Gönderen Konu: Komşunun (!) Yaptığı...  (Okunma sayısı 7044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Komşunun (!) Yaptığı...
« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2015, 11:39:30 »
aslında doğrudan söylemek yerine , mağdur kişilerin olayı bir şekilde anlamasını sağlasanız daha iyi olurdu.

mesela komşuya gidip bu çarptı demek yerine , şurada bir araba var onada çarpmışlar bakalım mı deseniz kendi anlardı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2015, 11:39:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 02, 2015, 11:49:52 »
İçiniz rahat olsun siz doğru olanı yaptınız. RAB'bim kimseyi doğru yoldan çıkarmasın.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2015, 12:11:17 »
Vicdanı olan bir insanın yapacağı hareketi yapmışsınız.

Allah sizin gibi insanlardan razı olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2015, 15:12:59 »
Ülgen bey doğru olanı yapmışsınız.
Yıllar önce de benim başıma da gelmişti.Park halinde ki 206 arabamızın tamponuna nokta atışı (baş parmak tırnağı büyüklüğünde beyaz leke vardı) yaparak tamponu darmadağın etmişlerdi.Altı üstü bir tampon dedik, bin liralık bir fatura ile kaskomuz da bozulmuştu.Olayı soruşturduğumuzda üç maymunu oynayan !! komşumuzun !! biri babama bu sene araca kimin çarptığını bildiğini söylemiş.Babam "bugüne kadar (2010'dan bu yana) sustun bundan sonrada susmaya devam et" demiş...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 02, 2015, 15:30:00 »
Bu gibi durumlarda karşi tarafinda anlayisli olmasi gerekir  sakin anlayisli olmak en guzel park  yeri olmadigi icin ceplerin onunde durdum adam cikicakmis onun onune durmusum kornaya basiyo bende kim basiyo diye bakiyorum fark etmedim onun bastigini indi cekilde cikalim dedi kornaya basiyoz fark edemedim abi senin bastigini dedim fark ediceksin diyor usteliyor abuk subuk konusuyor abi problem yok abi sakin ol dedim kimsenin sinirlerinin bozulmasina gerek yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2015, 16:42:14 »
en iyisini yapmışsınız hatta birde plakasını 155 e bildirin arkasından ceza göndersinler.. En nihayetinde olay yerini terk etme var..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 02, 2015, 22:02:21 »
Elbette doğru yapmışsınız ki o çarpılan araç sizinde olabilirdi ki başınızdan da geçmiş böyle bir olay. O görmedik bilmedik diyen komşuya ne kadar kızdı iseniz o araç sahibi (megan 2) de bir o kadar müteşekkir kalmıştır size.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2015, 15:14:10 »
En doğrusu. Allah razı olsun.

Kardeşim ve ben de bir keresinde aracımla ilerlerken karşı şeritten gelen bir Şahin'in soldaki bir sokağa el fireni ile dönerek girdiğini gördük. Hızını ayarlayamadığı için Şahin'in arka sol tamponunun köşesi kaldırım kenarında park halinde duran ve belli ki çok yeni bir Polo'ya çarptı. Polonun arka kapısında derin bir göçük oluştu. Tabi Şahin hemen tam gaz oradan uzaklaştı. Kardeşim hemen plakasını aldı ve aracımı sağa çekip Polo'nun başına gittik. Aracın başında göçüğü incelerken bir çocuk oradan geçiyordu ve noldu abi diye yanımıza geldi. Biz de çarpıp kaçtılar, tanıyomusun bu aracın sahibini dedik. O da araç babamın hemen çağırayım dedi. Adam geldi. Plakayı verdik. Meğer adam polismiş :) Bir sevindim ki sormayın :)

Bir keresinde de bir sokakta yürürken park halindeki bir E120 Corolla'ya başka bir aracın sürttüğünü gördüm. Adam durdu, indi, şöyle bir baktı. Yok bişey diye düşünmüş olacak ki atlayıp yoluna devam etti. Halbuki çizik derindi. Öyle arkasını dönüp gidecek bir durum yoktu yani. Plakayı aldım. Çevreye bakınırken aracın önünde durduğu binanın balkonuna bir adam çıkmıştı. Bu aracın sahibini tanıyor musunuz dedim. Kendisi olduğunu söyledi. Anlattım olayı hemen indi, aldı plakayı. İnşallah çarpan kişiye ulaşıp zararını tahsil etmiştir.

Benim başıma da pek çok vur-kaç olayı geldi. Bu yüzden aracımın tamponları çiziklerle dolu ve hiç birini ben yapmadım. Bir arkadaşın da dediği gibi insan gibi gelip durumu anlatsa bırak adamdan para istemeyi belki adama teşekkür bile edicem yaptığı hareketten dolayı. Hakkımı da sonuna kadar helal edip göndericem adamı. Bu hale geldi artık insanlar. Dürüstlüğü takdir eder olduk. Önceden üzülüyordum ama artık üzülmüyorum. Bu insanlara zerre hakkımı helal etmiyorum ve öteki tarafta son damlasına kadar söke söke alıcam hepsini.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 07, 2015, 15:23:50 »
Meğer adam polismiş :)
Babamin eski mesai arkadaşları kendilerine zarar verenleri hemen buluyorlarken is bizlere sıra gelince nedense bu imkansız oluyor.Seyir halindeyken bize çarpıp kaçan kamyoneti savcılığa şikayet etmemize rağmen bulunamaması da isin ayrı bir boyutu
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 07, 2015, 15:24:58 »
Bende aracımı yeni aldığım zamanlarda caddede park ederken yanımdan geçen bir hiyarin yüzünden direksiyonu aniden kırıp öndeki aracın tamponuna sürtmüştüm sora sora sahibini buldum abi dedim kusura bakma böyle böyle adamdan aldığım tepki kardeş niye çarpmadan söylemiyorsun biraz öne alsaydım arabayı dedi ve bendeki şok nirvanaya ulaştı sonrası dahada komik 3 sene öncenin parasıyla 400 tl para istedi trafikte kazalı olmasın serviste boyatacam komple sökme takma var cart curt yanımda kız arkadaşım olmasa  son noktaydı 100 tl verdim al dedim naparsan yap çok bile 1 ay sonra baktım benim vurduğum yer duruyor ayriyetten aracın hertarafi darbe içinde yalan yok çok sevinmiştim.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 07, 2015, 15:36:56 »
Bende aracımı yeni aldığım zamanlarda caddede park ederken yanımdan geçen bir hiyarin yüzünden direksiyonu aniden kırıp öndeki aracın tamponuna sürtmüştüm sora sora sahibini buldum abi dedim kusura bakma böyle böyle adamdan aldığım tepki kardeş niye çarpmadan söylemiyorsun biraz öne alsaydım arabayı dedi ve bendeki şok nirvanaya ulaştı sonrası dahada komik 3 sene öncenin parasıyla 400 tl para istedi trafikte kazalı olmasın serviste boyatacam komple sökme takma var cart curt yanımda kız arkadaşım olmasa  son noktaydı 100 tl verdim al dedim naparsan yap çok bile 1 ay sonra baktım benim vurduğum yer duruyor ayriyetten aracın hertarafi darbe içinde yalan yok çok sevinmiştim.

Öyle bir durumda karşı tarafa maalesef bir şey diyemeyiz. Ancak benim başıma gelse şöyle yapardım galiba; adamın bana verdiği bu tepki ve istediği paradan sonra tamam kardeşim gel aracını benim seçeceğim yetkili servise götürelim madem öyle. Tamiri yapılsın. Ne kadar tutuyorsa ben orada vereyim cebimden olsun bitsin. Öyle kafana göre para isteyemezsin.

Babam bir kaç sene önce, yan apartmanda oturduğunu bildiğimiz ama herhangi bir muhabbetimiz olmayan bir komşunun Citroen Xsarası'na park ederken vurmuştu. Tampon ciddi çizilmişti. Notunu yazıp sileceğe iliştirmiş. Adam aramış. Babam durumu anlatmış, boyatıcam demiş. Adam da tamam demiş. Akşam adamın arabasının anahtarını almaya indim aşağı. Adam aracının anahtarını teslim etti. Al kardeşim istediğin yere yaptır diye. Biz de komple boyattırmıştık tamponu. 150 Tl civarlarında bir ücret ödemişti babam diye hatırlıyorum boyaya. Çok memnun kalmıştı adam. Bu olayla birlikte de tanışmış olduk. Bir hafta sonra falan bir gün baktım ki adam tamponu bir yere vurmuş. Üzülmüştüm yazık olmuş diye. Sonrasında bana Toyota almak istediğini söyledi. Corollam ile ilgili sorular sordu, tavsiyelerde bulunmamı istedi. Sonra takip eden günlerde bir de baktım Verso almış :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 07, 2015, 17:02:10 »
Aynen dediğin gibi bisey diyecek şansımız pek olmuyor fakat karşı tarafta insanlıktan nasibini almamış biri çıkarsa sınırlar zorlanıyor ne yazıkki.geçenlerde evin önünde park halindeyken genç bir arkadaş geri geri gelirken bizim araca vurmuş far filan kırılmıştı sağolsun geldi buldu bizi abi dedi sizin arabaya çarptım far tampon gitti biraz canın sağolsun dedik yarın gelirsin trafik tutanağı tutarız hallederiz diye ertesi günde geldi tuttuk işlem bitti.çocuk geçen bayramda da bayram tebriği mesajı attı böyle olması varken bu şerefsizlik nedendir oh suçlu bu ben buna kitleyeyim biseyler nedemek yaa??
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 08, 2015, 11:48:29 »
İnsanlıktan nasibini almayan insan çok. Biz de E-5 Sefaköy den Bakırköye seyir halin de iken Fiat Albea marka aracın makas atarken sipin atarak kontrolden çıkıp bariyerlere çarpmaya ramak kala yan bir şekilde durması üzerine zar zor durabildik lakin duramayan araçlar oldu ve 5 araç birbirimize girdik.
Sonuç mu kaza ya sebebiyet veren araç kendisi kazaya karışmadığı için bastı gaza kaçtı gitti. Şimdi bu adamı bulsan ne diyeceksin. İnsanın başına bela almaması mümkün mü böle insanlar yüzünden.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 08, 2015, 12:38:00 »
ben kaza anında yanına damlardım geçmiş olsun hafif birsey yok vs derdim, inanın sadece kaçmasına fırsat vermemek suçu inkar etmemesi için yapardım bunu.
böyle kanı bozuklar birgün başımı belaya sokacak:)

sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 08, 2015, 12:48:01 »
ben kaza anında yanına damlardım geçmiş olsun hafif birsey yok vs derdim, inanın sadece kaçmasına fırsat vermemek suçu inkar etmemesi için yapardım bunu.
böyle kanı bozuklar birgün başımı belaya sokacak:)

Abi zincirleme kaza bişey anlayamıyorsun ki. Sen durdum diyorsun arkadan biri sana çarpıyor sen o çarpmanın etkisiyle bir başkasına çarpıyorsun. Anlayacağın ortalık 46 . Kaçan arabanın plakasını alıp şahısı da bulduk. Ama sırf başımıza bela almamak için şahsa ulaşmadık.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 08, 2015, 13:36:31 »
mehmetcim ben konuyu açan arkadaşın bahsettiği kaza için yazmıştım:) yanlış anlaşılmamı oldu acaba

zincirleme kazalarda suçlu bulamazsın ki kimse abul etmez:)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2015, 13:48:10 »
Tebrik ediyorum.. sizin gibi insanlar olduğu için hala Ülkemiz ayakta...
Ama her geçen gün iyi niyetli, hakkaniyetli kardeşlerimizin sayısı azalıyor..
memleket adına geleceğe ümitle bakamıyorum..
ayrıca hemşerim olduğunu gördüm.. bir kez daha tebrik ediyorum..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 08, 2015, 13:57:15 »
@Murat Aygen (10929) Aynen abi kazalar karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30500
  • 39 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 09, 2015, 19:52:39 »
Tebrik ederim, sağduyuluk göstererek görevinizi yerine getirmişsiniz :alkis:
Kazaları görüpte söylemeyen insanlar; biraz empati kurun!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 09, 2015, 22:24:14 »
Çarpıp kaçmayı uygun bulmuyorum lakin çoğu zaman olmadık yere park edip giden araçlara sürterek geçip geçmemek arasın da kararsızım. Yapacağım davranış günah olduğu için kendimi zor tutuyorum.