0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu dediğinizi elektro valf kullanarak mixerli araçlar için cuotff sistemi prıjesi olarak ben öğrencilere yaptırmıştım. 6 sene önceyi sanırım. Alternatörden devir sinyali almıştı elektrikçi usta. O kabloyu bir devreye girmiştim. Devre devir düşünce elektro valfi gaz geçirecek şekilde açıyordu. Yada gaza basılıyorsa yine valf açık kalıyordu. Gaz pedalına swich bağlamıştım. Tabii pedala değil motor bölümünde hareketli mekanizmada idi swich. Gösterge de yapmıştık. Sistem devrede iken yeşil yani gaz harcanmıyorken yeşil harcanıyorken kırmızı led yanıyordu. 2 öğrenci jüriye sundu. Üniversiteden İl milli eğitimden meslek liselerinden siyasetçilerden çeşitli kişiler vardı jüride. Sanayi çırakları 2 öğrenci güzelce anlattı. Prototipi bir panoya kurulu idi ve çalışıyordu. Ancak jüri bir türlü anlayamadı. Olmaz diye kestirip attılar. Sanayi çırağı adam benim öğrencim adamın özü. Murat dı ismi. Güldü çocuk dedi ki siz olmaz diye diretip duruyonuz da bu sistem 30 yıl önce icad edilmiş. Rus bilim adamı 1970 petrol krizinden sonra 1972 de bunu icad etmiş ve kullandığınız sıralı sistem ve enjeksiyonlu benzinli hatta dizel araçlarda mevcut. Sadece mixerli lpg sisteminde yok. Biz de mixere uyarladık. Siz bunu olmaz diyorsanız ben de sizden jüri olmaz diyorum dedi indi sahneden. Öğrenciler baya alkışlamıştı. Bizde hemen ekibi malzememizi toplayıp salonu terk etmiştik. Ottan b..tan lüzumsuz şeylere ödül vermişlerdi.
hayvanat bahçesi müdürünü tübitak başkanı yaparsan olacağı budur
valla bende vitesde yokuş aşağı inerken yakıt yakmasının gerekli olmadığını anlatamadım. hatta bayır aşağı inerken ( 2002 corolla ile ) düşük vites kullandım. sonra arabadaki bütün elektrikli şeyleri açtım. haliyle motor freni arttı. yani ekstra güç ihtiyacı yakıt ile değil aracın kendi kinetik enerjisi ile sağlandı. alternatöre yük bindiği kesindi. hatta yokuş aşağı inerken gaza basmayın ama klimayı açın. normal çalışır. yol bilgisayarı yine 0 gösterir. bana bu olayın kanıtı lazım.
Konuyla alakası yok ama muhabbetle alakalı. Az önce denk geldiğim bir haber. Değil 6 sene sonra 60 sene sonra da böyle olur bu memleket. http://onedio.com/haber/tubitak-ta-dereceye-giremeyen-ogrenci-dunya-birincisi-oldu-422923
Az önce video'yu çektimBenim araba 1300d/d ye kadar cutoff devam ediyor.Bu devirin altına düştüğü anda kompresyon ile yolculuk devam etse de 2/3 milisaniye enjeksiyon başlıyor;
Diesel araçlarda da aynı şekildedir herhalde..!?
cutoff devrede iken yakıt sıfır denmiş ama benim anlamadığım, dik bir yokuşta 2. vites 4bin devirde de sıfır yazıyor ekrandasiz yakmıyor diyorsunuz değilmi bu durumda, ama benim anlamadığım nokta bu (4bin devir sesi) yanma/patlama sesi nerden cıkıyor patlayan/yanan ne? eksoz dan çıkan birşey olmuyormu duman/gaz vs
sonu olmayan dik bir yokuş var diyelim, araç haftalarca/aylarca çalışacakmı bu sekilde 4bin devirde yanianlamadığım bu