Gönderen Konu: Corolla serüveninden sonra Otm. Focusa geçtim karşılaştırma ve resimler 3.syfda  (Okunma sayısı 8122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Sizin aracınızda yanlış bilmiyorsam ayak ucu aydınlatması tesisatı da var. Uygun ampulü bulursanız ayak ucu aydınlatmanız da olacak.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Sizin aracınızda yanlış bilmiyorsam ayak ucu aydınlatması tesisatı da var. Uygun ampulü bulursanız ayak ucu aydınlatmanız da olacak.

@Enes Duman
Doğru biliyorsun. Bende forumlardan öğrendim 3. sayfaya detaylı incelersen diğer resimleride görebilirsin.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
@Enes Duman
Doğru biliyorsun. Bende forumlardan öğrendim 3. sayfaya detaylı incelersen diğer resimleride görebilirsin.
Evet, zaten siz söylemişsiniz. Gauge test'i kurcaladınız mı hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Genel olarak corolla daha konforludur diye bir görüş var sanırım. Peki bir de şöyle sorsak, Auris Focus mu konfor açısından üstte yer alır. Auris bildiğim kadarı ile corollaya göre daha sert karakterli.

Bir de arkadaşta söz konusu fokusun makyajlısı var, benim auristen inip ona binince fokus daha konforluymuş gibi geliyor bana, bunda benim turanza lastiklerin payı ne kadardır?
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Evet, zaten siz söylemişsiniz. Gauge test'i kurcaladınız mı hiç?

Enes o dediğinin ne olduğunu bilmiyorum desem :)

Genel olarak corolla daha konforludur diye bir görüş var sanırım. Peki bir de şöyle sorsak, Auris Focus mu konfor açısından üstte yer alır. Auris bildiğim kadarı ile corollaya göre daha sert karakterli.

Bir de arkadaşta söz konusu fokusun makyajlısı var, benim auristen inip ona binince fokus daha konforluymuş gibi geliyor bana, bunda benim turanza lastiklerin payı ne kadardır?

Auris hiç kullanmadım. Corolla e12 sedan ve hb kullanıcısydım. Bu iki araca göre kıyaslama yaptığımda stabil yollarda focus daha çok sarsıyo yolcuları ancak yol tutuş konusunda focusun eline su dökemezler. Focus corollaya göre daha tok bir sürüş sağladığı için konforlu geliyor olabilir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti

Peki aracınızda yol bilgisayarı var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi

Auris hiç kullanmadım. Corolla e12 sedan ve hb kullanıcısydım. Bu iki araca göre kıyaslama yaptığımda stabil yollarda focus daha çok sarsıyo yolcuları ancak yol tutuş konusunda focusun eline su dökemezler. Focus corollaya göre daha tok bir sürüş sağladığı için konforlu geliyor olabilir.
Focusun lastiklere baktim, cinturato p1 lastik var uzerinde, yuvarlanma direnci C, benim turanzalarin yuvarlanma direnci F
Bunun yaninda bende 205 55 16 lastik var iken soz konusu focusta 205 65 15 lastik var. Bunlar da konforu fazlasiyla etkiliyor sanirim.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Peki aracınızda yol bilgisayarı var mı?
evet var

Focusun lastiklere baktim, cinturato p1 lastik var uzerinde, yuvarlanma direnci C, benim turanzalarin yuvarlanma direnci F
Bunun yaninda bende 205 55 16 lastik var iken soz konusu focusta 205 65 15 lastik var. Bunlar da konforu fazlasiyla etkiliyor sanirim.

benim focustada 195/65/15lastik var corollamda 60/15 lastik vardı. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla yanak ne kadar küçülüyorsa konforda o derece azalıyor yol tutmasıda ters şekilde etki ediyor diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
evet var

Kontağı yol bilgisayarının Set-Reset tuşuna basarak açın. Kontak açıldıktan sonra o tuştan elinizi 3 saniye boyunca çekmeyin. Bunları yaparken ibreye dikkatlice bakın. [emoji4] Gauge menüsünde dolaşmak için Set-Reset düğmesini kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Kontağı yol bilgisayarının Set-Reset tuşuna basarak açın. Kontak açıldıktan sonra o tuştan elinizi 3 saniye boyunca çekmeyin. Bunları yaparken ibreye dikkatlice bakın. [emoji4] Gauge menüsünde dolaşmak için Set-Reset düğmesini kullanın.

Enes dediğin testi merak ettim öğrendim nasıl olduğunu öğle arası denedim aynen ibreler dibe bi vurdu :) Dijital km göstergesi şeklinde bi tur attım ibre rakamsal hıza göre 3-5 km daha fazla gösteriyo. Daha detaylı inceleyemedim ne olduğunu bilmediğim ibareler vardı onları öğrenirim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Enes dediğin testi merak ettim öğrendim nasıl olduğunu öğle arası denedim aynen ibreler dibe bi vurdu :) Dijital km göstergesi şeklinde bi tur attım ibre rakamsal hıza göre 3-5 km daha fazla gösteriyo. Daha detaylı inceleyemedim ne olduğunu bilmediğim ibareler vardı onları öğrenirim. :)
Motor suyu sıcaklığını dijital olarak görebiliyorsunuz, yağ sıcaklığı da aynı şekilde. Arıza kodlarına bakabiliyorsunuz. Akü voltajı falan var. Bizde Focus varken baya kurcalamıştım.  [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Enes bende D sınıfı mondiye biniyorumda bende yol pc yok ya  >:( Bizdede kurcalancak ekstra yerler yok mu ?
Bu arada yıkanıp paklanıp sislenince çok güzel olmuş Selman bey Maşallah..Keşke benimde gösterge panellerimin ışıkları yansa ,farkettimde mondinin boşu da harbi boş  :lol: :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Enes bende D sınıfı mondiye biniyorumda bende yol pc yok ya :) Bizdede kurcalancak ekstra yerler yok mu ?
Bu arada yıkanıp paklanıp sislenince çok güzel olmuş Selman bey Maşallah..Keşke benimde gösterge panellerimin ışıkları yansa :D
Bahsettiğim gauge testi km sayacı dijital  olan tüm Ford'larda var. Siz yol bilgisayarı tuşu yerine km sıfırlama tuşunu kullanmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
Anladım kardeşim yarın bir deniyeyim..Peki dediğin su,yağ sıcaklığı falan aktif olarak sürekli görünür hale getirebiliyor muyuz ?
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Anladım kardeşim yarın bir deniyeyim..Peki dediğin su,yağ sıcaklığı falan aktif olarak sürekli görünür hale getirebiliyor muyuz ?
Maalesef. Sadece bu menü açıkken görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
Tamamdır kardeşim teşekkürler,bari kadran selamlama aktif olsaydı be :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Tamamdır kardeşim teşekkürler,bari kadran selamlama aktif olsaydı be :)
Aracı her çalıştırdığınızda km sıfırlama tuşuna basarsanız olur. [emoji4] Ama o zaman siz ona selam vermiş oluyorsunuz. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
Bugün baktım kadran selamlama felan epey şey var fakat anlamadığım epey rakamsal şeyler çıktı sanırım error kodları falanda var,artı olarak ghia'larda ki hız sabitleme sembolü ortalama tüketim vs sembolleri hep mevcut acaba Fordlardada vag com gibi gizli özellik açma olayları yok mudur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • Model Yılı: '14
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin hayırlı olsun
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
Bugün baktım kadran selamlama felan epey şey var fakat anlamadığım epey rakamsal şeyler çıktı sanırım error kodları falanda var,artı olarak ghia'larda ki hız sabitleme sembolü ortalama tüketim vs sembolleri hep mevcut acaba Fordlardada vag com gibi gizli özellik açma olayları yok mudur ?
Daha sonradan (örneğin hız sabitleyici) taktırılabilir. Ama tesisatı olduğunu zannetmiyorum. Mesela bizim Focus manuel vitesti ama gauge test'te otomatik vites O/D lambası yanıyordu.