0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok teşekkürler bu tatmin edici cevaplar için arkadaşlaro zaman cut-off ta 4bin devirde iken eksoz dan (yakıttan arta kalan) gaz çıkmıyor diyebilirmiyiz.ve o ses yanma sesi değilse ne, normal devir sesinden neyi farklı:)
Teorik olarak evet.Ancak motor ısısı düşeceğinden belli ısıya geldiğinde iptal edebilir.
Ahmet hocam bu sistemi daha önceki kullandığım araçlarda su ısısının gözle görülür şekilde düşmesi ile görebiliyordum(Focus, Nissan Note). Ancak Avensis'te bu su ısısı düşme olayını göremedim? Hatta bizim buralarda yazları yaylalardan inerken abartısız söylüyorum 10 dakikadan fazla hiç gaza basmadan aşağı ineceğiniz yollar var. Buna rağmen motor ısısında hiç oynama yok. Ama yol bilgisayarı 0,0 gösteriyor. Bu su ısısı düşmemesi olayı bana mı has acaba ?
Olurmu öyle şe, ısısı düşüyordu dediğiniz araçların termostat yayları özelliğini yitirmiş eskimiş açık kalıyor. Sorun onlarda. Termostatlarını değiştirmek gerekli onların. Rampa aşağı uzun süre cutof da gitsek de hararet ortada kalmalı düşmemeli. Doğrusu bu dur.
gösterge panelinde görülen sıcaklık hassas değil. bazen 80 bazen 90 derecede su oluyor ama ibre hareket etmiyor.
Çok güzel bilgiler var teşekkürler arkadaşlar ama sorumu yineleyeceğim e160 kasada cut off olduğunu yani yakıtın sıfırladığını gören varmı dediğim gibi bende hiç bir şekilde sıfırlamıyor
ben obd cihazı ile bakıyorum zaten rakamsal görebiliyorum ve en düşük 0.9 seviyelerini gördüm
Evet aynen dediğiniz gibiymiş yani ezcümle e160 cvt şanzumanlarda cut off yoktur arkadaşlar