Gönderen Konu: Yeni Corolladan Gelen Sesler  (Okunma sayısı 9530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni Corolladan Gelen Sesler
« : Aralık 14, 2014, 00:35:40 »
Merhabalar;
2014 1.6 manuel advance Corolla aracım henüz 6 aylık olmasına karşın her tarafından sesler gelmeye başladı.
1.Direksiyonun altında yada ön konsolda sanki arı kovanı varmış gibi vızıltılar
2.Şoför emniyet kemeri yükseklik ayar yerinden gelen yay sesi
3.Yolcu kapı direğinden gelen ses
4.Arka camların her ikisini de kademe kademe açarken gelen ''trrrt trrt' sesi.
5.Şoför tarafındaki aynanın oradaki küçük hoparlörden gelen zırıltı
6.Balata sesi zaten kronik.
7.Davlumbaz zaten yok. Hazirandan sonra üretilenlerde var. Taktıralım diyoruz 420 Tl istiyolar.

Bunlar için servise götürdüm konsoldaki sesler için komple konsolu söküp izolasyon yapabiliriz dediler. Bu izolasyonun fabrikada yapılması gerekmez mi?
Arka camlardan gelen ses ile ilgili showroomdaki bir araca baktım onda ses yok. Bayinin kullandığı test aracına baktım onda da var. Yetkili de demek ki böyle bunlar diyor yapacak bir şey yok diyor. Usta da arka camlara tek kaldırma kolu konmuş ondan diyor.
Arabadan soğudum resmen.

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolladan Gelen Sesler
« : Aralık 14, 2014, 00:35:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolladan Gelen Sesler
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2014, 00:49:57 »
Yeni bir araçtan bu kadar rahatsız edici sesler gelmesi tuhaf, servisin tek tek halletmesi lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2014, 13:02:55 »
Satın kurtulun

Şaka bir yana aracı dinlerseniz takıntı haline gelir yolda lastiğe çarpan taşın sesini bile duyarsınız
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1800
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2014, 13:33:05 »
O kadar takıntılı değilim ama aracı kullanırken emniyet kemeri ayar yerinden gelen ses tam kulağımın hizasında gıcırtı yapıyor. En çok da arka camların açılması esnasında çıkan ses rahatsız ediyor her basışta 'trrrt trrrt diye. Resmen cam zangırdıyor. Servis elemanları bir de alay eder gibi cam filminden kaynaklanıyor demezler mi.. Pes..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2014, 19:50:32 »
Araciniza cam filmi çekerken kapı döşemeleri sokulduyse o yüzden yapabilir.
Ben ziebart'a yaptırdım film çok güzel oldu fakat aracı bırakmadan önce sormayı unuttum döşemeler sökülecek mi diye. Onlarda sıfır aracın döşemelerini sökerek film çekmisler.  Sonuç yoldaki bozuk satihlarda kapılarda zirilti ve ince ince metal sesleri geliyor. Resmen doseme icindeki kapı açma demirlerinin ziriltisi.
film çektirmeden önce sormak lazım kimi firmalar sadece cam fitillerini sokerek yapiyor daha sonra bu tarz rahatsiz edici sesler gelmiyor
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2014, 20:26:15 »
selam  arkadaşlar, ön konsoldaki sesler insanı rahatsız edebiliyor ama, inanın arkadaşımda A4 var, aynı zırıltılar onun arabasında da var. Ayrıca asıl demek istediğim şu. Ön konsol fabrikada bilgisayar eşliğinde robotlar tarafından takılıyor. Vidalarının hepsinin ayrı ayrı sıkılma dereceleri var. Eğer ön konsol sökülürse, asla eskisi gibi , orjinali gibi takılabileceğini sanmıyorum. En iyisi söktürmemek derim ben.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2014, 20:31:00 »

selam  arkadaşlar, ön konsoldaki sesler insanı rahatsız edebiliyor ama, inanın arkadaşımda A4 var, aynı zırıltılar onun arabasında da var. Ayrıca asıl demek istediğim şu. Ön konsol fabrikada bilgisayar eşliğinde robotlar tarafından takılıyor. Vidalarının hepsinin ayrı ayrı sıkılma dereceleri var. Eğer ön konsol sökülürse, asla eskisi gibi , orjinali gibi takılabileceğini sanmıyorum. En iyisi söktürmemek derim ben.

Bu montajlarin makinelerle yapilmasinin nedeni üretim hızını artırmak ve maliyeti düşürmek diye biliyorum. Yani konsolun robotlarla monte edilmesi montaj kalitesini -en azından pratikte- artirmıyor. Zaten Rolls-Royce, Bentley gibi ultra lüks markalarda robotize üretim minimumda tutulmaya calisir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2014, 20:32:38 »
benim aracım da 2014 ocak trafiğe çıkışlı, geçen sene aralık ayında aldım. İlk başlarda direksiyon kısmının altından ( sadece sert , dişli asfalt olan yollarda) ses geliyordu. Ama zamanla duymaz oldum. Her araba da olduğu gibi bu arabanın da eksileri var. Ama genel olarak araba çok güzel.

1- Dünyanın en değerli otomobil markası
2- Dünyada gelmiş geçmiş sınıfında en çok satan araba
3- İkinci elde en az değer kaybeden araçlardan bir tanesi
4- Türk milleti bu aracı çok seviyor :)
5- Sınıfında şu anda en albenili tasarım :)

bunlar güzel şeyler :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 20:35:55
ayrıca arkadaşlar, biz çok para verdik bu araca diye dert yanıyoruz ama, şu anda vergiler yüzünden bu ülkede dizel fiesta bile 52000 tl olmuş. Gerisini siz düşünün.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 20:39:09
Bilay Bey, Allah kaza bela vermesin. Güzel tasarımlı aracınızın keyfini çıkarın derim ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2014, 20:44:10 »
Arabanıza alıştıkça zamanla bu sorunları kendiniz çözebilir olacaksınız, şimdi aman ellenmesin diyorsunuz ama kendiniz söküp çift taraflı bant ve hazır sökmüşken ses yalıtım süngeri koyarak geri kapatırsanız hem trim seslerinden hem de yol sesinden kurtulmuş olursunuz.
Ön konsoldaki zırıltıların sebebi gösterge camı olabilir, ben oranın altına gözükmeyecek şekilde kağıt katlayıp sıkıştırarak çözmüştüm.
Emniyet kemeri yükseklik ayarı yerinden gelen sese ben de çözüm bulamadım, o çekilen hareketli plastik şeyden geliyor, servise gösterirseniz bence bir yolunu bulurlar.
Yolcu kapı direğinin trimi açılıp içi süngerle desteklenerek kapatılırsa bu sorunun da çözülebileceğini zannediyorum.
camlardan gelen sese de baktırın ama normal diyeceklerdir.
sürücü tarafındaki hoparlör demişiniz, ses konsoldan ya da sol bardak tutacağı gibi bir yerden gelip de o noktadan geliyor gibi yanıltabilir.
aracınızı sıfır almışınız servisi başıboş bırakmayın derim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2014, 20:58:10 »
Ben de de 2014 corolla 1.6 advance var. Mart ayında almıştım. Araç özellikle soğuk asfaltta çok ses yapıyor. Ses gelmeyen bir tarafı yok.Türkiye yollarında her arabadan ses geliyor.Servise gittim sıcak asfaltta denediler.Herhangi bir ses duyamadılar tabikide:)Sesin en iyi çözümü müzik sesini açmak:)yapılan izalasyonda çok kısa bir zaman sonra ses yapmaya başlıyor.Bence boş yere ön konsolu açtırmayın.Ben ocak ayından sonra satmayı düşünüyorum.Daha sessiz bir araç almayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2014, 21:02:31 »
bu sınıftaki arabalarda konsol sesi oluyor arkadaşlar maalesef. Dediğim gibi A4 de bile var. Özellikle kullandım. Jetta, focus bu arabaların hepsi ses yapıyor. keşke ses hiç olmasa ama oluyor maalesef.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 21:06:07
bence sesten ziyade şey sormak istiyorum size arkadaşlar. Bu kapılarda bulunan lastikler ( kapıyı çevreleyen) sizin arabada onlar nasıl duruyor. Benim arabada çoğu yerde boşluklar var gibi. Onları servise gidince yapıştırtmak gerekir mi? Ya da bu şekilde dursa yağmurda falan , yıkarken içine su sızdırma gibi olaylar olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2014, 11:49:31 »
konsoldaki seslerin tamamen gitmesi pek mümkün olmayacak sanırım bende de aynı durum var, izolasyon falan deniliyor ama komple göğüsün sökülmesi içine sinmedi, müzik sesini açıyorum bozuk yollarda. asfaltta zaten sıkıntı yok.

çok da dinlememek lazım aracı :) malum tüm parçalar plastik ve geçmeli hiç ses olmaması da pek mümkün görünmüyor
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2014, 18:17:30 »
Bilay bey, direksiyon kısmından gelen sesi kaydedip paylaşma şansınız var mı? Direksiyon simidinin sol tarafından sinyal kolunun o kısımlardan benim aracımdan da ses geliyor. Eğer aynı ses ise servislere danışıp ortak çözüm noktası bulabiliriz. Benim telde sorun var, halledir halletmez o sesi ben de paylaşırım. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 260
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2014, 10:46:11 »
1 Haftalık kullanıcıyım.
En düşük seviyede müzik dinlenildiğinde bile herhangi bir ses duymadığımı söyleyerek, eklemek isterim.

Sanırım forumda tartışılmış, hafif frenleme esnasında çıkan uğultular, yakarışlar v.s. benim aracımda da var.  Onun dışında çok ince bir titreşim sesi derinden geliyor. Bunun dışında çok konforlu ve sessiz iç kabin mevcut. Aracıma film attırdım ama kapılardan veyahut camdan ses geldiğini duymadım. Sessizlik olarak daha iyi arabalar gördüm tabi ki ama sınıfında iyi bir yerde diye düşünüyorum.
---<:>---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1014
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2014, 14:30:41 »
Bendek sağ arka kapının oralardan cılız bir hışırtı sesi geliyor bozuk yoldan geçerken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2014, 20:41:08 »
arkadaşlar bızırtı hşırtı tıkırtı.bu japon arablarındaki c segmenttekilerin hemen hepsi aynıdır.d segment avensiste bu sorunlar yoktur.bunu bilerek bu arabaları alın.
örnek corolla lancer impreza mazda v.s. hepsi aynı.alman arabası c segmenti sessizdir ama çabuk yıpranır.örnek jetta iç trim aksamı soyulur hep.örnek opel astra v.s.kaliteli olsun ses yapmasın diyenler d segmenti aaç alacaklar.binin bi e220 avantgarde mercedese bakın çıtyok.neden 250 000 tl de onan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2014, 09:08:30 »
benim aracın tavandan hışırtı tarzında sesler geliyor. sanki tavan da muşamba var. en ufak titreşimde zırıltı yapıyor.
tavan ve harita lambalarını söküp oralardan içeri 3m silikonlu sprey yapıştırıcı sıkmayı düşünüyorum.
ön konsolada yine würthün silikonlu spreyinden sıksam nasıl olur acaba?
balata sesi bir ara vardı sonra kendiliğinden kesildi.
bir de yazın klimayı açtığımda fan sesi gibi tuhaf ses geliyor. videoya çekmiştim ama sesi kaydetmemişti.
artık yazın onunda icabına bakıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1014
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2014, 16:56:19 »
Sanırım benim sağ arka kapı Tarafından gelen ses emniyet kemerinin aşağı yukarı inen zımbırtısından geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2014, 17:39:01 »
En azindan hoparlorden gelen sesi serviste o hoparloru degistirerek yaptirabilirsiniz eger problem hoparlorun yerlestigi yerden degilde kendisinden geliyorsa. Camlari acarken gelen ses cam motorlarindan geliyor olabilir bizim aracta da basladi o ses. Cam tam kapaliyken cami kaldrimaya calisinca daha net duyabiliyorsunuz
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2014, 19:39:20 »
Arkadaslar ben de arabami yeni aldim.benimde sag kapinin ordan tweter'in oldugu yerden bir cizilti geliyor.ayrica bagajin hemen altindan calkanti sesi var.arka fren balatalarindan da ses geliyor.aracim 200km'de daha :-( corolla'yi hic boyle dusunmemistim.4 yil leon'a bindim bir tikirti bile duymadim.ilerleyen zamanda daha nerelerden ses gelecek bilmiyorum.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)