0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sagolasin Okan kardeşim..Yok neden yanlış anliyayim Zeki bey,ihtiyacımız olduğu için satmak zorunda kaldık birde mmt şanzumanından dolayı pek memnun değildim.. Sonrasında bi opel macerasi geçirdikten sonra istediğim araca kavustum
Durumu daha çok açabilir misin İsmail?
şimdi şöyle hakan bey; aracı yeni aldığımda balatalar diskler ısındıktan sonra frene basınca tatlı tatlı titretiyordu özellikle üst sürat ve orta sertlikteki frenlerde.. bende istanbuldan 800 km yol gelirken haliyle biraz denedim nevşehirde de biraz denedim derken bu sarsıntı arttı..Ben de bir tane balata sipariş edeyim sonra torna ve balata değişimi ile düzelir dedim.Yeni balataları sipariş vermeden tornoya götürdüm çünkü hafta sonu yola çıkmam gerekti..Abi değişmeden bu düzelmez dedi.Yapacak bişey yok tornaya verelim olduğu kadar dedim, tornoya girdi baya düzeldi ama halen var ustamda balatalarıda değiştirirsek tamamen düzelecek dedi..Yalnız ben tamamen düzeleceğine inanmıyorum çünkü diskler yeni değişti(servis faturası mevcut) balatalarda çok kötü değil benim şüphelendiğim acaba jantlarım yamuk oda diske mi etki ediyor?Balatarıda değiştirecektim ama bulamadım tüm yetkili servisleri arattık sadece istanbulda çıktı onunda gelmesi en az 3 gün..
bir torna bir balata ile olmuyormuş bu işler..cevaplarınız için çok teşekkür ederim alper bey..Balata için önerilere açığım servisdeki Trw marka sanırım aynısını Hepsi burada.com da 180 liraya buldum oradan sipariş verecem yalnız daha başka bir balata önerisi olan varsa ilan linkiyle birlikte oradan da alabilirim..Dediğiniz gibi jant ve lastiğe tekrar baktıracam Hakan bey..
Peki enjektör temizleyici katkısını kaç litrelik mazota eklemeliyim ? Genellikle aldığım yakıt aylik 80-100 lirayı geçmiyor
Yari depo ya da ustu uygundur alper abi.[emoji4]
Bu Ustaları anlamıyorum. Castrol benzinli ve dizel araçlar için aynı seride ki yağın hem benzinlisini hem dizeli için olanını üretmişler ve yağın üzerinde hangi markaları ve bu markaların hangi modellerinde geçerli olduğu belirtiliyor. Ama ustaya kalsa ikisi de aynı. Örneğin 2004 1,4 TDI motor için uygun olan yağ castrol 10 40 castrol magnetek veya 5 40 castrol edge dizel. Castrolün sitesin de vw pulse mazot pompalı motorlar için kullanılabilir olarak belirtiliyor. Ama usta bunu anlamıyor.
Egr iptalini dediğin gibi yapıyorlar alper abi aradaki sac metali kaldırdığın anda egr direk devrede. Dpf var mı araçta bilmiyorum ama o da tıkalı olabilir. İlk okuduğumda katalizör diye tahmin ettim muhtemelen katalizör görüntüsü verilmiş bir şişkinlik vardır orda onunda içi boştır gibime geliyor. Aracı şu aralar biraz sıkıştırarak kullan derim egrdeki varsa dpfdeki pislikleri va belli bir oranda temizler. Ayrıca yağı değiştirmeden wurthün yağ temizleyicisi var yağ değişmeden önce motorun içine döküyorsun 5-10 dakika kadar rölantide çalışıyor araç birazda gaz verebilirsin tabi içerideki kurumları söküp alıyor sonra yağı boşalttırıp yenisini koyduruyorsun tertemiz bir motora yeni yağ ile birlikte biniyorsun onuda göz önünde bulundur derim.