0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabayı hafif eğimde bırakın vitese takmadan serbest hareket etsin.
Şanzıman yağı kaliteleri farklı olabiliyor, fiyatı ona göre değişir. Araç yol yaptıktan sonra da geçmede problem oluyor mu? Soğuk havalarda, ilk km lerde geçişler nispeten daha kemikli olabilir yağa bağlı olarak ancak geçmeme sorunu var ise ya yağ özelliğini yitirmiş, ya da debriyaj iyi ayırmıyordur. Sıra ile bakmak lazım, debriyaj hidrolik seviyesini ve durumunu da kontrol edin bence.
sürekli olarak mı bunu yapayım yoksa deneme amaçlımı?Birde zaten araba çalışırken 3 e atıp sonra 1 attığımda normal geçiyor. Mesaj Birleştirildi: Aralık 09, 2014, 13:00:24Kısa mesafede yaşadım bu sorunu uzun yolda yaşamadım hiç. Şehir içinde bir kere kırmızı ışıkta beklerkende başıma geldi.
bir ustaya mı götürdünüz ? bir kişinin sözüne ankaraya gidip rezil olmanızı tavsiye etmem. senkromeç olsa bir vitesin geçmesinde sıkıntı olurdu. bütün senkromeçler mi aynı anda bozuldu ?
ya bu sekromec dıyorlar daha şanzıman yagına bakmadan . benım bazen zorlanıyor ama gırınce tekrar vıtesı bosa alıp 1. vıtese aldıgımda yag gıbı nasıl gectıgını anlamıyorum bıle pamuk gıbı oluyor . benım araba oldu 83bın km sanzıman yagı degısmelı mı?
Olay sekromece benziyor isterseniz yağı değiştirip aklınız kalmasın eğer devam ediyorsa sekromectir.