0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
auris 1.33 life 2014 model ile ilgili yorumlara ihtiyacım var
Eğer 100 HP üzeri bir araba veya 150 - 200 HP bir araba kullandıktan sonra 1.33 motora geçerseniz gitmez. Veya 1.33 motordan 150 HP bir arabanın performansını beklerseniz yine gitmez. Bu motor 2009 yılından beri Corolla'da satışta olan bir motor. Auris için ne zaman kullanıldı onu bilmiyorum. 2009'dan beri satışta olan bir motor sorunlu olsa 2015'lere kadar gelmez 2 yıl içinde kaldırılırdı üretimden. 20.11.2014'de aldım 1.33 Corolla'yı ve 780 km deyim şu an. Eh yani gitmeyen bir araba olsa, yokuşta kalkmayan bir araba olsa 25 günde (bilhassa cumartesi ve pazar kullanımı yani 20 Kasım'dan bu güne cumartesi ve Pazar'dan 8 hadi 10 gün diyelim) 780 km yol yapmazdım. Demek ki gidiyor ki yapmışım 25 günde 780 km yolu özellikle cumartesi ve pazar kullanımı ile. Hafta içi işim ve evim 10 dk yürüme mesafesinde olduğundan yürüyerek gidiyorum doğal olarak.Araba gidiyor, gitmiyor değil. Ama fişek gibi gitmiyor. Alt devirler de cansız olsa da devrini bulunca gidiyor. Çok yüklenmedim ben ilk 1000 km'ye kadar fazla zorlamamak adına. 6. vites ile 130 yaptım. Yine fazla yüklenmemek adına (ilk 1000km) 130'u geçmedim. Dolapdere'den Tarlabaşına çıkan yokuşu 3. vites ile 6 kişi dolu şekilde çıktım. Anadolu Kavağından Yoroz kalesine çıkan taşlı yokuşu 2. vites ile 3 kişi olarak çıktım ki zaten o yokuşu 4. vites ile çıkan bir araba da olmaz yani. Hekimbaşı mezarlığının dik yokuşunu yine 3 kişi olarak 1. vites ile çıkıp yokuşun ortasında 2'ye attım. Dik yokuşlarda durduğum zaman kalkmamazlık yaşamadım ve kalktım. Beşiktaş / Barbaros yokuşunda yeşil ışıkta kalkarken yokuş kalkış desteksiz kalktım. Tüm bunları 780 km'lik ve 25 günlük beraberliğim süresince yaşadım. Tabi daha yapacak çok yol var. Bir önce ki arabam 1.4 / 75 HP benzin motorlu 2005 model Symbol arabamla son 7 yıldır gittiğim Bodrum yolunda meşhur Sabuncubeli rampasını 3. ve 4. vitesler ile sol şeritten klima kapalı ve 4 kişi + bagaj giderdim. Bakalım bununla nasıl gideceğim o yolu. Asıl hünerini Sabuncubeli rampasında gösterecek. E yani yıllarca küçük motorlu araba kullandığımdan dilinden anlarım. Gitmeyen araba yoktur. Yeter ki uygun vites ile gidin.
Burak kardeş seni ve Corollayı tebrik ederim ben 10 yıldan fazladır Corolla 1.6 E12 110 hp ve E15 124 hp kullandım rampalardaki performansından memnun değildim. 1.33 Corolla gitmez demiyorum fakat yakıtı kesinlikle ekonomik olmaz. Corolla'ya ve Auris'e 1.33 hacimli atmosferik bir motor kesinlikle olmaz olmamalı İkinci elde de aşırı değer kaybettirir.
Niye ekonomik olmasın Zafer Bey, şehiriçi 7-8 şehirler arası 5,5-6 civarı tüketim yakalanabiliyor.
Yok daha tebrik etmeyin beni. Benden daha fazla yol yapan 1.33 kullanıcıları var. Onların yanında çerezim ben. Hem adam akıllı bir şehirler arası yol yapmadım henüz. Malum kış şimdi günü birlik bir yere gitmek olmuyor bu soğukta. Bahar aylarında ufaktan başlarız 2-3 saatlik yerlere gezinti yapmaya. Yaz tatilinde de Bodrum yolunda gösterir kendini. Şu an şehir içinde 8.0 - 8.1'lerde geziyorum tüketim olarak da. 7.9'u da gördüm.
ekonomik bir motor olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum 1.33 araçla düz yolda 70-80 le giderseniz evet ekonomik ama araç doluysa ve 90-100 bandında ve daha yüksek süratlerde araç 1,6 motordan daha fazla yakıyor ve motor zorlandığı için daha çok bağırıyor 1,6 araçla sürekli 5. viteste gittiğiniz yolu 1.33 le 4. viteste hatta 3. viteste gidersiniz ve bu haliyle araç fazla yakar sadece kalkışlarda hantal değil ara hızlanmalarda rampalarda sollamalardada sizi oldukça üzecektir.
Eylül ayında evlendim ve ağustos ayında ve eylül ekim aylarında kayseri-karabük yaptım çok fazla, öyle ki aracımın arkası ful doluydu tavana kadar çeyiz ile. bir tek arkayı görecek yer vardı. bagajda da 2 bavul. 90 la sabit geldim ve 5.5 lt gösteriyordu yol bilgisayarında ve lpg ile 6.5 lt idi. 2.5 tl/lt lpg den siz hesaplayın. tabi bağırıyor 90 la iken 3000 devirde gittiğinden. Gönül tabiki 2.0 araçlar ister, 2.0 ın gaza basınca çıkan sesini duymak, kafanın koltuğun başlığına yapışmasını ister. fakat yeni Türkiye'de maalesef mümkün değil. 1.33'ün yakıt tüketim değerleri 1.3 vvti dan daha iyiyken ve ben 1.3 ile bu kadar iyi değerler yakalıyorken, 1.33 ile 1.6 dan az yaktırmak mümkündür. Gözünüz sürekli anlık tüketimde olarak iddia ediyorum az yaktırabilirsiniz.Ekleme: 1.3 ile 130 civarı da gittim benzinde 6-6.5 yakıyordu, fazla yakıt sarfiyatının nedeni zaten ara hızlanmalar, belirli bir hızda sabit gitmek ayarlayınca az yakıyor.
Sanırım hep rampa aşağı ve düz yolda gittiniz yoksa fabrika verilerinden bile az yakmış aracınız üstelik o kadar dolu ve 130 km/h hız ile bile çok iyi bir değer ben sürekli İzmir İstanbul arası gider gelirim 1.6 E15 ile 6.0 lt altına ne yaptıysam inemedim. Yeni aracım 1.6 dizel 250 nm torka sahip bununla da şu an 5.6 altına inemedim.
hayır rampa aşağı değil ankara-karabük arası, ankara-gerede arası otoban. 130 basarken arabada ağırlık yoktu bu arada düzelteyim 90 da uzun yol 5.0 fabrika verisi var, yine karabük-kayseri arasında 4.7 yi tutturmayı başarmıştım.