Merhaba Toyotaclup ailesi. 1 ay öncesine kadar 1 buçuk yıldır yaklaşık 30bin km severek kullandığım 2006 model 140bindeki corolla hb aracımı otomatik ve geniş bagaj ihtiyacından dolayı satıp, yine 2006 model 170binkmde olan benzinli focus trend aracımı almış bulunmaktayım.
İki markayı kıyas edebilecek kadar kullanma imkanı buldum. İki aracında birbirini tamamlayan özellikleri var, ancak toyota alışkanlık mı yaptı nedir bazı şeylerini çok arıyorum. Donanım olarak kıyaslamak gerekirse focus aracım trend(en boş) corolla ise terra(boşun bir üstü) donanımındaydı.
Corollada olup Focusta olmayan ve aradığım özellikler
1- Sis farı
2- Kolçak(bu olayı en kısa zamanda çözmem lazım uzun yolda çok yorucu oluyo böyle olması)
3- İsofix(ben belli modelden sonra standarrt zannediyordum ama yokmuş çok şaşırdım)
4- Motorun sessiz çalışması(ilk çalıştırmada ve sonrasında focusun motor sesi rahatsız edici derecede dizel zanneden çok çıkıyor hiç bu kadar beklemezdim) Bazı corolla kullanıcıları motor sesinden rahatsızlıklarını dile getirirler ama öpüp başlarına koysunlar o sesi

5- Konfor( Toyota stabil yollarda daha rahatmış bunu eşim arkada çocukla oturduğu için daha çabuk hissetti)
Geleyim Focusun Corollaya göre artılarına
1- Araç donanımı trend olmasına rağmen kullanılan malzeme daha kaliteli ve tok bir duruş sergiliyor. Corollada daki gibi gacır gucur sesler Focusta yok.
2- Yola tutunması çok çok üstün corolladan ben virajlarda hep savunurdum corollayı ancak focusa bindikten sonra virajda hissedilen güvenin ne demek olduğunu daha iyi anladım.
3- Radyo-teyp kontrolünün direksiyondan ayarlanabilmesi
4- Camları kumandadan açıp kapatabilme
5- Lastik fiyatının ucuz olması

(195/65/15 orjinal ebatı)
Genel olarak aracımdan memnunum. Özellikle otomatik vitesin tadını hissetmek güzel birşeymiş. Tekrar corolla alır mısınız diye sorarsanız? Kesinlikle bir daha corolla almam ,10 yıldır corolla kullanıyorum bıkmıştım artık bu değişim iyi geldi

. 20-30bin km sonra bunu satarsam yine otomatik araç alırım. Otomatik avensis hala listemin başında yer alıyor

2008 üstü makyajlı focuslarda listemde mevcut.
Şimdi yeni aracıma yaptığım ufak ama beni mutlu eden şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.
Arabada ışıklara hep önem verdim bunda da ilk bu işlemlerle işe koyuldum.
Led park lambası, xenon farlar, plakalıklara led uygulaması ve araç içi led aydınlatma.
Aracıma ilk olarak sis farı aldım ancak tesisat hazırda yokmuş şimdilik sadece görüntüsü var ileride faaliyete geçirilecek.

Xenonları kuzenim kaza yaptığı aracından söküp bana yolladı yoksa almaya pek niyetim yoktu.

Plaka aydınlatması corolladaki gibi dipsiz ampül değil tavan ampülü tipinde. Cam koruması o kadar kirlenmiştiki epey uğraştırdı beni ama fena durmadı

İç aydınlatmada corolladaki gibi ortada olmadığı için arka kısıma yetersiz kalıyordu ledlerle azda olsa faydası oldu hemde farklı bir görüntü elde ettim. Ayrıca pedal ışıklandırması aldığım zaman eski sahibi farkında değildi sanırım hiç ampül takılmamış ben forumlarda araştırırken öğrendim tesisat olduğunu ve onuda led yaptım

Son olarak direksiyon biraz aşınmıştı 15 liraya spariş ettiğim ürünü kendim dikerek böyle bir hal elde ettim

İlerleyen zamanlarda aracıma
Amerikan park modülü takılacak
Ayna kapakları ve kapı kolları gövde rengine boyancak
Kolçak alınacak
Film cam ve arka stoplara kırmızı film çekilcek
Çelik jant olsa iyi olur ama 600 lira veremem uygun bir jant kapağı ile onuda halletmeyi düşünüyorum. Sabırla okuyanlara teşekkür ederim. Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.