Gönderen Konu: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim  (Okunma sayısı 13399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim
« Yanıtla #60 : Mart 18, 2015, 21:47:06 »
Yurtdışında yeni kasası çıkacak bu mondeo'nun bize daha yeni geldi :) Ben de kısmetse 2008 model bir Mondeo ile takasa girecem yarın...

Naptın camı yaptırdın mı :) Anlamadığım neden değiştiriyorsun ki.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 18, 2015, 21:47:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 18, 2015, 21:56:48 »
Konuyu okudum bahsi geçen arabaların hepsi çok güzel.  Yalnız bazı cümleler var ki o arabaya aşık olmuşsunuz gibi. Aşkın da gözü kördür derler kusurları göremezsiniz. Araç alan herkes tabiki a dan z ye inceleme yapmıyor. Yalnız bu tür alıcılar her markada olduğu gibi Toyotada da var.  İnsanlar, Passat şunda var ben dahamı iyi bileceğim deyipte gidip Passat alsın!
İlk anda insanlar etkilenebilir ama üzerinden kaç sene geçmiş bu Passat, Jetta veya başka bir model hala bu kadar tercih ediliyorsa bunu basite indirgemek uygun olmaz.

C segmentinde kuşkusuz Corolla en çok tercih edilen arabalardan. Ama D segmentine geçince Avensis için aynı şeyi söyleyemeyiz. B segmentinde Yaris için aynı şeyi söyleyemeyiz. MPV de Verso için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Şimdi donanımlı bir Corolla alacak biri üzerine biraz daha katıpta niye daha az donanımlı bir Avensis düşünmez? Belkide  en büyük neden ikinci elinin zayıf olmasıdır.

Mesela Symbolün pahalılığından bahsedilmiş. 60 bin gibi rakamlar yazılmış. 35 bin liraya da Symbol var. Ve insanlar yakıt ekonomisi, genişlik, bagaj, ikinci el değeri ve sorunsuzluğu nedeniyle tercih ediyorlar. O fiyata sıfır Symbole bineceğime şu modelin ikinci eline binerim denilebilir. Ancak her ikinci elede güvenilmiyor.

Umarım en kısa zamanda istediğiniz araca kavuşursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 18, 2015, 21:59:43 »
Farklı ama güzel bir yorum....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Mart 18, 2015, 22:06:36 »
Evet güzel bir yorum. Tamamen ikinci el piyasasına endeksli bir sistem var. Tabi birde zevk meselesi. Kimi esmer sever kimi sarışın misali :) Benim hayatta para verip almam dediği  bir arabayı bir başkası öve öve bitiremeye bilir. Önemli olan Saygı. Özellikle düşüncelere. Bir insanın düşüncesine katılamaya biliriz ancak saygısızlıkta etmememiz gerekir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 18, 2015, 22:18:43 »
Evet güzel bir yorum. Tamamen ikinci el piyasasına endeksli bir sistem var. Tabi birde zevk meselesi. Kimi esmer sever kimi sarışın misali :) Benim hayatta para verip almam dediği  bir arabayı bir başkası öve öve bitiremeye bilir. Önemli olan Saygı. Özellikle düşüncelere. Bir insanın düşüncesine katılamaya biliriz ancak saygısızlıkta etmememiz gerekir.
Aynen :alkis: :alkis: :alkis:
Mesela ben de ikinci eli olmayan Seat Exeo'yu severim.Daha fazla eskimeden bir tane sahip olmak ve uzun süre kullanmak.Ama ikinci eli beş para etmez ayrıca A4'ten ucuz ama A4 kalitesinde Seat etiketli bir araba.
Bazı markalar ile ilgili görüş sahibi olabiliriz ama onu tam anlamıyla sahip olarak kullanmadığımız sürece sağlıklı bilgi sunmak bana doğru gelmiyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mart 18, 2015, 22:21:52 »
Aynen :alkis: :alkis: :alkis:
Mesela ben de ikinci eli olmayan Seat Exeo'yu severim.Daha fazla eskimeden bir tane sahip olmak ve uzun süre kullanmak.Ama ikinci eli beş para etmez ayrıca A4'ten ucuz ama A4 kalitesinde Seat etiketli bir araba.
Bazı markalar ile ilgili görüş sahibi olabiliriz ama onu tam anlamıyla sahip olarak kullanmadığımız sürece sağlıklı bilgi sunmak bana doğru gelmiyor...

Aynen abi o nedendir ki uzun süreli tüplü araba kullanmadığım için ne lehte nede alehte söylenenlere hemen inanasım gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 18, 2015, 22:55:03 »
Naptın camı yaptırdın mı :) Anlamadığım neden değiştiriyorsun ki.
Cam çok şükür korktuğumuz gibi olmadı abi. Tesisata komple su girmiş, elektrikçi arkadaş söktü kuruttu bi kaç ilaç sıktı geri taktı çok şükür düzeldi bir sıkıntı yok masraf 30 lira :)

Mondeo'da ki sebep ise aracımın hasar kaydından dolayı fazla talep olmadığını gördüm ondan dolayı takas yolu daha iyi geldiği için üstüne para alacağım şekilde Mondeo ile takas ediyorum... Beni çok güzel şekilde kurtarıyor yoksa tercih etmezdim 2. el sıkıntılı bir araç ama burada Ford çok tutuluyor ve bende eski bir Ford çalışanı olduğum için çevre var :) Bu arada değişimler zevki değil Mehmet abi işim bu :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 19, 2015, 01:16:35 »
VW fanları ve kimi kullanıcılarının VW'ye Mercedes ve BMW muamelesi yapması yüzünden VW arabaları bana artık itici geliyor. En basiti, adam sayısal loto oynuyor ve "çıkarsa çekerim altıma bir Passat" diyor. Bu derece üstün görüyor yani Passatı. Hele de bir tane ölümüne VW fanı var ki otomobil forumlarına girdiyseniz mutlaka tanırsınız onu. Ömrü hayatında sahip olduğu tek araba VW olmuş ve şu an ayrıcana bir Seat sahibi. Adam ölümüne VW ve Seat fanatiği olup arabanın hatalarını bile savunmakta, bu iki araba harici arabalara "çöp" muamelesi yapmakta, alay edip kullanıcılarını rencide etmekte, VW ve Seat ile ilgili fikirlerini herkese empoze edip bu arabalara söylenen tek bir olumsuz eleştiriyi bile kabul etmemekte. Kısaca malının kölesi olmuş biri. Allah böyle zavallılardan korusun. VW'de diğer rakipleri gibi sıradan bir araba olup onlarla eş değer kalitede. Birinin ön konsol malzemesi ile diğerinin ön konsol malzemesinin farklı oluşu kaliteli veya kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Son 10 yıl Renault'un en dandik arabası olan Symbol kullandım ve ön konsolunda en ufak bir yıpranma, aşınma, solma vs. meydana gelmedi. Her firmanın farklı bir üretim felsefesi vardır. Kapı sesi ile kalite ölçülmez. Kalite uzun soluklu kullanımlar da (5 yıl ve üzeri) minimum arızadır. Minimum yıpranmadır. Tabi bunda en büyük etken kullanıcıdır. Kullanıcı kalkıp arabayı hor kullanıyorsa, gerekli bakımı gerek motor aksamında, gerek yürüyen aksamda gerekse iç aksamda yapmıyorsa o adamın arabası Mercedes de olsa 5 yıla kalmaz biter.

Diyeceğim şu ki, bu kadar büyültmeye gerek yok Passat denen arabayı. En güzel Passat bana göre 1996 - 2004 arası üretilen kasaydı. Ondan sonra ki kasalar hep birbirinin aynısı oldu ve ufak tefek oynamalar ile değişip farklı kasa koduyla önümüze kondu.

Aynısı Jetta için de geçerli. Jetta 80'lerin başında var olan bir arabaydı. 90'lar da Jetta gitti yerine Vento geldi. 90'ların sonunda Vento gitti yerine Bora geldi. 2000 lerin ortasında ise Bora gitti tekrar Jetta geldi. Ve Jetta'da 2011 den beri hep aynı hatları taşımakta ve ufak tefek değişikler ile farklı kasa koduyla karşımıza çıkmakta.

VW'nin diğer bünyesinde ki iki markasına gelirsek. Seat ve Skoda. Skoda'nın ülkemizde ki geçmişi aslında pek parlak değil. Skoda denince eski kuşağın aklına çarpık bacaklı "patates/soğan" satan kamyonetleri gelir. Hatta 86 yılında çıkan ve bagajı önde, motoru arkada olan 4 kapılı sedan arabası gelir. 90'lı yılların başında Favorit'ler çıktı. Daha sonra VW ile ortak oldu da bir şeylere benzeyip bu günlere geldi. Bana göre Renault bünyesinde olan Dacia gibi. Ama Dacia kalite olarak halen geride. Skoda en azından kalite anlamında VW ile kafa kafaya.

Aynı durum Seat içinde geçerli. Memlekete ilk girdiği 90'ların ortasında Seat'ın da yüzüne kimse bakmazdı. Ne zaman ki VW ile ortak olup aynı platformu kullanmaya başladı bir şeylere benzedi. Yine VW ile kafa kafaya yarışır.

Velhasıl kelam, VW benim gözümde hiç bir zaman bir numara olmamıştır. Alman arabası denince iki araba vardır. Mercedes ve BMW..! Ve Alman arabasında favorim her daim Mercedes olur.  Hatta Mercedes ve diğerleridir. Çocukluğum sahibi olduğumuz T stoplu 131 arabalar gibi W116 kasa 280 SE Mercedes'de de geçmiştir. Mercedes'in ne olduğunu W116 kasa manda kasa'dan bilirim. Hatta günümüzde ki arabalar da bilinen en basit cruise controlü ben W116 kasa da direksiyon kolonunun solunda bulunan ince çubuk olan el gazı ile tanıdım. Günümüzün kliması W116 Mercedes de air condation olarak geçerdi. Yine o zamanlar 74 model 355 HP'lik kırmızı Trans am ile de cirit atardık. Emniyet kemerini takmazsan eğer araba çalışmazdı.  E şimdi yani o zamanlar 124 arabayı bile görmemiş adam bugün kalkıp çekip bankadan krediyi soluğu en yakın VW bayisinde alıp altına Meksika yapımı Jetta ya da Golfü veya Passatı çekince o arabanın da kölesi olup yere göre sığdıramıyor doğal olarak.  Hal böyle olunca VW ve Seat fanatikleri de türemiş oluyor.

Kalın sağlıcakla.. Alt tarafı bir araba. 4 tekerlekli, bir motoru ve direksiyonu olan, A noktasından B noktasına gitmek için kullanılan bir ulaşım aracı. Vakit gelip bu dünyadan göç edince hepsi bu dünya da kalacak. Dünya malı için bu derece esir olmaya hiç de gerek yok. Sana göre VW iyidir, bana göre Toyota iyidir, diğerine göre Opel iyidir ve bu böyle uzar gider.

Ayakta alkışlarım şu yazıyı valla, tebrik ederim. Tam olarak Türkiyedeki Vw fan potansiyeli anlatılmış. Şu yazının sonuna izninizle bir cümle eklemek isterim. Lütfen sözüm yanlış anlasılmasın. bmw ve mercedes kıyasına ithafen söylüyorum ve bence gerçekleri anlatıyor  ::)

Gerçek zenginler Mercedes'e, Gençler Bmw'ye, Hayalperestler Volkswagen'e binerler..

Toyota, Volkswagen'e göre çok geride kaldı teknolojik açıdan, görsellik açısından buna bence herkes hem fikirdir. Ama yine arada bir seçim yapmak zorunda kalsam Toyota'yı seçerim. Bugun bir Volvo s60 107.000, Bmw 3.16i 118.000, Mercedes C 170.000 gibi rakamlardan başlarken boşline Passatlara verilen paralara ben acırım. Zaten 2 doldurmaya kalksanız Doğuş'un satış politikasıyla bu fiyatları geçtiğini herkes biliyordur. Aylarca beklemek de cabası :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mart 19, 2015, 09:03:50 »
Vw fanına da bir bakmak lazım acaba adamlar bizim Toyotacılar için ne diyorlar :) En kısa zaman da araştıracağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 19, 2015, 09:04:43 »
Vw fanına da bir bakmak lazım acaba adamlar bizim Toyotacılar için ne diyorlar :) En kısa zaman da araştıracağım :)

Bizim vw yi konuştuğumuz kadar konuşmuyolar Mehmet merak etme.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 19, 2015, 09:06:00 »
Onların ki en iyisi olduğu için karşılaştırma falan yapmıyorlar galiba en iyi araçların kendilerinde olduğunu sanıyorlar diyebilir miyiz abi ?  :) :) :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 19, 2015, 09:17:26 »
Ayakta alkışlarım şu yazıyı valla, tebrik ederim. Tam olarak Türkiyedeki Vw fan potansiyeli anlatılmış. Şu yazının sonuna izninizle bir cümle eklemek isterim. Lütfen sözüm yanlış anlasılmasın. bmw ve mercedes kıyasına ithafen söylüyorum ve bence gerçekleri anlatıyor  ::)

Gerçek zenginler Mercedes'e, Gençler Bmw'ye, Hayalperestler Volkswagen'e binerler..

Toyota, Volkswagen'e göre çok geride kaldı teknolojik açıdan, görsellik açısından buna bence herkes hem fikirdir. Ama yine arada bir seçim yapmak zorunda kalsam Toyota'yı seçerim. Bugun bir Volvo s60 107.000, Bmw 3.16i 118.000, Mercedes C 170.000 gibi rakamlardan başlarken boşline Passatlara verilen paralara ben acırım. Zaten 2 doldurmaya kalksanız Doğuş'un satış politikasıyla bu fiyatları geçtiğini herkes biliyordur. Aylarca beklemek de cabası :))

Süper tespit ve harfiyen katılıyorum yorumuna. Japonlar görsel ve ince detaylara pek önem vermiyor gibi. Ve Toyota biraz daha orta yaş kitle tarafından tercih edilip Honda gençler tarafından tercih edilmekte. Subaru ise farklı olup genel de WRX'leri gençler tarafından tercih edilip Mazda kitlesini çözemedim henüz.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Mart 19, 2015, 09:18:19 »

Abi o zaman bizde bi sıkıntı var. Biz neden onların derdine düştük konu nasıl buraya geldi anlamadım :)

Onların ki en iyisi olduğu için karşılaştırma falan yapmıyorlar galiba en iyi araçların kendilerinde olduğunu sanıyorlar diyebilir miyiz abi ?  :) :) :)

Olabilir  gençliğin de Vos vos sevdasıyla Vw tutkunu olanları anlarım da hiç araba kullanmayıp özentiyle Vw sahibi olanların  bu bağlılıklarını neya borçlular anlamış değilim. Mahalle baskısı denen şey böyle bişey olsa gerek. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #73 : Mart 19, 2015, 09:25:01 »

@Selçuk Pakaki (18052) Diyebiliriz Selçuk. En iyisi olduğunu düşünüp körü körüne başkaları ile muhatap olmama ile, kendisinin en iyi olduğunu düşünme ama objektif değerlendirmeler yapma arasındaki farkı da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Sabah sabah garip bir cümle oldu ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 19, 2015, 09:39:25 »
@Selçuk Pakaki (18052) Diyebiliriz Selçuk. En iyisi olduğunu düşünüp körü körüne başkaları ile muhatap olmama ile, kendisinin en iyi olduğunu düşünme ama objektif değerlendirmeler yapma arasındaki farkı da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Sabah sabah garip bir cümle oldu ama :)
:rofl: :alkis: Yok abi gayet anladım ben gariplik yok :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2015, 09:42:09
Süper tespit ve harfiyen katılıyorum yorumuna. Japonlar görsel ve ince detaylara pek önem vermiyor gibi. Ve Toyota biraz daha orta yaş kitle tarafından tercih edilip Honda gençler tarafından tercih edilmekte. Subaru ise farklı olup genel de WRX'leri gençler tarafından tercih edilip Mazda kitlesini çözemedim henüz.
Mazda kitlesi kaldımı ki Türkiye'de  :) ayda 10 tane araç satıyorlar güzelim firma distribütör yüzünden ne hallerde.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mart 19, 2015, 10:39:20 »
Mazda mazda mazda. Kesinlikle araba alırken incelenmesi gereken firma.

İsterse servisi olmasın yine 2. El alınır. Piyasada tutulmuyor. Bu yüzden çok ucuz. Hem kaliteli hem japon hem ucuz ve ekonomik.
Bir jettanın dsg li 2. Elini almak yerine mazda 3 al keyifle bin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 19, 2015, 11:11:30 »
Vw nin modeli olan scirocco forumunu 2.5 yıldır takip ediyorum, burası kadar olmasada aktif bir forum, toyotadan hiç bahsedildiğini duymadım görmedim , sadece bmw, mercedes , alfa 4c, guiletta , peugeot rcz tarzı arabaların lafı geöiyor, ekonomisi iyiye gidenler bmw, mercedese , kötüye gidenler poloya geçiyor. Kendi yorumumu katmadan sadece gözlemlediğim. Forumdan birebir görüştüğüm yaklaşık 20 kişi mevcut
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 19, 2015, 11:13:18 »
Bu arada neden Jaguar arabamız yok diye sakın üzülmeyin. 2016 yılında çıkacak olan Jaguar XF'nin içinden bir kare. Bakın bakalım ne hatırlatacak size?   :D  Saat olsa aynısı olacak.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 19, 2015, 11:54:24 »
Hemen simdi atlanir aa cok guzel...
_ ama toyotaya benziyor abi
_bunun malzeme kalitesi iyi derli toplu
_zaten arabada kaliteyi sadece yumusak plastik belirler
_efendim?
_bosver abi bosver:-)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #79 : Mart 19, 2015, 13:36:03 »
@Burak Atılgan (32862) Jagura biniyoruz meğerse diyorsun  :) Adamlar saati oraya koymak istemiş olsalar bile  elleri gitmemiştir. :)