Gönderen Konu: Plaza'dan Aracı Teslim Alırken  (Okunma sayısı 6120 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Plaza'dan Aracı Teslim Alırken
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2014, 21:36:17 »
Sorularıma tek tek cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, sürekli soru sorup sizleri sıktığım için kusura bakmayın ilk kez kendime araç alıyorum o yüzden hem heyecanlıyım hem de otomobil konusunda pek bilgim yok. Millet genelde babasının annesinin arabasını kaçırmak ister 15 16 yaşlarında ama benim hiç öyle merakım olmadı o yüzden bilgim az.

Bülent Küçük Bey tekrar teşekkür ederim, pimpirikli olmak insana zarar hep stres ama olmadan da olmuyor malesef.

Burak Atılgan Bey teşekkür ederim evet Toyotalar iyi satılıyor bu aralar, hep Auris alırken görüyordum milleti. Benim de kafamdaki araç auris idi ama sadece skypack cam tavanlı versiyon var dediler o zaman fiyatı corolla'ya denk geldi üstüne mukavemet açısından ve güneş ışığının radyasyonal ışımasından dolayı oluşacak aşırı ısınmadan çekindim o fiyatı vereceğime sedan corolla alırım dedim. Auris'e de pek sığamadım koltuk ayarını falan yapmama rağmen 80 yaşındaki abiler gibi biner oldum arabaya tutuna tutuna. Yoksa kafamda Auris vardı, böylesi oldu inşallah hayırlı olur aracı beğendim çünkü.

Murat Köse Bey yorumunuz için teşekkür ederim. Demek bir de alarm masrafı çıktı desenize. Vardır diye bekliyordum sormak hiç aklıma gelmemiş.

Zeki Derman Bey yorumunuz için teşekkür ederim, insanoğlu malesef çiğ süt emdiği için aracı teslim alırken çok fazla detaylı bir bilgi alacağımı sanmıyorum. 1 gün önce anlaşırken 20 bardak nescafe ikram edilen yerde ertesi gün parayı getirdiğimde ortalıktaki o hevesli arkadaşları göremedim. Umarım olmaz fakat herhangi bir durumda aracı aldığım yere getirdiğimde ilgi alakayı göremezsem malesef bana çirkefleşmek düşer çünkü ne yazık ki bazı insanlara çirkefleşmeden istediğinizi yaptıramıyorsunuz. Kaba saba, hır gür çıkaran insanlar daha değerli oluyor bizim insanımızın gözünde, öyle saki, saygılı kişiler korkak sanılıyor herhalde. Ölçüm işini dediğiniz gibi yaptıracağım.

Ali Serkes Bey yorumunuz için teşekkür ederim, paspas veririz lafı geçmişti ama üst tarafta Zeki Bey'e itafen yazdığım yazıda bahsettiğim gibi sonradan bu sözlerinin arkasında dururlar mı bilmiyorum, göreceğiz. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Tekin Bozbey Bey, yorumunuz için teşekkür ederim, çok güzel bir noktadan bahsetmişsiniz, park sensörü hediye edilecek dendi ama anlaşılan o ki park sensörü adeta gizli bir paket, yani herkese "hediye" (!) ediliyor. Park sensörünü kaskoya ilave ettiririm.

Kasko demişken, bu kasko neleri kapsıyor acaba ? Kasko kimin kaskosu ? Başka yerden bir kasko mu yaptırsam ? Reklama girecekse özelden de yazabilirsiniz kasko firması için şöyle geniş kapsamlı. Allah korusun birisi arabamı yakarsa bu terör kapsamındadır ve sizin kaskonuz yok derler ve masrafı ödemezler mi acaba ? Nasıl bir paket almam gerek ? 1200 tl lık bir kaskodan bahsedildi. Yoksa bu kasko da "kullanıcı hatası" diye kestirip atılanlardan mı ? Misal arabanıza göktaşı düşmüş kullanıcı hatası gibi...
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2014, 21:36:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2014, 21:48:39 »
Aracı aldığınız bayiden kasko işlerini yaptırıp, tamir işlerinde yetkili servis kullanılacak şekilde prim ödemesi olan türden poliçe almanızı tavsiye ederim. Kaza veya arıza sonrası tek bir telefonla sorunlarınız daha kolay çözülecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2014, 21:55:02 »
Tekin Bozbey Bey teşekkür ederim, ben bu kaskoyu İzmir'de yaptırsam herhangi bir Toyota bayinde bunu yine halledebiliyor muyum ? Profilinizin altında Fethiye/Muğla yazıyor muhtemelen bilirsiniz ismini vermeyim Muğla'nın girişindeki Kötekli'de yer alan yere götürsem orda halledebilirler mi ? Yoksa bu iş illa ki yaptırdığım yerden mi olmalı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2014, 22:17:09 »
Tekin Bozbey Bey teşekkür ederim, ben bu kaskoyu İzmir'de yaptırsam herhangi bir Toyota bayinde bunu yine halledebiliyor muyum ? Profilinizin altında Fethiye/Muğla yazıyor muhtemelen bilirsiniz ismini vermeyim Muğla'nın girişindeki Kötekli'de yer alan yere götürsem orda halledebilirler mi ? Yoksa bu iş illa ki yaptırdığım yerden mi olmalı ?

İhtiyaç durumunda, Türkiyenin neresinde olursanız olun, oradaki yetkili serviste tamiriniz gerçekleştirilir.

İşin püf noktası, tamir işlerinin yetkili serviste yapılacağı poliçeyi almakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2014, 22:45:40 »
Tekrar teşekkürler Tekin Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 01, 2014, 00:02:30 »
İstediğiniz kişiye yaptırabilirsiniz ama araç plazadan çıkmadan kaskolu çıksın bunu asla ihmal etmeyin. Piyasa da bir çok sağlam kasko şrkeyi var bu durumu araştırın fotumdaki kaza kasko bolumunu inceleyin şimdiden hayırlı olsun.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2014, 00:59:03 »
Aracı bayiden direkt olarak kaskoyla çıkartırsanız sıfır km kasko diye geçiyor ve kasko bedeli yazmıyor. Yani şu şekilde allah korusun araba 2015 yılı içinde bir şekilde perte çıktı. 2015 te yeni çıkan avensisten size yeni sizin donanım seviyenizde sıfır km araç veriyolar :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2014, 20:27:49 »
Aracı bayiden direkt olarak kaskoyla çıkartırsanız sıfır km kasko diye geçiyor ve kasko bedeli yazmıyor. Yani şu şekilde allah korusun araba 2015 yılı içinde bir şekilde perte çıktı. 2015 te yeni çıkan avensisten size yeni sizin donanım seviyenizde sıfır km araç veriyolar :)

bu güzelmiş..bilmiyordum.. Gerçi hiç sıfır aracım olmadı, çok büyük ihtimalle de olmaz, 2.el candır:P
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 02, 2014, 01:53:39 »
Feyyaz Karataser, Yasin Yılmaz Fidan ve Fehmi Şahin Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Allah korusun tabi ama, bu araba perte çıksa ben Türkiye şartları içinde bana 0 km 2015 model bir araç verileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 02, 2014, 06:11:19 »
Allah korusun tabi ama, bu araba perte çıksa ben Türkiye şartları içinde bana 0 km 2015 model bir araç verileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.

Bende o şekilde bir uygulama yapılacağını düşünmüyorum, sadece poliçede de belirtildiği gibi, aracın poliçe üzerindeki değeri kesintisiz olarak ödenecektir. Eğer o arada zam gelmediyse, alınacak para ile aynı modelin 2015 yılına ait olanı alınabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 02, 2014, 07:18:25 »
Toyotanin, toyotakasko asli genişletilmiş bir poliçe türü var. Bu policede yeni arac klozunda, bir yil icinde aracin perte ayrilmasi durumunda varsa aracin aynisindan, yoksa bir üst donanin paketinden verileceği yaziyor. Arastirmanizi oneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 02, 2014, 09:17:35 »
Toyotanin, toyotakasko asli genişletilmiş bir poliçe türü var. Bu policede yeni arac klozunda, bir yil icinde aracin perte ayrilmasi durumunda varsa aracin aynisindan, yoksa bir üst donanin paketinden verileceği yaziyor. Arastirmanizi oneririm.

Yeni kasko sisteminde perte ayrılan aracın piyasa rayicine göre ödeme yapılacağı yer alıyor. Bu sigorta firmasına göre değişmiyor bu yönde kanun değişti. Toyota kasko zaten Aksigorta, aynı teminatları veren daha uygun şirketler var maalesef biraz pahalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 02, 2014, 09:52:10 »
Feyyaz Karataser, Yasin Yılmaz Fidan ve Fehmi Şahin Bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tevfik Bey, ben aracımı aldığımda 0 km araç teminli olarak poliçe yaptırmıştım kendi sigortacımdan, yani bu mümkün.

Bir de artı olarak genelin de bilgisine, toyota kaskoda mini onarım klozları olmayabiliyormuş. Geçen autoking'e ufak bir işlem için gittim özellikle sordular hangi sigorta ve nereden yaptırdınız diye. Bu hususu ısrarla sormanızı tavsiye ederim. Hayırlı olsun aracınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 02, 2014, 13:21:57 »
Geçen yıl kasım ayında 0 corolla almıştım. Sonra ev için sattık ama hevesimizi aldık sayılır. Grupama kaskoda 3 yıl 0 araç klozu var. 3 yıl boyunca arabayı devretmez ve aynı kasko firmasından yaparsanız 3 yıl boyunca aynı aracın 0 fiyatını alırsınız pert durumunda. Ayrıca dikkatimi çeken bir husus daha vardı. Far,ayna, ses sistemi ve bütün camlar bir defaya mahsus kaskoyu bozmuyordu. Tavsiye ederim özellikle 0 araç alırken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 02, 2014, 14:43:45 »
Ben arabayı galeriden alırken boya kalınlık cihazı ile her yerine baktırmıştım.Çünkü bu ülkede kimseye güven kalmadı.Sizinde baktırmanızı tavsiye ederim.O arabalar bir sürü aşamadan geçerek galerinin içine giriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Aralık 02, 2014, 23:27:54 »
Tekin Bozbey, Bülent Küçük, Aytaç Hut, Yasin Ülkebay, Mustafa Korkmaz, İskender Ersöz Bey değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şuan tüm söylediklerinizi not alıyorum yarın aracı teslim almaya gideceğim.

Bu araçta alarm yokmuş, alarmı toyota'da takarlarken aracın elektronik sistemine yapılan bir müdaheleden dolayı bir sıkıntı olur mu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 02, 2014, 23:30:33 »
Tekin Bozbey, Bülent Küçük, Aytaç Hut, Yasin Ülkebay, Mustafa Korkmaz, İskender Ersöz Bey değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Şuan tüm söylediklerinizi not alıyorum yarın aracı teslim almaya gideceğim.

Bu araçta alarm yokmuş, alarmı toyota'da takarlarken aracın elektronik sistemine yapılan bir müdaheleden dolayı bir sıkıntı olur mu acaba ?
Alarm cok onemli degil en azindan benim icin serviste takilan herseyinde garantisi var sorun olsa bile onlar çözer zaten kaskonuzu full yaptiktan sonra araciniz calinmaz zaten hirsizlar pek yaklasmiyo kaskolu araclara :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 02, 2014, 23:31:56 »

Öncelikle aracı teslim alır iken sağına soluna içine iyice bakıp kontrol edin ne olur ne olmaz.. Alarm hiç bir modelde olmuyor, servis Cenmax alarm takıyor herhangi bir sıkıntı olmaz, güle güle kullanın. Bu arada kasko poliçeniz aracı teslim alıp bayiden çıkar iken aktif olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Aralık 03, 2014, 01:05:48 »
Okan Bey ben bi yazı yapıştayım o zaman bu aracın kaskosu vardır diye, hırsız savar oluyorsa eğer. Teşekkür ederim (:

Aytaç Bey teşekkür ederim, alarm takılırken acaba sisteme bir müdahale olduğundan sorun olur mu diye düşünmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 03, 2014, 01:49:09 »
Tevhik bey yarın büyük gün  :) İnşallah bi aksilik çıkmaz gönül rahatlığıyla arabanıza binersiniz :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk