aynen tatil dönüşü idi cebimde kalan son parayıda gi,ttim yatırdım geldim sıcağı sıcağına.
eşimde kütahyalıdır çok severim kütahyalıları ben, hep dürüst çalışkan saf olanına denk geldim yada bilmiyorum,
bazı replikler:) "su eşcenmi abey" "napdın saadıç" "cıbarına tükürdüüm"
abiler şimdi beni de pimpiriklendirdiniz ceza sorgulamadan bilgileri girip bakıyorum birşey gözükmüyor bu demek oluyor ki sistemde gözükmediği halde yine de çıkabilir mi..
Emniyet cezayı kendi tahsil etmediği için ilk etapda göremezsiniz. Sizin yaptığınız sorgulama da vergi dairesine gönderilmiş ve sisteme girilmiş cezaları görürsünüz. Yüz yüze kesilmiş cezalarda ise makbuz numarasıyla ödeme yapılmaktadır. O nedenle cezanın ilerleyen günler de kapınıza gelmesi durumu yada sizi evde bulamayan postacı tarafında muhtarlıga bırakılması ve daha sonra geçikmeli ödeme durumunuz olabilir.
abiler şimdi beni de pimpiriklendirdiniz ceza sorgulamadan bilgileri girip bakıyorum birşey gözükmüyor bu demek oluyor ki sistemde gözükmediği halde yine de çıkabilir mi..
İsmail bey, cezanın sistemde yani e-devlette görünmesi yaklaşık 2 ay kadar zaman alıyor dolaysıyla siz cezanın sistemde göreyim derken aylık %5 ile katlayıp gider. Ben bana tebliğden 3 gün sonra mecburen ödedim. Biz legal yaşayan TC'nin vatandaşı olarak nasıl olsa bugün olmasa yarın maliyede karşımıza çıkacak.
Mesaj Birleştirildi: 09 Oca, 2015 23:03
aynen tatil dönüşü idi cebimde kalan son parayıda gi,ttim yatırdım geldim sıcağı sıcağına.
eşimde kütahyalıdır çok severim kütahyalıları ben, hep dürüst çalışkan saf olanına denk geldim yada bilmiyorum,
bazı replikler:) "su eşcenmi abey" "napdın saadıç" "cıbarına tükürdüüm"
Evet dediğiniz gibi, lakin GEDİZ de çok ilginç bir olay var, köylü şehitli çekişmesi var. Şehirde doğup büyüyenler kendilerini her yönüyle ayrı bir üst sınıflandırma da görerek köylüleri hakir görüyorlar (mış). Oldukça garip ve üzücü.
Evet dediğiniz gibi, lakin GEDİZ de çok ilginç bir olay var, köylü şehitli çekişmesi var. Şehirde doğup büyüyenler kendilerini her yönüyle ayrı bir üst sınıflandırma da görerek köylüleri hakir görüyorlar (mış). Oldukça garip ve üzücü.
ilk defa duyuyorum bu hikayeyi ama bunun olmadığı memleketmi kaldı ülkemizde, şehirli vs köylü
her zaman köylü milletin efendisidir özellikle şu zamanlarda
ilk defa duyuyorum bu hikayeyi ama bunun olmadığı memleketmi kaldı ülkemizde, şehirli vs köylü
her zaman köylü milletin efendisidir özellikle şu zamanlarda
Burda bizzat şahit olanlar olayı şöyle naklediyorlar; köylü şehire alışverişe geldiğinde şehirli esnaf dur içeri girme dışarıda bekle diyerekten köylüleri dahi azarlarlarmış. ALLAH ALLAH dedim. Ama şuan için şehirde hakir görülen köylü, şehirdeki ticareti ve esnafı ele geçirmiş durumda.
Bugün bende ceza yemiş olabilirim mobeseye yaklaşırken telefonum çaldı,hem kaçla geçtiğimi bilmiyorum hemde nalet olası telefonla konuşuyordum.

. Bu son..İnşallah ceza gelmez.
Acılar unutuluyor, idari trafik para cezası alan tüm forumdaşlara geçmiş olsun. Bu yenen trafik cazaları sonrası herkese yediği trafik cezası tutarı ile neler yapılabilirdi onun hesabına giriyor. Normalde hiç hesapta olmayan şeyleri düşünüyor. İşte trafik cezası maalesef insana ne hesaplar yaptırıyor.
e-5 te 80 yazan yerden 110 ile gectigim olmuştu altinda kamera falan var tabi frene bastim ama çok geçti, babam maliyede çaliştigi için sürekli sorguluyor,ceza çikarsa güzel şeyler der herhalde,ehliyetini aldigi zamandan beri hiç ceza yemeyenlerden
Ya benimki gibi arabayi emanete verdiğiniz sevdiginiz bir kişi park cezasi yeseydi ve bunu ödemek zorunda kalsaydiniz ?

Bu tür bir şey çok daha can sıkıcı ve karşı tarafa da herhangi bir şey diyemiyorsunuz.
Öncelikle geçmiş olsun. 80 km hız sınırı olan bir yerde 94 km hızla ceza yemiştim. Birde özellikle yavaş gitmeye çalışmıştım ama tam hızlı anımda yakalamışlar. Artık o yoldan 80 değil 60 km hızla gidiyorum
Birde çok yüksek bir hız için 172 tl biraz fazla gelmişti baya koymuştu
Bugün bende ceza yemiş olabilirim mobeseye yaklaşırken telefonum çaldı,hem kaçla geçtiğimi bilmiyorum hemde nalet olası telefonla konuşuyordum.
. Bu son..İnşallah ceza gelmez. 
Evet arkadaşlar ceza gelmiş evde kimse olmadığından muhtara bırakmışlar.
Bende 23/05/2015 de radar cezası yedim. Polisimiz vatandaşına tuzak kurarak ceza kesiyor. Şundan dolayı diyorum; Ben hiç rampa yukarıya doğru bir radar görmedim hep rampa aşağıya doğru oluyor radarlar. Radar araçları da bu tuzaklara uygun hale getiriliyor dikkat edin yol kenarında alışa geldiğimiz binek araçlar haricinde hafif ticari araçlar ile de radar tuzağı kuruluyor kendi gözlerim ile gördüm. Radara akşam saatlerinde girdim radardaki polis beyler plakamı okuyabilmek için farları yaktı o derece karanlıktı, ceza tutanağı düzenlenirken yanımdaki arkadaşla sohbet esnasında "sana geçmiş olsun demek istemiş farları yaktı deyince, polis bey yok plakayı görmek için yaktı dedi

", bu ve bunlar gibi bir çok örnek verilebilir radarların bizim güvenliğimizden çok cebimizdeki paraların güvenliği için kurulduğuna.
Bende 23/05/2015 de radar cezası yedim. Polisimiz vatandaşına tuzak kurarak ceza kesiyor. Şundan dolayı diyorum; Ben hiç rampa yukarıya doğru bir radar görmedim hep rampa aşağıya doğru oluyor radarlar. Radar araçları da bu tuzaklara uygun hale getiriliyor dikkat edin yol kenarında alışa geldiğimiz binek araçlar haricinde hafif ticari araçlar ile de radar tuzağı kuruluyor kendi gözlerim ile gördüm. Radara akşam saatlerinde girdim radardaki polis beyler plakamı okuyabilmek için farları yaktı o derece karanlıktı, ceza tutanağı düzenlenirken yanımdaki arkadaşla sohbet esnasında "sana geçmiş olsun demek istemiş farları yaktı deyince, polis bey yok plakayı görmek için yaktı dedi
", bu ve bunlar gibi bir çok örnek verilebilir radarların bizim güvenliğimizden çok cebimizdeki paraların güvenliği için kurulduğuna.
Geçmiş olsun abi. Bende aynı şekil istanbul ankara otobanında orta refüzde duran radardan rampa yukarı ceza yedim. Mahkemeye itiraz edebilirsin ama alacağın cevap Kural kuraldır tabele olan yerde hız sınırına uyulup olmayan yerde uyulmayacağı ve yokuş aşağı hız sınırına uyup yokuş yukarı hız sınırına uyulmayacağı şeklin de yorumlanamaz. Arabaların markasına gelince uygulamayı yapanlar sivil trafik ekibi. Jipte olur komyonette , binek araçta.
Cezayı aldık 78 km ile mobeseye yakalanmışız 70 km sınır %10 telorans 77 km sınırı olan İzmir yolu küçük sanayi kavşağı bilenler vardır orada çok ceza yediğim, aşırı dikkat ettiğim halde yine gaflete düşmüşüz

.189 TL
Sağol Mehmet.Moral bozukluğu ,gereksiz yere ceza yedik .
Cezayı aldık 78 km ile mobeseye yakalanmışız 70 km sınır %10 telorans 77 km sınırı olan İzmir yolu küçük sanayi kavşağı bilenler vardır orada çok ceza yediğim, aşırı dikkat ettiğim halde yine gaflete düşmüşüz
.189 TL
Geçmiş olsun.. benim ceza da aynı hızdan.. 70 sınır olan yerde 78 ile yemişim.. Yokuş yukarı ve tali yoldan çıktığım için o hıza ulaşmam im-kan-sız.. ama itirazla vs uğraşamayacağım için paşa paşa ödedik..