Gönderen Konu: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim  (Okunma sayısı 13398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim
« : Aralık 25, 2014, 16:37:01 »
herkese merhaba,
yakın zamanda kayınpederim Toyota Hılux'unu satıp bir Caddy alacak..Bu yüzden de benden yardım istedi..Geçenlerde Mersin Opat VW bayisine gittik Caddy incelemesi için..Hazır gitmişken de Jetta ve Passat da baktık tabi :)
 Öncelikle Passat ön görünüş süper olmuş..Beğenmeyen pek olmaz sanırım..Gerçekten kalite duruyor..İçi de aynı şekilde ferah ve kailte..Sert plastik çok fazla yok ( Highline baktık bu arada )..Ancak 90-100 bin TL edecek bir araba kesinlikle değil..Kaldı ki biz ordayken bile 2-3 tane satıldı..Millet içini bile incelemeden direk alıyor arabayı..
  Jetta ise makyaj geçirmiş..İçi ferah,bagaj geniş, konsol Golf 7 ile aynı neredeyse..amaaa kesinlikle o paraları etmez..80 bin TL civarıydı sanırım incelediğimiz model ve kayınpeder de ben de F/P oranını beğenmedik..Halkımızda VW olsun da ne olursa olsun algısı var..Araçları inceleyenlere bir baktım da sadece içine oturup direksiyonu çevirmeye çalışan insanlar var..Tabi ön yargılı olmayalım, belki de önceden çok incelemiştir, sadece son kez bir bakayım falan da demiş olabilir..:)
  Sonra VW'den ayrılıp Toyota Boranlar'a gittik..Kayınpederin Hılux servisteydi çünkü..Hazır gitmişken tabi ben durur muyum hemen incelemelere başladım..Öncelikle Corolla'ya baktım tekrar ( önceden de kısa süreliğine bir incelemem olmuştu ). Bagajı ve arka koltukları şahane..Gerçekten tam aile arabası..Ön konsol bu sefer o kadar fazla itici gelmedi.Alışıyor insan heralde..Ancak en beğenmediğim yanı koltukları oldu..Sanki süngerinden çalmışlar gibi..Benim gibi kilolu birisi 3-4 sene binse heralde çöker baya..Ayrıca direksiyon üzerindeki düğmeler de kalitesiz geldi.Pek yakıştıramadım..Onun haricinde dış görünüş,bagaj,ferahlık,arka koltuk mesafesi vb 10 numara..
  Daha sonra galerinin bir köşesinde esas aşkımı gördüm..İnci beyazı bir Avensis...Bu arabaya karşı zaafım var gerçekten..İçine oturdum kapıları da kapattım ve Avensis'imle başbaşa kaldım.. :) Kalite hissi muhteşem, koltukların kalitesi süper,Corolladan sonra çok farklı..Malzeme kalitesi çok iyi yani özet olarak..Kayınpeder de çok beğendi tabi ama tipik cümle geldi ardından : '' Güzel ama benzinli..''... Ne eşime ne de kayınpedere LPG olayını kabul ettiremiyorum maalesef..
  Sonuç olarak da Avensis kataloğumu alıp, aşkımı da kalbime gömüp ayrıldım Boranlar'dan...
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim
« : Aralık 25, 2014, 16:37:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Passat-Jetta ve Corolla İncelemelerim
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2014, 16:46:05 »
Araba alamadinizmi daha
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2014, 16:48:43 »
Avensis aldığınızda lokma döktürün, forum olarak biz afiyet ile yeriz. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2014, 16:49:05 »
Araba alamadinizmi daha

maalesef alamadım tuncay bey..bir evimiz var satacağımız..ancak müteahhit kazığını yediğimiz için bekliyoruz hala..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2014, 16:53:37 »
passat jetta ve toyota fiyat olarak nasıllar ? arada çok fark var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2014, 16:54:20 »
Hayirlisi olsun.Siz makyajli avensis almak isterkrn fiyati 58 bin lira idi.Simdi 80 bin liraya dayandi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2014, 17:00:02 »
Avensis başka bişey   almadan ölürsem gözüm açık gider.  Hele ki 1.8 otomatik.....   
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2014, 17:01:50 »
passat jetta ve toyota fiyat olarak nasıllar ? arada çok fark var mı ?
dizel passat 84'den başlıyo..jetta da 76..corolla advance ile az çok aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2014, 17:11:42 »
Bahadır bey wv de avensisin kulvarında hangi araç var? Birde avensisin konsolu yeni kasadakilerle aynımı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2014, 17:20:19 »
Bahadır bey wv de avensisin kulvarında hangi araç var? Birde avensisin konsolu yeni kasadakilerle aynımı?
Passat var. Yeni kasadan kasıt makyajlı Avensis ise makyajsızdan farklı olarak ahşap kaplama, Toyota Touch gibi detaylar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2014, 17:49:51 »
yeni arabalardaki motor sessizliğine hayran kaldım. özellikle dizeller hiç dizel araba gibi değil . sanki elektrikle yolculuk ediyor gibi.
bunun haricinde mekanik sesleri sıfırlamışlar.
hepsini geçtim , sürücü tarafında hiç yarım metre uzakta 300kiloluk motor çalışıyor gibi değil. titreşim yok belirti yok. direksiyon ve vites zaten toyota klasiği..

passatın yeni kasasını bilmiyorum. hiç binmedim. ama yine gürül gürül motor sesi alacaksam toyota tercih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2014, 18:21:44 »
adını dağlara yazdım yariiiiiiim :D

aylar önce kaydetmiştim bilgisayarıma,tek temennim aşkınıza bir an önce kavuşun :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2014, 18:35:17 »
herkese merhaba,
yakın zamanda kayınpederim Toyota Hılux'unu satıp bir Caddy alacak..Bu yüzden de benden yardım istedi..Geçenlerde Mersin Opat VW bayisine gittik Caddy incelemesi için..Hazır gitmişken de Jetta ve Passat da baktık tabi :)
 Öncelikle Passat ön görünüş süper olmuş..Beğenmeyen pek olmaz sanırım..Gerçekten kalite duruyor..İçi de aynı şekilde ferah ve kailte..Sert plastik çok fazla yok ( Highline baktık bu arada )..Ancak 90-100 bin TL edecek bir araba kesinlikle değil..Kaldı ki biz ordayken bile 2-3 tane satıldı..Millet içini bile incelemeden direk alıyor arabayı..
  Jetta ise makyaj geçirmiş..İçi ferah,bagaj geniş, konsol Golf 7 ile aynı neredeyse..amaaa kesinlikle o paraları etmez..80 bin TL civarıydı sanırım incelediğimiz model ve kayınpeder de ben de F/P oranını beğenmedik..Halkımızda VW olsun da ne olursa olsun algısı var..Araçları inceleyenlere bir baktım da sadece içine oturup direksiyonu çevirmeye çalışan insanlar var..Tabi ön yargılı olmayalım, belki de önceden çok incelemiştir, sadece son kez bir bakayım falan da demiş olabilir..:)
  Sonra VW'den ayrılıp Toyota Boranlar'a gittik..Kayınpederin Hılux servisteydi çünkü..Hazır gitmişken tabi ben durur muyum hemen incelemelere başladım..Öncelikle Corolla'ya baktım tekrar ( önceden de kısa süreliğine bir incelemem olmuştu ). Bagajı ve arka koltukları şahane..Gerçekten tam aile arabası..Ön konsol bu sefer o kadar fazla itici gelmedi.Alışıyor insan heralde..Ancak en beğenmediğim yanı koltukları oldu..Sanki süngerinden çalmışlar gibi..Benim gibi kilolu birisi 3-4 sene binse heralde çöker baya..Ayrıca direksiyon üzerindeki düğmeler de kalitesiz geldi.Pek yakıştıramadım..Onun haricinde dış görünüş,bagaj,ferahlık,arka koltuk mesafesi vb 10 numara..
  Daha sonra galerinin bir köşesinde esas aşkımı gördüm..İnci beyazı bir Avensis...Bu arabaya karşı zaafım var gerçekten..İçine oturdum kapıları da kapattım ve Avensis'imle başbaşa kaldım.. :) Kalite hissi muhteşem, koltukların kalitesi süper,Corolladan sonra çok farklı..Malzeme kalitesi çok iyi yani özet olarak..Kayınpeder de çok beğendi tabi ama tipik cümle geldi ardından : '' Güzel ama benzinli..''... Ne eşime ne de kayınpedere LPG olayını kabul ettiremiyorum maalesef..
  Sonuç olarak da Avensis kataloğumu alıp, aşkımı da kalbime gömüp ayrıldım Boranlar'dan...

kayınpederi ikna etmeye bak hocam. dizel cliolar 60 bine dayanmışken 70 bine avensis almayan yemin ederim pişman olur

yeni yıla renault 5-10 bin tl arası zamla girdi mesela bu da demek oluyor kş bu fiyatları bir daha göremeyeceğiz.

şu piyasayı gördükten sonra alah kaza bela vermezse ben avensise 10 yıl binerim...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2014, 19:06:11 »
herkese merhaba,

Bahadır abi ben sana inanmıyorum ya şoktayım desem yeridir...

Abi ben de geçen konuyu gördüm üzüldüm, vay be dedim adam aylarca araştırdı aldı bide üstüne kaza yaptı dedim. Şimdi senin bu konuyu görünce anladım ki o Bahadır başka bir Bahadır'mış :) (Bahadır Ersoy)
  İşin esprisi bir yana ciddi çok şaşırdım o kullanıcıyı ilk günden beri sen sanıyordum soyisminiz aklımda kalmadığı için şu an frekanslar alt üst oldu. :) Yazının son satırını okuyunca afalladım zaten Avensis aşkını kalbime gömdüm çıktım falan :)

Bu arada Jetta'ya fiyat hakkında katılıyorum sana o kadar etmez abicim ama Passat konusu sonuna kadar eder. Ama neden eder biliyor musun şu an ki piyasa da B segmentine sahip afedersiniz kıçı kırık araçlar 55 binleri buluyorsa C segmentleri 80-90'ı buluyorsa Passat için 90-100 az bile ki Passat artık D segmentini bile neredeyse aşacak duruma gelmiş. D ve E segmenti arası bir araç... Bu faşist piyasanın içinde bu fiyat normal. Anlatabilmişimdir umarım.

Yine itiraf etmeliyim ki Vw'nin bugüne kadar ürettiği en dandik PAssat benim şimdi ki kullandığım 2011 yeni kasa Passat. Bu arabaya istediğiniz lafı söyleyin ama yeni kasa için lütfen böyle demeyin. Yolcu koltuğunda oturmuş olsam da 40 km boyunca test etmiş oldum. 1,6 Tdi Dsg Highline Derin siyah. Yakıyor maşallah yakıyor. Eski kasanın acısını bu kasa da çıkarmış Vw.

Bu arada bende bir Avensis hayranıyım buda biline bide otomatik olsa 1.6'da ama herşey istediğimiz gibi olmuyor işte :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2014, 19:12:14 »
adını dağlara yazdım yariiiiiiim :D

aylar önce kaydetmiştim bilgisayarıma,tek temennim aşkınıza bir an önce kavuşun :)
Kaan bey nerden buldunuz bunu yahu..bende bile yok :)))

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 19:13:49
kayınpederi ikna etmeye bak hocam. dizel cliolar 60 bine dayanmışken 70 bine avensis almayan yemin ederim pişman olur

yeni yıla renault 5-10 bin tl arası zamla girdi mesela bu da demek oluyor kş bu fiyatları bir daha göremeyeceğiz.

şu piyasayı gördükten sonra alah kaza bela vermezse ben avensise 10 yıl binerim...
Kayınpederin ikna olması aslında çok da önemli değil..param olduğunda ikna edecğim kişi sadece eşim olacak.. :) ama biraz zor..neyse kısmet diyelim artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2014, 19:55:48 »
Vallahi bende o kadar arabalara baktım kaç defa avensisden vazgeçtim fakat yinede döndüm dolaştım sıfırını alamasamda 2012 modelini aldım allah bir keder kaza vermezsede uzun süre binmeyi hedefliyorum.Yanlız en çok üzüldüğüm konu hep beyaz diye arayışlarımı sürdürdüm gittim gümüş gri aldım gerçi her tarafta beyaz ile karşılaşıyorum kendi araç rengimi çok nadir görüyorum.Beyazı görüncede hanım ile kızıma gösteriyorum onlarda alıştılar artık ben görmezsem onlar bana beyazı gösteriyorlar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2014, 19:56:31 »
Kaan bey nerden buldunuz bunu yahu..bende bile yok :)))

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 19:13:49
Kayınpederin ikna olması aslında çok da önemli değil..param olduğunda ikna edecğim kişi sadece eşim olacak.. :) ama biraz zor..neyse kısmet diyelim artık

valla hanım bi kez binsin içine bence ikna olur :rofl:
benim hanım başka arabaya binice bu çok mu dar niye ses geliyor falan diyor. tabi sınıf farkı falan bilmez  ::)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 19:57:27
Vallahi bende o kadar arabalara baktım kaç defa avensisden vazgeçtim fakat yinede döndüm dolaştım sıfırını alamasamda 2012 modelini aldım allah bir keder kaza vermezsede uzun süre binmeyi hedefliyorum.Yanlız en çok üzüldüğüm konu hep beyaz diye arayışlarımı sürdürdüm gittim gümüş gri aldım gerçi her tarafta beyaz ile karşılaşıyorum kendi araç rengimi çok nadir görüyorum.Beyazı görüncede hanım ile kızıma gösteriyorum onlarda alıştılar artık ben görmezsem onlar bana beyazı gösteriyorlar.

yav beyaz nedir abi rent a car arabası gibi mis gibi metalik rengi var aracının
biz ne yapalım her hafta tozlanıp duruyor :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2014, 19:58:25 »
zaten galeriye götürüp iyice bir inceleteceğim eşime..satış temsilcisine de bir gaz veririm iyice över..ama asıl sorun LPG'ye ikna etmekte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2014, 20:00:19 »
valla hanım bi kez binsin içine bence ikna olur :rofl:
benim hanım başka arabaya binice bu çok mu dar niye ses geliyor falan diyor. tabi sınıf farkı falan bilmez  ::)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 19:57:27
yav beyaz nedir abi rent a car arabası gibi mis gibi metalik rengi var aracının
biz ne yapalım her hafta tozlanıp duruyor :rofl:
Doğru söylüyorsun ali her taraf beyaz doldu.Buğün yıkatınca arabanın rengi çıktı ortaya.:) :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2014, 20:18:32 »
Bahadır abi ben sana inanmıyorum ya şoktayım desem yeridir...

Abi ben de geçen konuyu gördüm üzüldüm, vay be dedim adam aylarca araştırdı aldı bide üstüne kaza yaptı dedim. Şimdi senin bu konuyu görünce anladım ki o Bahadır başka bir Bahadır'mış :) (Bahadır Ersoy)
  İşin esprisi bir yana ciddi çok şaşırdım o kullanıcıyı ilk günden beri sen sanıyordum soyisminiz aklımda kalmadığı için şu an frekanslar alt üst oldu. :) Yazının son satırını okuyunca afalladım zaten Avensis aşkını kalbime gömdüm çıktım falan :)

Aynen abim bir anda bende karıştırmıştım  :tamam: Ben resmi görünce uyandım :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 20:19:21
Doğru söylüyorsun ali her taraf beyaz doldu.Buğün yıkatınca arabanın rengi çıktı ortaya.:) :)

Metalik gri her zaman iyidir abi , her daim güzel günlerde kullan. En sevdiğim renk
THE END