Gönderen Konu: Trafik cezası yedim, lakin gönül alışkın olmadığından hazımsızlık yaptı  (Okunma sayısı 5003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
aynen tatil dönüşü idi cebimde kalan son parayıda gi,ttim yatırdım geldim sıcağı sıcağına.

eşimde kütahyalıdır çok severim kütahyalıları ben, hep dürüst çalışkan saf olanına denk geldim yada bilmiyorum,

bazı replikler:) "su eşcenmi abey"  "napdın saadıç" "cıbarına tükürdüüm":)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
abiler şimdi beni de pimpiriklendirdiniz ceza sorgulamadan bilgileri girip bakıyorum birşey gözükmüyor bu demek oluyor ki sistemde gözükmediği halde yine de çıkabilir mi..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Emniyet cezayı kendi tahsil etmediği için ilk etapda göremezsiniz. Sizin yaptığınız sorgulama da vergi dairesine gönderilmiş ve sisteme girilmiş cezaları görürsünüz. Yüz yüze kesilmiş cezalarda ise makbuz numarasıyla ödeme yapılmaktadır. O nedenle cezanın ilerleyen günler de kapınıza gelmesi durumu yada sizi evde bulamayan postacı tarafında muhtarlıga bırakılması ve daha sonra geçikmeli ödeme durumunuz olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
abiler şimdi beni de pimpiriklendirdiniz ceza sorgulamadan bilgileri girip bakıyorum birşey gözükmüyor bu demek oluyor ki sistemde gözükmediği halde yine de çıkabilir mi..

İsmail bey, cezanın sistemde yani e-devlette görünmesi yaklaşık 2 ay kadar zaman alıyor dolaysıyla siz cezanın sistemde göreyim derken aylık %5 ile katlayıp gider. Ben bana tebliğden 3 gün sonra mecburen ödedim. Biz legal yaşayan TC'nin vatandaşı olarak nasıl olsa bugün olmasa yarın maliyede karşımıza çıkacak.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2015, 23:03:06
aynen tatil dönüşü idi cebimde kalan son parayıda gi,ttim yatırdım geldim sıcağı sıcağına.

eşimde kütahyalıdır çok severim kütahyalıları ben, hep dürüst çalışkan saf olanına denk geldim yada bilmiyorum,

bazı replikler:) "su eşcenmi abey"  "napdın saadıç" "cıbarına tükürdüüm":)

Evet dediğiniz gibi, lakin GEDİZ de çok ilginç bir olay var, köylü şehitli çekişmesi var. Şehirde doğup büyüyenler kendilerini her yönüyle ayrı bir üst sınıflandırma da görerek köylüleri hakir görüyorlar (mış). Oldukça garip ve üzücü.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
Evet dediğiniz gibi, lakin GEDİZ de çok ilginç bir olay var, köylü şehitli çekişmesi var. Şehirde doğup büyüyenler kendilerini her yönüyle ayrı bir üst sınıflandırma da görerek köylüleri hakir görüyorlar (mış). Oldukça garip ve üzücü.

ilk defa duyuyorum bu hikayeyi ama bunun olmadığı memleketmi kaldı ülkemizde, şehirli vs köylü

her zaman köylü milletin efendisidir özellikle şu zamanlarda
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
ilk defa duyuyorum bu hikayeyi ama bunun olmadığı memleketmi kaldı ülkemizde, şehirli vs köylü

her zaman köylü milletin efendisidir özellikle şu zamanlarda

Burda bizzat şahit olanlar olayı şöyle naklediyorlar; köylü şehire alışverişe geldiğinde şehirli esnaf dur içeri girme dışarıda bekle diyerekten köylüleri dahi azarlarlarmış. ALLAH ALLAH dedim. Ama şuan için şehirde hakir görülen köylü, şehirdeki ticareti ve esnafı ele geçirmiş durumda.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Aynı tür hazımsızlık bende de başgösterdi, yeni konu açmak yerine konuyu hortlatayım dedim..  Pazartesi günü eve kağıt gelmiş bugün gittik muhtardan aldık.. Hayatımda ilk defa trafik cezası ödeyeceğim o yüzden aşırı hazımsızlık oldu bende de..:( Gerçi eşim yemiş cezayı ama para benden çıkacak tabi.. :D

Hız sınırı 70 km olan yerde 78km ile radara girmiş.. %10 toleranstan dolayı aslında 1 km hız yüzünden 189 TL ceza gelmiş :( :( :(
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Bugün bende ceza yemiş olabilirim mobeseye yaklaşırken telefonum çaldı,hem kaçla geçtiğimi bilmiyorum hemde nalet olası telefonla konuşuyordum.  :(. Bu son..İnşallah ceza gelmez.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Acılar unutuluyor, idari trafik para cezası alan tüm forumdaşlara geçmiş olsun. Bu yenen trafik cazaları sonrası herkese yediği trafik cezası tutarı ile neler yapılabilirdi onun hesabına giriyor. Normalde hiç hesapta olmayan şeyleri düşünüyor. İşte trafik cezası maalesef insana ne hesaplar yaptırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
e-5 te 80 yazan yerden 110 ile gectigim olmuştu altinda kamera falan var tabi frene bastim ama çok geçti, babam maliyede çaliştigi için sürekli sorguluyor,ceza çikarsa  güzel şeyler der herhalde,ehliyetini aldigi zamandan beri hiç ceza yemeyenlerden :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ya benimki gibi arabayi emanete verdiğiniz sevdiginiz bir kişi park cezasi yeseydi ve bunu ödemek zorunda kalsaydiniz ? :(
Bu tür bir şey çok daha can sıkıcı ve karşı tarafa da herhangi bir şey diyemiyorsunuz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ya benimki gibi arabayi emanete verdiğiniz sevdiginiz bir kişi park cezasi yeseydi ve bunu ödemek zorunda kalsaydiniz ? :(
Bu tür bir şey çok daha can sıkıcı ve karşı tarafa da herhangi bir şey diyemiyorsunuz.

Neden söyleyemiyeceksin ki, kesin cezayı o yediyse söyle. Sonuçta bu onun hatası. Sen ona araba emanet ettin, kurallara uygun hareket edip etmeme onu bağlar. Çeksin cezasını  >:( >:( >:(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun. 80 km hız sınırı olan bir yerde 94 km hızla ceza yemiştim. Birde özellikle yavaş gitmeye çalışmıştım ama tam hızlı anımda yakalamışlar. Artık o yoldan 80 değil 60 km hızla gidiyorum  :P :P
Birde çok yüksek bir hız için 172 tl biraz fazla gelmişti baya koymuştu  :)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Bugün bende ceza yemiş olabilirim mobeseye yaklaşırken telefonum çaldı,hem kaçla geçtiğimi bilmiyorum hemde nalet olası telefonla konuşuyordum.  :(. Bu son..İnşallah ceza gelmez.  :-\
Evet arkadaşlar ceza gelmiş evde kimse olmadığından muhtara bırakmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Bende 23/05/2015 de radar cezası yedim. Polisimiz vatandaşına tuzak kurarak ceza kesiyor. Şundan dolayı diyorum; Ben hiç rampa yukarıya doğru bir radar görmedim hep rampa aşağıya doğru oluyor radarlar. Radar araçları da bu tuzaklara uygun hale getiriliyor dikkat edin yol kenarında alışa geldiğimiz binek araçlar haricinde hafif ticari araçlar ile de radar tuzağı kuruluyor kendi gözlerim ile gördüm. Radara akşam saatlerinde girdim radardaki polis beyler plakamı okuyabilmek için farları yaktı o derece karanlıktı, ceza tutanağı düzenlenirken yanımdaki arkadaşla sohbet esnasında "sana geçmiş olsun demek istemiş farları yaktı deyince, polis bey yok plakayı görmek için yaktı dedi  :rofl: ", bu ve bunlar gibi bir çok örnek verilebilir radarların bizim güvenliğimizden çok cebimizdeki paraların güvenliği için kurulduğuna.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Bende 23/05/2015 de radar cezası yedim. Polisimiz vatandaşına tuzak kurarak ceza kesiyor. Şundan dolayı diyorum; Ben hiç rampa yukarıya doğru bir radar görmedim hep rampa aşağıya doğru oluyor radarlar. Radar araçları da bu tuzaklara uygun hale getiriliyor dikkat edin yol kenarında alışa geldiğimiz binek araçlar haricinde hafif ticari araçlar ile de radar tuzağı kuruluyor kendi gözlerim ile gördüm. Radara akşam saatlerinde girdim radardaki polis beyler plakamı okuyabilmek için farları yaktı o derece karanlıktı, ceza tutanağı düzenlenirken yanımdaki arkadaşla sohbet esnasında "sana geçmiş olsun demek istemiş farları yaktı deyince, polis bey yok plakayı görmek için yaktı dedi  :rofl: ", bu ve bunlar gibi bir çok örnek verilebilir radarların bizim güvenliğimizden çok cebimizdeki paraların güvenliği için kurulduğuna.

Geçmiş olsun abi. Bende aynı şekil istanbul ankara otobanında orta refüzde duran radardan rampa yukarı ceza yedim. Mahkemeye itiraz edebilirsin ama alacağın cevap Kural kuraldır tabele olan yerde hız sınırına uyulup olmayan yerde uyulmayacağı ve yokuş aşağı hız sınırına uyup yokuş yukarı hız sınırına uyulmayacağı şeklin de yorumlanamaz. Arabaların markasına gelince uygulamayı yapanlar sivil trafik ekibi. Jipte olur komyonette , binek araçta.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Cezayı aldık 78 km ile mobeseye yakalanmışız 70 km sınır %10 telorans 77 km sınırı olan İzmir yolu küçük sanayi kavşağı bilenler vardır orada çok ceza yediğim, aşırı dikkat ettiğim halde yine gaflete düşmüşüz  :wacko:.189 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Cezayı aldık 78 km ile mobeseye yakalanmışız 70 km sınır %10 telorans 77 km sınırı olan İzmir yolu küçük sanayi kavşağı bilenler vardır orada çok ceza yediğim, aşırı dikkat ettiğim halde yine gaflete düşmüşüz  :wacko:.189 TL

Geçmiş olsun abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Sağol Mehmet.Moral bozukluğu ,gereksiz yere ceza yedik .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi

Geçmiş olsun.. benim ceza da aynı hızdan.. 70 sınır olan yerde 78 ile yemişim.. Yokuş yukarı ve tali yoldan çıktığım için o hıza ulaşmam im-kan-sız.. ama itirazla vs uğraşamayacağım için paşa paşa ödedik..:(
2017 C-HR Hybrid Diamond