0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski kasa ile yeni kasa şanzımanı arasında oynama yapıldı mı bilemiyorum. Fotoğrafı çektiğim yer E-5 / Ankara asfaltı / Uzunçayır köprüsü. Düz zemin. Bir de 3.000 devirde 6 .vites ile gideceği hıza dikkat edeyim bakalım ne olacak. 100 km/h 6. vites deviri 2800 - 2900 gibi. Belki 2.900 olabilir fotoğraf dan pek seçilmiyor gibi. Hatta bir daha bakayım buna ben.
Hızlanma da çok önemli değil dediğim gibi Yeti'nin 0/100 12.2 saniye 1.6 Auris 0/100 10 saniye ama uzun soluklu dik rampalarda işler çok daha fazla Yeti'nin lehine gelişir çünkü biri 250 nm biri 160 nm tork'a sahip
Dizel motorların torku yapısı itibari ile fazladır, benzinli araçla dizel aracı bu bağlamda karşılaştırmak pek doğru bir yaklaşım değil bana göre.
Zafer bey bir dahaki aracımı almadan size mutlaka danışıcam ;)siz bu işi biliyorsunuz..
Dizel motorların torku yapısı itibari ile fazladır, benzinli araçla dizel aracı bu bağlamda karşılaştırmak pek doğru bir yaklaşım değil bana göre. Basit bilinen formül: güç= dizel, hız=benzin midir?
Burak bey mutlaka deneyin en çok ben merak ettim herhalde. Devir tam 3000'e gelsin bir görün bakalım kadran kaçı gösteriyor....
Ya yarın ama mutlaka cumartesi sabahı deneyeceğim.
Gerçekten bu biraz otomobillere olan merak ve sevgi ile alakalı ben hala ilk kez kullanırmış gibi heyecan duyuyorum aracıma her bindiğimde ve kullandığımda araç kullanmayı çok severim bilhassa uzun yol ve uzun süreli kullanımlar çok zevklidir benim için sadece Türkiye de değil tüm Dünya'daki bütün kullanıcıların yorumlarını okur incelerim. 31 yıl Otomotiv sektöründe çalıştım. Tekrar teşekkürler Saygılar.
Bir ortak yönümüz varmış Zafer abi senin kadar tecrübeli olmasam da ben de otomotiv sektöründeyim
Güzel bir sektör Oğuz kardeşim ben teknik lise mz plastik ve saç kalıpçılığı dizaynı ve otomotiv yedek parça ağır makine sanayi sektöründen 2002 yılında emekli oldum. Fakat 1999 yılındaki kademeli yasa ile 4 yıl daha fazla çalıştım. Şu an emekliliğin keyfini sürüyorum.
En com çalışmak istediğim sektördür otomotiv sektörü.[emoji4]
benzin-dizel, tork falan bunlar benzin ile dizel arasındaki hız farkına etki eden ana unsur değil. Dizel'in avantajı düşük devirde yüksek tork vermesi bu nedenle aracın yokuşta, yükte filan özellikle düşük devirlerde daha rahat güç üretmesini sağlar.dizel aracın ana sorunu devir çevirememesi ve çabuk devirlenememesidir. Malum dizellerde buji yok. yakıt, sıkıştırılmış ve bu nedenle sıcaklığı yüksek olan havanın içine yüksek bar ile püskürtülür. Bu püskürtme havanın sıcaklığı nedeni ile patlamaya yol açar ve motor devirlenir. Ancak dizel kolay yanabilen bir malzeme değildir ve bu nedenle alevin belli bir yayılma hızı vardır. Bu hız dizel araçların çabuk devirlenmesini ve yüksek devirler çevirmesini engeller. Bu nedenle dizel makineler hız makineleri değildir. (m5d hariç, çok özel bir makinedir)Benzin ise kolay yanabilen bir yakıttır. ayrıca yanma bujiler ile sağlandığından dizele göre daha kontrollü bir yanma sağlanır. Alev de hem bujinin ateşlemesi hem de yakıtın yanmasının daha kolay olması nedeni ile çok hızlı bir şekilde silindire alınan tüm yakıtın yanmasına yeter. Bu nedenle benzinli makineler çok daha hızlı devirlenirler. Benzinli araçlara hızını veren işte budur.
Yasin kardeşim araca yeni yeni alışıyorum,ilk başlarda stop ettiriyordum debriyajın biraz yukarda olduğunu geç keşfettim aracımdan şu an memnunum biraz tip problemim var şu an