0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yes of course
Bence pahali. O paraya yine bu sinifta her ne kadar ikinci el de olsa cok güzel araçlar var. Tam donanim ve 4WD olsa bile bence 57 bin TL Duster'a çok.
Yeni nesil 1.6 TDI DSG Yeti kullanan biri olarak Rav4 ve Subaru Forester hariç kendi sınıfında benzinli modeller olarak fiyat ve performans olarak hiçbiri Yeti'nin yanına yaklaşamaz. Bir üst sınıf lüks suvlar da sıralama dışında tabi ki
hocam kusura bakma ama 1.6 dizel 2 aracı da kullandım farkları bariz ortadayeti biraz daha rahat geldi oturuş pozisyonu olarak o kadarkaşkay ın hızlanma ve torku hakikaten güzel130 hp ve 320nm tork a karşı yetide 105hp ve 250nm ile eziliyor
Ankette RAV4 önde gidiyor galiba markasindan dolayi arkadaşlar oy vermis. Amcamda RAV4 var 140 bin TL Ye geldi araç bence o paraları haketmiyor. Nissan ve Subaru tek gecerim yada honda. Özellikle de x-trail baya bi iyi.
Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 19:14:59Çok iyi araçlar hepsi ama bahsedilen x-trail başlangıç donanım düz vites 100.000 tl diğerleri de ona keza aynı
Bence burada haksiz rekabet var. RAV4, X-Trail ve Forester diger modellere gore bir ust segment.
Evet bu karşılaştırmada bence de haksız rekabet var bu araçları 4 sınıfta incelemek gerekiyor. B C D ve Lüks ağır abiler ....CNissan QashqaiPeugeot 3008Suziki VitaraVolkswagen TiguanSkoda YetiDacia DusterKia SportageHyundai İX35Suziki SX4 Mitsubishi ASX vs vs.....Benim bildiklerim ve aklıma gelenler bunlar fakat bu kadarla sınırlı değil daha bir çok model var.
Sınıfları kesin bir şekilde ayırmak yanıltabilir bence. Mesela X6 ile G serisi aslında birbirinden çok farklı araçlar. Üst sınıfın Land Cruiser eşdeğeri Patrol var ki çok önemli bir araçtır bence. Kompak sınıfta ise bazen B bazen C üstü ile iç içe geçme var. 3008 'i de Mpv ağırlıklı bir Crossover gibi geliyor bana mesela, eskiden Scenic de vardı 4x4 versiyonu mesela. Gla serisi fiyat olarak kompak ve dolu crossover'larla aynı hemen hemen. Zaten bu araçta da 1.5dci kullanılıyor ve oldukça verimli ve performanslı bir motor. 2.0 Dizel Qashqai ise oldukça iyidir, performans ve tüketim olarak. Onlar 4 çeker zaten. Rav4 ve Kuga'yı tam bir D sınıfı olarak göremiyorum mesela, C üstü dersek belki bana göre. Ama tam bir C de değiller. Yine Forester ile X3 bence farklı araçlar, Forester sanki Rav4 ile aynı grup. Tabi bunlar benim bakış açıma göre, ayrıca bu pazara diğer markaların da girmesi kaçınılmaz. Toyota, Honda gibi markalar da Rav4 ve Crv 'nin biraz daha küçüklerine ihtiyacı var(eskiden bunlar bu kadar büyük değildi zaten). Zaten yakında bunları lanse edeceklerdir. Küçükten kastım ise B sınıfı değil, bildiğimiz kompak ortası. Çünkü bu sınıfın da üst ve altı çok uçlara gitti.
Hakan hocam hatırlarsanız bir ara kia venga isimli bir konu açmıştım. Kullanışlı, becerikli, hem şehir hem hafif arazi koşullarına uygun, ailelere yönelik geniş hacimli ancak dışarıda çok fazla yer kaplamayan kompakt bir araç için fikir arayışındaydım. Tam da yukarıda belirttiğiniz gibi insanların aslında daha küçük becerikli araçlara olan ihtiyaçları gün geçtikçe artmakta ve firmalar bu ihtiyaca binaen ürün gamlarını ve sınıflarını üst ve alt çıtalarını esnek tutabilmekteler.
Aynen size katılıyorum bu araçları tam anlamıyla sınıflandırmak çok zor herkesin bakış açısına göre de değişkenlik gösterebilir ben aklıma gelen modelleri kendi görüşüme göre motor gamı ve fiyatlandırma politikalarına göre değerlendirmeye çalıştım. Bir çok model de aynı durum söz konusu ve arada kalan çok model var Skoda Yeti'yi örnek verecek olursak bir çok görüşe göre B sınıf bir çok görüşe göre C sınıfında Golf altyapısını kullandığı için bana göre de C sınıfında bu tarz araçları hangi kriterlere göre sınıflandırmak gerekiyor motor gamı fiyatlandırma çekiş özellikleri konfor aks mesafesi bilemiyorum.
X1'i ilk çıktığı zamanlar biz paylaşmıştık yine burada, Mokka da görüyorum az çok ama Chevy kardeşi daha çok var.
Ben Mokka'ya daha cok rastlıyorum. Trax'e trafikte rastlamak pek mümkün değil gibi sanki.