Anket

Hangi kompak SUV?

Rav4
Qashqai
Crv
ix35
X-Trail
Forester
Cx 3
ASX
Kuga
Yeti
XV
Tiguan
Sportage
SX4
Mokka
X1

Gönderen Konu: Kompakt SUV Karşılaştırma?  (Okunma sayısı 27864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Kompakt SUV Karşılaştırma?
« Yanıtla #40 : Kasım 27, 2014, 16:58:37 »
yes of course  :D
Buna cok benzeyen bir araca binmistim. Araci demek ki hic sevmemisim. Modelini bile hatirlamiyorum. [emoji4]

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 27, 2014, 16:58:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 27, 2014, 17:25:24 »
Bence pahali. O paraya yine bu sinifta her ne kadar ikinci el de olsa cok güzel araçlar var. Tam donanim ve 4WD olsa bile bence 57 bin TL Duster'a çok.

Bu özellikler de bir araç için bence fiyatı makul sınıfındaki hemen hemen hiç bir rakibinde olmayan 4x4 özelliği kilitli diferansiyeli ve ağır arazide ki başarısı düşünüldüğünde Duster şu anda sınıfının en ucuzu dezavantajı marka imajı malzeme ve işçilik kalitesi iç ve dış görsel olarak rakiplerinin gerisinde ama bütün rakiplerinin fiyatları karşılaştırıldığında 25.000 tl daha ucuz B sınıf bir aracın bile 50.000 tl olduğu ülkemizde fiyatı iyi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 27, 2014, 18:19:48 »
Ankette RAV4 önde gidiyor galiba markasindan dolayi arkadaşlar oy vermis. Amcamda RAV4 var 140 bin TL Ye geldi araç bence o paraları haketmiyor.
Nissan ve Subaru tek gecerim yada honda. Özellikle de x-trail baya bi iyi.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 27, 2014, 18:32:48 »
Yeni nesil 1.6 TDI DSG Yeti kullanan biri olarak Rav4 ve Subaru Forester hariç kendi sınıfında benzinli modeller olarak fiyat ve performans olarak hiçbiri Yeti'nin yanına yaklaşamaz. Bir üst sınıf lüks suvlar da sıralama dışında tabi ki

hocam kusura bakma ama 1.6 dizel 2 aracı da kullandım farkları bariz ortada
yeti biraz daha rahat geldi oturuş pozisyonu olarak o kadar
kaşkay ın hızlanma ve torku hakikaten güzel
130 hp ve 320nm tork a karşı yetide 105hp ve 250nm ile eziliyor

1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 27, 2014, 19:06:45 »
hocam kusura bakma ama 1.6 dizel 2 aracı da kullandım farkları bariz ortada
yeti biraz daha rahat geldi oturuş pozisyonu olarak o kadar
kaşkay ın hızlanma ve torku hakikaten güzel
130 hp ve 320nm tork a karşı yetide 105hp ve 250nm ile eziliyor

Aykut kardeşim yeni kasa Qashqai ile kıyaslama lütfen ben eski 1.5 Dci ile kıyaslamıştım ve bu konuda bir mesajımda 2.0 TDI olsa daha da iyi olur dedim.Her iki aracı bende kullandım. Qashqai'de 1.6 dizel yeni sayılır onunda fiyatı Yeti' 1.6 TDI'dan 30.000 tl yüksek 1.6 Qashqai Visia başlangıç donanımı 90.000 ve full 113.000 arasında fiyat aralığı var. Yeti iç hacim olarak daha ferah bunu sende belirtmişsin diğer özellikleri de eski Qashqai'den üstün. Ben bu araçların hepsini 1 yıl araştırdım test ettim yurtdışı kullanıcıları memnuniyetlerini şikayetlerini kronik sorunlarını araştırdım Qashqai alma arifesindeyken iç hacmini görünce vazgeçtim ve Yeti'de karar kıldım 20.000 tl de cebimde kaldı. Şuan bu sınıfta fiyat performans olarak en iyisi Yeti 1.6 TDI DSG Ambition 67.500 tl bu fiyata başka yok Duster hariç bu sınıfta 1.6 benzinli modeller 80.000 tl den başlıyor bunu bir Yeti sahibi olduğum için değil bir otomobil sever olarak söylüyorum yoksa herkes dilediğini tercih eder.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 19:14:59
Ankette RAV4 önde gidiyor galiba markasindan dolayi arkadaşlar oy vermis. Amcamda RAV4 var 140 bin TL Ye geldi araç bence o paraları haketmiyor.

Çok iyi araçlar hepsi ama bahsedilen x-trail başlangıç donanım düz vites 100.000 tl diğerleri de ona keza aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 27, 2014, 20:14:21 »

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 19:14:59
Çok iyi araçlar hepsi ama bahsedilen x-trail başlangıç donanım düz vites 100.000 tl diğerleri de ona keza aynı

Bence burada haksiz rekabet var. RAV4, X-Trail ve Forester diger modellere gore bir ust segment.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 27, 2014, 22:04:19 »

Bence burada haksiz rekabet var. RAV4, X-Trail ve Forester diger modellere gore bir ust segment.

Evet bu karşılaştırmada bence de haksız rekabet var bu araçları 4 sınıfta incelemek gerekiyor. B C D ve Lüks ağır abiler  :)
B
Renault Captur
Peugeot 2008
Chevrolet Trax
Opel Mokka
Toyota Urban Cruiser
Nissan Juke
Citroen Cactus yeni
Daihatsu Terios
Suziki Jİmny vs vs

C
Nissan Qashqai
Peugeot 3008
Suziki Vitara
Volkswagen Tiguan
Skoda Yeti
Dacia Duster
Kia Sportage
Hyundai İX35
Suziki SX4
Mitsubishi ASX vs vs

D
Toyota Rav4
Honda CRV
Nissan X-Trail
Bmw X3
Ford Kuga
Hyundai Tucson
Kia Sorento
Audi Q3
Chevrolet Captiva
Fiat Freemont
Jeep Compass
Suziki Grand Vitara
Mazda CX5
Mitsubishi Outlander
Renault Koleos
Opel Antara
Subaru Forester
Peugeot 4007
Ssangyang Rexton
Volvo XC60

Ve bu sınıfın ağır ağabeyleri
Toyota Land Cruiser
Volvo XC90
Range Rover Evoque
Hummer H seri
Volkswagen Touareg
Bmw X6
Mercedes G seri
Audi Q7
Cadillac Escalade
Lexus LX570    265.000 Dolar
Jeep Grand Cherokee
İnfiniti FX
Porsche Cayenne
Mitsubishi Pajero

Benim bildiklerim ve aklıma gelenler bunlar fakat bu kadarla sınırlı değil daha bir çok model var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 28, 2014, 00:18:03 »
en yeni model mazda sanırım. farklı olduğu için mazda
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 28, 2014, 01:45:58 »
Qashqai ve tiguan dedim.Yeni Qashqai'nin tipi baya hoş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 28, 2014, 05:09:39 »

Evet bu karşılaştırmada bence de haksız rekabet var bu araçları 4 sınıfta incelemek gerekiyor. B C D ve Lüks ağır abiler  :)
....
C
Nissan Qashqai
Peugeot 3008
Suziki Vitara
Volkswagen Tiguan
Skoda Yeti
Dacia Duster
Kia Sportage
Hyundai İX35
Suziki SX4
Mitsubishi ASX vs vs
.....
Benim bildiklerim ve aklıma gelenler bunlar fakat bu kadarla sınırlı değil daha bir çok model var.
Bizim konustugumuz bu sinif oldugu icin buraya ekleme yapmak lazim.  Mazda cx3 ve Subaru XV. ikiside cok hosuma giden modeller ama fiyatlari biraz yuksek benim butceyi asiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 28, 2014, 08:18:46 »
 Sınıfları kesin bir şekilde ayırmak yanıltabilir bence. Mesela X6 ile G serisi aslında birbirinden çok farklı araçlar. Üst sınıfın Land Cruiser eşdeğeri Patrol var ki çok önemli bir araçtır bence. Kompak sınıfta ise bazen B bazen C üstü ile iç içe geçme var. 3008 'i de Mpv ağırlıklı bir Crossover gibi geliyor bana mesela, eskiden Scenic de vardı 4x4 versiyonu mesela. Gla serisi fiyat olarak kompak ve dolu crossover'larla aynı hemen hemen. Zaten bu araçta da 1.5dci kullanılıyor ve oldukça verimli ve performanslı bir motor. 2.0 Dizel Qashqai ise oldukça iyidir, performans ve tüketim olarak. Onlar 4 çeker zaten. Rav4 ve Kuga'yı tam bir D sınıfı olarak göremiyorum mesela, C üstü dersek belki bana göre. Ama tam bir C de değiller. :) Yine Forester ile X3 bence farklı araçlar, Forester sanki Rav4 ile aynı grup.
 Tabi bunlar benim bakış açıma göre, ayrıca bu pazara diğer markaların da girmesi kaçınılmaz. Toyota, Honda gibi markalar da Rav4 ve Crv 'nin biraz daha küçüklerine ihtiyacı var(eskiden bunlar bu kadar büyük değildi zaten). Zaten yakında bunları lanse edeceklerdir. Küçükten kastım ise B sınıfı değil, bildiğimiz kompak ortası. Çünkü bu sınıfın da üst ve altı çok uçlara gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 28, 2014, 08:23:45 »
Sınıfları kesin bir şekilde ayırmak yanıltabilir bence. Mesela X6 ile G serisi aslında birbirinden çok farklı araçlar. Üst sınıfın Land Cruiser eşdeğeri Patrol var ki çok önemli bir araçtır bence. Kompak sınıfta ise bazen B bazen C üstü ile iç içe geçme var. 3008 'i de Mpv ağırlıklı bir Crossover gibi geliyor bana mesela, eskiden Scenic de vardı 4x4 versiyonu mesela. Gla serisi fiyat olarak kompak ve dolu crossover'larla aynı hemen hemen. Zaten bu araçta da 1.5dci kullanılıyor ve oldukça verimli ve performanslı bir motor. 2.0 Dizel Qashqai ise oldukça iyidir, performans ve tüketim olarak. Onlar 4 çeker zaten. Rav4 ve Kuga'yı tam bir D sınıfı olarak göremiyorum mesela, C üstü dersek belki bana göre. Ama tam bir C de değiller. :) Yine Forester ile X3 bence farklı araçlar, Forester sanki Rav4 ile aynı grup.
 Tabi bunlar benim bakış açıma göre, ayrıca bu pazara diğer markaların da girmesi kaçınılmaz. Toyota, Honda gibi markalar da Rav4 ve Crv 'nin biraz daha küçüklerine ihtiyacı var(eskiden bunlar bu kadar büyük değildi zaten). Zaten yakında bunları lanse edeceklerdir. Küçükten kastım ise B sınıfı değil, bildiğimiz kompak ortası. Çünkü bu sınıfın da üst ve altı çok uçlara gitti.

Hakan hocam hatırlarsanız bir ara kia venga isimli bir konu açmıştım. Kullanışlı, becerikli, hem şehir hem hafif arazi koşullarına uygun, ailelere yönelik geniş hacimli ancak dışarıda çok fazla yer kaplamayan kompakt bir araç için fikir arayışındaydım. Tam da yukarıda belirttiğiniz gibi insanların aslında daha küçük becerikli araçlara olan ihtiyaçları gün geçtikçe artmakta ve firmalar bu ihtiyaca binaen ürün gamlarını ve sınıflarını üst ve alt çıtalarını esnek tutabilmekteler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #52 : Kasım 28, 2014, 08:44:00 »
Hakan hocam hatırlarsanız bir ara kia venga isimli bir konu açmıştım. Kullanışlı, becerikli, hem şehir hem hafif arazi koşullarına uygun, ailelere yönelik geniş hacimli ancak dışarıda çok fazla yer kaplamayan kompakt bir araç için fikir arayışındaydım. Tam da yukarıda belirttiğiniz gibi insanların aslında daha küçük becerikli araçlara olan ihtiyaçları gün geçtikçe artmakta ve firmalar bu ihtiyaca binaen ürün gamlarını ve sınıflarını üst ve alt çıtalarını esnek tutabilmekteler.
Ayne katılıyorum, gerçekten de insan hep otoyollarda olmak istemez herhalde. Bazen dağ yollarında, güzel gördüğü ve hafif yol dışı şartlar içeren zeminde de gidebilmek, arkada oturanların önünde masa, istediğinde gök yüzünü görebilecekleri bir cam tavan vs. keyifli olur. Üstelik bunları belli ekonomik sınırlar içinde sağlamak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 28, 2014, 11:23:58 »

Aynen size katılıyorum bu araçları tam anlamıyla sınıflandırmak çok zor herkesin bakış açısına göre de değişkenlik gösterebilir ben aklıma gelen modelleri kendi görüşüme göre motor gamı ve fiyatlandırma politikalarına göre değerlendirmeye çalıştım. Bir çok model de aynı durum söz konusu ve arada kalan çok model var Skoda Yeti'yi örnek verecek olursak bir çok görüşe göre B sınıf bir çok görüşe göre C sınıfında Golf altyapısını kullandığı için bana göre de C sınıfında bu tarz araçları hangi kriterlere göre sınıflandırmak gerekiyor motor gamı fiyatlandırma çekiş özellikleri konfor aks mesafesi bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #54 : Kasım 28, 2014, 11:39:16 »
Aynen size katılıyorum bu araçları tam anlamıyla sınıflandırmak çok zor herkesin bakış açısına göre de değişkenlik gösterebilir ben aklıma gelen modelleri kendi görüşüme göre motor gamı ve fiyatlandırma politikalarına göre değerlendirmeye çalıştım. Bir çok model de aynı durum söz konusu ve arada kalan çok model var Skoda Yeti'yi örnek verecek olursak bir çok görüşe göre B sınıf bir çok görüşe göre C sınıfında Golf altyapısını kullandığı için bana göre de C sınıfında bu tarz araçları hangi kriterlere göre sınıflandırmak gerekiyor motor gamı fiyatlandırma çekiş özellikleri konfor aks mesafesi bilemiyorum.
Bir sayfada paylaşmıştım segmentler be bunların ayrım ve kodlarının yer aldığı bir tablo. Kuzey Amerika pazarı ile Avrupa arasında da farklar var, hatta yıllara göre de değişim var. Bugünün Corolla 'sı eski Corona hatta Avensis 'den bile büyük hemen hemen. Eski Golf, bugünün Polo'sundan küçük kalıyor. Zaten bir sürü araç ara segment olarak nitelendirilebilir. Fiyatlarda ise vergi çok şeyi değiştiriyor. Vergi tabi ki de olacak bence ama çok daha iyi ayarlanmalı.
 Yukaradakilerden Xtrail 'in çekiş sistemini(güncel olanın) iyi araştırmak lazım, çünkü eskileri oldukça iyi idi. Ayrıca 7 koltuk ve küçük dizel olması da ekonomik yönden önemli bir avantaj. Sanırım 4x4 lerinde otomatik vites yok, öyle ise bence eksik. Bir dönem Sorento'da(önceki kasa) çok yüksek satış adetlerine ulaşmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 28, 2014, 12:08:30 »
Bmw X1 ve Opel Mokka da eklenilebilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #56 : Kasım 28, 2014, 14:09:44 »
X1'i ilk çıktığı zamanlar biz paylaşmıştık yine burada, Mokka da görüyorum az çok ama Chevy kardeşi daha çok var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 28, 2014, 14:31:32 »
Hemen mokka'nın kardeşi chevy trax'ı da listeye ekleyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 28, 2014, 15:14:56 »
X1'i ilk çıktığı zamanlar biz paylaşmıştık yine burada, Mokka da görüyorum az çok ama Chevy kardeşi daha çok var.
Ben Mokka'ya daha cok rastlıyorum. Trax'e trafikte rastlamak pek mümkün değil gibi sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 28, 2014, 15:16:17 »
Ben Mokka'ya daha cok rastlıyorum. Trax'e trafikte rastlamak pek mümkün değil gibi sanki.

Bu çok normal,
Çünkü chevi Tr pazarından cekildi.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new