0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yetkili serviste ecu yazılımını kontrol ettirin
merhaba benimde 2009 model mmt corollam var sıfır aldım ve ilk defa 95 binde baskı balatayı yetkili serviste değiştirdim.şu anda aracım 124 bin km de ama ara sıra ünlemli dişli ısıgı yanıyor fakat benimki biraz değişik yanıyor. neden diye soracak olursanız bu uyarı aracı yeni çalıştırıp yola çıktığım zaman oluyor yani trafikte yol aldıktan sonra değil de çalıştıtır çalıştırmaz oluyor bugun 3. defa yaptı benimde aklıma burada bahsedilen aktüatör ile ilgili olabilir mi diye gelmedi değil.ama net olarak bilmiyorum neden yapar acaba ayrıca araç hareket etmeye devam ediyor E den N ye geçmiyor.
Ek olarak aküyü kontrol ettirin, özellikle boşta çalışmaz durumdayken farlar açık olarak kontrol ettirin eğer akü sağlam çıkarsa( sikayetiniz aküyü işaret ediyor) serviste önce yazılım daha sonra aküalötör kömürlerine baktırın.
şimdiye kadar hiç yazılıma baktırmadım belirli peryotlarda yeni sürüm mü çıkıyor yoksa mevcut yazılım hata mı veriyoraküde problem olduğunu düşünmüyorum ama baktırırım.
Aracım 2009 mmt dediklerinizi yapıyor ben ne yapacam şimdi kafam allak bullak ama servise gidicem tabiki sorun şunlar araç su anda 99binde zafer abinin yazdıkları ile aynı sanırımŞehir içinde vitesdeyken boşa alıyor hiç bir şey yaptırmıyor stop edip ve 15 dk bekledikten sonra sıkıntı yok herşey normal servise götürüp sorunu söyleyip 150 tl karşılığında arızayı bulacaklarını soylediler
Merhaba,Aynı sorun bu hafta benim başıma da geldi e-5 te giderken birden araç vitesi boşa aldı kendimi yan yola zor attım trafikte. 1 saat bekledim ancak geri vitese de taksam E ye de alsam sürekli N yanıp sönüyordu. Allahtan ev yakındı iterek çektim aracı. Ertesi gün Pendik Dumankaya Toyota ya aracı çektirdim. 3 saat sonra servisten beni aradılar sol aktüatörün bozulduğunu bu yüzden değiştirilmesi gerektiğini 3400 TL + 300 TL işçilik ücreti olacağı ancak sorunun düzelmeme ihtimalinin de olduğu, sorun düzelmezse başka parçaları da kontrol edeceklerini belirttiler. Tabi bu fiyatı duyunca araca müdahale etmemelerini istedim. 200 TL hasar tespit ücretini aldılar. aracı kapının önüne çıkardım. Çekicimi aramadan önce Ankaradada ki Yetkili servisimdeki ustamı aradım aradım durumu anlattım. Bana aktüatör motoruna sert bir cisimle birkaç kere hafifçe vurmamı söyledi. Dediği gibi yapınca araç vitese girdi. Çekicimi aradım bana servis pahalı fiyat verirse aramamı söylemişti. Kartal Tahsin Kaya oto sanayinde bulunan IŞIK OTO ya gitmemi söyledi. Aracı manuele alıp IŞIK OTO ya gittim durumu anlattım. Bana servisin muhtemelen 3-4 bin tl masraf çıkardığını ben daha derdimi anlatamadan söyledi ve muhtemelen aktüatör kömür tozu kapladığı için elektrik iletmediği bu yüzden vitesi sürekli boşa aldığını söyledi. Araca cihaz bağladı ve çıkan hata kodu da tam da dediği gibi aynı sorunu verdi. Aracı lifte kaldırdılar, aktüatör motorunu çıkarıp içini bana da gösterdiler resmen kömür kaplamış, hava tabancası ve bir sprey ile cillop gibi yaptı usta sağolsun. Parçayı yerine taktıktan sonra bana git arabayı 1 saat sür gel test et dedi. 1 sat trafikte manuel ve E de vites değiştire değiştire sürdüm. Sanki yeni şanzıman takmışlar gibi ne bir vuruntu ne bir tekleme hiç birşey yok. Sanayiye geri döndüm, teşekkür ettim ustaya gerçekten ustaymış. Merak edenler için 200 TL verdim helali hoş olsun. Uzun bir süre daha bu sorunu yaşamazsın dedi. Bundan sonra servisin önünden bile geçmem hele hele Pendik DUMANKAYA mı Allah Yazdıysa bozsun. Şu anda araç tıkır tıkır çalışıyor.
Kardeşim teşekkür ederim baktirayim madem bende madem
peki sizce baskı balata mı bitiyordur?