Gönderen Konu: Plaza'dan Aracı Teslim Alırken  (Okunma sayısı 6122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
Plaza'dan Aracı Teslim Alırken
« : Kasım 30, 2014, 00:18:00 »
Merhaba,

Tanışma bölümünden sonraki ilk mesajım bu. Yanlış yere konuyu açtıysam kusura bakmayın düzeltirim.

Çarşamba günü arabamı plazadan alacağım, sıfır corolla 1.6 multidrive s (touch) aldım. İlk arabam, o yüzden arabalar konusunda ne kadar inceleme yapmış olsam da sizin gibi uzmanlar kadar bilgi dağarcığım yok.

Şimdi çarşamba günü plazaya gittiğimde özellikle nelere dikkat edeyim ? Neleri kontol edeyim ? Hızlı bir bakışta neleri inceleyim ?

Tamam araba sıfır, ikinci el değil, fabrikasından direkt gelecek ama yine de pimpirikli bir insanım, dediğim gibi çok bilgim de yok.

Sizden tavsiyeleri bekliyorum.

Teşekkürler.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Toyota Club Türkiye

Plaza'dan Aracı Teslim Alırken
« : Kasım 30, 2014, 00:18:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: Plaza'dan Aracı Teslim Alırken
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2014, 00:23:23 »
öncelikle hayırlı olsun toyota ailesini seçtiğiniz için teşekkür ederim :) (gittikçe çoğalıyoruz ne güzel)

zaten oradakiler aracı iyice anlatacak sizin yapmanız gereken şey aracın etrafını güzelce dolaşıp incelemeniz genelde aracı fabrikadan getirirken sıkıntı oluyor nakliye sırasında vuruk çizik varmı bunları inceleyin

Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2014, 00:28:44 »
Kaporta ve boyayı iyi inceleyin.
Ruhsatı inceleyin yanlış yazım vs var mı diye. Mesela bizim aracı 1,33 değil de 1,3 diye yazmışlardı.
Touch sistemini iyicene anlattırın en detayına kadar. Telefon bluetooth bağlantınızı da yaptırın bir iki müzik/aramayla onu da test edin.
Arabada arka davlunbazı var mı diye bakın  :rofl: :rofl:
Bayi kauçuk paspas falan verirse kontrol edin arabaya uyuyo mu uymuyo mu diye
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2014, 00:34:37 »
Hayırlı olsun Tevfik Bey güle güle kazasız belasız kullanın aracınızı.

Sizi daha çok pimpiriklendirmek için birde bu konuya bakın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63478.0
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2014, 00:54:30 »
Adnan, Yasin ve Murat Bey çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Murat Bey'in gönderdiği link'den sonra daha da pimpiriklendim tam da aradığım şey idi (:

Ben bayiye gittiğimde bana ekspertiz raporu mu verecekler yoksa ben aracı alıp başka bir yere mi gideceğim ? Ben etrafında dolaşır boyasına göçüğüne bakarım da insanlık hâli ya gözden kaçarsa ? Toyota gibi bir marka ayıplı mal verirse daha ilk arabamdan güvenim sarsılır ve başıma çok iş açılır mahkemeler, davalar Allah korusun. Malum Türkiye'de devlet tüketiciden pek yana değil. Hatta hiç yana değil. Toyota mı büyük sen mi büyüksün derler adama. Kullanıcı hatası diye yapıştırıverirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2014, 03:09:07 »
Bence o kadar derin düşünmeyin. Heyecanlanmadan (elde değil :) ) bir kontrol ediverin yeter..
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2014, 07:56:11 »
Toyota bayisinde boya kalınlık aleti var hemde en kalteli markalardan birini kullanıyorlar boya kalınlık makinasını getirtip mutlaka teker teker parçaların kalınlığını ölçtürüp gözünüzle değerlere bakın bence bu çok önemli 60-70 binliralık araç alıyorsunuz. Eşşeği elinizden geldiğince sağlam kazığa bağlayın :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2014, 08:41:15 »
 Öncelikle hayırlı olsun, emin olun sitemizde tek pimpirikli siz değilsiniz.
 Bu arada İzmir buluşmalarını da takip edebilirsiniz.

Arkadaşlar zaten yolu göstermiş. Aracı, sakince kontrol edin, özelliklerini öğrenmeye çalışın, PDI yapılmış olsa dahi motor soğutma sıvısı, yağ vb seviyelerine bakın. Donanımları(klima, farlar vb) çalıştırın. Sonra bir sıkıntı çıksa dahi ilgileneceklerdir, aracınız garanti kapsamında olacak. Ayrı ilk yardım çantası vb gerekli donanımların araçta olduğundan emin olun. Araç teslimi sonrası hemen yakıt alın ve yakıt fişlerini saklayın.
 Daha sonra sırularınız olduğunda burada sorabilir, hatta siz de düğer üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2014, 15:49:17 »
Mustafa, Bülent ve Hakan Bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bülent bey, kalınlık değerleri ne olacak ? Hangi limitlerde ? Adamlara parçaların boya kalınlığını ölçün mü diyeceğim ?

Hakan Bey tabi ben de diğer toyota sahipleriyle birlikte yapılan etkinliklere gelmek sizlerle tanışmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2014, 15:56:42 »
Tevfik bey öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun..Güzel günlerde kazasız belasız binin..

Arkadaşlar zaten belli tavsiyede bulunmuşlar. Ben de bir ekleme yapacağım; lastik basınçları.. Showroomlarda lastik basınçlarını çok yüksek tutuyorlar, bazen unutup size böyle teslim ediyorlar ve girdiğiniz ilk ufak çukurda lastik patlıyor veya bombe yapabiliyor..(ki forumda bu olayı yaşayan üyemiz olmuştu yanlış hatırlamıyorsam)

O yüzden plazadan çıkmadan  mutlaka lastik basınçlarının da normal seviyelere getirtmeyi unutmayın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2014, 16:51:26 »
Benim bildigim kadarıyla japon araçlarında 90-140 arası değerler oluyor boya kalınlığı parçanın her yerinde aynı değidir köşelere doğru boya incelir. 140 -150 mikron değerleri çok geçerse o parçaları iyice kontrol edin
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2014, 17:17:45 »
Araci size anlaticaklar zaten ozelikleri vs boyada cizik var mi diye goz gezdirin  2.el arac almiyosunuz zaten boya kalinligina bakarmisiniz derseniz ilk once garipsiyceklerdir fakat  burda bi uyemiz sifir aldigi aracta boya kalinligi fazla cikti kaucuk pas pas alabilirseniz alin tabi ucretsiz almaya bakin :D hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz binin benzin almayida unutmayin :lol:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Plaza\\\'dan Aracı Teslim Alırken
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2014, 17:59:28 »
Merhaba,

Tanışma bölümünden sonraki ilk mesajım bu. Yanlış yere konuyu açtıysam kusura bakmayın düzeltirim.

Çarşamba günü arabamı plazadan alacağım, sıfır corolla 1.6 multidrive s (touch) aldım. İlk arabam, o yüzden arabalar konusunda ne kadar inceleme yapmış olsam da sizin gibi uzmanlar kadar bilgi dağarcığım yok.

Şimdi çarşamba günü plazaya gittiğimde özellikle nelere dikkat edeyim ? Neleri kontol edeyim ? Hızlı bir bakışta neleri inceleyim ?

Tamam araba sıfır, ikinci el değil, fabrikasından direkt gelecek ama yine de pimpirikli bir insanım, dediğim gibi çok bilgim de yok.

Teşekkürler.

Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Ben boya kaporta konusunda aynı sizin gibi çok şüpheciyim çünkü sonradan telafisi olmayan bir durum. O yüzden bu ay başında 0 km aldığım aracımı henüz kapora vermeden önce gidip depoda gördüm. Görmekle de kalmayıp şase numarasını alarak, boya ölçüm cihazıyla her parçasını tek tek kontrol ettirdim. Boya kalınlığı 60-80 mikron arasında değişiyor. Zaten 120 ve yukarısında şüphelenmek lazım. Diğer taraftan bu kalınlık ta fazla ince geldi ve hemen benim aracın yanındaki 2 aracın da boya ölçümüne baktım onlar da aynıydı... Dolayısıyla sorun yok. Siz de plaka henüz çıkmadan gidip baktırırsanız yarın, içiniz rahat eder diye düşünüyorum..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 18:12:26
Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Ben boya kaporta konusunda aynı sizin gibi çok şüpheciyim çünkü sonradan telafisi olmayan bir durum. O yüzden bu ay başında 0 km aldığım aracımı henüz kapora vermeden önce gidip depoda gördüm. Görmekle de kalmayıp şase numarasını alarak, boya ölçüm cihazıyla her parçasını tek tek kontrol ettirdim. Boya kalınlığı 60-80 mikron arasında değişiyor. Zaten 120 ve yukarısında şüphelenmek lazım. Diğer taraftan bu kalınlık ta fazla ince geldi ve hemen benim aracın yanındaki 2 aracın da boya ölçümüne baktım onlar da aynıydı... Dolayısıyla sorun yok. Siz de plaka henüz çıkmadan gidip baktırırsanız yarın, içiniz rahat eder diye düşünüyorum..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 18:12:43

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Plaza\'dan Aracı Teslim Alırken
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2014, 19:13:44 »
Fehmi Bey yorumunuz için teşekkür ederim, arabayı almaya giderken bu lastik basınç olayını da bir daha hatırlatacağım kendilerine.

Bülent Öztürk Bey yorumunuz için teşekkür ederim, dediğiniz kalınlık değerlerini kontrol edeceğim.

Okan Bey yorumunuz için teşekkür ederim, bir depo benzini hediye etseler keşke. İnşallah benzinciye gidecek kadar benzin koymuşlardır içine (:

Bülent Küçük Bey yorumunuz için teşekkür ederim, işlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak çarşamba günü gidebileceğim o da zaten aracı teslim alacağım gün olacak. Oraya gittiğimde şasi numaralarını kontrol edip aynı zamanda diğer incelemelerini de yaparım.

Diğer tavsiyelerinize de açığım.

Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2014, 19:29:53
Bu arada araçta alarm var herhalde değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2014, 19:31:20 »
Fehmi Bey yorumunuz için teşekkür ederim, arabayı almaya giderken bu lastik basınç olayını da bir daha hatırlatacağım kendilerine.

Bülent Öztürk Bey yorumunuz için teşekkür ederim, dediğiniz kalınlık değerlerini kontrol edeceğim.

Okan Bey yorumunuz için teşekkür ederim, bir depo benzini hediye etseler keşke. İnşallah benzinciye gidecek kadar benzin koymuşlardır içine (:

Bülent Küçük Bey yorumunuz için teşekkür ederim, işlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak çarşamba günü gidebileceğim o da zaten aracı teslim alacağım gün olacak. Oraya gittiğimde şasi numaralarını kontrol edip aynı zamanda diğer incelemelerini de yaparım.

Diğer tavsiyelerinize de açığım.

Teşekkürler.

Rica ederim. Bu Rada şase nosunu, boyAsı kontrol edilen aracı aldığımdan emin olmak için kaydettim. Yani sizden daha pimpirikler de var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2014, 19:46:49 »
Güle güle kullanın. Bu aralar acayip Toyota patlaması yaşanıyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Plaza\'dan Aracı Teslim Alırken
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2014, 19:47:44 »

Bu arada araçta alarm var herhalde değil mi ?

Bildiğim kadarı ile alarm yok, sonradan taktırılıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 30, 2014, 20:01:39 »
Toyota Alj de araç teslim ederken aracı alan kişiye aracın teknik ve donanım özelliklerini içeren bir katolog verip tek tek özelliklerinin  çalışıp çalışmadığı alan kişiyle yetkili kişi kontrol ediyor.daha sonra boya cihazı ile ölçüm yapılıyor.Ölçüm yapmadan önce Boyanın xx-yy mikron arasında çıkması normaldir dedikten sonra ölçüm yapılıyor
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 30, 2014, 20:29:56 »
Merhaba,

Teşekkürler.

hayırlı olsun öncelikle

paspas falan anlaştınız mı bakın onlara yoksa isteyin zorlayın biraz  :) sağına soluna kapı altlarındaki maşpiyellere bakın sürtük falan olmasın yine iç mekana bakın çizik vs olmasın kmye bakın yüksek olmasın ortalama 5-15 km olur genelde.

Hiç sıfır aracım olmadı ama bunlara bakmak iyidir :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 30, 2014, 20:50:02 »
Aracın fabrikasyon üretim donanımında olmayan, sonradan eklenecek olan aksesuarları da kaskoya ilave edilmesi unutulmamalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)