Anket

Hangi kompak SUV?

Rav4
Qashqai
Crv
ix35
X-Trail
Forester
Cx 3
ASX
Kuga
Yeti
XV
Tiguan
Sportage
SX4
Mokka
X1

Gönderen Konu: Kompakt SUV Karşılaştırma?  (Okunma sayısı 27878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kompakt SUV Karşılaştırma?
« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2014, 15:18:37 »
Bu çok normal,
Çünkü chevi Tr pazarından cekildi.
Chevy Avrupa'dan çekilmeden önce de böyleydi. Trax sanki Mokka'nin fasonu gibi olduğundandir belki.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2014, 15:18:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 28, 2014, 15:22:31 »
Chevy Avrupa'dan çekilmeden önce de böyleydi. Trax sanki Mokka'nin fasonu gibi olduğundandir belki.

Sonuçta iki markanında patronu GM normaldir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 28, 2014, 15:35:02 »
Ben Mokka'ya daha cok rastlıyorum. Trax'e trafikte rastlamak pek mümkün değil gibi sanki.
Kim bilir, belki de amblemi söküp Mokka yapıyorlardır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 29, 2014, 01:34:33 »
Kompakt suv değil de MPV olsaydı Fiat 500L de eklenebilirdi. Değişik bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 29, 2014, 01:48:15 »
yeti varsa doblo partner caddy de olmalı ankette.Yeti nin yukarıdaki listede  yeri yok bence
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 29, 2014, 09:25:58 »
yeti varsa doblo partner caddy de olmalı ankette.Yeti nin yukarıdaki listede  yeri yok bence
Niye, Yeti ticari mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 29, 2014, 11:12:43 »
Aykut kardeşim yeni kasa Qashqai ile kıyaslama lütfen ben eski 1.5 Dci ile kıyaslamıştım ve bu konuda bir mesajımda 2.0 TDI olsa daha da iyi olur dedim.Her iki aracı bende kullandım. Qashqai'de 1.6 dizel yeni sayılır onunda fiyatı Yeti' 1.6 TDI'dan 30.000 tl yüksek 1.6 Qashqai Visia başlangıç donanımı 90.000 ve full 113.000 arasında fiyat aralığı var. Yeti iç hacim olarak daha ferah bunu sende belirtmişsin diğer özellikleri de eski Qashqai'den üstün. Ben bu araçların hepsini 1 yıl araştırdım test ettim yurtdışı kullanıcıları memnuniyetlerini şikayetlerini kronik sorunlarını araştırdım Qashqai alma arifesindeyken iç hacmini görünce vazgeçtim ve Yeti'de karar kıldım 20.000 tl de cebimde kaldı. Şuan bu sınıfta fiyat performans olarak en iyisi Yeti 1.6 TDI DSG Ambition 67.500 tl bu fiyata başka yok Duster hariç bu sınıfta 1.6 benzinli modeller 80.000 tl den başlıyor bunu bir Yeti sahibi olduğum için değil bir otomobil sever olarak söylüyorum yoksa herkes dilediğini tercih eder.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 19:14:59
Çok iyi araçlar hepsi ama bahsedilen x-trail başlangıç donanım düz vites 100.000 tl diğerleri de ona keza aynı

bu yoldan bende geçtim
en son genişlik konusunda eşimden VETO yiyince gidip 2. el 2 lt turbo dizel tertemiz 2011 verso alarak  işi bitirdim kafam rahat. Performansa ihtiyacım olduğunda hep yanımda . 5.2 lt dizel corollada ortalamam vardı, 2lt versoda 6.1 civarı olsun o kadar. Can sıkan tek tarafı vergisi.
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 29, 2014, 11:52:50 »
bu yoldan bende geçtim
en son genişlik konusunda eşimden VETO yiyince gidip 2. el 2 lt turbo dizel tertemiz 2011 verso alarak  işi bitirdim kafam rahat. Performansa ihtiyacım olduğunda hep yanımda . 5.2 lt dizel corollada ortalamam vardı, 2lt versoda 6.1 civarı olsun o kadar. Can sıkan tek tarafı vergisi.

Güle güle kullanın Verso 2.0 iç hacim ve motor performans olarak iyi bir tercih olmuş vergisi de bir alt dilime girmiştir ve ilerleyen yıllarda daha da düşecektir. Bende 1.6  2011 Corolla'dan sonra epey araştırdıktan sonra DSG ve dizel Yeti'de karar kıldım performans konusunda Corolla'dan sonra gayet yeterli her açıdan çok memnunum.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 12:03:55

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 12:06:08

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 12:15:14

Tebrik ederim Yeti'yi o sınıfa nasıl soktunuz DSG farkı ile sizin kullandığınız Accord'dan daha kaliteli  güvenli ve konforlu bir araçtır. Bahsi geçen suv diye nitelendirilen bir çoğundan da yetenekli ve kalitelidir bir Skoda bayisine gidip yakından bir inceleyin test edin derim ondan sonra buradaki yorumlarınızı alalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 29, 2014, 13:29:13 »
Zafer bey ambition modelinin orta donanım mı? Elegancedan farkları nelerdir. 1600litre bağaj hacmi benimde iştahımı kabartıyor.ekonomimiz izin verince niyetim o yönde.bizim insanımız için en ideal yarı suv bence yeti...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Kasım 29, 2014, 16:11:28 »

Tebrik ederim Yeti'yi o sınıfa nasıl soktunuz DSG farkı ile sizin kullandığınız Accord'dan daha kaliteli  güvenli ve konforlu bir araçtır. Bahsi geçen suv diye nitelendirilen bir çoğundan da yetenekli ve kalitelidir bir Skoda bayisine gidip yakından bir inceleyin test edin derim ondan sonra buradaki yorumlarınızı alalım.
[/quote]

Şundan emin olun sizin aracınızı sizden daha iyi tanıyorum sevdiğim beğendiğim insanlara tavsiye ettiğim bir araçtır.Ama lütfen rav4 le crv ile xtrail le qashqi ile aynı kotegoriye sokmayın.Yeti güzel sevimli bir araç sizinde cok hoşunuza gittiği için bir üst segmentle kıyaslayabilirsiniz.Bende beğeniyorum Bir üst segment yerine bir alt segmentle kıyaslıyorum bu yorum farkıdır.Bunlar yorum farkıdır ama asıl tebrik konusu Accord dan daha kaliteli yapmanız.Ankara  efe bayi skoda yeti dsg+5000 tl = 2011 model Accord  şeklinde teklif yaptı ama kabul etmedim.Ha biri 65 bin  param  var geniş bir araç istiyorum derse ilk önerim yeti olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Kasım 29, 2014, 16:46:37 »
Zafer bey ambition modelinin orta donanım mı? Elegancedan farkları nelerdir. 1600litre bağaj hacmi benimde iştahımı kabartıyor.ekonomimiz izin verince niyetim o yönde.bizim insanımız için en ideal yarı suv bence yeti...

Barış bey Ambition orta donanım paket fakat donanım ve konfor olarak yeterli ve oldukça dolu özelliklere sahip. Elegance full olan Ambition'dan fazlası İç gözlem sensörlü alarm, Led ön gündüz farı led arka stoplar, Dokunmatik Bolero ekranlı ses sistemi, Klimatronik çift bölgeli klima,Mercekli ön farlar, Xenon far ve far yıkama, Hız sabitleyici,Bluetooth,Yağmur ve far sensörü,Lastik basınç sensörü,Krom dekorlu yan koruma çıtalar diğer özellikler ve güvenlik özellikleri Ambition ile aynıdır. Fakat fiyat olarak Elegance 8.000 tl daha fazladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Kasım 29, 2014, 16:57:07 »
Bence Elegance'ta aradaki 8 bin TL'ye değecek farklar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Kasım 29, 2014, 17:20:23 »

Şundan emin olun sizin aracınızı sizden daha iyi tanıyorum sevdiğim beğendiğim insanlara tavsiye ettiğim bir araçtır.Ama lütfen rav4 le crv ile xtrail le qashqi ile aynı kotegoriye sokmayın.Yeti güzel sevimli bir araç sizinde cok hoşunuza gittiği için bir üst segmentle kıyaslayabilirsiniz.Bende beğeniyorum Bir üst segment yerine bir alt segmentle kıyaslıyorum bu yorum farkıdır.Bunlar yorum farkıdır ama asıl tebrik konusu Accord dan daha kaliteli yapmanız.Ankara  efe bayi skoda yeti dsg+5000 tl = 2011 model Accord  şeklinde teklif yaptı ama kabul etmedim.Ha biri 65 bin  param  var geniş bir araç istiyorum derse ilk önerim yeti olur

Yani sizin deyiminize göre yorum yaparsak sizin aracınız 2011 Accord motor hacmi km ve donanımını bilemiyorum 83.000 tl geliyor evet tabii ki mümkün. Ama ben olsam teklifi hemen kabul ederdim sonuçta sıfır dizel ve dsg li suv tarzı bir aracınız olurdu.Bu konuda yazdığım bir kaç mesaja bakarsanız ben zaten Yeti'yi Crv, Rav4,Forester X-Trail vs vs üst sınıf suvlar ile kıyaslama yapmadım ki onları hariç tuttum. Yeti'yi kendi sınıfındaki araçlar ile motor DSG şanzıman donanım kalite  güvenlik yetenek iç hacim ferahlığı olarak kıyasladığımızda ne Sportage ne İx35 ne XV vs vs eski kasa Qashqai dahil Yeti hepsinden daha iyi görünüyor fiyat ve performans olarak ta en iyi seçenektir. Ben sizin Yeti'yi Doblo,Partner ve Caddy gibi kapalı kasa kamyonet ve hafif ticari sınıfına sokmanıza bir anlam veremedim nedenini de yazarsanız sevinirim. Fakat son mesajınızda çok ilginç bu sefer de Yeti'yi çok beğendiğinizi tavsiye edebileceğinizi falan yazmışsınız. Doblo ve Partner ve ya Caddy dediğiniz bir aracı ne amaçla tavsiye ediyorsunuz kamyonet alacak kişilere mi Ben bu aracı 4 ay ve 4.000 km kullanıyorum müthiş keyifli becerikli konforlu güvenli eğer Elegance alınırsa çok daha fazla donanımlı 1.6 TDI motor ve DSG yakıt ve performans olarak ta çok başarılı herkese tavsiye ederim

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 17:28:09
Bence Elegance'ta aradaki 8 bin TL'ye değecek farklar var.

Kesinlikle haklısın Enes Elegance full dolu bir model ama ekonomi meselesi Ambition almak zorunda kaldık. Fakat 1.6 TDI Elegance DSG bir Yeti 75.000 tl fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Kasım 29, 2014, 18:08:05 »
Zafer bey arabnız yeni sizi anlıyorum o aracı 2012 den beri eski kasasısını 7 aydır da yeni kasasını günlük yoğun bir şekilde kullanıyorum.DOblo mu partner mı caddy mi derseler aile için okadar para verdikten sonra  kesinlikle yeti derim ama yukarıdaki listedeki araçlardan mokka dışında hiçbiri yetiyle kıyaslanamaz.Duster ne kadar halk ağzıyla jeep ise yetide o kadar suv dur.ZAten fiyatlarına bakıncada kıyaslanmayacağı anlaşılır.Kİmse crv nin raw4 ün tipi daha iyi diye 40 bin fazla vermez.Hele hele Accord gibi araçla asla ve asla yeti karşılaştırılamaz ne konfor ne kalite olarak.Bunu her ikisinide kullanmadan anlayamazsınız.Aracınız güzel keyfını çıkartın güle güle kullanın 65 bine suv keyfi veren güzel yakıtı az bir araç.Aracı bu kadar sırtınızda taşımayın bırakın o sizi taşısın sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Kasım 29, 2014, 18:40:49 »

Zeki bey ben 30 yıldır araç kullanırım ve Yeti 7'ci aracım. Yukarıda ilk mesajınızı bir kez daha alıntı yaparak size yanıt vereyim. Siz yine Mokka hariç sınıfındaki hiç biri ile kıyaslama yapamıyorsanız kaldı ki Mokka Yeti'nin sınıfında değil ne söyleyebilirim ki sizin tercihinizdir Yine söylüyorum bir üst segmentle kıyaslama yapmıyorum yapamam da tabii ki kimse tipinden dolayı Rav 4'e 144.000 veya yeni Qashqai'ye 135.000 tl vermez. Fakat Yeti'nin 4x4 ve 2.0 TDI versiyonu ile bunları karşılaştırabiliriz ve bütün testlerde Yeti daha başarılı bir model olmuştur. Sizin görüşünüze göre Yeti ticari bir araç mıdır? Yukarıda ki listede Sportage İx35 XV vs vs varsa Yeti'de olmalıdır ama derseniz ki Rav4 Crv X-Trail Forester olmamalı o zaman anlarım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 19:00:23
NEW 2014 Škoda Yeti 4x4 - OFFROAD

Skoda Yeti Extrme Offroad Car Test

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 19:10:43
Тест Skoda Yeti 1.8 TSI 4x4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Kasım 29, 2014, 19:26:34 »
Forester, ASX ve Kuga..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Kasım 29, 2014, 19:43:12 »
Zeki bey ben 30 yıldır araç kullanırım ve Yeti 7'ci aracım. Yukarıda ilk mesajınızı bir kez daha alıntı yaparak size yanıt vereyim. Siz yine Mokka hariç sınıfındaki hiç biri ile kıyaslama yapamıyorsanız kaldı ki Mokka Yeti'nin sınıfında değil ne söyleyebilirim ki sizin tercihinizdir Yine söylüyorum bir üst segmentle kıyaslama yapmıyorum yapamam da tabii ki kimse tipinden dolayı Rav 4'e 144.000 veya yeni Qashqai'ye 135.000 tl vermez. Fakat Yeti'nin 4x4 ve 2.0 TDI versiyonu ile bunları karşılaştırabiliriz ve bütün testlerde Yeti daha başarılı bir model olmuştur. Sizin görüşünüze göre Yeti ticari bir araç mıdır? Yukarıda ki listede Sportage İx35 XV vs vs varsa Yeti'de olmalıdır ama derseniz ki Rav4 Crv X-Trail Forester olmamalı o zaman anlarım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 19:00:23

Zafer bey öncelikle şunu söyleyeyim paylaştığınız videolardaki araçlarla sizin kullandığınız aracın tek ortak yönü kasası ve adı.Şuan bindiğiniz aracı o şartlarda kullanın iki gün sonra elinizde kalır.Türkiye de satılan 1.6 Yeti bir ticari araç değildir ama teker ölçülerinin büyük olması onu bir suvda yapmaz.Birilerinin suv demesiyle suv olmaz dediğim gibi dusterde arazi aracı olarak satılıyor.Ben caddy nin fln ticari versiyonundan bahsetmiyorum koltuklu bildiğiniz aile otomobili olarak satılanlardan bahsediyorum.Ben diyorum ki Eğer Türkiyede ki mevcut crv rav4 ün Qashqai nin yanına bu aracı yazıyorsanız  ve bunu normal karşılıyorsanız ki benimde yetiyi  caddyle dobloyla aynı tabloya koymama neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz.Ayrıca mokka suv araç olarak opel bayilerde satılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Kasım 29, 2014, 19:54:02 »

Moderatörden başlığı değiştirmesini talep edelim yeti bir SUV mu? Bari onu tartışalım.:-)))) :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Kasım 29, 2014, 20:00:34 »

Moderatörden başlığı değiştirmesini talep edelim yeti bir SUV mu? Bari onu tartışalım.:-)))) :rofl:
Bir Alex olmadigi kesin  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Kasım 29, 2014, 20:48:01 »
Bir Alex olmadigi kesin  :islik:
ona şüphemiz yok :-) gecen bir ilanda yeti bir station wagon, kamyonet değil deyince şimdi de SUVsa eğer skoda yetkililerin açıklama yapması lazım.