0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanırım benden gelen ses sağ taraftaki emniyet kemerinin aşağı yukarı inen zımbırtısından geliyor ama düz normal yolda hiç bir ses yok ama bozuk parke taşlı yola girince ses birtek ordan ses geliyor son olarak birde birşey farkettim arabanın eşya gözlerine birşey koyunca onlarda ses yapıyor
Sefa bey, benim " direksiyon simidinin altıntan gelen ses" diye açtığım başlıktaki sesi bir dinler misiniz lütfen? sizin araçlarda böyle bir ses var mı?
2014 benzinli otomatik advance Corolla aracım 1600 km de.Araçtan tırtıklı yollarda göğüs kısmında hafif tıkırtı sesi geliyor.bunu yaşayanlar oldu mu.çözüm olarak ne yapabilirim.
Merhabalar;2014 1.6 manuel advance Corolla aracım henüz 6 aylık olmasına karşın her tarafından sesler gelmeye başladı.1.Direksiyonun altında yada ön konsolda sanki arı kovanı varmış gibi vızıltılar2.Şoför emniyet kemeri yükseklik ayar yerinden gelen yay sesi3.Yolcu kapı direğinden gelen ses4.Arka camların her ikisini de kademe kademe açarken gelen ''trrrt trrt' sesi.5.Şoför tarafındaki aynanın oradaki küçük hoparlörden gelen zırıltı 6.Balata sesi zaten kronik.7.Davlumbaz zaten yok. Hazirandan sonra üretilenlerde var. Taktıralım diyoruz 420 Tl istiyolar.Bunlar için servise götürdüm konsoldaki sesler için komple konsolu söküp izolasyon yapabiliriz dediler. Bu izolasyonun fabrikada yapılması gerekmez mi?Arka camlardan gelen ses ile ilgili showroomdaki bir araca baktım onda ses yok. Bayinin kullandığı test aracına baktım onda da var. Yetkili de demek ki böyle bunlar diyor yapacak bir şey yok diyor. Usta da arka camlara tek kaldırma kolu konmuş ondan diyor. Arabadan soğudum resmen.
Bilay bey, ben resimde parmak uçlarımın dokunduğu kısma aşağıya doğru bastırınca ses kesiliyor. Siz de aynısını dener misiniz lütfen. Sizde de aynısı olacak mı acaba?
Sökebiliyorsanız söküp arasını pamuk, ıslak mendil parçası vs koyup yerine monte edin. Çıkartamıyorsanız da tırnağınızla aralara ittirip sıkıştırın.
Salih Bey gösterdiğiniz yere ve gösterge camına bastırdığımda hafif ses kesilmesi oluyor. Tabi oradan gelen sesi düz yolda pek duyamıyorsunuz. Parke taşlı yolda daha çok ses geliyor.Özellikle sürücü emniyet kemeri ayar yerindeki gıcırtı çok sinir bozucu.Havalar biraz düzelsin elden geçireceğim her yeri
arabadaki sert plastikler yüzünden geliyor bu sesler. eski arabalarda iki bağlantı veya temas noktasında küçük süngerler var. konulmadıysa üretimden kaynaklı sorun var demektir.