0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim durumda olanlar için faydası olur muhtemelen, yetkili servise gitmemiş olsaydım ilk aracı aldığımda haberim bile olmazdı böyle şeylerden. 2. el aldım ya aracı kim gider yetkili servise hesabı
Toyota servisi kadar eğlenceli bir mekan yok. Gram Turismo var, çay, kahve var, faturanın şok etkisini azaltmak için soğuk su var, canınız sıkılırsa Yaris'ten GT86'ya kadar Toyota modeli var(dı). Eğlenceli bir gundu . Ayrıca 100-150 liralik bir ücret beklerken 20 TL çıkması da üstüne kreması olmuştu.
Demekki bu farların genel bir sıkıntısı var. Keşke eski halinin fotosunu çekseymişim. İnşallah bundan sonra eskisi gibi bir hal almaz. Benim yağın değişmesine de 2000 km falan vardı ama yağ ve yağ filtresi orjinal olmayınca değiştirmek istedim
Abi bende erken giderdim de biliyorsun benim arabanın motorda yağ eksiltme vardı motor değişti tam 10000 km olmasını bekliyorum gerçi bundan sonra sıkıntı olmaz ama olsun farları çok çok kendim yapacağım .
Bencede öyle yap abim, kesin net olsun yağ olayı, kaç kaç motor yağı koydular yeni motora abim? Toyota 0w-20 mi koydular
@Murat Köse (28015) Yağ ve filtre değişimi yapmakla iyi etmişsin. Daha önce ne kullanılmış bilmiyorum ama 5/30'un farkını hissedebildin mi?
Yağ değiştirmeden önce bu forumdan edindiğim bilgiler ile özel servise gidince 10w-40 koyacaklardı bende hayır 5w-30 koyalım demiştim. Valvoline marka birşey kullandılar ama özelliklerine falan çok dikkat etmemiştim. Şimdi de 0w-20 koyma niyetindeydim ama dışardan yağ kabul etmediler, orada da baya bir fiyat farkı olunca 5w-30 koydurdum
Bu arada abi farlar büyük ihtimal güneşte kalmaktan böyle oluyor . Bizim araba hep kapalı yerde kalırdı 2. arabayı alınca son 1 yıldır bazen güneşte bıraktığım oldu ve bu farlar son 1 yılda bu hele geldi 1 yıl önce ilk günkü gibilerdi .
Enes serviste 20 liraya bakım mı yaptırdın ben olsam o faturayı çerçeveletir odama asarım . Ben 30000 bakımını 90 tl ye yaptırdım ama bende şöyle bir durum vardı 30000 bakımını piston ve sekman değişimine denk getirdik benden sadece 30000 bakım için işçilik aldılar .
Abi iş emrinde 5w30 yazıyordu .
5/30 Denizli idare eder hocam sıkıntı yok. Bu arada Volvoline, castrol'un yan ürünü.