0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ya bu sekromec dıyorlar daha şanzıman yagına bakmadan . benım bazen zorlanıyor ama gırınce tekrar vıtesı bosa alıp 1. vıtese aldıgımda yag gıbı nasıl gectıgını anlamıyorum bıle pamuk gıbı oluyor . benım araba oldu 83bın km sanzıman yagı degısmelı mı?
Bu gün öğleden sonra kırıkkale deki sanayiye gittim. Şanzımanda ki senkromençlerden olduğunu dişlilerde problem olabileceğini ve şanzımanı indirip bakmak gerektiğini söyledi. Yağdan falan olabilir mi veya debriyajdan mıdır diye sordum. İlla da şanzıman dedi. Ankarada ki şanzumancılardan birine götürmemi tavsiye etti kendisi indirse bile parça olmadığı için burada yapamayacağını söyledi.Neyse gözüken o ki bir ankara gitmem gerekicek.Hazır saniyedeyken rot balans yaptırdım geçen gün yoldan çıkmıştım. Sol tekerde bir miktar düzeltme yaptı. 80 tl cezamı kesti ve gönderdi neyse bakalım ankaraya gideceğiz artık.Ankarada tavsiye edebileceğiniz yer varsa lütfen yazın.teşekkürler
Mustafa bey o kadar yazı yazdım okuma zahmetinde bulunup uygulamaa yaptınız mı ?
burda min 10yıllık şanzımanlardan bahsediyoruz.illaki ufak çaplı bakımları olcaktır diye düşünüyorum.kendi düşüncem bu araçlar kolay kolay şanzıman hatası vermezler ya da sorun.ben yağdan kaynaklandığı ya da yarım pedaldan kaynaklandığını düşünüyorum.eger böle bir durumla karşılaştığınızda önce haraket etmeden 2ye atıp arkasından 1e atıp genede zorlanıyorsa yağını vs bekletmeden değiştirin derm kendimce
yağdan ziyade bu kavrama sisteminin sıkıntısı bencede. içine 90 numara yağ koymuş olsalar bile 5 ve 4. viteslerin geçmesi lazım. yine diyorum debriyajın ayarına baktırmadan yağını bile değiştirmeyin. cırtlı bir sistem olmalı veya vidalıdır. bu gevşediyse tam ayırma yapmaz. bu yüzden vitesler geçmez. sanki debriyaja çok az basıyormuş gibi olur. motor çalışmıyorken daha rahat geçiyorsa bence kavrama sistemine baktırın.
Motor çalışmazken normal geçiyor.
Benim corollada(92 model 1.3) da su sorun var : Vites gecislerimde buyuk bir sorun yok ancak 1.vitesten 2ye veya bosa atarken vites kolu 1.vitesten cok sert ve zor ayriliyor. Sanzuman yagi 75w-90 mobil yeni degisti hic bir fark yok. Ayrica debriyaj baski balata takimi da yeni degisti sayilir Aisin marka. Ne olabilir sorun sizce ? Bu sorun soguklarda cok daha belirgin oluyor, isininca az yapiyor.
arkadaşlar haklı. ben sadece üst merkeze bağlamak istemiyorum. hidrolik bir sistem var çünkü. önce kaputu açıp hidrolik yağına bakabilirsiniz ? yani boş yere ne şanzıman yağını değiştirin ne şanzıman açtırın. önce doğru teşhis lazım size.
sonuç halen yok çünkü hala aracı sanayiye götüremedim. sene sonu olduğundan işlerim çok yoğun araca bindiğim de yok öylece kaldı malesef.en kısa sürede götürmeye çalışacağım.... baktırdıktan sonra sonucu mutlaka buraya yazacağım merak etmeyin
Benzer sorunu bende yaşamaya başladım yaklaşık 2 sene önce. Canı istediği zaman 1. vitese geçmiyor benimki. Ancak kuvvetli itersem ya da boşa alıp tekrar atarsam o zaman geçiyor. Nadir de olsa hala devam ediyor. İlk zamanlar servise söyledim. Şanzımanı komple indirip baktılar tüm dişlilere tek tek. Fakat bir sorun yok dediler. Ben para vermemiştim bu iş için bana borçları vardı çünkü başka bir olaydan dolayı Bir de bende 3. viteste 2000 devir civarlarında giderken hafif titreme yapıyor araç. Devir yükseldikçe titreme azalıyor ve 3000 i geçince tamamen kayboluyor.