Gönderen Konu: Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?  (Okunma sayısı 5366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?
« : Aralık 09, 2014, 21:09:19 »
Merhaba arkadaşlar,
2008 model (makyajlı T25 kasa) Avensis 2.0 Elegant A/T aracım var. 130.000 bakımı için aracı servise götürdüm. 2550 Tl masraf çıkardılar, neymiş disklerim incelmiş 4 tane disk değişti, balatalar klipsler iridyum bujiler yağ su derken 2550 Tl ödedik. Neyse bir de ziebart vardı serviste bir de ziebarttan altın bakım yaptırdım iç dış motor detaylı bakım boya koruma falan 700 tl de o na ödedim. Bir de kanıma girdiler camlara ziebarttan film yaptırdım ön cam da dahil 900 Tl de ona ödedim toplam 4150 Tl ödedim ama yaşadıklarım karşısında PARAMLA REZİL OLMAK deyimini iliklerime kadar hissettim yani  >:( Aracımı servise 28 KASIM 2014 tarihinde teslim ettim hala alamadım tarih 09 ARALIK 2014 oldu aracım hala BİTMEDİ  >:( İnsan bu kadar sürede 1000 tane Avensis üretir be. Aracımda bir arıza olsa içim yanmayacak hiçbir arıza yok sadece bakım ve temizlik bu kadar sürer mi ya? Bir de aracımın tesisatına su kaçırmışlar sanırım net birşey söylemiyorlar kısa devre yapıyormuş sis lambalarını açarken dörtlü sinyalleri de yakıyormuş aracım hem de hızlı hızlı yanıyormuş çıtır çıtır yapıyormuş. Bey efendiler tesisatın kurumasını bekliyorlarmış. Ön cama film yaparken ıslatmışlar sanırım tesisatı. Nasıl beceriyorlar anlamadım. Sizinle paylaşmak istedim. Sizce aracım ilerde elektrik sorunu yaşar mı başka yerlerinden?
MuSSaY

Toyota Club Türkiye

Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?
« : Aralık 09, 2014, 21:09:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2014, 21:16:10 »
  ilk once verdiginiz paraya icim acidi onu soyliyim 4bin tl bir arac bakimina verilir mi  cam filmi zaten yasak on camada yaptiriyosunuz ve 900 lira para veriyosunuz  yil sonu yaklasti kota doldurmak isteyen memur amcalar cevirmede size ceza yazsa sokmek durumunda kalip 160 tl de ceza odersiniz yazik olur o paraya daha ucuza yapan yerler var 250 tl 150 100 tl gibi    pasta ciladan  memnun kalirsiniz  umarim  film cekerken suyla yapiyorlar ordan damlamis olabilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Kilometre: 123000
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2014, 21:28:52 »
  ilk once verdiginiz paraya icim acidi onu soyliyim 4bin tl bir arac bakimina verilir mi  cam filmi zaten yasak on camada yaptiriyosunuz ve 900 lira para veriyosunuz  yil sonu yaklasti kota doldurmak isteyen memur amcalar cevirmede size ceza yazsa sokmek durumunda kalip 160 tl de ceza odersiniz yazik olur o paraya daha ucuza yapan yerler var 250 tl 150 100 tl gibi    pasta ciladan  memnun kalirsiniz  umarim  film cekerken suyla yapiyorlar ordan damlamis olabilir

Aslında bakımına 2550 Tl verdim ki o da fazla. Diskler değişmese 400 - 500 tl falan tutacaktı ama 4 disk balata bujiler falan 2550 oldu. Bir de ben diskler değişeceğini bilmediğimden özendiğim için hadi ziebarttan detaylı temizlik de yaptırayım dedim 500 bakım tutsa 700 de temizliğe veririm aracım mis gibi olur demiştim. Adam kanıma girdi film de yaptım 900 Tl ye hayatımın en büyük hatası oldu. Tek suçum aracımı biraz fazla sevmem ve görünüşe biraz fazla önem vermem oldu özendim yani. Neyse ertesi gün servisten bir telefon; disklerim incelmiş balatalarım ve disklerde klipsler falan varmış hepsi değişmesi gerekiyormuş şok oldum. Filmleri iptal ettirmek istedim adamlar hemen camların ölçüsünü almış filmleri kesmişler iptal edemezlermiş. Yani bir günde adamlar herşeyi hazırlamışlar mecbur kaldım yaptırmaya. Ee diskler de önemli onlardan da vaz geçemedim masraf bir anda 4150 oldu  :( ve sağlam aracımı da bozdular ve neredeyse 15 gün oldu aracım hala serviste. Saçmalıktan başka birşey değil
MuSSaY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2014, 21:35:38 »
Hocam geçmiş olsun ama yani gözünü seveyim 2008 model aracın, garanti falan bitmiş. Ne diye götürüyorsun yetkili servise :( Çok abartır servis bu işleri. Benim kaç defa bitmemiş balatalarımı değiştirdiler. Emin olun aracın garantisi bitsin bir daha uğramam. Birde 900 tl ćok hocam cam filmine. Git herhangi bir 3M bayisine 300 tl ver çık olsun bitsin. Neyse sağlık olsun.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 21:41:36 »
4.150,00 TL mi ? Eyvah eyvah...
Ben 5.000,00 TL'ye motor topladım yahu, ayıptır...
Bana da 4 disk ve 4 balataya dalga geçer gibi 1.270,00 TL fiyat çıkarmışlardı.

Geçmiş olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2014, 21:50:49 »
Diskleri disarda taktirsaydiniz hic bisey olmazdi biraz fuzuli olmus  neyse isiniz yoksa servise gidin araciniza bakin ben oyle yapardim araca napiyorlar acaba diye  biraz kuyruklarina basin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2014, 22:30:25 »
Merhaba arkadaşlar,
2008 model (makyajlı T25 kasa) Avensis 2.0 Elegant A/T aracım var. 130.000 bakımı için aracı servise götürdüm. 2550 Tl masraf çıkardılar, neymiş disklerim incelmiş 4 tane disk değişti, balatalar klipsler iridyum bujiler yağ su derken 2550 Tl ödedik. Neyse bir de ziebart vardı serviste bir de ziebarttan altın bakım yaptırdım iç dış motor detaylı bakım boya koruma falan 700 tl de o na ödedim. Bir de kanıma girdiler camlara ziebarttan film yaptırdım ön cam da dahil 900 Tl de ona ödedim toplam 4150 Tl ödedim ama yaşadıklarım karşısında PARAMLA REZİL OLMAK deyimini iliklerime kadar hissettim yani  >:( Aracımı servise 28 KASIM 2014 tarihinde teslim ettim hala alamadım tarih 09 ARALIK 2014 oldu aracım hala BİTMEDİ  >:( İnsan bu kadar sürede 1000 tane Avensis üretir be. Aracımda bir arıza olsa içim yanmayacak hiçbir arıza yok sadece bakım ve temizlik bu kadar sürer mi ya? Bir de aracımın tesisatına su kaçırmışlar sanırım net birşey söylemiyorlar kısa devre yapıyormuş sis lambalarını açarken dörtlü sinyalleri de yakıyormuş aracım hem de hızlı hızlı yanıyormuş çıtır çıtır yapıyormuş. Bey efendiler tesisatın kurumasını bekliyorlarmış. Ön cama film yaparken ıslatmışlar sanırım tesisatı. Nasıl beceriyorlar anlamadım. Sizinle paylaşmak istedim. Sizce aracım ilerde elektrik sorunu yaşar mı başka yerlerinden?

ne yalan söyleyeyim 900 tl lik cam filminde sonra okumadan yazıyorum.
siz gerçekten ya çok pimpiriklisiniz ya da paranız çok....
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2014, 22:50:57 »
naptınız siz  :o :o :o :(
öncelikle serviste adamların her dediğine inanarak yapın demekle hata yapmışınız. bana da fren balataları bitik demişlerdi, ötüyordu çünkü. dinlemedim kontrol bile ettirmedim. özel serviste yağını değiştirirken 1 tekeri çıkarttırıp baktırdım abi seni çok uzun götürür dediler, o teker çıkartmadan para da almadılar hem de. servis olsa 60-70 tl istiyor balata kontrolüne.

bujiler deseniz, yağ vs. o kadar tutmaz, debriyaj balatasını da mı değiştirdiler bunlar ne?

ayrıca başka en büyük hatayı, arabanızı teslim etmekle yapmışsınız kaç gün sürecekse başında bekleyecektiniz. 1 gün sürer topu topu ne öyle 2 hafta neredeyse. şikayet edin toyota merkeze hemen. ve yaptıkları hatadan ötürü işçilik fiyatında indirim isteyin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2014, 22:52:53 »
Garanti bittikten sonra servise kesinlikle gitmem hatta 2011 de sıfır aldığım Corolla'mı garanti süresinde dahi bir kez dışında servise götürmedim. Nedeni de 20.000 km bakımına götürdüğümde ön fren balataları değişmek gerek demişlerdi kabul etmedim daha sonra yıllardır gittiğim ustaya götürdüğümde balataların daha sıfıra yakın olduğu ve 50.000 km daha yaparsın dediler yağ filtresini servisten alıp yağımı kendim alıp hep ustama götürdüm. Servise boya ve kaporta içinse hiç gitmem aracım servis bakımlı olmuyor bu arada ama servisin baktığından daha iyi bakıldığı da aşikar. 4 yıl kullandıktan sonra sıfır hata ve sorunsuz 23.000 km de istediğim fiyata sattım. Fakat bu yeni aracımı mecburen servise götürmek zorunda kalacağım DSG olduğu için garantisini falan da uzatmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2014, 22:55:09 »
Mustafa Bey,

Güle güle kazasız belasız kullanın hocam... Çok güzel yapmışsınız, inşallah tez zamanda aracınıza kavuşursunuz.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2014, 22:58:46 »
Merhaba arkadaşlar,

Mustafa Bey,

Büyük geçmiş olsun. Aracın sıfır olsa dahi fren balata ve disk değişimi garantiye girmez. Dolayısıyla serviste değiştirmek zorunda değilsiniz bunu bir çok arkadaş bilmiyor. Ayrıca 5 bin lira inanılmaz çok para... Servisler yolmak için hazır bekliyorlar... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2014, 23:04:39 »
Hocam araci geri alin.Soktuklerinizi geri alin deyin.Bu kadar sure arac kalirmi.Onlar balata sokup takma disk sokup takmaya bile bir suru para aliyorlar.Forumda ufuk arkadasimiz var.Ondan nibk marka disk balataya en fazla 600-800 arasi   alirsiniz.4 cam oncam haric sonaxta  7 yil garantili 300-400 arasi ic.dis koruma da okadar deseniz 1500-2000 arasi maximym.Yazik o paralara Bu kadar bekletmis ler
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2014, 23:13:44 »
Hocam geçmiş olsun ama yani gözünü seveyim 2008 model aracın, garanti falan bitmiş. Ne diye götürüyorsun yetkili servise :( Çok abartır servis bu işleri. Benim kaç defa bitmemiş balatalarımı değiştirdiler. Emin olun aracın garantisi bitsin bir daha uğramam. Birde 900 tl ćok hocam cam filmine. Git herhangi bir 3M bayisine 300 tl ver çık olsun bitsin. Neyse sağlık olsun.

bahadır beye katılıyorum saçma sapan 40.000 bakımına 1.200 tl ödetikten sonra eski sahibinden kalan ekstra 2 yıl garantiyi almadım bile üstüme servis gereksiz masraf çıkarıyor ..garanti bozulmasın diye dışarıda yağ değiştirmiyoruz araçla ilgili bi sıkıntımız olduğunda "kullanıcı hatası" bu garanti olayının müşteriyi servise bağlamaktan başka bişe ifade etmediğini düşünüyorum saygılar..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 10, 2014, 00:09:48 »
Yakında benimde otuz bin bakımım var ve arabanın uzatılmış garantisi 2017 senesine kadar geçerli.Otuzbin bakımından sonra bende servise birdaha gitmeyi düşünmüyorum.Resmi serviste verdiğim para ile özel serviste iki bakım yaptırırım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 10, 2014, 00:28:31 »
Yari yariya cok rahat yaptirilirdir bosuna parayi cope atmissiniz.Bakim 1.000 tl diyelim film,boya koruma, ic temizlik en fazla 750 lira tutsun.1750 nerde 4.000 kusur nerde.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2014, 00:58:24 »
Yakında benimde otuz bin bakımım var ve arabanın uzatılmış garantisi 2017 senesine kadar geçerli.Otuzbin bakımından sonra bende servise birdaha gitmeyi düşünmüyorum.Resmi serviste verdiğim para ile özel serviste iki bakım yaptırırım.

yetkili servis illaki parça bakımına özel servisten daha iyidir ama cidden değmez ben 40.000 bakımında sırf garantisi bozulmasın diye gittim 2 balata 2 disk tornalaması yağ hava ve polen filitresine 1,200 tl verdim  aynı işlemlerin balatasız ve disk tornasız halini özel serviste 200 tl yaptırdım yanlış hatırlaıyosam serviste sadece yağ 160 tl
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2014, 02:52:14 »
Geçmiş olsun .

Garanti olayı da her markada fiyasko önemli bir hatada ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getiriyorlar önemsiz arızaları ise onarıp çok büyük marifetmiş gibi sunuyorlar zaten bir bakımda o onarımın masrafını sizden misli ile alıyorlar . Bence garantinin asıl amacı aracın herhangi bir arızada onarılmasından çok müşterinin tıpış tıpış servise gitmesi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2014, 08:09:59 »
 Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Konunun açılma tarihi yanlış olmuş, 28 Kasım'dan önce açılsa idi yorumla bakımından daha faydalı olabilirdi sanırım. Bu noktadan sonra söylenecek çok bir şey yok, aracınıza keyifle binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2014, 08:25:58 »
mustafa bey bunalmıştır şimdi. adamcağıza herkes "sen ne yaptın!!" şeklinde serzenişte bulunmuş. olmuş ile ölmüşe çare yok. para gitmiş bir kere. he kimsede ucu ucuna 4 bin tl servise veya aksesuara para ödemez. demek ki para noktasında o kadar da sıkıntı yok. ayrıca "aracın garantisi bittikten sonra servise götürmeyin" ifadesine de katılmıyorum. hafta sonu gedizler ve sonkar'a gittim. servisten çıkan araçlar bölümüne gözüm takıldı. tahmininen 96-97 model bir corolla vardı servisten çıkmış. demek istediğim bu tamamen kişiye bağlı bir durum. durumun müsait ise yetkili servisten şaşmayacaksın. he öncesinde pazarlık yapılır iskonto istenir, istanbul'da on tane toyota bayisi var tek tek fiyat alınır o ayrı mesele. illaki biri diğer servise göre uygun fiyat çıkartılır. siz bence aracınızı sağlam bir şekilde almaya bakın. sürekli arayın, yakınsa gidin kontrol edin. sorun son durum ne ne yaptınız şeklinde. hani tepelerinde beklediğinizi bilsinler. bu merhaleden sonra artık paranızın hakkını almaya çalışın. servis sorumlusunu rahat bırakmayın vs vs. başkada bir şey gelmez elinizden zannımca. sonrası bakımlar için iskontoda isteyebilirsiniz. 30% kadar iskonto yapabiliyorlar.
sözün sonu geçmiş olsun efendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2014, 08:31:17 »
Abi kusura bakmayin ama servis yoluncak kaz aramis siz denk gelmissiniz :saygi:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...