Gönderen Konu: Trafik cezası yedim, lakin gönül alışkın olmadığından hazımsızlık yaptı  (Okunma sayısı 4920 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Oğlumun kulağındaki rahatsızlığı sebebiyle her hafta Kütahya-Gedizden Uşağa götürüyoruz şu sıralar. Bugün PTT görevlisi geldi "Hasan Hüseyin" deyince bende bir yerden beklediğim evraklar geldi zannettim ve elime tutuşturduğu kağıdı şurayı da imzala deyince şaşırdım 10 gün önce yazılan radarın cezasıymış meğer. 10 dakika bakma sonrası algılayabildim cezanın miktarı ve yerini. Öyle bir içime oturdu ki, devlete al kardeşim ben yiyemedim sen ye dedik. Nerde, nasıl hatırlamıyorum bile, nasıl olduysa.

1.

2.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Oğlunuza geçmiş olsun, Allah şifalar versin  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, bir an evvel ödeyip indirimden faydalanın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
125km hizla girmissiniz hiz sinir kacti acaba  geçen bende 80 yazan yerden 110 la gidiyodum son anda gordum bi anda frene bastim ama artik cok gecti daha eve birsey gelmedi ama :( gecmiş olsun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
125km hizla girmissiniz hiz sinir kacti acaba  geçen bende 80 yazan yerden 110 la gidiyodum son anda gordum bi anda frene bastim ama artik cok gecti daha eve birsey gelmedi ama :( gecmiş olsun

Muhtemelen 110 km/h lık bölünmüş yolda yenmiş. %10 fazlası diyor cezada 4 km/h bir fazlalıkla yenmiş ceza. Bu arada Hüseyin bey arabasınca muhtemelen 130 Km/h görüyormuştur.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Muhtemelen 110 km/h lık bölünmüş yolda yenmiş. %10 fazlası diyor cezada 4 km/h bir fazlalıkla yenmiş ceza. Bu arada Hüseyin bey arabasınca muhtemelen 130 Km/h görüyormuştur.
Sapma payida var tabi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
ben caddyle yemiştim kamyonetler için 70 lik yolda ben 150 km/h hızla yemiştim o gün benimde cok içime oturmus izmir dokuz eylül hastanesine gidiyorduk bunu bir türlü polis memuruna anlatamamıstık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
ufaklığa acil şifalar dilerim... büyük geçmiş olsun,bu arada erken ödemede hatırı sayılır bir indirimi var
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Geçmiş olsun ufaklığa, orta kulak ile mi ilgili?
 Size de geçmiş olsun. Bu tarz durumlarda ilk sefer ve belli süre için sadece uyarı yollanması daha yapıcı olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Bana da böyle samimiyetsizce eve göndermişlerdi. Halbuki ben isterdim, trafik çevirsin, iki lafın belini kıralım. Ceza geldikten sonra Facebook'tan düzenleyen memuru bulup mesaj attım; yaptığın ayıp, tanısan sende severdin beni diye. Sistem otomatik görüyor, kenarda 50'yle gidiyorum, anlayamadın mı radar olduğumu diye cevap yazdı. :D Geçmiş olsun, bütçe açığına bir katkıda sizden gelmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Geçmiş olsun, bütçe açığına bir katkıda sizden gelmiş.
İşte tam buna bir bakış açısı getirmek gerekiyor, bununla ilgili bir konu şart aslında. Hatta açalım ve orada irdeleyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Geçmiş olsun ufaklığa, orta kulak ile mi ilgili?

Evet Hakan bey, orta kulakta özellikle kış aylarında iltihap oluşuyor ve bunun önünü bir türlü alamıyoruz. Doktorun dediğine göre bu iltihap, geniz eti ve iltihabın başlangıcıyla birlikte kısır döngü içerisinde devam ediyor diyor. Netice itibariyle geçmedi 29 Aralıkta ameliyat oldu, geniz eti alındı e sol kulağa tüp (1,5 mm hava boşluğu) takıldı.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 19:08:59
Bana da böyle samimiyetsizce eve göndermişlerdi. Halbuki ben isterdim, trafik çevirsin, iki lafın belini kıralım. Ceza geldikten sonra Facebook'tan düzenleyen memuru bulup mesaj attım; yaptığın ayıp, tanısan sende severdin beni diye. Sistem otomatik görüyor, kenarda 50'yle gidiyorum, anlayamadın mı radar olduğumu diye cevap yazdı. :D Geçmiş olsun, bütçe açığına bir katkıda sizden gelmiş.

Emin ol Can ben hiç anlayamadım şöyle geri doğru düşündüm ne duran araba vardı ne de yavaş giden sabit radar (direk ve yol üzeri asılı olan) nasıl oldu beli değil. Vesselam yedik bir kere, ama uslanmayan yine uslanmıyor, Bu cezanın kesildiği mevkiide kimi yerde hız sınırı 50-70-90 yazıyor. Nasıl gidilir 50'le anlamadım. Ha bu yazılı rakamlara göre mi işlem yapıldı o da değil.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2015, 19:10:56
ufaklığa acil şifalar dilerim... büyük geçmiş olsun,bu arada erken ödemede hatırı sayılır bir indirimi var

Cezayı tebliğin 3 gün sonrasında ödedim zaten. Fakat bir yerde benim gibi saf Anadolu insanı, ne de bir yerde karşımıza çıkacak diye düşünürken diğer yandan adamın katrilyon vergi borcu diğer yandan adam 40 yıldır elektrik faturası ödemiyor benim kadar tasalanmıyorlar ya ona yanarım.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
O da bişey mi.

Küçücük ilçede polis arkadaşlar radar kurmuş. Ayıp olmasın diye limitinde geçtim yanlarından. Geçerken cihazın düğmesine bastığını gördüm. Telefonla konuşuyordum o sırada. Hız limiti de 50 ben 62-63 falan yavaşça geçtim.

Radar aracındaki arkadaşın cihaza dokunduğunu gördüm ya ceza falan kesmiş olmasın diye aklımda idi.

3 - 4 gün sonra birine denk geldim sordum aradı merkezi o da sordu. Hız cezası yok falan dediler ama 15 gün sonra kapıya geldi. Telefonla konuşma cezasıymış  :blink:

55 TL ödedim erken tarife ile  :argh:
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun, allahtan acil şifalar dileriz,

bende d100 (E5) de sabah saatlerinde 10 senedir gittiğim yolda 94km/s ile hemde indirimli haliyle 252tl ceza ödedim yani 350 küsür birseydi ana para
töbe töbeeeeeee canım sıkıldı gene
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Evet Hakan bey, orta kulakta özellikle kış aylarında iltihap oluşuyor ve bunun önünü bir türlü alamıyoruz. Doktorun dediğine göre bu iltihap, geniz eti ve iltihabın başlangıcıyla birlikte kısır döngü içerisinde devam ediyor diyor. Netice itibariyle geçmedi 29 Aralıkta ameliyat oldu, geniz eti alındı e sol kulağa tüp (1,5 mm hava boşluğu) takıldı.

Daha iyi bilenler çıkacaktır, muhtemelen büyüdüğünde bu sıkıntıları büyük oranda azalacaktır. Özellikle kulağı kapatan şekilde bir başlık önerebilirim, soğuklarda çok faydası olur.

Yanlış yapmaktan korkan insanlar iyidir medeniyet adına. Doğruların yayılması dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Çok geçmiş olsun, acil şifalar, o yolu çok iyi bilirim, o yolda hız kameraları da mevcut , büyük ihtimalle oradan tespit etmişlerdir.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
 Hasan Bey , geçmiş olsun.  Umarım benzer hastalık ve ceza durumuyla karşılaşmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
çocuklar hasta ziyan olmasın, ebeveynler çocukları yemeğini yediğinde güldüğünde eğlendiğinde ne kadar mutlu oluyor.

çok zor
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Yarın yine Uşak yolundayım bu gece (06.01.2015) yerler buzladı sabaha Allah Kerim. Şuan hava -3 dereceyi gösyeriyor sabaha kaç olur bilemiyorum. Yollarda kar yok ama kar eriyikleri var. Ne zincir var ne de kışlık lastik..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 22:22:10
geçmiş olsun, allahtan acil şifalar dileriz,

bende d100 (E5) de sabah saatlerinde 10 senedir gittiğim yolda 94km/s ile hemde indirimli haliyle 252tl ceza ödedim yani 350 küsür birseydi ana para
töbe töbeeeeeee canım sıkıldı gene

Murat bey sizin ki daha incitici olmuş 172 tl'lik cezayı 129 lira öderken bir yere kadar mali durum kaldırır gibi yapıyorda 352 lira asgai ücretli maaşının 3 te 1'i.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
trafik kurallarına herzaman uymak gerekir, ama bunu kişiye göre esnetenlerin , ALLAH belasını versin. şöyle bir hazımsızlık da bende olmuştu, aracıma lpg taktırdım, bir ay içerisinde muayeneye gidip ruhsata işletmem gerektiğini söyledi lpg ci. ok , günleri tam olarak hesap etmeden, tahmini olarak dördüncü haftanın başında , muayeneye altı ay var aracı muayeneye götürdüm. görevli ; bir hafta içerisinde  ruhsatı almamı söyledi , ok deyip ayrıldık. işden dolayı hemen ruhsatı alamadım, bir haftamız varya rahatım hani, beşinci gün ruhsata gittim, polis cezaya yedin dedi, neden dedim lpg nin fatura tarihi geçmiş, kaç gün geçmiş dedim, fatura tarihi  ve gittiğim gün, bunları da sayarak zorla otuzbir çıkarıyor, bir gün le yemişim yani onun hesabına göre.benim hesabıma göre faturayı akşam beşden sonra aldım sabahta ruhsata gititim, gittiğim gün yaşanmadı daha, aldığım gün de mesai saatlerinden  sonra olduğu için bu günüde saymıyorum, çıkıyor yirmi dokuz. benim asıl takıldığım yer; bu araç muayeneye gitmedimi  sen daha neyin fatura tarihini baz alıyorsun, muayeneye niye gittik ozaman, orayada ozaman boşuna para ödedim, bu ne saçma sapan kanun ya, sızdırmazlık+ muayene+ ruhsat+ ceza+işimden olup gittiklerimi saymıyorum toplam dörtyüz liram gitti. ne için bunca uğraş, üç tane harfi ruhsata yazdırmak. (LPG) böyle  saçma sapan kanunmu olur ya. polis resmen o anda cebimden paramı zorla alıyor , yani gasp oluyor gibi hisssetttim.  okadar zoruma gitti ki anlatamam. halada dua ederim o polise. oh be rahatladım  :D
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK