Gönderen Konu: Kaza yaptım  (Okunma sayısı 10312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza yaptım
« Yanıtla #100 : Aralık 15, 2014, 23:46:43 »
biraz performanslar zamanında da gelmemiş gibi sanki, 1.6 mıydı araç.

bu arada kadın sürücü hala üstüne geliyor yanyana 2 aracı görmüyor! of of gelde sayma ya

canımız böylelerine emanet geziyoruz yollarda, asıl olan geride bıraktıklarımıza olacak allah kazadan beladan korusun sıralı ölüm versin
Murat bey araç 1.6 yol boş olduğu için ve sollayacağım arabada yavaş gittiğinden vites küçültmeden sollamaya çıktım.Vites küçültüp sollamalarda araç fena değil güzel ivmeleniyor.Yinede tabiki bir ikibin motor kadar değil.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2014, 19:23:04
Dün videosunu yüklediğim yoldan bugün geçerken yeni kaza olmuştu yine yukarıdan gelen araç şerit ihlali yapmış ve kazaya sebebiyet vermiş.maalesef insanlarımız kuarallara pek uymuyorlar.

http://www.bizimkocaeli.com/haber/polis-adliye/izmite-zincirleme-kaza/118880.html
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Aralık 15, 2014, 23:46:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Aralık 25, 2014, 18:42:59 »
Kaza ile ilgili olarak sigorta raporu bugün cep telefonuma geldi arkadaşlar. Sonuç karşı taraf % 100 hatalı  :tamam: Merak eden arkadaşlar vardı bildireyim dedim.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Aralık 25, 2014, 18:44:01 »
Hayırlı olsun zaten aksi olsa şaşardım.Geçmiş olsun tekrardan
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Aralık 25, 2014, 18:48:33 »
Hayırlı olsun zaten aksi olsa şaşardım.Geçmiş olsun tekrardan
Teşekkür ederim. Sigortaci arkadaşım ısrarla benim kusurlu çıkacağımı söylemişti. O yüzden ben de şüpheliydim. Ama sonuç olumlu geldi. İşin aslı kaskoyu zaten anahtar değişimi için deldirdiğimden çok önemsemiyordum.
Anahtar için yetkili servisle 1100 tl'ye anlaştık.  1250'den düştüler. 100 tl cepten, 1000 kaskodan.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Aralık 25, 2014, 18:48:50 »
Hayırlısı olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Aralık 25, 2014, 19:55:43 »
Evet arkadaşlar. 8 aydır bir çizik bile yaptırnadan kullandığım aracımla bugün kaza yaptım. Trafikten kaçıp ara sokağa girdim. Bir anda yan sokaktan çıkan bir arkadaş sağ ön çamurluktan sürttü. Frene abandım o anda ama nafile.  Sağ ön çamurluk ve ön kapı boyanacak tahminen. Sizce exper kime yazar hatayı. Değişim gerekir mi?Hızım maksimum 30'du. 1 den 2-te yeni almıştım vitesi. Sola kırdım hatta aynı anda, birde bahçe duvarına çarpacaktım. Milimle kurtardım. Yandan çarpan aracın paralelinde başka sokak yoktu. Dolayısıyla bende kaçamadım yol olmadığı için.

Ben bu konuyu kaçırmışım.

Zaten %100 karşı taraf suçlu. Sebebi de sizin aracın ön kısmında hasar yok. Yani siz yol verme şartlarını geçmiş yolu almışsınız sonra adan gelip size çarpmış. Eğer ön tamponunuz öteki aracın ön tamponuna denk gelse idi ana yol hangisi tali yol hangisi diye bakılır. Yol genişliklerinde fark yoksa sağdaki önceliklidir. Sizin durumda bişeye bakmaya gerek yok. Adan size arkadan çarpmış gibi muamele görecek.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Aralık 25, 2014, 22:41:37 »
Ben bu konuyu kaçırmışım.

Zaten %100 karşı taraf suçlu. Sebebi de sizin aracın ön kısmında hasar yok. Yani siz yol verme şartlarını geçmiş yolu almışsınız sonra adan gelip size çarpmış. Eğer ön tamponunuz öteki aracın ön tamponuna denk gelse idi ana yol hangisi tali yol hangisi diye bakılır. Yol genişliklerinde fark yoksa sağdaki önceliklidir. Sizin durumda bişeye bakmaya gerek yok. Adan size arkadan çarpmış gibi muamele görecek.

4 yollu kavşak olsa bile kavşak içindeki aracın geçmesi beklenir. Eğer kavşağa giren yoksa sağ kuralı geçerlidir. Burda tampon tampona olsa dahi karşı taraf suçlu neden derseniz o araç sağa yada sola dönecek dönen araçlar düz giden araçların geçmesini beklemek zorunda. Yani çarpan aracın yolu devam etmiyor. Mecburen sağa yada sola dönecek.  Bu yüzden o suçlu burada.