0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yurtdışında yeni kasası çıkacak bu mondeo'nun bize daha yeni geldi Ben de kısmetse 2008 model bir Mondeo ile takasa girecem yarın...
Evet güzel bir yorum. Tamamen ikinci el piyasasına endeksli bir sistem var. Tabi birde zevk meselesi. Kimi esmer sever kimi sarışın misali Benim hayatta para verip almam dediği bir arabayı bir başkası öve öve bitiremeye bilir. Önemli olan Saygı. Özellikle düşüncelere. Bir insanın düşüncesine katılamaya biliriz ancak saygısızlıkta etmememiz gerekir.
Aynen Mesela ben de ikinci eli olmayan Seat Exeo'yu severim.Daha fazla eskimeden bir tane sahip olmak ve uzun süre kullanmak.Ama ikinci eli beş para etmez ayrıca A4'ten ucuz ama A4 kalitesinde Seat etiketli bir araba.Bazı markalar ile ilgili görüş sahibi olabiliriz ama onu tam anlamıyla sahip olarak kullanmadığımız sürece sağlıklı bilgi sunmak bana doğru gelmiyor...
Naptın camı yaptırdın mı Anlamadığım neden değiştiriyorsun ki.
VW fanları ve kimi kullanıcılarının VW'ye Mercedes ve BMW muamelesi yapması yüzünden VW arabaları bana artık itici geliyor. En basiti, adam sayısal loto oynuyor ve "çıkarsa çekerim altıma bir Passat" diyor. Bu derece üstün görüyor yani Passatı. Hele de bir tane ölümüne VW fanı var ki otomobil forumlarına girdiyseniz mutlaka tanırsınız onu. Ömrü hayatında sahip olduğu tek araba VW olmuş ve şu an ayrıcana bir Seat sahibi. Adam ölümüne VW ve Seat fanatiği olup arabanın hatalarını bile savunmakta, bu iki araba harici arabalara "çöp" muamelesi yapmakta, alay edip kullanıcılarını rencide etmekte, VW ve Seat ile ilgili fikirlerini herkese empoze edip bu arabalara söylenen tek bir olumsuz eleştiriyi bile kabul etmemekte. Kısaca malının kölesi olmuş biri. Allah böyle zavallılardan korusun. VW'de diğer rakipleri gibi sıradan bir araba olup onlarla eş değer kalitede. Birinin ön konsol malzemesi ile diğerinin ön konsol malzemesinin farklı oluşu kaliteli veya kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Son 10 yıl Renault'un en dandik arabası olan Symbol kullandım ve ön konsolunda en ufak bir yıpranma, aşınma, solma vs. meydana gelmedi. Her firmanın farklı bir üretim felsefesi vardır. Kapı sesi ile kalite ölçülmez. Kalite uzun soluklu kullanımlar da (5 yıl ve üzeri) minimum arızadır. Minimum yıpranmadır. Tabi bunda en büyük etken kullanıcıdır. Kullanıcı kalkıp arabayı hor kullanıyorsa, gerekli bakımı gerek motor aksamında, gerek yürüyen aksamda gerekse iç aksamda yapmıyorsa o adamın arabası Mercedes de olsa 5 yıla kalmaz biter. Diyeceğim şu ki, bu kadar büyültmeye gerek yok Passat denen arabayı. En güzel Passat bana göre 1996 - 2004 arası üretilen kasaydı. Ondan sonra ki kasalar hep birbirinin aynısı oldu ve ufak tefek oynamalar ile değişip farklı kasa koduyla önümüze kondu. Aynısı Jetta için de geçerli. Jetta 80'lerin başında var olan bir arabaydı. 90'lar da Jetta gitti yerine Vento geldi. 90'ların sonunda Vento gitti yerine Bora geldi. 2000 lerin ortasında ise Bora gitti tekrar Jetta geldi. Ve Jetta'da 2011 den beri hep aynı hatları taşımakta ve ufak tefek değişikler ile farklı kasa koduyla karşımıza çıkmakta. VW'nin diğer bünyesinde ki iki markasına gelirsek. Seat ve Skoda. Skoda'nın ülkemizde ki geçmişi aslında pek parlak değil. Skoda denince eski kuşağın aklına çarpık bacaklı "patates/soğan" satan kamyonetleri gelir. Hatta 86 yılında çıkan ve bagajı önde, motoru arkada olan 4 kapılı sedan arabası gelir. 90'lı yılların başında Favorit'ler çıktı. Daha sonra VW ile ortak oldu da bir şeylere benzeyip bu günlere geldi. Bana göre Renault bünyesinde olan Dacia gibi. Ama Dacia kalite olarak halen geride. Skoda en azından kalite anlamında VW ile kafa kafaya.Aynı durum Seat içinde geçerli. Memlekete ilk girdiği 90'ların ortasında Seat'ın da yüzüne kimse bakmazdı. Ne zaman ki VW ile ortak olup aynı platformu kullanmaya başladı bir şeylere benzedi. Yine VW ile kafa kafaya yarışır. Velhasıl kelam, VW benim gözümde hiç bir zaman bir numara olmamıştır. Alman arabası denince iki araba vardır. Mercedes ve BMW..! Ve Alman arabasında favorim her daim Mercedes olur. Hatta Mercedes ve diğerleridir. Çocukluğum sahibi olduğumuz T stoplu 131 arabalar gibi W116 kasa 280 SE Mercedes'de de geçmiştir. Mercedes'in ne olduğunu W116 kasa manda kasa'dan bilirim. Hatta günümüzde ki arabalar da bilinen en basit cruise controlü ben W116 kasa da direksiyon kolonunun solunda bulunan ince çubuk olan el gazı ile tanıdım. Günümüzün kliması W116 Mercedes de air condation olarak geçerdi. Yine o zamanlar 74 model 355 HP'lik kırmızı Trans am ile de cirit atardık. Emniyet kemerini takmazsan eğer araba çalışmazdı. E şimdi yani o zamanlar 124 arabayı bile görmemiş adam bugün kalkıp çekip bankadan krediyi soluğu en yakın VW bayisinde alıp altına Meksika yapımı Jetta ya da Golfü veya Passatı çekince o arabanın da kölesi olup yere göre sığdıramıyor doğal olarak. Hal böyle olunca VW ve Seat fanatikleri de türemiş oluyor. Kalın sağlıcakla.. Alt tarafı bir araba. 4 tekerlekli, bir motoru ve direksiyonu olan, A noktasından B noktasına gitmek için kullanılan bir ulaşım aracı. Vakit gelip bu dünyadan göç edince hepsi bu dünya da kalacak. Dünya malı için bu derece esir olmaya hiç de gerek yok. Sana göre VW iyidir, bana göre Toyota iyidir, diğerine göre Opel iyidir ve bu böyle uzar gider.
Vw fanına da bir bakmak lazım acaba adamlar bizim Toyotacılar için ne diyorlar En kısa zaman da araştıracağım
Bizim vw yi konuştuğumuz kadar konuşmuyolar Mehmet merak etme.
Ayakta alkışlarım şu yazıyı valla, tebrik ederim. Tam olarak Türkiyedeki Vw fan potansiyeli anlatılmış. Şu yazının sonuna izninizle bir cümle eklemek isterim. Lütfen sözüm yanlış anlasılmasın. bmw ve mercedes kıyasına ithafen söylüyorum ve bence gerçekleri anlatıyor Gerçek zenginler Mercedes'e, Gençler Bmw'ye, Hayalperestler Volkswagen'e binerler.. Toyota, Volkswagen'e göre çok geride kaldı teknolojik açıdan, görsellik açısından buna bence herkes hem fikirdir. Ama yine arada bir seçim yapmak zorunda kalsam Toyota'yı seçerim. Bugun bir Volvo s60 107.000, Bmw 3.16i 118.000, Mercedes C 170.000 gibi rakamlardan başlarken boşline Passatlara verilen paralara ben acırım. Zaten 2 doldurmaya kalksanız Doğuş'un satış politikasıyla bu fiyatları geçtiğini herkes biliyordur. Aylarca beklemek de cabası )
Onların ki en iyisi olduğu için karşılaştırma falan yapmıyorlar galiba en iyi araçların kendilerinde olduğunu sanıyorlar diyebilir miyiz abi ?
@Selçuk Pakaki (18052) Diyebiliriz Selçuk. En iyisi olduğunu düşünüp körü körüne başkaları ile muhatap olmama ile, kendisinin en iyi olduğunu düşünme ama objektif değerlendirmeler yapma arasındaki farkı da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Sabah sabah garip bir cümle oldu ama
Süper tespit ve harfiyen katılıyorum yorumuna. Japonlar görsel ve ince detaylara pek önem vermiyor gibi. Ve Toyota biraz daha orta yaş kitle tarafından tercih edilip Honda gençler tarafından tercih edilmekte. Subaru ise farklı olup genel de WRX'leri gençler tarafından tercih edilip Mazda kitlesini çözemedim henüz.