0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün gece saat 3 gibi sokağımızda komşunun (!) biri diğer komşumuzun Megane 2 aracına çarparak sol arka kapı ve çamurluğunu ezdi. Kar ve buz nedeniyle yanaşması gerçekten zordu. Manevra sırasında çarpma sesiyle beraber çarpılan araçtaki sarsıntıyı gördüm. Ama çarpan dolmuş sürücüsü hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı arabanın yönünü ters çevirerek 15-20 m uzağa yanaştı. Sabah kalkınca baktım her iki arabanın rengi kimi yerlerde birbirine geçmiş. Neyse mağdur olan komşuma sordum: "Birisi çarpmış, gitmiş, muhtemelen çöp kamyonudur,çaresiz yaptıracağım" dedi. Akşam 4-5'e kadar bekledim, herhangi bir ses çıkmadı. Ben de dayanamadım gerçekleri anlattım. İnsanlık adına yaptığım elbette doğru doğru da bu toplumda dürüst olmak insanın başına iş açıyor. Önce reddetmiş, kendisinin asla yaklaşmadığını söylemiş ama iki arabanın boyası birbirine geçtiğinden kabul etmek zorunda kalmış. Siz yerimde olsanız "görmedim, duymadım" diyebilir misiniz?
bende liseyi Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesinde okumuştum. Bozüyükte hangi mahallede oldu bu olay ? dolmuşun kapı numarası kaçtı?siz bence çok doğru yapmışsınız. bizim eski aracımızada gece çarpıp kaçmışlardı biz bulamamıştık. görenlerde gece karanlıkta plakayı alamamışlar.araçlarda plaka ışıkları yanmıyormuş malesef
Yaptığınız çok doğru bir davranış. Artık insanlar doğruluktan uzaklaşıyor. Sizin gibi insanların varlığını bilmek gerçekten çok güzel. Başımdan benzer bir olay geçti Geçen sene balkonda otururken patinaj sesi, arkasından çarpma sesi geldi. Bir baktım bizim komşu benim arabaya sürtmüş ikinci patinajla olay yerinden uzaklaşıyor. Koşa koşa aşağı indim. Arabanın hemen yanındaki kamelyada oturan komşular vardı. Gördünüz mü çarptığını? süren kimdi? gibi sorularıma "duymadık bilmiyoruz" tarzında cevaplar verdiler ama gördüklerini biliyordum. Her neyse diyerek çarpan komşuyu bekledim belki arar veya gelir umuduyla. Ama beklediğimle kaldım. Birkaç arkadaş ile çarpan aracı aramaya başladık. Çok sürmedi bulduk. Önce "ben çarpmadım bilmiyorum" daha sonra "araba çarpmış olabilir çarptığını hissetmedim" gibi cevaplar verse de tamponu boyattırmaktan kaçamadı. Eğer çarptığında yukarı çıkıp "Kusura bakmayın aracınıza çarptım zararınız ne ise karşılarım" gibi şeyler söylemiş olsaydı emin olun para dahi almayacaktım. Çatlakları ve boyayı mini hasar kapsamında yaptırırdım. Ya da sanayide boyatırdım. Ama kaçıp gitmesi nedeniyle serviste yaptırdım 350 liraya mal oldu.
Trafik sigortası muhakkak vardır ama çok üşengeçmiş. İhbar etmekle bir vatadaşın maduriyetini gidermiş oldunuz.
Tekin Bey, sanırım çok yakında aynı şahıs tarafından benim de mağdur edilmem yakın... Selamlar.
Sizin okulun bulunduğu mahallede yani 4 Eylül'de... Dolmuşların plaka ve numaraları değişeli 4-5 yıl oluyor. İyi akşamlar.