Anket

Hangi kompak SUV?

Rav4
Qashqai
Crv
ix35
X-Trail
Forester
Cx 3
ASX
Kuga
Yeti
XV
Tiguan
Sportage
SX4
Mokka
X1

Gönderen Konu: Kompakt SUV Karşılaştırma?  (Okunma sayısı 27873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Kompakt SUV Karşılaştırma?
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2014, 11:52:13 »

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2014, 11:52:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2014, 15:53:45 »
XV ne güzel bir aracmis yahu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2014, 19:08:55 »
XV ne güzel bir aracmis yahu.

Subaru XV de incelediğim ve araştırdığım bir modeldi ama ne yazık ki benzinli ve düşük hp ve düşük nm bir motora sahip fiyatı çok yüksek bu yüzden de elendi. Araç çok şık ve boyutları de epey büyük ama 157 nm bir Corolla'dan daha düşük bir tork ve güce sahip performansı da o kasaya düşük olur. Ancak 1.6 dizel bir ünite ile tercih sebebi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2014, 19:20:21 »
Subaru XV de incelediğim ve araştırdığım bir modeldi ama ne yazık ki benzinli ve düşük hp ve düşük nm bir motora sahip fiyatı çok yüksek bu yüzden de elendi. Araç çok şık ve boyutları de epey büyük ama 157 nm bir Corolla'dan daha düşük bir tork ve güce sahip performansı da o kasaya düşük olur. Ancak 1.6 dizel bir ünite ile tercih sebebi olabilir.
Dizel modeli Avrupa'da var ama sanirim Tr'de yok. Bizim burada da 2.0 150hp modeli var. Arac cok guzel ama fiyati biraz yuksek. Ben de Corollayi satip almayi dusunuyordum ama fiyatindan dolayi vazgectik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2014, 19:21:09 »
Bence de çok güzel bir araç. Ama sanirim motor gamindan kaybediyor dediginiz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 26, 2014, 19:43:03 »
Bence de çok güzel bir araç. Ama sanirim motor gamindan kaybediyor dediginiz gibi.

Bence bu tarz araçlarda 1.6 benzinli biraz düşük kalıyor ve çok yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2014, 19:45:56 »
Bence bu tarz araçlarda 1.6 benzinli biraz düşük kalıyor ve çok yakıyor.
Turbo olsaydi belki verimli olurdu. Ama atmosferik olunca keyifli fakat verimliliklen uzak kalabilir. XV'de agir bir araç galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2014, 22:14:36 »
Turbo olsaydi belki verimli olurdu. Ama atmosferik olunca keyifli fakat verimliliklen uzak kalabilir. XV'de agir bir araç galiba.

XV boş ağırlığı 1405 kg ağırlığından ziyade kasa tasarımı olarak rüzgar sürtünme katsayısı da fazladır ve 114 hp 150 nm tork bilhassa rampalarda ve ara hızlanmalarda keyif vermez hatta çok üzebilir Corolla 124 hp 157 nm tork ile ve sedan yapısıyla rampalarda çok yüksek devir çevirmez ve aşağıdan kaptırmazsanız rampanın yarısında bayılıyordu kaldı ki Corolla XV den hafif bir araç ve rüzgar katsayısı düşük XV nin yakıt tüketimi de çok fazla kullanan arkadaşlarım var teknik verilerine aldanmayın. XV nin avantajı simetrik 4 çeker AWD olması yani normalde ön 2 çeker olan araç ön tekerlekler patinaja düştüğünde kaybolan gücü arka tekerleklere iletiyor  Yeti 1445 kg XV den ağır ve rüzgar katsayısı XV den fazla fakat avantajı 105 hp ve 250 nm tork var kesinlikle rampalarda çekmemezlik yapmıyor gaza bastığınızda turbo ve yüksek torkundan dolayı sizi koltuğa yapıştırıyor fakat  4x4 2.0 TDI olsa çok daha iyi tabii model olarak var Türkiye'ye gelmiyor. İmkanınız olduğu zaman test edin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2014, 22:24:50 »
XV boş ağırlığı 1405 kg ağırlığından ziyade kasa tasarımı olarak rüzgar sürtünme katsayısı da fazladır ve 114 hp 150 nm tork bilhassa rampalarda ve ara hızlanmalarda keyif vermez hatta çok üzebilir Corolla 124 hp 157 nm tork ile ve sedan yapısıyla rampalarda çok yüksek devir çevirmez ve aşağıdan kaptırmazsanız rampanın yarısında bayılıyordu kaldı ki Corolla XV den hafif bir araç ve rüzgar katsayısı düşük XV nin yakıt tüketimi de çok fazla kullanan arkadaşlarım var teknik verilerine aldanmayın. XV nin avantajı simetrik 4 çeker AWD olması yani normalde ön 2 çeker olan araç ön tekerlekler patinaja düştüğünde kaybolan gücü arka tekerleklere iletiyor  Yeti 1445 kg XV den ağır ve rüzgar katsayısı XV den fazla fakat avantajı 105 hp ve 250 nm tork var kesinlikle rampalarda çekmemezlik yapmıyor gaza bastığınızda turbo ve yüksek torkundan dolayı sizi koltuğa yapıştırıyor fakat  4x4 2.0 TDI olsa çok daha iyi tabii model olarak var Türkiye'ye gelmiyor. İmkanınız olduğu zaman test edin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
XV'nin motoru kotuymus. Yeti dizeli bilemiyorum ama TSI+ DSG'nin sasirtici bir performansi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 26, 2014, 23:07:39 »
XV'nin motoru kotuymus. Yeti dizeli bilemiyorum ama TSI+ DSG'nin sasirtici bir performansi var.

Kötü diyemeyiz çünkü Subaru Boxer motoru çok iyidir ama bu hacim de bir motor bu araca yetersiz diyebiliriz. 1.4 TSI 200 nm performans olarak yeterli fakat 1.6 TDI 250 nm torku daha yüksek bu da performans olarak rampalarda biraz daha iyi bir sonuç veriyor. Fakat Skoda forumunda 1.4 TSI kullananlar çok memnunlar. TSI  0/100 hızlanma verileri daha iyidir. TSI'nın yakıt tüketimi TDI'ya oranla fazladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 27, 2014, 08:37:14 »
 Bu kasaların piyasası gerçekten çok gelişti ve daha da gelişecektir özellikle Türkiye'ye uygun motor hacimleri ve dört çeker seçenekleri ile, bunları sunanlar iki adım öne çıkar. Bu arada bu segmentte Duster da satış adeti olarak yüksek. Mazda'nın ise muhtemel gelecek aracında motoruna bakmak lazım.
 Açıkçası benim görüşüm; yolda konforlu gidecek, iç alan sorunu olmayacak, vergi, tüketimi ve bakımları ile kompak otomobilleri çok aşmayacak, istendiğinde karlı dağ yolları ya da hafif arazide yol alabilecek araçlar keyiflidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 27, 2014, 13:23:36 »
Bu kasaların piyasası gerçekten çok gelişti ve daha da gelişecektir özellikle Türkiye'ye uygun motor hacimleri ve dört çeker seçenekleri ile, bunları sunanlar iki adım öne çıkar. Bu arada bu segmentte Duster da satış adeti olarak yüksek. Mazda'nın ise muhtemel gelecek aracında motoruna bakmak lazım.
 Açıkçası benim görüşüm; yolda konforlu gidecek, iç alan sorunu olmayacak, vergi, tüketimi ve bakımları ile kompak otomobilleri çok aşmayacak, istendiğinde karlı dağ yolları ya da hafif arazide yol alabilecek araçlar keyiflidir.

Hakan bey size katılıyorum bu tarz araçlar genelde şehir içi ve hafif arazi koşullarında yüksek sürüş pozisyonu ile öne çıkıyorlar. Yeti bu sınıfta sizin yazdığınız kriterleri ve çok daha üstünü karşılayan bir modeldir. Duster'in satış rakamlarının yüksek olması fiyatı çok uygun ve buda bu sınıf bir araç düşünenler ve sınırlı bütçeye sahip olanlar için tercih sebebi fakat aracın içi çok basit ve kaliteden çok uzak çamurlukların içinde davlumbaz yok Duster ile test sürüşü yapmıştım motor gücü ve yol tutuşu iyi yeni kasa ile ses yalıtımı da arttırılmış Dci 110 hp 240 nm 4x4 laureate modeli 57.000 tl 1.6 benzinli bir İx35 veya Sportage ile kıyaslandığında fiyat,dizel ve 4x4 özelliği ile avantajlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 27, 2014, 14:56:42 »
Duster ve 57 bin TL mi? [emoji15]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 27, 2014, 15:12:12 »
Duster ve 57 bin TL mi? [emoji15]

Evet Enes full olan ve 4x4 modeli 57.000 tl pahalı mı ucuz mu hangisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #34 : Kasım 27, 2014, 15:24:24 »
Hakan bey size katılıyorum bu tarz araçlar genelde şehir içi ve hafif arazi koşullarında yüksek sürüş pozisyonu ile öne çıkıyorlar. Yeti bu sınıfta sizin yazdığınız kriterleri ve çok daha üstünü karşılayan bir modeldir. Duster'in satış rakamlarının yüksek olması fiyatı çok uygun ve buda bu sınıf bir araç düşünenler ve sınırlı bütçeye sahip olanlar için tercih sebebi fakat aracın içi çok basit ve kaliteden çok uzak çamurlukların içinde davlumbaz yok Duster ile test sürüşü yapmıştım motor gücü ve yol tutuşu iyi yeni kasa ile ses yalıtımı da arttırılmış Dci 110 hp 240 nm 4x4 laureate modeli 57.000 tl 1.6 benzinli bir İx35 veya Sportage ile kıyaslandığında fiyat,dizel ve 4x4 özelliği ile avantajlı
Duster'ın içi ve diğer özellikleri konusunda aynen katılıyorum Zafer bey. 4 çeker sisteminin detaylarına da bakmak lazım, Nissan temelli olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim.
 XV Türkiye'de motor konusunda uygun kalmıyor, aslında boyutları ve diğer özellikleri ile çok güzel bir araç, daha uygun motorla satışları artabilirdi, tabi planlamalarında ne kadar satmak istedikleri de önemli.
 IX35 ve Sportage ise bana daha çok şehirli gibi geliyor, Sorento ise arazi olarak daha dengeli ama o da şehirde büyük kalıyor. Ben genel olarak kompakt sınıftaki hafif arazi özelliklerine sahip araçların piyasasının daha da gelişeceğine inanıyorum. Hatta iki aracı olan evlerde bir tane küçük, elektrikli bir araç(işe, kısa alışverişlere gidip gelmek vs için) ve diğeri kompak sınıf crossover. Zaten yakında bazı lüks sınıf araçlar da bu segment de araç çıkarmaya başlayacaktır. Tabi onlarda muhtemelen evin alışverişe gitme aracı bunlar olur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 27, 2014, 16:07:53 »
Duster'ın içi ve diğer özellikleri konusunda aynen katılıyorum Zafer bey. 4 çeker sisteminin detaylarına da bakmak lazım, Nissan temelli olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim.
 XV Türkiye'de motor konusunda uygun kalmıyor, aslında boyutları ve diğer özellikleri ile çok güzel bir araç, daha uygun motorla satışları artabilirdi, tabi planlamalarında ne kadar satmak istedikleri de önemli.
 IX35 ve Sportage ise bana daha çok şehirli gibi geliyor, Sorento ise arazi olarak daha dengeli ama o da şehirde büyük kalıyor. Ben genel olarak kompakt sınıftaki hafif arazi özelliklerine sahip araçların piyasasının daha da gelişeceğine inanıyorum. Hatta iki aracı olan evlerde bir tane küçük, elektrikli bir araç(işe, kısa alışverişlere gidip gelmek vs için) ve diğeri kompak sınıf crossover. Zaten yakında bazı lüks sınıf araçlar da bu segment de araç çıkarmaya başlayacaktır. Tabi onlarda muhtemelen evin alışverişe gitme aracı bunlar olur. :)

Hakan bey Duster 4x4 alt yapısını Nissan'dan alıyor hafif ve ağır arazide de oldukça başarılı rakiplerine göre üstün yaklaşma ve uzaklaşma açıları iyi Motor olarak Renault 1.5 DCI kullanıyor. Duster'de 4x4 sistemini ister 2 çeker isterseniz 4 çeker olarak kullanabiliyorsunuz otomatik tork transferi ve diferansiyel kilidi var. ESP'yi isterseniz kapatabiliyorsunuz. Bu anlamda bakıldığında fiyat ve işlevsellik olarak çok iyi bir model fakat malzeme ve işçilik kalitesi sınıfının standartlarına yaklaşamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 27, 2014, 16:42:43 »
Evet Enes full olan ve 4x4 modeli 57.000 tl pahalı mı ucuz mu hangisi?
Bence pahali. O paraya yine bu sinifta her ne kadar ikinci el de olsa cok güzel araçlar var. Tam donanim ve 4WD olsa bile bence 57 bin TL Duster'a çok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Kasım 27, 2014, 16:46:55 »
 Bence hepsinin fiyatları çok Türkiye düşünüldüğünde Enes.

Bu da yenilerde bir lüks kompak crossover örneği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 27, 2014, 16:50:46 »
Bence hepsinin fiyatları çok Türkiye düşünüldüğünde Enes.

Bu da yenilerde bir lüks kompak crossover örneği.

Maalesef ki öyle. Resimdeki araç GLA'mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 27, 2014, 16:55:22 »
Maalesef ki öyle. Resimdeki araç GLA'mi?
yes of course  :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk