Gönderen Konu: Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?  (Okunma sayısı 5367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu servisler sağlam aracı bozmak zorunda mı?
« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2014, 08:46:39 »
Olayı neden SERVİSE bağlıyorsunuz ki? Burada SERVİS dışında yapılan işler var, ZİEBART var. 2550 TL sadece 130.000 bakımı için alınmış bir para. Faturanızın fotosunu çekip buraya koyarsanız aslında fiyatın yetkili servislere göre uygun olduğunu göreceksiniz. Misss gibi olmuş elinize sağlık, güle güle kullanın daha önce de dediğim gibi.

Değişen şeyler aracınız ve canınız için önemli parçalar, ucuz etin suyu yavan olur boşverin gitsin.  :tamam: :tamam:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2014, 08:46:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2014, 14:45:15 »
Geçmiş olsun. Sakıncası yoksa hangi servis olduğunu söyleseniz de arkadaşlar dikkatli olsalar...
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2014, 15:09:00 »
Verilen para gerçekten yüksek geldi bana da ama canımı sıkan mevzu aracınıza harcadığınız para değil.Yorum yazan arkadaşlarımızın çoğu ilk bu konuya dikkat çekmişler ama hadi verdik diyelim o parayı.. arkadaş aracın elektrik aksamına su kaçırmak nedir ben bunu kabul etmiyorum.Paranın karşılığında alınması gereken hizmetin çok vasat olduğunu ve bu aksaklıkların sizi bağlamayacağını belirtin.Hatta ileri gidin işçilik parası almanız halinde hakkınızda dava açacağım deyin, genel müdürlüğe şikayet edin vs vs. bu ne saçma bir uygulama olmuş 2 hafta araç serviste kalmaz, kalamaz bence ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 10, 2014, 15:51:41 »
Tesisata bir kere su girdimi o tesisattan size hayır gelmez bundan sonra değiştirmedikleri sürece elektronik aksamda buhu bile kalsa oksit ve zamanla çürüme ve kısa devreler yapar .İleriki bir tarihte daha büyük sıkıntılar yaşanmaması çok düşük ihtimal diyorum .Bence servis müdürü ile görüşüp aracınızın son durumunu bizzat görün derim bu kadar sürede araba baştan imal edilir elektrik tesisatı baştan çekilir kesinlikle size söylemedikleri yaptıkları düzeltmeye çalıştıkları ciddi bir sorun var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2014, 18:50:42 »
Hocam verilen para önemli değil... vermişsiniz bir kere. Ama aracı nerdeyse 15 gündür orada beklettiklerine  göre (canınızı sıkmak istemem ama)  çok daha büyük bir sorun vardır gibime geldi. Şu kaçmışsa kesinlikle çok önemli bir yere kaçmıştır mesela beyin vb gibi... benim aklıma direk büyük kaporta hasarı gibi geldi... farkındayım tamamen afaki konuşuyorum ama dediğiniz hiç bir işlem bu kadar uzun sürmez. İşin içinde iş var gibi... Bence yarın direk oraya gidin ve aracınızı isteyin. Eğer para vermediyseniz bir kuruş vermeden gidin. Aracınızı bozmuşlar resmen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2014, 11:04:19 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun. Eğer bir araç bu söylenenler için 15 gün serviste kalıyor ve hala teslim tarihi hakkında net bir cevap verilemiyorsa ciddi bir sorun vardır ve bu kesinlikle kabul edilemez. Aracı servise teslim ettiğinizde olmayan sorunlar çıkmış ve bu sebepten ötürü işlemler uzuyorsa birincisi şikayetçi olun, ikinci olarak ciddi indirim talep edin üçüncü olarak aracınızın şu an ki durumunu gidin ve gözlerinizle görün. Kesinlikle servise itimat etmeyin. Herşey olabilir. Allah korusun kaza yapıp arabayı toplamaya bile çalışabilirler. Çok dikkatli olun bu konuda aracı mutlaka gidin ve gözünüzle görün. Ayrıca eğer mümkün ise hergün gidip bekleyin serviste adamlar rahatsız olsun sizden.
Bir de servisin hangi servis olduğunu da yazarsanız gitmeyi düşünen arkadaşlar açısından faydalı olabilir.
T27 2009 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2014, 11:17:32 »
Aracı teslim aldıktan sonra bence mutlaka expertiz yaptırın başka bir yere. Elektrikli aksamın tamamını deneyin .Kaportadan anlıyor iseniz aracın kaput çamurluk kapı gibi aksamlarını vidalarını kontrol edin oynama var mı diye .Eğer teslim ettiğinizden farklı bir durum sezerseniz kesinlikle aracı teslim almayın. Dire servis yetkilisi ile irtibata geçerek aracı kabul etmeyin onlara makul piyasa değerinde satın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 11, 2014, 11:59:28 »
bence direk motor ustası ve 1 boya kalınlık ölçeri ile gidin hemen ve aracı görün
hazırlıksız yakalama ihtimaliniz çok yüksek
aracı teslim ettiğinizde km bilgisi yazılmıştır ona bakın son duruma bakın
eğer elektrik sisteminde sıkıntı olduysa trip bilgisi sıfırlanmıştır
bluetooh eşleşmesi varsa gitmiştir.

nasıl servisler acımasızsa sizde öyle olun . gerekirse çirkefleşin 5 kuruş vermeyin

Biraz ağır olmuş olabilir ama ben aracımı seven bir insanım 15 gün dile kolay , araçsız kalmak insanın zoruna gider
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 11, 2014, 12:13:36 »
servislere garanti dışında araç götürülmez es kaza baskı balata değişimi vs.. de gerekseydi muhtemelen 8 bine yakın masraf edecektiniz...bende tövbe ettim servise ..kaza - hasar dışında götürmem aracımı..
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 11, 2014, 13:41:09 »
istanbul avrupa avcılar b.düzü b.çekmece tepecik çatalça  bu cıvarlarda adam  akıllı bır servıs varmı ? servıslerde kendımı kastıgım kadar hıc bıyerde kasmıyorum adam gonul rahatlıgı ıle servıse gıtmek ve aracını yaptırmak ıster ama bız servıse goturdugumuz de acaba bıyerıne bozmasa kırmasa bıdaha masraf cıkmasın dıye bakıyorum . bırı toyota ya yardım etsın emın ellere dussun ;)
yol arkadaşınız toyota olsun gerisi teferruat ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 11, 2014, 14:23:35 »
Bakımları sürekli serviste yapılmış olarak 2. el aldığım aracı, 7700 forever puanıyla indirimi de güzel olduğundan servise götürüyorum. İzmir'de ilk gittiğim servis 4 disk 4 balatanın acil değişmesi gerek dedi, fiyat yüksek diye yaptırmadım. İş yoğunluğundan ilgilenemeyip yaptıramadım da. Yaptırma niyetiyle gittiğim sonraki bakımda (tek fark formen) yine aynı servis 2 disk 4 balata deyince işkillenip yaptırmadım. Güvendiğim bir özel servise kontrol ettirip binmeye devam ettim ve sonraki bakıma da Balıkesir'e götürdüm. Balıkesir'de bulunan servise kontrol etmelerini ve gerekirse fiyat çıkarmalarını söyleyip aracı bıraktım. Herhangi bir sorun yoktur deyip sadece rutin bakım yaparak aracı teslim ettiler.
Servisin her dediği doğru çıkmıyor maalesef. Aylık ya da yıllık hedeflerini doldurmaları, prim anlaşmaları vs. bence bizden çıkabiliyor bazen.
Ben her dediklerini yapmadığım için memnunum. Şimdiye kadar 900 TL civarı bir ücret ödedim 3 rutin bakıma.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2014, 15:45:27 »
Mustafa bey keşke üzerine biraz daha koyup arabayı sıfırlasaydınız :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2014, 00:18:05 »
Merhaba arkadaşlar,
2008 model (makyajlı T25 kasa) Avensis 2.0 Elegant A/T aracım var. 130.000 bakımı için aracı servise götürdüm. 2550 Tl masraf çıkardılar, neymiş disklerim incelmiş 4 tane disk değişti, balatalar klipsler iridyum bujiler yağ su derken 2550 Tl ödedik. Neyse bir de ziebart vardı serviste bir de ziebarttan altın bakım yaptırdım iç dış motor detaylı bakım boya koruma falan 700 tl de o na ödedim. Bir de kanıma girdiler camlara ziebarttan film yaptırdım ön cam da dahil 900 Tl de ona ödedim toplam 4150 Tl ödedim ama yaşadıklarım karşısında PARAMLA REZİL OLMAK deyimini iliklerime kadar hissettim yani  >:( Aracımı servise 28 KASIM 2014 tarihinde teslim ettim hala alamadım tarih 09 ARALIK 2014 oldu aracım hala BİTMEDİ  >:( İnsan bu kadar sürede 1000 tane Avensis üretir be. Aracımda bir arıza olsa içim yanmayacak hiçbir arıza yok sadece bakım ve temizlik bu kadar sürer mi ya? Bir de aracımın tesisatına su kaçırmışlar sanırım net birşey söylemiyorlar kısa devre yapıyormuş sis lambalarını açarken dörtlü sinyalleri de yakıyormuş aracım hem de hızlı hızlı yanıyormuş çıtır çıtır yapıyormuş. Bey efendiler tesisatın kurumasını bekliyorlarmış. Ön cama film yaparken ıslatmışlar sanırım tesisatı. Nasıl beceriyorlar anlamadım. Sizinle paylaşmak istedim. Sizce aracım ilerde elektrik sorunu yaşar mı başka yerlerinden?
Ne olur şaka yaptıgınızı söyleyin.
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 13, 2014, 00:21:52 »
Mustafa Bey, pimi çekip bombayı attı ve gitti galiba. 4 gündür girip de foruma yorum yapmıyor. Durumun akıbeti noldu acaba? Hepimiz olasılıklar üstüne yorum yapıp duruyoruz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 13, 2014, 00:34:43 »
Mustafa Bey, pimi çekip bombayı attı ve gitti galiba. 4 gündür girip de foruma yorum yapmıyor. Durumun akıbeti noldu acaba? Hepimiz olasılıklar üstüne yorum yapıp duruyoruz.
o kadar parayla servise giderken soyulmuş :)
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 13, 2014, 20:15:38 »
o kadar parayla servise giderken soyulmuş :)
Soyuldu mu adam mi vurdu hapse mi girdi[emoji12] (Allah korusun tabiki)
Şaka bi yana ben de çok merak ediyorum sonucu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 07, 2015, 19:25:37 »
Abi Allah askina sen nasil paralar odemissin oyle yaaa..hicmi yaninda yorende esin dostun yokki sana gel o filmi 300 400 e de cektiririz desin ?? Yada altin bakim filan hikaye hepi topu 250 300 e yapilir o is desin..hem kizdim sana tanimadan kusura bakma hemde uzuldumm..servisler bu sayede zengin oluyo..ve disarida yaptirsan o bakimi disk incelme filan hikaye..baska ustalar 500 e en fazla 1000 tl ye hallederlerdi islemleri..keske yaptirmasaymissin..uzuldum senin adina :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 16, 2015, 08:56:15 »
istanbul avrupa avcılar b.düzü b.çekmece tepecik çatalça  bu cıvarlarda adam  akıllı bır servıs varmı ? servıslerde kendımı kastıgım kadar hıc bıyerde kasmıyorum adam gonul rahatlıgı ıle servıse gıtmek ve aracını yaptırmak ıster ama bız servıse goturdugumuz de acaba bıyerıne bozmasa kırmasa bıdaha masraf cıkmasın dıye bakıyorum . bırı toyota ya yardım etsın emın ellere dussun ;)

Aytaç bey yeni görüp fark ettim mesajınızı, ben Toyotronic İkitelli subesini (Atatürk Oto sanayi Sitesinde) öneririm. Ben Çatalca'dan oraya gidiyorum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 16, 2015, 23:21:16 »
Konu açılmış ve baya zaman geçmiş.  Aynı durumu 2 yıl evvel yasamistim. Bana da disk ve balata değişimi gerekli deyip 2000 tl ye yakın fiyat vermişlerdi.  Elbette değiştirmedim. Konu sahibi için ciddi olarak üzüldüm.  Keşke yaptirmasaymis.

Fakat 2 haftalik bakim süresi yetkili servis için yaşadığım tecrübeler üzere normal bir süre gibi geldi.  2 kez boya ve değişim için gittiğim yetkili servisten aracimi 2 hafta sonunda almıştım. Disk balata değişimi bakim cam filmi temizlik işi ve servisteki sıra durumu ve torpilli müşterileri de önden aldıklarını düşünürsek bana biraz sıradan geldi.  Korkuya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 17, 2015, 00:29:14 »
Balata disk vs bence aşırı Yüksek fiyat çıkarmış...
Öte yandan ziebart konusunda biraz da siz kaşınmışsınız...
700 tl'lik temizlik ve 900 tl'lik cam filmi nasıl oluyormuş çok merak ettim doğrusu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...