Gönderen Konu: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim  (Okunma sayısı 13397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim
« Yanıtla #40 : Mart 18, 2015, 13:53:51 »

Benimde muzdarip olduğum bir konu kişiselleştirme.
diğer markalara göre bu konuda bizim toyotalar baya künt kalıyor malesef.
donanımı geçtim yazılımsal güncelleme bile olmuyor. (sadece navigasyon haritası güncelleniyor)

Bizde kişiselleştirme olarak far sensör hassasiyeti ayarlanıyor ,klimada auto ya basınca klima çalışmıyor, konfor sinyal ayarlanabiliyor , follow me home süresi artırılabiliyor
Başka bildiğim yok malesef bizde, onlarda ? Gösterge panelindeki orta ekrandaki onlarda carbon fiber taban görünümü ayarlanabiliyor rs yada gti başlangıç ayarlanabiliyor
Premiumda ? Hızı bile elektronik göstermiyor
Güncelleme olarak onlarda ne var bilmiyorum yorum yapamıyorum ama bizdede en son park assist gelirse tamam derim güncellemede iyi iş çıkartıyorlar :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 18, 2015, 13:53:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 18, 2015, 14:47:17 »
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama az önce canlı canlı bir yeni Mondeo gördüm..kırmızı....muhteşemdi gerçekten bayıldım...
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 18, 2015, 15:01:53 »
Bizde kişiselleştirme olarak far sensör hassasiyeti ayarlanıyor ,klimada auto ya basınca klima çalışmıyor, konfor sinyal ayarlanabiliyor , follow me home süresi artırılabiliyor
Başka bildiğim yok malesef bizde, onlarda ? Gösterge panelindeki orta ekrandaki onlarda carbon fiber taban görünümü ayarlanabiliyor rs yada gti başlangıç ayarlanabiliyor
Premiumda ? Hızı bile elektronik göstermiyor
Güncelleme olarak onlarda ne var bilmiyorum yorum yapamıyorum ama bizdede en son park assist gelirse tamam derim güncellemede iyi iş çıkartıyorlar :)

Aklıma eski cos-sin lü hesap makineleri geldi, onlarda program girilebiliyordu tuş takımı ile ve bazı değişik şeyler yapılabiliyordu. Program detaylarını bilen paylaşabilir. Otomobiller için de vardır ama işi olası sonuçları için de düşünmek gerekir.
 Mesela yanlışlıkla geri vitese takınca arka sileceği aktif yapan sekmeyi açmıştım. Aklıma da o ayar gelmedi bir süre, beklemediğim bir tepki olduğundan rahatsız olmuştum, ancak bazı durumlarda kullanışlı bir özellik.
 Müzik sisteminin sesi hıza göre muhtemelen senin araçta da ayarlanıyordur, baktın mı hiç?
 Araçların genel olarak radyoları artık çok kötü değil ancak uzun yollarda radyo yayınları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
 İ-Trafik desek umarım aktif şekilde kullanılmaya başlar, trafik için bence önemli bir ayrıntı, yol hakkında bilgiler verilebilir.
 Diğer yandan artık hangi araç olursa olsun, kullanmadan önce başında vakit geçirmek gerekir, örneğin bir 5 serisinin otomatik vitesini parktan sürüş konumuna almak için ön çalışma lazım. Ya da kapısını açınca park freninin otomatik devreye girmesine alışmak için(yanlış hatırlamıyorsam öyle idi :) ).

Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama az önce canlı canlı bir yeni Mondeo gördüm..kırmızı....muhteşemdi gerçekten bayıldım...
Bahadır, konu senin araç seçmen ise alakasız olmaz bu bilgi. :islik:
 İnşallah en hoşuna giden araç olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 18, 2015, 15:08:26 »

İlaveten mavisi de harika.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 18, 2015, 15:21:30 »

Aklıma eski cos-sin lü hesap makineleri geldi, onlarda program girilebiliyordu tuş takımı ile ve bazı değişik şeyler yapılabiliyordu. Program detaylarını bilen paylaşabilir. Otomobiller için de vardır ama işi olası sonuçları için de düşünmek gerekir.
 Mesela yanlışlıkla geri vitese takınca arka sileceği aktif yapan sekmeyi açmıştım. Aklıma da o ayar gelmedi bir süre, beklemediğim bir tepki olduğundan rahatsız olmuştum, ancak bazı durumlarda kullanışlı bir özellik.
 Müzik sisteminin sesi hıza göre muhtemelen senin araçta da ayarlanıyordur, baktın mı hiç?
 Araçların genel olarak radyoları artık çok kötü değil ancak uzun yollarda radyo yayınları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
 İ-Trafik desek umarım aktif şekilde kullanılmaya başlar, trafik için bence önemli bir ayrıntı, yol hakkında bilgiler verilebilir.
 Diğer yandan artık hangi araç olursa olsun, kullanmadan önce başında vakit geçirmek gerekir, örneğin bir 5 serisinin otomatik vitesini parktan sürüş konumuna almak için ön çalışma lazım. Ya da kapısını açınca park freninin otomatik devreye girmesine alışmak için(yanlış hatırlamıyorsam öyle idi :) )

Mesela geri vitesteki durum şöyle (markalara göre farklı olabilir)
Yağmur sensörü yağmuru fark ediyorsa R ye alınca arka sileceği çalıştırıyor
Aynı şekilde R ye sağ aynayı belli bir süre sonra indiriyor
Çünkü otomatikte P-R-N-D olarak illaki R den geçeceği için zaman rolesi şart :)

Ayarlıyor onda sıkıntı yok ama sesi kısmıyor galiba, mesela otogar yolunda bazen yavaş gidemiyorum :)
Orda sesi artırıyor ama sonra yavaşlayınca gürültüyü ben fark edip kısıyorum :)

Bence bizim ülkede Ankara -İstanbul -İzmir -Bursa dışında i-Trafik başlamayacak gibi
Sadece trafik durumu değil mesela Touch 2 with Go da otopark yardımcısı var etraftaki otoparkları kontrol ediyor kapasitesine göre yönlendirecek ama daha başlangıç yok
Akaryakıt istasyonlarını gösteriyor, yorgunluk tespit programı var birde işte navigasyonu var o kadar :)

Ben X6 kullandım kolu direkt aşağıya çekince D ye alıyor yukarı itince R yapıyor P tuş halinde vites kolunun üzerinde
Bende P ye almadan kapıyı açmıyor diye hatırlıyorum
Ama kapıları otomatik kapatıyor ki ben hayran kaldım , bindim kapıyı biraz çektim bıraktım kapattı :)

Şuda var şimdi o araç x6 bizimde beklentiler bir yere kadar olmalı ama kişiselleştirmeler olmalıydı, zaten makyajla ne özellikler eklediler insan hayran kalıyor biz düz araba almışız gibi hissetmeye başladım :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 18, 2015, 15:48:59 »

Bir de VAG grubu orta sınıf bir araca sahip olupta Bugatti Veyron'un McLaren F1'den çok daha iyi olduğunu iddia edenler var ki, onlar insanın neşe kaynağı. [emoji4] Veyron'un zilyon tane beygiri, turbosu varmış, F1'in eski nesil atmosferik motoru varmış. [emoji4] Bir de kanıt olarak Veyron-F1 drag yarışını göstermeleri de pastanın süsü oluyor. Halbuki Veyron'un aşırı ısınma problemlerini, mekanik tutunma problemlerini bilseler bu saçma münakaşayı yapmazlar. Zaten ülkemize otomobil kültürünün yerlerde sürünmesinin nedeni herhangi bir grubun orta sınıf marka-model aracını alıp, o grubun en elit marka-model aracını aldığını sanmaları. Ben de gidip Fiat alıp Ferrarim varmış gibi davranayım, ne de olsa Ferrari'nin %90'ı Fiat'ın. [emoji4] Ülkemizdeki marka fanatikliğinin tamamen üstün pazarlama stratejisinin bir yan etkisi olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mart 18, 2015, 15:51:36 »

Bir de VAG grubu orta sınıf bir araca sahip olupta Bugatti Veyron'un McLaren F1'den çok daha iyi olduğunu iddia edenler var ki, onlar insanın neşe kaynağı. [emoji4] Veyron'un zilyon tane beygiri, turbosu varmış, F1'in eski nesil atmosferik motoru varmış. [emoji4] Bir de kanıt olarak Veyron-F1 drag yarışını göstermeleri de pastanın süsü oluyor. Halbuki Veyron'un aşırı ısınma problemlerini, mekanik tutunma problemlerini bilseler bu saçma münakaşayı yapmazlar. Zaten ülkemize otomobil kültürünün yerlerde sürünmesinin nedeni herhangi bir grubun orta sınıf marka-model aracını alıp, o grubun en elit marka-model aracını aldığını sanmaları. Ben de gidip Fiat alıp Ferrarim varmış gibi davranayım, ne de olsa Ferrari'nin %90'ı Fiat'ın. [emoji4] Ülkemizdeki marka fanatikliğinin tamamen üstün pazarlama stratejisinin bir yan etkisi olduğunu düşünüyorum.

Meşhur bir VAG fanı  VW'nin spor arabasının Passat CC olduğunu söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 18, 2015, 15:53:37 »
Meşhur bir VAG fanı  VW'nin spor arabasının Passat CC olduğunu söylemişti.
Ahahaa komediye bak. [emoji4] O meşhur VAG fanı c....... adlı kullanıcı mı? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #48 : Mart 18, 2015, 15:58:11 »
Onlarda vitesi sürüş konumuna almak için frene basmak gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam, yani sadece tuşa basmak yetmiyor. Gerçi bir araca alışınca diğeri unutulabiliyor.
Gizli özellikler konusu vardı, tam oranın bilgileri bunlar aslında.
Mesela kimi araçların aküsü motor bölümünde değil.

Trafiği kolaylaştıracak daha fazla çözüm sunulmalı dediğin gibi, gerek seyrüseferden, gerek i-trafik üzerinden. Özellikle kimi bölgelerde, aracın kendi kendine park özelliğinin çalışabilmesi için önce park yeri olması gerekiyor sonuçta. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #49 : Mart 18, 2015, 15:59:31 »
Ahahaa komediye bak. [emoji4] O meşhur VAG fanı c....... adlı kullanıcı mı? [emoji4]

Ta kendisi..  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 18, 2015, 16:06:28 »
Ta kendisi..  :D
Corolla alacağıma Rapid veya Toledo alırım diyordu. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 18, 2015, 16:36:43 »

Onlarda vitesi sürüş konumuna almak için frene basmak gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam, yani sadece tuşa basmak yetmiyor. Gerçi bir araca alışınca diğeri unutulabiliyor.
Gizli özellikler konusu vardı, tam oranın bilgileri bunlar aslında.
Mesela kimi araçların aküsü motor bölümünde değil.

Trafiği kolaylaştıracak daha fazla çözüm sunulmalı dediğin gibi, gerek seyrüseferden, gerek i-trafik üzerinden. Özellikle kimi bölgelerde, aracın kendi kendine park özelliğinin çalışabilmesi için önce park yeri olması gerekiyor sonuçta. :islik:
Akünün bagajda olması mükemmel bir mühendislik , BMW 1.16D testi izledim bir araç bu kadar rafine olabilir bu kadar yola yapışabilir. Kontrolsüz hiç bir hareket etmiyor :)
Bizim araçta otomatik park mevcut bugüne kadar 1 kere kullandım , diğer zamanlar güvenemedim , hem park yerini fark edemiyor kaldırım alçak kalıyor hemde diğer araçlar mükemmel park ettiği için (!) onu konumlayamıyor :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 18, 2015, 16:43:48 »
Ohooo park asistanı yani kendi kendine park etme sistemi mi diyorsunuz? Evet, bu sistemden haberim var ama bu sistem bence benim gibi park edemez. 21 yıldır huyumdur benim sahibi olduğum arabalarımın ve kullandığım arabalar ile mecbur kalınca arabanın boyu kadar yere girmek. Bu Corolla ile de bir kaç ay önce (jant kapaklı yeni zamanlarında) evin otoparkında önünde epey mesafe bırakan BMW 1.16 yüzünden boyu kadar yere girmek zorunda kalmıştım.  :) Yani park sensörü dııııııttttt diye öttü ama tınlamadım onu ve hatta sus be deli şey dedim. Aynalar ve ben sağolsun.

Konuyu da kirlettik ama..

Kişiselleştirme konusuna dönersek, çok da fazla önemsemiyorum. Zaten ben de donanım LİFE olduğundan yok. Ne kadar çok elektronik ve donanım o kadar çok sorun aslında. Hoş, bazı şeyleri de bilmek istemiyorum şahsen. Standart ve kullanacağım temel donanımlar olsun yeter. Tabi güvenlik donanımları eksiksiz olsun esas olan o zaten. Yani Passat da alsam Trendline işimi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Mart 18, 2015, 17:09:46 »
 Park Assist Fail diye aranırsa ilginç şeyler var.
 Park assistten daha önemli şey, bence park yerleri(sokaklar dahil) araç boyutları düşünülerek park çizgisi şeklinde çizilmeli ve bu çizgilerin dışına çıkanlara ceza yazılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 18, 2015, 18:06:39 »
ortalığı kızıştırayım mı :D :D

Ohooo park asistanı yani kendi kendine park etme sistemi mi diyorsunuz? Evet, bu sistemden haberim var ama bu sistem bence benim gibi park edemez. 21 yıldır huyumdur benim sahibi olduğum arabalarımın ve kullandığım arabalar ile mecbur kalınca arabanın boyu kadar yere girmek. Bu Corolla ile de bir kaç ay önce (jant kapaklı yeni zamanlarında) evin otoparkında önünde epey mesafe bırakan BMW 1.16 yüzünden boyu kadar yere girmek zorunda kalmıştım.  :) Yani park sensörü dııııııttttt diye öttü ama tınlamadım onu ve hatta sus be deli şey dedim. Aynalar ve ben sağolsun.
Konuyu da kirlettik ama..
Kişiselleştirme konusuna dönersek, çok da fazla önemsemiyorum. Zaten ben de donanım LİFE olduğundan yok. Ne kadar çok elektronik ve donanım o kadar çok sorun aslında. Hoş, bazı şeyleri de bilmek istemiyorum şahsen. Standart ve kullanacağım temel donanımlar olsun yeter. Tabi güvenlik donanımları eksiksiz olsun esas olan o zaten. Yani Passat da alsam Trendline işimi görür.

otomatik park sistemi ile yağmurlu havada kendi kendine park yapan bir araç bu :)

kişiselleştirme tercih meselesi, ben donanımlı araç istediğim için premium ve hatta otomatik merakım içinde MultidriveS aldık
normalde Advance manuel alacakları herşeyi konuşmuşlar fiyat alınmıştı. ben tabi antepteydim bursaya gelince Hooooop! dedim premiumda neler var fark olarak (duygusal açıdanda) sonra otomatik farkı nedir? eee ortada ekran var navigasyon yok mu bunda? onuda ekle sen
işte 16 EDE nin hikayesi :) Premium MultidriveS nav :)

Park Assist Fail diye aranırsa ilginç şeyler var.
 Park assistten daha önemli şey, bence park yerleri(sokaklar dahil) araç boyutları düşünülerek park çizgisi şeklinde çizilmeli ve bu çizgilerin dışına çıkanlara ceza yazılmalı.

fail durumunu kapının önünde yaşadım ben Hakan abi, araba baktım çimenlere doğru gitmeye başladı, tabi ne çizgi ne de kaldırım vardı
aslında biz görüp haber vermeliyiz. ne gerek var mantığıyla gidiyor herkes. hatayı şikayet etmiyor
yaya iken şoförlere,şoför iken yayalara söven tek milletiz bu arada :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mart 18, 2015, 19:14:55 »
Vaaaoowww park asistanı demek dar yerlere de girip çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 18, 2015, 19:28:18 »
Vaaaoowww park asistanı demek dar yerlere de girip çıkıyor.

giriyor ama çıkışı yok :D
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mart 18, 2015, 19:35:01 »
giriyor ama çıkışı yok :D

Burpark asistan da çıkış da var.  :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 18, 2015, 20:02:34

Madem Mondeo gördünüz öyleyse 15 gün önce çektiğim MONDEO fotoğraflarını ekleyeyim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 18, 2015, 20:06:10
Bu da 1 ay önce baktığım yeni Passat / Highline - Manual olanı ekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 18, 2015, 20:12:27 »
 Yurtdışında yeni kasası çıkacak bu mondeo'nun bize daha yeni geldi :) Ben de kısmetse 2008 model bir Mondeo ile takasa girecem yarın...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 18, 2015, 20:22:29 »
Akünün bagajda olması mükemmel bir mühendislik , BMW 1.16D testi izledim bir araç bu kadar rafine olabilir bu kadar yola yapışabilir. Kontrolsüz hiç bir hareket etmiyor :) 
Şimdi sen bunu yazınca aklıma aşağıda ki yorum geldi aklıma :rofl: :rofl:

Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Kasislerden ve çukurlardan geçiş iyi.
İçi dar bana göre ayaklarım iki büklüm kaldı açıkcası.
En belirgin iki tane eksi yönü mevcuttu yola iyi tutunamaması ve içinin darlığı.

Arkadaşımızın biri vakti zamanında Bmw 1 serisini test etmişti.Kırmızı ile belirttiğim kısmı yazdığında bu kanıya nasıl vardığını nasıl test ettiğini merak ettiğimde kıyameti koparmıştı.Yola tutunamaması diye bir şeyi kabul edemem.Çünkü X bir arabadan değil BMW'den bahsediyoruz.Olumsuz yönleri olabilir ama o da görmezden gelebileceğimiz kadardır.

Merak ettiğim bir şey var.Kalite sadece kullanılan plastik aksamlardan mı anlaşılıyor?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR