0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benimde muzdarip olduğum bir konu kişiselleştirme.diğer markalara göre bu konuda bizim toyotalar baya künt kalıyor malesef.donanımı geçtim yazılımsal güncelleme bile olmuyor. (sadece navigasyon haritası güncelleniyor)
Bizde kişiselleştirme olarak far sensör hassasiyeti ayarlanıyor ,klimada auto ya basınca klima çalışmıyor, konfor sinyal ayarlanabiliyor , follow me home süresi artırılabiliyor Başka bildiğim yok malesef bizde, onlarda ? Gösterge panelindeki orta ekrandaki onlarda carbon fiber taban görünümü ayarlanabiliyor rs yada gti başlangıç ayarlanabiliyor Premiumda ? Hızı bile elektronik göstermiyor Güncelleme olarak onlarda ne var bilmiyorum yorum yapamıyorum ama bizdede en son park assist gelirse tamam derim güncellemede iyi iş çıkartıyorlar
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama az önce canlı canlı bir yeni Mondeo gördüm..kırmızı....muhteşemdi gerçekten bayıldım...
Aklıma eski cos-sin lü hesap makineleri geldi, onlarda program girilebiliyordu tuş takımı ile ve bazı değişik şeyler yapılabiliyordu. Program detaylarını bilen paylaşabilir. Otomobiller için de vardır ama işi olası sonuçları için de düşünmek gerekir. Mesela yanlışlıkla geri vitese takınca arka sileceği aktif yapan sekmeyi açmıştım. Aklıma da o ayar gelmedi bir süre, beklemediğim bir tepki olduğundan rahatsız olmuştum, ancak bazı durumlarda kullanışlı bir özellik. Müzik sisteminin sesi hıza göre muhtemelen senin araçta da ayarlanıyordur, baktın mı hiç? Araçların genel olarak radyoları artık çok kötü değil ancak uzun yollarda radyo yayınları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İ-Trafik desek umarım aktif şekilde kullanılmaya başlar, trafik için bence önemli bir ayrıntı, yol hakkında bilgiler verilebilir. Diğer yandan artık hangi araç olursa olsun, kullanmadan önce başında vakit geçirmek gerekir, örneğin bir 5 serisinin otomatik vitesini parktan sürüş konumuna almak için ön çalışma lazım. Ya da kapısını açınca park freninin otomatik devreye girmesine alışmak için(yanlış hatırlamıyorsam öyle idi )
Bir de VAG grubu orta sınıf bir araca sahip olupta Bugatti Veyron'un McLaren F1'den çok daha iyi olduğunu iddia edenler var ki, onlar insanın neşe kaynağı. [emoji4] Veyron'un zilyon tane beygiri, turbosu varmış, F1'in eski nesil atmosferik motoru varmış. [emoji4] Bir de kanıt olarak Veyron-F1 drag yarışını göstermeleri de pastanın süsü oluyor. Halbuki Veyron'un aşırı ısınma problemlerini, mekanik tutunma problemlerini bilseler bu saçma münakaşayı yapmazlar. Zaten ülkemize otomobil kültürünün yerlerde sürünmesinin nedeni herhangi bir grubun orta sınıf marka-model aracını alıp, o grubun en elit marka-model aracını aldığını sanmaları. Ben de gidip Fiat alıp Ferrarim varmış gibi davranayım, ne de olsa Ferrari'nin %90'ı Fiat'ın. [emoji4] Ülkemizdeki marka fanatikliğinin tamamen üstün pazarlama stratejisinin bir yan etkisi olduğunu düşünüyorum.
Meşhur bir VAG fanı VW'nin spor arabasının Passat CC olduğunu söylemişti.
Ahahaa komediye bak. [emoji4] O meşhur VAG fanı c....... adlı kullanıcı mı? [emoji4]
Ta kendisi..
Onlarda vitesi sürüş konumuna almak için frene basmak gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam, yani sadece tuşa basmak yetmiyor. Gerçi bir araca alışınca diğeri unutulabiliyor. Gizli özellikler konusu vardı, tam oranın bilgileri bunlar aslında.Mesela kimi araçların aküsü motor bölümünde değil. Trafiği kolaylaştıracak daha fazla çözüm sunulmalı dediğin gibi, gerek seyrüseferden, gerek i-trafik üzerinden. Özellikle kimi bölgelerde, aracın kendi kendine park özelliğinin çalışabilmesi için önce park yeri olması gerekiyor sonuçta.
Ohooo park asistanı yani kendi kendine park etme sistemi mi diyorsunuz? Evet, bu sistemden haberim var ama bu sistem bence benim gibi park edemez. 21 yıldır huyumdur benim sahibi olduğum arabalarımın ve kullandığım arabalar ile mecbur kalınca arabanın boyu kadar yere girmek. Bu Corolla ile de bir kaç ay önce (jant kapaklı yeni zamanlarında) evin otoparkında önünde epey mesafe bırakan BMW 1.16 yüzünden boyu kadar yere girmek zorunda kalmıştım. Yani park sensörü dııııııttttt diye öttü ama tınlamadım onu ve hatta sus be deli şey dedim. Aynalar ve ben sağolsun. Konuyu da kirlettik ama.. Kişiselleştirme konusuna dönersek, çok da fazla önemsemiyorum. Zaten ben de donanım LİFE olduğundan yok. Ne kadar çok elektronik ve donanım o kadar çok sorun aslında. Hoş, bazı şeyleri de bilmek istemiyorum şahsen. Standart ve kullanacağım temel donanımlar olsun yeter. Tabi güvenlik donanımları eksiksiz olsun esas olan o zaten. Yani Passat da alsam Trendline işimi görür.
Park Assist Fail diye aranırsa ilginç şeyler var. Park assistten daha önemli şey, bence park yerleri(sokaklar dahil) araç boyutları düşünülerek park çizgisi şeklinde çizilmeli ve bu çizgilerin dışına çıkanlara ceza yazılmalı.
Vaaaoowww park asistanı demek dar yerlere de girip çıkıyor.
giriyor ama çıkışı yok
Akünün bagajda olması mükemmel bir mühendislik , BMW 1.16D testi izledim bir araç bu kadar rafine olabilir bu kadar yola yapışabilir. Kontrolsüz hiç bir hareket etmiyor
Kasislerden ve çukurlardan geçiş iyi.İçi dar bana göre ayaklarım iki büklüm kaldı açıkcası.En belirgin iki tane eksi yönü mevcuttu yola iyi tutunamaması ve içinin darlığı.