Bu bahsi geçen, camları kaldırırken gelen sesler bendede oluyordu, aracı temizlettiğim yerdeki arkadaşlar cam lastiklerinin arasına hava verdiler ve camın üst çıtada oturduğu yeride hava ile iyice temizledir ses kesildi. ayrıca eğer araçta cam filmi var ise onun gevşemesi vs gibi durumlardanda olabilirmiş.
Araçta cam filmi var yeni takıldı. Neresi gevşemiştir dediniz tam anlamadım.
Aracı camcı bir ustaya gösterdim cam kaldırma mekanizmasından kaynaklı dedi. Boşluk varmış söylediğine göre.
Servise götürdüm kendi kullandıkları test aracına baktılar onda da aynı ses var kullanımdan kaynaklı olabiliyor demekki bu sesler dediler.
Yani işin aslı 6 ay-1 yıl gibi bir sürede Corolla da bu problem olursa servis için normal bir durum bu.
(Galerideki sıfır km araca da baktık onda herhangi bir ses yoktu)
selam arkadaşlar, bugün aracıma serviste gösterge paneli çevresine izolasyon yapıldı. Direksiyon simidi alt kısmından gelen ses kesildi. Servis çok anlayış ve ilgi ile karşıladı.
https://www.youtube.com/watch?v=dShLvAf45Og
Mesaj Birleştirildi: 22 Şub, 2015 00:56
Rav 4'de de aynı sorun var

Mesaj Birleştirildi: 22 Şub, 2015 00:58
I have the same problem.I originally bought a Corolla but precisely because of these rattling noises I exchanged it for the Rav4.(I filed a complain and Toyota took back the Corolla at full price after 5 months of use). At the dealership I was told that since the change of generation of both Corolla and Rav4 the plastic panels don't come with screws anymore. They just fit into each other and apparently this is what causes them to produce those noises. At the dealership they tried to fix that with anti-squeak tape but it didn't work. I also hate these noises so if you find a solution please let me know
Ama arkadaşlar işin garibi, burdaki bu yorumu yapan kişi diyor ki Corollamı 5 ay kullandıktan sonra aldığım fiyata toyota arabamı geri aldı diyor. Eğer bu doğruysa, bu toyotanın bütün garezi biz Türklere. Bu topraklarda yaşayanlara.
Abddeki yolları görseniz toyota abdnin tam parasına geri almasına Hak verirsiniz. En kötü köy yolları bile bizim ankara istanbul otobanından çok kaliteli. Asfalt eski belki ama eskimemiş yapısında bozukluk yok, otobandaki gibi zıplatma yapmıyor sanki uçan halıda gidiyorsunuz. Köy yollarında bile eğim verilmiş viraj yönüne. Yamalar var ama olduğunu anlamıyorsunuz. O kadar düzgün yapılmış ve fazlalıkları alınmış ki. Otoban deseniz zaten beton bloklar kullanılıyor. Eskime hiç yok.
Hal böyleyken böyle güzel yollarda bile ses geliyorsa zaten toyota geri alsın aracı. Bizde otobanda bile Zıplayarak gidiliyor. Şehiriçi yollarda çukur olmaması anormal. Ankarada eskişehir yolunda yoldan giderken küçük kasis var sandım geçtim altını vurdum sandım, meğerse yapılan yol ile gittiğim yol arasında 5 cm bir yükseklik farkı. Torpido gözü açılmıştı darbeden kütür diye ses gelmişti. Şimdi böyle yollarda giden araçlar için niye para iadesi yapsın. Adamlar haklı, adam gibi biri başa geçse de adam gibi onyıllarca bozulmaycak yol yapsalarmış diyorlardı
diyorlardır
Salih bey,aynı yerde göstergenin altında benden de ses geliyor.Elimle bastırdım mı ses kesiliyor.Servise söyledim yaptık dediler.Herhangi bir ses duymadıklarını söylediler.Bende ki ses soğuk ve bozuk asfaltta geliyor.Sıcak asfaltta ses yok.Serviste sıcak asfaltta deniyor aracı ses duyamıyor.Bir daha-ki gidişimde kesinlikle sesi kesmelerini söyleyeceğim.
Salih bey,aynı yerde göstergenin altında benden de ses geliyor.Elimle bastırdım mı ses kesiliyor.Servise söyledim yaptık dediler.Herhangi bir ses duymadıklarını söylediler.Bende ki ses soğuk ve bozuk asfaltta geliyor.Sıcak asfaltta ses yok.Serviste sıcak asfaltta deniyor aracı ses duyamıyor.Bir daha-ki gidişimde kesinlikle sesi kesmelerini söyleyeceğim.
Yavuz bey, benim araçtan gelen sesi Antalya Bakırcılar servisi kesti. Gözterge olan kısmı çıkardılar yarım saat sürdü işlem. Ses kesildi şimdi. Sesten yana çok mutluyum
trabzon yetkili servisi olan ayyıldız'da aracımın ğöğüs kısmı söküldü.yaklaşık üç saat sürdü.seslerin yüzde 80'i kesildi diyebilirim.sonuçta multimedyanın olduğu yerde uzunca bir çıta var ona yalıtım süngeri uygulayamadı.çünkü oturtulamayacaktı oraya.rizede yollar arnavut kaldrımı ve asfalat da berbat.artık aracımı daha çok seviyorum.ayrıca göğüsle birleşen yandaki plaastik direklerinde kenar birleşme yerlerine yalıtım uygulandı.sürücü koltuğunun yan dayanaklarından gelen sesleri de toyotanın gönderdiği bir malzeme ile kapladılar.araç mükemmel oldu.trabzona yakın olanlar, garanti kapsamında yaptırsınlar.
ayreten volkan usta gibi işini iyi bilen bir elektrik ustasıyla da tanışmış oldum...
trabzon yetkili servisi olan ayyıldız'da aracımın ğöğüs kısmı söküldü.yaklaşık üç saat sürdü.seslerin yüzde 80'i kesildi diyebilirim.sonuçta multimedyanın olduğu yerde uzunca bir çıta var ona yalıtım süngeri uygulayamadı.çünkü oturtulamayacaktı oraya.rizede yollar arnavut kaldrımı ve asfalat da berbat.artık aracımı daha çok seviyorum.ayrıca göğüsle birleşen yandaki plaastik direklerinde kenar birleşme yerlerine yalıtım uygulandı.sürücü koltuğunun yan dayanaklarından gelen sesleri de toyotanın gönderdiği bir malzeme ile kapladılar.araç mükemmel oldu.trabzona yakın olanlar, garanti kapsamında yaptırsınlar.
ayreten volkan usta gibi işini iyi bilen bir elektrik ustasıyla da tanışmış oldum...
Mehmet Bey, güle güle kullanın aracınızı. Benim ön göğüs sökülmedi. Zaten benim direksiyon kısmı altındaydı ses sadece. Onu da kestiler zaten. Zaman geçtikçe diğer kısımlarda da ses olursa sizin yaptırdığınızı yaptırırız biz de.
Arkadaslar,aracimin arka tekerleklerinde bulunan balatalarindan ses geliyordu ve vites takozu yerinden oynamisti.hepsini bu haftasonu hallettim.simdilik bir sikintim yok.insallahta olmaz.