0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
XV ne güzel bir aracmis yahu.
Subaru XV de incelediğim ve araştırdığım bir modeldi ama ne yazık ki benzinli ve düşük hp ve düşük nm bir motora sahip fiyatı çok yüksek bu yüzden de elendi. Araç çok şık ve boyutları de epey büyük ama 157 nm bir Corolla'dan daha düşük bir tork ve güce sahip performansı da o kasaya düşük olur. Ancak 1.6 dizel bir ünite ile tercih sebebi olabilir.
Bence de çok güzel bir araç. Ama sanirim motor gamindan kaybediyor dediginiz gibi.
Bence bu tarz araçlarda 1.6 benzinli biraz düşük kalıyor ve çok yakıyor.
Turbo olsaydi belki verimli olurdu. Ama atmosferik olunca keyifli fakat verimliliklen uzak kalabilir. XV'de agir bir araç galiba.
XV boş ağırlığı 1405 kg ağırlığından ziyade kasa tasarımı olarak rüzgar sürtünme katsayısı da fazladır ve 114 hp 150 nm tork bilhassa rampalarda ve ara hızlanmalarda keyif vermez hatta çok üzebilir Corolla 124 hp 157 nm tork ile ve sedan yapısıyla rampalarda çok yüksek devir çevirmez ve aşağıdan kaptırmazsanız rampanın yarısında bayılıyordu kaldı ki Corolla XV den hafif bir araç ve rüzgar katsayısı düşük XV nin yakıt tüketimi de çok fazla kullanan arkadaşlarım var teknik verilerine aldanmayın. XV nin avantajı simetrik 4 çeker AWD olması yani normalde ön 2 çeker olan araç ön tekerlekler patinaja düştüğünde kaybolan gücü arka tekerleklere iletiyor Yeti 1445 kg XV den ağır ve rüzgar katsayısı XV den fazla fakat avantajı 105 hp ve 250 nm tork var kesinlikle rampalarda çekmemezlik yapmıyor gaza bastığınızda turbo ve yüksek torkundan dolayı sizi koltuğa yapıştırıyor fakat 4x4 2.0 TDI olsa çok daha iyi tabii model olarak var Türkiye'ye gelmiyor. İmkanınız olduğu zaman test edin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
XV'nin motoru kotuymus. Yeti dizeli bilemiyorum ama TSI+ DSG'nin sasirtici bir performansi var.
Bu kasaların piyasası gerçekten çok gelişti ve daha da gelişecektir özellikle Türkiye'ye uygun motor hacimleri ve dört çeker seçenekleri ile, bunları sunanlar iki adım öne çıkar. Bu arada bu segmentte Duster da satış adeti olarak yüksek. Mazda'nın ise muhtemel gelecek aracında motoruna bakmak lazım. Açıkçası benim görüşüm; yolda konforlu gidecek, iç alan sorunu olmayacak, vergi, tüketimi ve bakımları ile kompak otomobilleri çok aşmayacak, istendiğinde karlı dağ yolları ya da hafif arazide yol alabilecek araçlar keyiflidir.
Duster ve 57 bin TL mi? [emoji15]
Hakan bey size katılıyorum bu tarz araçlar genelde şehir içi ve hafif arazi koşullarında yüksek sürüş pozisyonu ile öne çıkıyorlar. Yeti bu sınıfta sizin yazdığınız kriterleri ve çok daha üstünü karşılayan bir modeldir. Duster'in satış rakamlarının yüksek olması fiyatı çok uygun ve buda bu sınıf bir araç düşünenler ve sınırlı bütçeye sahip olanlar için tercih sebebi fakat aracın içi çok basit ve kaliteden çok uzak çamurlukların içinde davlumbaz yok Duster ile test sürüşü yapmıştım motor gücü ve yol tutuşu iyi yeni kasa ile ses yalıtımı da arttırılmış Dci 110 hp 240 nm 4x4 laureate modeli 57.000 tl 1.6 benzinli bir İx35 veya Sportage ile kıyaslandığında fiyat,dizel ve 4x4 özelliği ile avantajlı
Duster'ın içi ve diğer özellikleri konusunda aynen katılıyorum Zafer bey. 4 çeker sisteminin detaylarına da bakmak lazım, Nissan temelli olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim. XV Türkiye'de motor konusunda uygun kalmıyor, aslında boyutları ve diğer özellikleri ile çok güzel bir araç, daha uygun motorla satışları artabilirdi, tabi planlamalarında ne kadar satmak istedikleri de önemli. IX35 ve Sportage ise bana daha çok şehirli gibi geliyor, Sorento ise arazi olarak daha dengeli ama o da şehirde büyük kalıyor. Ben genel olarak kompakt sınıftaki hafif arazi özelliklerine sahip araçların piyasasının daha da gelişeceğine inanıyorum. Hatta iki aracı olan evlerde bir tane küçük, elektrikli bir araç(işe, kısa alışverişlere gidip gelmek vs için) ve diğeri kompak sınıf crossover. Zaten yakında bazı lüks sınıf araçlar da bu segment de araç çıkarmaya başlayacaktır. Tabi onlarda muhtemelen evin alışverişe gitme aracı bunlar olur.
Evet Enes full olan ve 4x4 modeli 57.000 tl pahalı mı ucuz mu hangisi?
Bence hepsinin fiyatları çok Türkiye düşünüldüğünde Enes. Bu da yenilerde bir lüks kompak crossover örneği.
Maalesef ki öyle. Resimdeki araç GLA'mi?