Gönderen Konu: Yeni Corolladan Gelen Sesler  (Okunma sayısı 9349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolladan Gelen Sesler
« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2014, 20:06:50 »
Yeni Corolla ile alakalı forum şikayet var.com'a döndü 10 yıldan fazla Corolla kullanıcısı olarak gerçekten yeni araç tercihimi Corolla'dan yana kullanmadığım için şanslı sayılırım aslında seçenekler içinde yeni Corolla'yı hiç düşünmemiştim inanın bu sesler sıfır araçtan geliyorsa insan araçtan gerçekten soğur ben bu konuda aşırı titiz ve dikkatliyim. 2004 yılında sıfır aldığım Hyundai Getz model aracımı alttaki gelen sesler ve direksiyondan gelen sesler yüzünden 1 yılda 8 kez servise götürdüm ve HYundai ile mahkemelik oldum ve 5 yıl sonunda kazandım paramı geri aldım.  Bu ses sorunu E15 Corollada da oluştu serviste aracımın tüm göğüsü sökülmeden izole edilmişti ve ses kesildi onun dışında 4 yıllık beraberliğimiz süresince başka bir sorun yaşamamıştım. Bu tür ses şikayetleri olanlara müziğin sesini biraz açmalarını veya çok kafaya takıyorlarsa da araçlarını değiştirmeyi tavsiye edebilirim veya servisin yolunu aşındıracaklar benim Getz ile yaptığım gibi şu an başka bir çözüm görünmüyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 24, 2014, 20:06:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 24, 2014, 20:24:49 »
Zafer bey, aracın tüm göğsünü  sökmeden nasıl yalıtım yaptılar? Biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz lütfen? Bugün benim direksiyon simidi altından tıkır tıkır sesler geldi.Sesi kaydettim ama yükleme yapamadım.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2014, 20:32:44 »
Serviste şikayetimi belirttim ve test sürüşünde cızırtıları tespit ettiler ben aracın başında bulundum servis tanıdık aslında yasaktır içeriden göğüs plastiğinin altına direklerin birleştiği en uç noktalardan yumuşak malzeme ile desteklediler bunun için direklerin içindeki plastik parçalar sökülüyor bu basit bir işlem sonrasında sesler kesilmişti bir daha en ufak bir ses oluşmamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2014, 20:40:40 »
teşekkür ederim çok. Ben de ocak ayında yıllık bakıma gidince dile getirecem şikayetlerimi. Bakalım sonuç nasıl olacak?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 20:43:25
Zafer bey, siz bana mail adresinizi verebilir misiniz? Ben çektiğim videoyu buraya yükleyemiyorum. Sizin mail adresinize göndersem sesi bir de siz dinleseniz. Sizin , hava yastığından gelen sesler ile aynı sesler mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 24, 2014, 21:08:17 »
Salih kardeşim bu sesleri servis elemanlarının test ettiklerinde falan duymaları gerekir ben şimdi video ile duyduğum bir sesle alakalı yorum yapmam mümkün değil benim eski Corolla da gelen sesler torpidodan geliyordu Getz aracımda ise direksiyonun göbeğinden gelen sesler vardı. Büyük ihtimalle ön göğüsten gelen seslerin kaynağı ön direklerin iç taraftaki sert plastiklerin uçları torpidonun plastiğiyle birbirine sürtmesinden ve vurmasından oluşuyor benim sorunum bu şekilde çözülmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 24, 2014, 21:17:49 »
Zafer bey, sesi kendi açtığım başlık altına rar dosyası olarak yükledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2014, 09:07:59 »
Aracı bu kadar dinlemeyin,servise bu şikayetlerle gidince onlar bile şaşırıyor sıfır araçta böyle olmaması gerekiyor diye. Bu tarz şikayetler genelde bizim forum üyelerinden çıkıyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2014, 09:19:52 »
Şu sesleri okuyorum da sonra arabamı kullandığım zaman dikkat ediyorum ve ehliyetimi almış olduğum 1994 gününden bu güne kadar 20 yıldır kullandığım diğer arabalarım da duyduğum klasik seslerin haricinde bir ses duymadım henüz bir aydır kullandığım yeni Corolla arabamdan. Şu ana kadar duyduğum tek ses kol dayama içine koyduğum CD'ler ve içinde hareket ettikçe ses çıkartacak bir iki küçük eşya. Onlar tıkırtı yapıyor bazı yollar da o kadar. Onun dışında konsol dan ses duymadım. Çalkantı sesi duymadım, tavandan ses duymadım. Islak zeminde arka çamurluk içinden su sesi duydum ve o da çamurluk doldukça azaldı. Ha bazen bir tıkırtı geliyor ve ne hikmetse deri montumu giyince geliyor. Ama takılmıyorum. Yani kısaca ben yol boyunca arabayı dinlemiyorum. açarsam müziği ya Erkin KORAY'ı, ya Scorpions'u, ya Jimi HENDRIX vs. dinleyerek yol alıyorum. Veya müziği açmayıp motor sesini dinleyerekten yolun ve arabamın tadını çıkartarak yol alıyorum. Vallahi bu derece dinleyip takılmayın her şeye. Kendimi dinlesem insan olarak ne sesler çıkar ve acil servisin kapısına kapağı atarım herhalde.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2014, 11:39:12 »
söyle bir durumda var aslında göz ardı ettiğimiz, maalesef ki bizim yollarımız da pek sağlıklı değil bu yazılan çizilen seslerin çoğu düz asfaltta gelmiyor. ayrıca araca koyduğumuz kol dayama içi bagaj, torpido daki malzemeler de bu seslere katkı sağlıyor.

ben tüm eşya koyulan yerdeki malzemeleri ya bezle sarıyorum yada kaydırmaz kullanarak direk araca temasını kesiyorum faydası da oldu.
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1014
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2014, 18:21:40 »
Sanırım benden gelen ses sağ taraftaki emniyet kemerinin aşağı yukarı inen zımbırtısından geliyor ama düz normal yolda hiç bir ses yok ama bozuk parke taşlı yola girince ses birtek ordan ses geliyor son olarak birde birşey farkettim arabanın eşya gözlerine birşey koyunca onlarda ses yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 25, 2014, 18:48:14 »
Sanırım benden gelen ses sağ taraftaki emniyet kemerinin aşağı yukarı inen zımbırtısından geliyor ama düz normal yolda hiç bir ses yok ama bozuk parke taşlı yola girince ses birtek ordan ses geliyor son olarak birde birşey farkettim arabanın eşya gözlerine birşey koyunca onlarda ses yapıyor
Sefa bey, benim " direksiyon simidinin altıntan gelen ses" diye açtığım başlıktaki sesi bir dinler misiniz lütfen? sizin araçlarda böyle bir ses var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1014
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 25, 2014, 22:04:44 »
Sefa bey, benim " direksiyon simidinin altıntan gelen ses" diye açtığım başlıktaki sesi bir dinler misiniz lütfen? sizin araçlarda böyle bir ses var mı?
Şuan telefondan giriyorum bilgisayardan girince dinlerim

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 22:08:25
Bugün biraz arabayı hırçın sert kullanıyordum neyse hızlıydım kırmızı ışığı gördüm uzaktan frene hafif dokundum sanki lastik kayması gibi bir ses gelde bir 5-6 saniye sürdü bu ses ,hepimizde olan meşhur balata sesi değildi o ses duracağım zaman oluyordu bu süratliyken oldu anlam veremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 26, 2014, 14:38:51 »
2014 benzinli otomatik advance Corolla aracım 1600 km de.Araçtan tırtıklı yollarda göğüs kısmında hafif tıkırtı sesi geliyor.bunu yaşayanlar oldu mu.çözüm olarak ne yapabilirim.
2014 Advance CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 26, 2014, 15:46:37 »
2014 benzinli otomatik advance Corolla aracım 1600 km de.Araçtan tırtıklı yollarda göğüs kısmında hafif tıkırtı sesi geliyor.bunu yaşayanlar oldu mu.çözüm olarak ne yapabilirim.
Gürtan bey, benim direksiyon simidi altından gelen ses başlıklı konudaki paylaştığım sesi dinler misiniz lütfen? O sese benziyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 02, 2015, 22:02:32 »
Merhabalar;
2014 1.6 manuel advance Corolla aracım henüz 6 aylık olmasına karşın her tarafından sesler gelmeye başladı.
1.Direksiyonun altında yada ön konsolda sanki arı kovanı varmış gibi vızıltılar
2.Şoför emniyet kemeri yükseklik ayar yerinden gelen yay sesi
3.Yolcu kapı direğinden gelen ses
4.Arka camların her ikisini de kademe kademe açarken gelen ''trrrt trrt' sesi.
5.Şoför tarafındaki aynanın oradaki küçük hoparlörden gelen zırıltı
6.Balata sesi zaten kronik.
7.Davlumbaz zaten yok. Hazirandan sonra üretilenlerde var. Taktıralım diyoruz 420 Tl istiyolar.

Bunlar için servise götürdüm konsoldaki sesler için komple konsolu söküp izolasyon yapabiliriz dediler. Bu izolasyonun fabrikada yapılması gerekmez mi?
Arka camlardan gelen ses ile ilgili showroomdaki bir araca baktım onda ses yok. Bayinin kullandığı test aracına baktım onda da var. Yetkili de demek ki böyle bunlar diyor yapacak bir şey yok diyor. Usta da arka camlara tek kaldırma kolu konmuş ondan diyor.
Arabadan soğudum resmen.
Bilay bey, ben resimde parmak uçlarımın dokunduğu kısma aşağıya doğru bastırınca ses kesiliyor. Siz de aynısını dener misiniz lütfen. Sizde de aynısı olacak mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 02, 2015, 23:12:49 »
Bilay bey, ben resimde parmak uçlarımın dokunduğu kısma aşağıya doğru bastırınca ses kesiliyor. Siz de aynısını dener misiniz lütfen. Sizde de aynısı olacak mı acaba?

Sökebiliyorsanız söküp arasını pamuk, ıslak mendil parçası vs koyup yerine monte edin. Çıkartamıyorsanız da tırnağınızla aralara ittirip sıkıştırın. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 02, 2015, 23:22:40 »
arabadaki sert plastikler yüzünden geliyor bu sesler.

eski arabalarda iki bağlantı veya temas noktasında küçük süngerler var. konulmadıysa üretimden kaynaklı sorun var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1800
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 03, 2015, 22:32:39 »
Sökebiliyorsanız söküp arasını pamuk, ıslak mendil parçası vs koyup yerine monte edin. Çıkartamıyorsanız da tırnağınızla aralara ittirip sıkıştırın. :)
Salih Bey gösterdiğiniz yere ve gösterge camına bastırdığımda hafif ses kesilmesi oluyor. Tabi oradan gelen sesi düz yolda pek duyamıyorsunuz. Parke taşlı yolda daha çok ses geliyor.
Özellikle sürücü emniyet kemeri ayar yerindeki gıcırtı çok sinir bozucu.
Havalar biraz düzelsin elden geçireceğim her yeri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 03, 2015, 23:49:29 »
Salih Bey gösterdiğiniz yere ve gösterge camına bastırdığımda hafif ses kesilmesi oluyor. Tabi oradan gelen sesi düz yolda pek duyamıyorsunuz. Parke taşlı yolda daha çok ses geliyor.
Özellikle sürücü emniyet kemeri ayar yerindeki gıcırtı çok sinir bozucu.
Havalar biraz düzelsin elden geçireceğim her yeri

Aşağıdaki linke bakabilir misiniz
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65312.0

Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2015, 23:50:12
arabadaki sert plastikler yüzünden geliyor bu sesler.

eski arabalarda iki bağlantı veya temas noktasında küçük süngerler var. konulmadıysa üretimden kaynaklı sorun var demektir.

Yeni model araçlarda koymuyolar Anıl abi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 04, 2015, 00:43:27 »
Bu bahsi geçen, camları kaldırırken gelen sesler bendede oluyordu, aracı temizlettiğim yerdeki arkadaşlar cam lastiklerinin arasına hava verdiler ve camın üst çıtada oturduğu yeride hava ile iyice temizledir ses kesildi. ayrıca eğer araçta cam filmi var ise onun gevşemesi vs gibi durumlardanda olabilirmiş.