Gönderen Konu: Komşunun (!) Yaptığı...  (Okunma sayısı 7043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Komşunun (!) Yaptığı...
« : Ocak 01, 2015, 21:53:36 »
 Dün gece saat 3 gibi sokağımızda komşunun (!) biri diğer komşumuzun Megane 2 aracına çarparak sol arka kapı ve çamurluğunu ezdi. Kar ve buz nedeniyle yanaşması gerçekten zordu. Manevra sırasında çarpma sesiyle beraber çarpılan araçtaki sarsıntıyı gördüm. Ama çarpan dolmuş sürücüsü hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı arabanın yönünü ters çevirerek 15-20 m uzağa yanaştı. Sabah kalkınca baktım her iki arabanın rengi kimi yerlerde birbirine geçmiş. Neyse mağdur olan komşuma sordum: "Birisi çarpmış, gitmiş, muhtemelen çöp kamyonudur,çaresiz yaptıracağım" dedi. Akşam 4-5'e kadar bekledim, herhangi bir ses çıkmadı. Ben de dayanamadım gerçekleri anlattım. İnsanlık adına yaptığım elbette doğru doğru da bu toplumda dürüst olmak insanın başına iş açıyor. Önce reddetmiş, kendisinin asla yaklaşmadığını söylemiş ama iki arabanın boyası birbirine geçtiğinden kabul etmek zorunda kalmış. Siz yerimde  olsanız "görmedim, duymadım" diyebilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Komşunun (!) Yaptığı...
« : Ocak 01, 2015, 21:53:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Komşunun (!) Yaptığı...
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2015, 21:55:38 »
Doğrusunu yapmışsınız, olaya şahit olunduysa söylemek gerekir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2015, 21:58:55 »
parasızlık insanlığı öldürür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2015, 21:59:26 »
Doğrusunu yapmışsınız bende görsem aynısını yapardım. bizim türk insanı vurdum duymazdır bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali.
Bu işi en güzel almanlar yapıyor komşusunu bile ihbar ediyor bu yüzdende şuç oranları düşüyor
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2015, 21:59:35 »
Insanlara iyilik yaramiyor vallahi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2015, 22:22:46 »
Trafik sigortası muhakkak vardır ama çok üşengeçmiş.

İhbar etmekle bir vatadaşın maduriyetini gidermiş oldunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2015, 22:34:23 »
Dün gece saat 3 gibi sokağımızda komşunun (!) biri diğer komşumuzun Megane 2 aracına çarparak sol arka kapı ve çamurluğunu ezdi. Kar ve buz nedeniyle yanaşması gerçekten zordu. Manevra sırasında çarpma sesiyle beraber çarpılan araçtaki sarsıntıyı gördüm. Ama çarpan dolmuş sürücüsü hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı arabanın yönünü ters çevirerek 15-20 m uzağa yanaştı. Sabah kalkınca baktım her iki arabanın rengi kimi yerlerde birbirine geçmiş. Neyse mağdur olan komşuma sordum: "Birisi çarpmış, gitmiş, muhtemelen çöp kamyonudur,çaresiz yaptıracağım" dedi. Akşam 4-5'e kadar bekledim, herhangi bir ses çıkmadı. Ben de dayanamadım gerçekleri anlattım. İnsanlık adına yaptığım elbette doğru doğru da bu toplumda dürüst olmak insanın başına iş açıyor. Önce reddetmiş, kendisinin asla yaklaşmadığını söylemiş ama iki arabanın boyası birbirine geçtiğinden kabul etmek zorunda kalmış. Siz yerimde  olsanız "görmedim, duymadım" diyebilir misiniz?

bende liseyi Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesinde okumuştum. Bozüyükte hangi mahallede oldu bu olay ? dolmuşun kapı numarası kaçtı?
siz bence çok doğru yapmışsınız. bizim eski aracımızada gece çarpıp kaçmışlardı biz bulamamıştık. görenlerde gece karanlıkta plakayı alamamışlar.araçlarda plaka ışıkları yanmıyormuş malesef
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2015, 22:35:39 »
Yaptığınız çok doğru bir davranış. Artık insanlar doğruluktan uzaklaşıyor. Sizin gibi insanların varlığını bilmek gerçekten çok güzel. Başımdan benzer bir olay geçti
Geçen sene balkonda otururken patinaj sesi, arkasından çarpma sesi geldi. Bir baktım bizim komşu benim arabaya sürtmüş ikinci patinajla olay yerinden uzaklaşıyor. Koşa koşa aşağı indim. Arabanın hemen yanındaki kamelyada oturan komşular vardı. Gördünüz mü çarptığını? süren kimdi? gibi sorularıma "duymadık bilmiyoruz" tarzında cevaplar verdiler ama gördüklerini biliyordum. Her neyse diyerek çarpan komşuyu bekledim belki arar veya gelir umuduyla. Ama beklediğimle kaldım. Birkaç arkadaş ile çarpan aracı aramaya başladık. Çok sürmedi bulduk. Önce "ben çarpmadım bilmiyorum" daha sonra "araba çarpmış olabilir çarptığını hissetmedim" gibi cevaplar verse de tamponu boyattırmaktan kaçamadı.

Eğer çarptığında yukarı çıkıp "Kusura bakmayın aracınıza çarptım zararınız ne ise karşılarım" gibi şeyler söylemiş olsaydı emin olun para dahi almayacaktım. Çatlakları ve boyayı mini hasar kapsamında yaptırırdım. Ya da sanayide boyatırdım. Ama kaçıp gitmesi nedeniyle serviste yaptırdım 350 liraya mal oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2015, 23:01:48 »
bende liseyi Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesinde okumuştum. Bozüyükte hangi mahallede oldu bu olay ? dolmuşun kapı numarası kaçtı?
siz bence çok doğru yapmışsınız. bizim eski aracımızada gece çarpıp kaçmışlardı biz bulamamıştık. görenlerde gece karanlıkta plakayı alamamışlar.araçlarda plaka ışıkları yanmıyormuş malesef
Sizin okulun bulunduğu mahallede yani 4 Eylül'de... Dolmuşların plaka ve numaraları değişeli 4-5 yıl oluyor. İyi akşamlar.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 01, 2015, 23:04:35
Yaptığınız çok doğru bir davranış. Artık insanlar doğruluktan uzaklaşıyor. Sizin gibi insanların varlığını bilmek gerçekten çok güzel. Başımdan benzer bir olay geçti
Geçen sene balkonda otururken patinaj sesi, arkasından çarpma sesi geldi. Bir baktım bizim komşu benim arabaya sürtmüş ikinci patinajla olay yerinden uzaklaşıyor. Koşa koşa aşağı indim. Arabanın hemen yanındaki kamelyada oturan komşular vardı. Gördünüz mü çarptığını? süren kimdi? gibi sorularıma "duymadık bilmiyoruz" tarzında cevaplar verdiler ama gördüklerini biliyordum. Her neyse diyerek çarpan komşuyu bekledim belki arar veya gelir umuduyla. Ama beklediğimle kaldım. Birkaç arkadaş ile çarpan aracı aramaya başladık. Çok sürmedi bulduk. Önce "ben çarpmadım bilmiyorum" daha sonra "araba çarpmış olabilir çarptığını hissetmedim" gibi cevaplar verse de tamponu boyattırmaktan kaçamadı.

Eğer çarptığında yukarı çıkıp "Kusura bakmayın aracınıza çarptım zararınız ne ise karşılarım" gibi şeyler söylemiş olsaydı emin olun para dahi almayacaktım. Çatlakları ve boyayı mini hasar kapsamında yaptırırdım. Ya da sanayide boyatırdım. Ama kaçıp gitmesi nedeniyle serviste yaptırdım 350 liraya mal oldu.

İnsanlar mmalesef son derece bencil yetişiyor." Empati "  denen kavramı beynin ve yüreğin her hücresine nakış gibi işlemeliyiz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 01, 2015, 23:09:06
Trafik sigortası muhakkak vardır ama çok üşengeçmiş.

İhbar etmekle bir vatadaşın maduriyetini gidermiş oldunuz.
Tekin Bey, sanırım çok yakında aynı şahıs tarafından  benim de mağdur edilmem yakın... Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2015, 23:13:08 »
Tekin Bey, sanırım çok yakında aynı şahıs tarafından  benim de mağdur edilmem yakın... Selamlar.

Bırak o öyle sansın.. :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2015, 23:26:05 »
Allah razı olsun en doğru şeyi yapmışsınız. Herkes sizin gibi duyarlı olsa daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşarız.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '14
  • 83 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2015, 23:35:45 »

Bence örnek bir davranışta bulunmuşsunuz. İnsanlık adına teşekkür ederim gerçekten.

Allah vermesin de, o çarpan kişi ben olsaydım sabah adamın evden çıkmasını beklerdim ki söyleyeyim diye. Muhtemelen bir çoğumuz da biran önce bi kaza oldu iye söyleyebilmek için en yakın zamanı beklerdik.
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2015, 23:40:07 »
Sizin okulun bulunduğu mahallede yani 4 Eylül'de... Dolmuşların plaka ve numaraları değişeli 4-5 yıl oluyor. İyi akşamlar.

bilgim var haberler geliyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2015, 23:48:20 »
Hala boyle insanlar var ya iste buna cok seviniyorum. Ben olsam bende ayni hareketi yapardim. Belki adamada dalabilirdim orayi karistirmayim buraya :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2015, 23:55:55 »
geçen sene dayımların evden dışarı arabaya bişey almaya iniyorum, 1. kattaki evden ev sahiplerinin misafiri çıktı arkamdan, ben arabadan alacağımı alırken az önce çıkan adam bir komşunun arabasına vurup gitti, aracın plakasını aldım, hasar gören araç sahipleri geldi plakayı ve arabanın rengini modelini söyledim adamın 1. kattaki evden çıktığını söyledim ama ev sahipleri adamı tanımadıklarını söylediler :D ama sonra kabul ettiler tabi bu kadar kanıttan sonra. en doğrusunu yapmışsınız birileri yanlışlarına devam etmemesi için birilerinin doğrulara sahip çıkması gerekiyor
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2015, 10:24:24 »

eğer komşunuza söylemeseydiniz yani gerçeği söylemeseydiniz hata yapardınız.

"ZULME RIZA GÖSTERENİN DURUMU"

“Ve zulüm yapanlara yakınlık göstermeyin ki, size de ateş dokunmasın. ALLAH'dan başka yardımcılarınız da yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.”

(Hud Suresi 113. Ayet)

...................................

Bu ayette zulüm yapanlara yardım eden yada en azından, yapılan zulmü görmezden gelen kişi için bu zulümden bir pay düştüğü kastedilmektedir…

Zulüm denildiğinde, çok uç noktalara gitmeye gerek yoktur. Herhangi bir kişiye yapılan en küçük bir haksızlığa dahi zulüm denilmektedir. Ve zulmün dini yoktur. Kim yapsa, kime yapılsa, yapan kişi ALLAH (CC) katında hor görülür ve zalim damgası yemekten kurtulamaz. Kim olursa olsun…

“Haksızlıklara karşı susan, dilsiz şeytandır.”

Ayrıca,
“Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, yine gücünüz yetmezse kalbinizle buğzedin, ki bu imanın en zayıf olanıdır…”

Bu Ayet ve Hadis-i Şeriflerden anlıyoruz ki; zulmeden ALLAH’a (CC) düşmanlık yapmıştır… Zalime yardım eden, ALLAH (CC) düşmanına yardım etmektedir…

Yardım etmeyip de zulme (haksızlığa) göz yuman kişi… “Gücü yettiği halde müdehale etmiyorsa”, ona da o zulümden bir pay vardır…

Eğer, “Gücü yetmediği için müdehale etmiyorsa”, en azından zulmedeni uyarmalıdır…

Buna da gücü yetmiyorsa, “Zulmedene karşı buğzetmelidir”, yaptığı işi hoş görmemelidir…

AYETİN ELMALILI TEFSİRİ

Hud Suresi 113. Ayet Tefsiri
Ve zulüm yapmış olanlara rükun etmeyin, yani, zulüm ve haksızlık yapanlara herhangi bir şekilde destek vermek, yakınlık gösterip yaltaklanmak şöyle dursun, meyil bile etmeyin, yüz vermeyin, ilgi göstermeyin ki sonra size ateş dokunur. Ve sizin ALLAH (CC)'dan başka dostlarınız yoktur, sonra Mansur (yardım edilen) da olmazsınız, ALLAH (CC)'ın yardımına nail olamazsınız. Size dokunacak olan ateşten kendinizi kurtaramaz, kurtarıcı da bulamazsınız.“

Ayrıca Enfal Suresi 25. Ayette şöyle buyurulmaktadır :

“Ve öyle bir fitneden sakının ki, içinizden yalnızca zulüm yapanlara dokunmakla kalmaz. Ve bilin ki, ALLAH'ın cezası şiddetlidir.”

Bir ALLAH (CC) dostu şöyle buyurmuştur :

“Zalime destek olunmaz. Zulme (haksızlığa) sebep olan, arka çıkan, rıza gösteren, hatta ses çıkarmayan da zalimdir.”

Unutmayalım ki,
“Kişi zulüm ile alakası oranında, yapılan zulümden bir pay sahibi olur…”

ALLAH (CC) ZALİMLERİN (HAKSIZLIK EDENLERİN) DÜŞMANIDIR.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 02, 2015, 10:25:28 »
 Üzücü olan böyle bir konu açar hale gelinmiş olması. Bence yapılan en insanca şey olmuş. Çoğunluk bu şekilde davrandığı sürece, haksızlığı kar sanan azınlık zaten yüz bulamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2015, 10:37:56 »

hocam böylelerini biraz hırpalamak lazım diyorum. olay yerinden kaçmak yetmiyormuş gibi siz şahsı bulunca size birde yalan söylemiş o da tutmayınca salağa yatmaya çalışmış. insanlar bazen karşılarında enayi falan var zannediyorlar böyle insanlara çok acıyorum. biraz hırpalansın ki bir daha böyle bir durum olduğunda aynı tepkiyi vermesin.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2015, 10:38:58
ülgen bey'de doğrusunu yapmış. ben olsam bende öyle davranırdım. siz söyleyeceğinizi söyleyip sorumluluğunuzu yerine getirmiş oldunuz. gerisi onun vereceği karar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2015, 10:55:30 »
Ülgen Bey bu davranışınız için teşekkürler. Ancak üzücü olan toplumumuzun bu hale gelmiş olması, çarpıp kaçmayı maharet sanan insanların varlığı ve sayılarının bir hayli çok olması. Bende bu insan kılığına girmiş mahluklardan 3 defa nasibimi aldım, park halinde 3 kere aracıma çarpıp kaçtılar. Sadece birini tespit edebildim. Oda hiç oralı olmadı. Kazadır bu olur ancak bırakıp kaçmayı anlayamıyorum, gelip söyleseler kimsenin boğazını sıkıp neden çarptın diyecek değilim. Ama ne yazık ki bu tip insanlar etrafımızda bir hayli çok, ancak Ülgen Bey gibi insanların sayısı da bir o kadar az maalesef.
Tekrar bu davranışınız için teşekkürler.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2015, 11:21:13 »
Şu kadarını söyleyim kesinlikle en doğrusunu yapmışsınız .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "