Gönderen Konu: 1. Vitese geçişte sorun ?  (Okunma sayısı 7873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 1. Vitese geçişte sorun ?
« Yanıtla #40 : Ocak 22, 2015, 23:42:15 »
Usta doğru söylemiş sekromenç dişlisi vites dişlilerinin arasında vites değişimini kayar bir şekilde gerçeklesmesi için
kullanılan ince dişlilerdir.
Vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.

Bu dişliler zamanla kullanıma bağlı olarak aşınır. ( Araç tam durmadan yapılan geri vites hareketleri tarzı )

Aracın vitese ilk başta zor geçmesi ve akabin de çok kolay geçmesi dişli devirlerinin birbirine eşitlensiyle alakalı.
Şu da var tamiri yapılan hiç bir parça sıfırı gibi olamaz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 22, 2015, 23:42:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 23, 2015, 08:24:06 »
 Sanırım teşhis daha farklı, debriyaj sisteminin ayırmasından bahsediliyor yanlış anlamadı isem. Debriyaj balata ve rulmanı kaynaklıdır muhtemelen.
 Bazı araçların geri vitesi senkromeçli değildir. Diğer yandan katılıyorum, araç hareket yönünü değiştireceği zaman tam durup ondan sonra vitesin yönünü değiştirmek gerekir.
 Senkromeçler ise bazı araçlarda daha hassas olabiliyor, kullanımla da alakalı olarak yıpranmalar olabiliyor ama debriyaj sisteminden emin olmadan senkromeçlere bakmamak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 23, 2015, 08:41:54 »
Sanırım teşhis daha farklı, debriyaj sisteminin ayırmasından bahsediliyor yanlış anlamadı isem. Debriyaj balata ve rulmanı kaynaklıdır muhtemelen.
 Bazı araçların geri vitesi senkromeçli değildir. Diğer yandan katılıyorum, araç hareket yönünü değiştireceği zaman tam durup ondan sonra vitesin yönünü değiştirmek gerekir.
 Senkromeçler ise bazı araçlarda daha hassas olabiliyor, kullanımla da alakalı olarak yıpranmalar olabiliyor ama debriyaj sisteminden emin olmadan senkromeçlere bakmamak lazım bence.
Haklısın hakan abi şanzıman bakılacak en son yer. Ayırma aşamasın da da bir problem olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 26, 2015, 14:00:31 »
pekı ne yaptınız bu 1. vıtese zor gecıs problemını abdullah bey

Yanıt baya geç oldu ama daha yeni gördüm. Servis bişi bulamadığı için herhangi bir şey yapmadım. Şu aralar pek sıkıntı olmuyor. Çok nadir zor geçiyor 1. vitese o kadar. Geçmemezlik uzun süredir yapmadı.

Ama o 3. vitesteki ilginç titreme devam ediyor. Tahminim şu; bir keresinde haftasonu aracımın sınırlarını tespit etmek için gece 3 e alarm kurup kalktım ve tem e çıktım. Allah ne verdiyse bastım. 215 km yi görmüştüm o denemede. O gece dönüşte yine son gaz giderken vites 4 te ve devir göstergesi de 7000 civarlarındayken 5 e atıcam diye o hız ve heyecanla 3 e attım ve debriyajdan ayağımı aniden çekip gazı kökledim. Araç sanki bir duvara çarpmış gibi aniden yavaşladı ve motordan çok garip bir ses çıktı. Allah rahmet eylesin dedim motoru patlattım galiba. Hemen boşa aldım rölantide öylece bekledim bir süre. Sonra korka korka 5. vitese takıp devam ettim. Baktım bir sıkıntı yok. İlk servise götürdüğümde de biraz zorladım dedim bi bakın bişi varmı şanzıman ve motorda diye. Tabi böyle anlatmadım onlara :) Baktılar bişi yok demişlerdi o zaman :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 26, 2015, 14:26:23 »
onun için ne demişler :D otomatik vites araç yorgun olmaz yanlış vites geçişlerine maruz bırakılmaz apaçiler altında hatır hutur zorlanamaz.... :tamam:
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 26, 2015, 14:31:21 »
onun için ne demişler :D otomatik vites araç yorgun olmaz yanlış vites geçişlerine maruz bırakılmaz apaçiler altında hatır hutur zorlanamaz.... :tamam:

Sözün meclisten dışarıdır inşallah :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 26, 2015, 15:00:21 »
Sözün meclisten dışarıdır inşallah :)

tabiki de ikinci el aldığını varsayarak bu düşüncemi belirttim ;) yanlış anlaşılmamışımdır umarım..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 26, 2015, 15:40:30 »
tabiki de ikinci el aldığını varsayarak bu düşüncemi belirttim ;) yanlış anlaşılmamışımdır umarım..

Merak etme anladım ben seni :) Ama ilk okurkeniçimden geçmedi değil ben-apaçi-nasıl yani? diye. Bu arada aracım ilk sahibiyim. Babam almıştı sıfır olarak ama ortak kullandık bir süre.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 26, 2015, 17:48:48 »
Umarım tez zamanda sorunuzu halledersiniz çünkü sıfır araba ilk sahibi böyle şeyler gerçekten can sıkıcı bir durum..
please seat belts