağ ile birlikte biniyorsun onuda göz önünde bulundur derim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 08, 2015, 00:29:41 »
Yari depo ya da ustu uygundur alper abi.[emoji4]
Sağolasın kardeşim.. :)
Bu Ustaları anlamıyorum. Castrol benzinli ve dizel araçlar için aynı seride ki yağın hem benzinlisini hem dizeli için olanını üretmişler ve yağın üzerinde hangi markaları ve bu markaların hangi modellerinde geçerli olduğu belirtiliyor. Ama ustaya kalsa ikisi de aynı. Örneğin  2004 1,4 TDI motor için uygun olan yağ castrol 10 40 castrol magnetek veya 5 40 castrol edge dizel. Castrolün sitesin de vw pulse mazot pompalı motorlar için kullanılabilir olarak belirtiliyor. Ama usta bunu anlamıyor.
Valla ne diyim bilemedim :/
Egr iptalini dediğin gibi yapıyorlar alper abi aradaki sac metali kaldırdığın anda egr direk devrede. Dpf var mı araçta bilmiyorum ama o da tıkalı olabilir. İlk okuduğumda katalizör diye tahmin ettim muhtemelen katalizör görüntüsü verilmiş bir şişkinlik vardır orda onunda içi boştır gibime geliyor. Aracı şu aralar biraz sıkıştırarak kullan derim egrdeki varsa dpfdeki pislikleri va belli bir oranda temizler. Ayrıca yağı değiştirmeden wurthün yağ temizleyicisi var yağ değişmeden önce motorun içine döküyorsun 5-10 dakika kadar rölantide çalışıyor araç birazda gaz verebilirsin tabi içerideki kurumları söküp alıyor sonra yağı boşalttırıp yenisini  koyduruyorsun tertemiz bir motora yeni yağ ile birlikte biniyorsun onuda göz önünde bulundur derim.
Enesim enjektör temizleyicisini uygulayacağım,dediğinede bir bakayım..dpf yok bunda,katalitik var ama dolu mu boşmu bilmiyorum baktırcam ona..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 08, 2015, 00:32:42 »
Alperim inşallah düzeltirsin. Yalnız buraya yazıyorum. Sen en son Toyota alırsın ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 08, 2015, 00:34:42 »
Katalitik konvektörü sökülen bir aracın muayeneden geçirilmediğine şahit olmuştum  :blink:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."