Çok geçmiş olsun.Malesef trafikte emanet dolaşıyoruz.İnsanın başına her an her şey gelebiliyor.Hasar bir şekilde halledilir hiç bir şeyde belli olmaz.Allah sağlığı bozmasın.
Kavşaktaki kazalar, ara yoldan ana yola çıkan araçlarla yapılan kazalar ders niteliğindedir ve sürücü kurslarında teorik ve uygulamalı gösterilmelidir, öğretilmelidir.
Bazen ana yolda seyir halindeyken bi ara sokaktan araba geldiğini görürüz ama yavaşlamayızda. Onu gündüzleri korna ile akşamları selektör ile uyarmaya çalışırız. Herkes her zaman dikkatli olamayabiliyor ve korna-selektör kombinasyonumuzu göremeyebiliyor.
Aynı olay kavşaklarda da geçerli şöyleki gene ana yolda seyir halinde önünde bir kavşak görüyorsun ve kavşaktan yola girmeye çalışan bir araba. Aynı hızda gideriz ve kavşağa giren sürücüyü gene korna-selektör vasıtasıyla uyarırız.
Şimdi diyebilirsiniz yahu biz ana yolda gidiyoruz ara yoldan gelenin veya kavşaktan yola girenin hiç mi suçu yok tabiki var. Önemli olan böyle yerlerde veya tehlike sezdiğimizde hızımızı azaltmamız gerekirse durmamız.
Bırakın dikkatsiz adam bugün önce geçsin. Yarın yol verdiğin adam dikkat eder senin dikkatsiz olduğun bir anda .
Yazımı birilerini kastederek yazmadım. Kimsenin üstüne alınmasını istemem . İyi forumlar.
Şenol Karakaya güzel yazmışsınız.25 Yıldan beri araba kullanıyorum.Kavşaklardan geçerken her zaman hızımı yavaşlatırım ve tetikte olurum.Ayağım her an firenin üzerinde olur.Çünkü kavşaklarda tedbir almazsan sonuç kaçınılmazdır.
Kavşaktaki kazalar, ara yoldan ana yola çıkan araçlarla yapılan kazalar ders niteliğindedir ve sürücü kurslarında teorik ve uygulamalı gösterilmelidir, öğretilmelidir.
Bazen ana yolda seyir halindeyken bi ara sokaktan araba geldiğini görürüz ama yavaşlamayızda. Onu gündüzleri korna ile akşamları selektör ile uyarmaya çalışırız. Herkes her zaman dikkatli olamayabiliyor ve korna-selektör kombinasyonumuzu göremeyebiliyor.
Aynı olay kavşaklarda da geçerli şöyleki gene ana yolda seyir halinde önünde bir kavşak görüyorsun ve kavşaktan yola girmeye çalışan bir araba. Aynı hızda gideriz ve kavşağa giren sürücüyü gene korna-selektör vasıtasıyla uyarırız.
Şimdi diyebilirsiniz yahu biz ana yolda gidiyoruz ara yoldan gelenin veya kavşaktan yola girenin hiç mi suçu yok tabiki var. Önemli olan böyle yerlerde veya tehlike sezdiğimizde hızımızı azaltmamız gerekirse durmamız.
Bırakın dikkatsiz adam bugün önce geçsin. Yarın yol verdiğin adam dikkat eder senin dikkatsiz olduğun bir anda .
Yazımı birilerini kastederek yazmadım. Kimsenin üstüne alınmasını istemem . İyi forumlar.
Şenol bey çok haklısınız. Aynı şekilde bende kavşakta hep yavaşlarım. Tabi bunları benim için yazmadığınızı biliyorum. Zaten benim kazada bir kavşak durumu yok. Benimki gibi durumlarda kör noktadan gelen kişiyi görme ihtimalinizde yok. Düşünün bir ara sokakta 20-30 km hızla ilerliyorsunuz, başka bir ara sokaktan gelen sürücü siz haraket halindeyken gelip size sağ yandan çarpıyor. Tabi trafik kanununda 'her sokakta durup, sağdan veya soldan gelene bakın' der ama sıkışık trafikte bunu yapmak mümkün olmuyor malesef. Velhasıl kelam, ne kadar dikkat etsekte kaza oluyor bazen. Başka bir arkadaşımin aracinın ön kaputunun üzerinden uçtu benzer bir kazada sağdan gelen sürücü. Bu kaza sabah 6'da bom boş yolda oldu

Arabanın ön tarafı koptu bildiğiniz. Sonuç : Benim arkadaş hatalı oldu eksper raporunda. Ara sokaktan 100 le gelen sürücü kusursuz. Ne diyelim, Bundan sonra her sokakta durup beklemeden devam etmem.
Şenol Karakaya güzel yazmışsınız.25 Yıldan beri araba kullanıyorum.Kavşaklardan geçerken her zaman hızımı yavaşlatırım ve tetikte olurum.Ayağım her an firenin üzerinde olur.Çünkü kavşaklarda tedbir almazsan sonuç kaçınılmazdır.
Daha vahim kazalardan korusun Rabbim bizleri. Bir kaç hafta önce ben de atlattım. Karşı taraf suçluydu. Sağ kapılara lokal boya girdi. Değer kaybı var ama elden bir şey gelmiyor. Hakkaten sakınılan göze çöp batıyor inanın. Eski titizliğim kalmadı araç için ama trafikte daha dikkatli olmaya özen gösteriyorum artık. 
Öncelikle Bahadır Beye ve bütün kazaya uğramış arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Evet hatasız dahi olsanız bir değer kaybı araçta yaşanıyor ancak yaşanılan bu değer kaybı trafik sigortası da dahil olmak üzere karşı tarafın sigortasından karşılanmakta. 500TL ise 500, 1000Tl ise 1000. Sigorta ile uğraşan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Tekrar geçmiş olsun.
Bahadir bey expertiz raporu belli oldumu,hata kime verildi forumda değişik yorumlar yapıldı merak ettim doğrusu.Paylaşmanızda sakinca yoksa tabiki.
Yok Cavit ağabey. Henüz belli değil ama konuştuğum herkes hatanın bana çıkacağı konusunda yorum yaptı. Sonuçları burada paylaşacağım. Arabayı yarın teslim alıyorum. 10 güne kadar rapor gelir.
Şenol bey çok haklısınız. Aynı şekilde bende kavşakta hep yavaşlarım. Tabi bunları benim için yazmadığınızı biliyorum. Zaten benim kazada bir kavşak durumu yok. Benimki gibi durumlarda kör noktadan gelen kişiyi görme ihtimalinizde yok. Düşünün bir ara sokakta 20-30 km hızla ilerliyorsunuz, başka bir ara sokaktan gelen sürücü siz haraket halindeyken gelip size sağ yandan çarpıyor. Tabi trafik kanununda 'her sokakta durup, sağdan veya soldan gelene bakın' der ama sıkışık trafikte bunu yapmak mümkün olmuyor malesef. Velhasıl kelam, ne kadar dikkat etsekte kaza oluyor bazen. Başka bir arkadaşımin aracinın ön kaputunun üzerinden uçtu benzer bir kazada sağdan gelen sürücü. Bu kaza sabah 6'da bom boş yolda oldu
Arabanın ön tarafı koptu bildiğiniz. Sonuç : Benim arkadaş hatalı oldu eksper raporunda. Ara sokaktan 100 le gelen sürücü kusursuz. Ne diyelim, Bundan sonra her sokakta durup beklemeden devam etmem.
Bahadır bey geçmiş olsun öncelikle haklısınızdır inanıyorum. Dediğiniz gibi sizi ve diğer arkadaşları hedef göstermedim sadece genel bir huyumuzu dikkat çekmek istedim. Ben bunları anlattım ama bütün kazalar benim anlattıklarımdan ibaret değildir ben en basit örneği verdim. Üzücü kazaya gelince ben bu eksper olayını hiç anlamıyorum resminize bakıyorum ve karşı taraf %100 haksız görünüyor ama bazı arkadaşlar sizinde eksperde hata payınız olabilir diyorlar inanın hiç anlamıyorum

Canınızı sıkmayın bunlar telafi edilecek şeyler .. Rabbim beterlerden korusun hepimizi.
Yok Cavit ağabey. Henüz belli değil ama konuştuğum herkes hatanın bana çıkacağı konusunda yorum yaptı. Sonuçları burada paylaşacağım. Arabayı yarın teslim alıyorum. 10 güne kadar rapor gelir.
Geçen gün kızımı zorla ehliyet kursuna yazdırdım beraber biraz bilgi tazelemesi yaptık.Unuttugumuz ve yeni eklenen bayağı kurallar var iyi bir eğitime ihtiyacımız var.gerçi yeni yasayla ehliyetlerinde süreleri olacak bence güzel bir uygulama.Önceki yorumunuzdada belirttiğiniz gibi siz şimdi kavşaklarda daha temkinli olacaksınız.Bu gün ben rampa yukarı sollama yaparken bayan bir sürücü benim yoluma girerek az kalsın beni biçiyordu.
Öncelikle geçmiş olsun üzüldüm kız gibi araç .Neyse cana gelmesin diyelim. Bence aracınız boyanmadan kurtulur .Vakumla göçükler düzeltilip pasta cila ile de öteki aracın tamponundan geçen siyah lekeler gider .Göründügü kadarı ile öteki aracın tampanu sürtmüş o sebepten metal yüzey çarpmadığından boyanızda herhangibi bir kazıntı boyada bozulma olmaz iyi bir parata cila ve boya koruma ile boyasız çıkarsınız artı göçük düzelme işi yapan bir yerde biraz uğraş ile çekiç vurmadan tertemiz çıkartır bunu aracınız gene eskisi gibi olur
Bugün rampa yukarı çıkarken sollamaya çıktım çıkış çift şerit iniş tek şerit yukarıdan gelen bayan sürücü şerit ihlali yapmış ve ışıklı uyarılarıma rağmen son dakikaya kadar üzerime doğru gelmeye devam etti son raddede biraz ben kaçtım birazda o kaçınca son anda kurtardık.biraz sonra tekrar sollamaya çıktım bu seferde minübüsle kafa kafa geliyordum.Bu yolu kestirme olduğu için ben devamlı kullanırım inişte devamlı sağdan giderim fakat dikkat etmeyenler çıkabiliyor.
2014 1215 143202 01400h00m00s 00h00m51s
Geçmiş olsun Cavit abi, afedersiniz ama ne mal adamlar var yahu. Kendi şeritleri boşken diğer şeritten gitmek ne akla hizmet.
Birde bu müzikle mi yolculuk yapıyorsunuz
Öncelikle geçmiş olsun üzüldüm kız gibi araç .Neyse cana gelmesin diyelim. Bence aracınız boyanmadan kurtulur .Vakumla göçükler düzeltilip pasta cila ile de öteki aracın tamponundan geçen siyah lekeler gider .Göründügü kadarı ile öteki aracın tampanu sürtmüş o sebepten metal yüzey çarpmadığından boyanızda herhangibi bir kazıntı boyada bozulma olmaz iyi bir parata cila ve boya koruma ile boyasız çıkarsınız artı göçük düzelme işi yapan bir yerde biraz uğraş ile çekiç vurmadan tertemiz çıkartır bunu aracınız gene eskisi gibi olur
Yücel bey teşekkür ederim. Malesef araç göçük düzeltme ile kurtulacak gibi degildi. Göçükler derin ve çizikler astarın altındaydı. Dolayısıyla boyandı iki parça etek altı boyandı.
Bugün rampa yukarı çıkarken sollamaya çıktım çıkış çift şerit iniş tek şerit yukarıdan gelen bayan sürücü şerit ihlali yapmış ve ışıklı uyarılarıma rağmen son dakikaya kadar üzerime doğru gelmeye devam etti son raddede biraz ben kaçtım birazda o kaçınca son anda kurtardık.biraz sonra tekrar sollamaya çıktım bu seferde minübüsle kafa kafa geliyordum.Bu yolu kestirme olduğu için ben devamlı kullanırım inişte devamlı sağdan giderim fakat dikkat etmeyenler çıkabiliyor.
2014 1215 143202 01400h00m00s 00h00m51s
Ağabey geçmiş olsun. Malesef insanımız geçiş üstünlüğü konusunda çok duyarsız. 1 haftadır kiralık araç kullanıyorum. Artık çok daha dikkatliyim. Sürekli karşı taraf hata yapabilir diye hazırlıklıyım ☺
Bende bugün bir yaya geçidinde durup yayaya yol vereyim dedim. Arkadan acı fren sesi duydum. Sonra bağırış cağırış. Sanki suç işlemişim gibi
Hocam ne yorum yapmamı, ne dememi istersiniz? Allah korusun: Daha tek şerit çizgisinin ne olduğunu bilmeyen ve mal değil can taşıyan bir dolmuşçunun minibüsüne binmeyi, bu tip bay/bayanlar ile karşılaşmayı Allah korusun.
Geçmiş olsun Cavit abi, afedersiniz ama ne mal adamlar var yahu. Kendi şeritleri boşken diğer şeritten gitmek ne akla hizmet.
Birde bu müzikle mi yolculuk yapıyorsunuz 
Tesekkur ederim maalesef çok dikkatsiz sürücüler var..Tabiki bu sesle seyahat etmiyorum murat bu olaydan sonra orjinal sesi pek koymak istemedim çünkü cok sinirlendim ve yüklerken sesi değişirdim.
Mustafa bey.Bahadir bey insanlar karşısındakilerin hatalarini duzeltmesini bekler ve saygı duymazlarsa daha cok hata yapmaya mahkumdurlar.maalesef cok vurdum duymaz bir milletiz.Esimede söylüyorum sakin yapida bir insanim fakat bu siralar trafikte ya dayak yiyicem yada dayak aticam çünkü sinirlerim bu siralar cok yıprandı.
Cavit abi,kamera ne marka?
biraz performanslar zamanında da gelmemiş gibi sanki, 1.6 mıydı araç.
bu arada kadın sürücü hala üstüne geliyor yanyana 2 aracı görmüyor! of of gelde sayma ya
canımız böylelerine emanet geziyoruz yollarda, asıl olan geride bıraktıklarımıza olacak allah kazadan beladan korusun sıralı ölüm versin