0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam far temizliği bakım yaptırana mı yoksa forever karta mı ücretsiz?
Bugün sabah saat 09:30 da başlayan akşam saat 16:00 gibi biten bir Toyota Servisi günü geçirdim. Gerçi işiniz uzun sürer öğleden sonrayı bulur dediler ama ben yinede beklemek istedim. Yağ - Yağ Filtresi - İç kabin filtresi vede KAMPANYA kapsamında Arka Süspansiyon Kolu değişimi yapıldı. Bu kampanya sadece Avensisleri ilgilendirmiyor herhalde çünkü yazıda AURİS -AVENSİS ARKA SÜSPANSİYON KAMPANYASI yazıyor, blginiz olsun. Ayrıca bu aya özel ücretsiz FAR TEMİZLEME de yapıyorlar. Benim farların üst kısmında sanki buhar olmuş gibi bir beyazlanma vardı temizlikten sonra giderilmiş. Çok parlak olmuş tavsiye ederim.Bu arada maşallah peynir ekmek satılır gibi arabalar satılıyor, içerisi full insan doluydu. Arabasını alan binip gidiyordu. Orada bulunan tüm COROLLA lara baktım arkadaşlar, hiç birisinde arka davlumbaz dediğiniz şeyden yoktu, gerçi pek anlamam ama elimi tekerleğin üstünden soktuğumda direk metale dokunuyordum. Birisi almış, bu durumdan bahsettim hiç bir bilgisi yoktu. Forumda yaşamamnın güzel bir yanıda bu olsa gerek Bu arada 5-6 kadar POLİSlere verilecek COROLLA vardı, onlar dışarda bekliyordu, onlarında arka teker üstüne baktım. Arkadaşlar o Polis araçlarında her tarafı keçe gibi birşeyle kaplı idi, elimi sokunca hiç bir metale değmedi halı gibi birşey. Demek ki POLİS olmak lazım 0W20 Toyota yağın 5 lt si 350 TL civarı idi. Sadece Priuslarda kullanıyoruz dediler. Araca Yapılan işlemler,- 70000 Km bakımı ve kontrolü- Yağ ve Yağ filtresi Değişimi- Polen Filtresi (Kabin havalandırma Filtresi)- Boyadaki bir sürü çizik ve boya atmalarına rütuş- Farların temizlenmesi parlatılması- Hava filtresi ve MAF sensörü temizliği (Bu arada MAF Sensörü temizliği baya kolay birşeymiş, herkes yapabilir dedim usta, 2 adet vidası var çıkartınca ve soketiden çıkartınca yağsız balata temzileme spreyi sıkınca temizleniyor)- Toyota Aircon Cleaner ile Klima temizliği ( 39 TL) bunu kendim yaptım hatta herhalde yanlış yaptım Sağ taraftan yolcu ayak altından köpükler damla damla düştü Artık neresine kadar soktumsa hortumunu ) ve aşağıda faturada yazan işlemler Orada teşhir edilen ürünlerin fotoğraflarını çektim. Ayrıca faturanın da fotoğrafı buyrun Bu arada tüm ilgi ve alakasından dolayı Pınar Hanım ve Süleyman Ustaya Teşekkürler.
yazın park sensörü için gittiğimda süspansiyon kampanyası kontrol falan yazıyordu sadece kontrol ettşler değişim yazmıyordu
Valla Ali hocam bana geçen sene gittiğimde böyle bir kampanya var ama elimizde yok bir daha ki gelişinizde bakalım dediler. Bende işte bugün için randevu almak için aradığımda bu kampanyadan bahsettim ve bugün için malzeme getirttiler ve değiştirdiler. Ha ne değiştirdiler bilmiyorum ama 1 ila 1:30 saat sürer dediler. Araç liftte iken arka tekerlerin iç taraflarından kol gibi birşeyi değiştiriyorlardı.
Sen bari "gerçi pek anlamam ama elimi tekerleğin üstünden soktuğumda direk metale dokunuyordum". deme bari Murat abim. Maşallahın var.Fiyat gayet iyi abi. Anladiğım kadarıyla aracının başında bekleyemedin.
yok valla ne öğrendikse eğer öğrenebildimse bu forumda sizlerden öğrendim. İlk Corollada Davlumbaz yok diye bir konu açıldığında bildiğimiz hava emen sistemden bahsediliyor sanmıştım Evet fiyat bana da iyi geldi. Ama diğer fiyat lisatesine bakarsan pekte iyi değil Yüksel. 78 TL 1 lt 0W-20 yağ Ucuz bakımdaki işin sırrını bana oradaki bayan söyledi ama ben kimselere söylemiyeceğim Evet ilk başlarda başında değildim, ama dötüm dötüm yanaşarak ara ra içeri atölyeye süzülebildim bir kaç kere hele hele artık o kadar saat bekledikten sonra neredeyse bende bir aracı lifte kaldırıp formenlik yapacak seviyeye gelmiştim Yani iyicene içli dışlı olduk oradaki arkadaşlarla
Kampanya güzelmiş. Ama son bakımı özel serviste yaptırmıştım. Bilseydim serviste yaptırırdım. Far parlatmaya ihtiyaç var çünkü.Far parlatma için bakım şart mı? Normalde ne kadara yapılıyor bilginiz var mı?
valla bende değişim olmadı acaba bazı serilerde sorun mu var da ücretsiz değiştirdiler anlamadım
boya atmalarına ve çiziklere rütuş mu?nasıl yani boya mı attı araç hocam?Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2014, 21:14:23ucuz bakımın sırrını söylersen 80 bin bakımını hediye edebilirim özelden yazışalım
Herşeyi hep birlikte öğreniyoruz abi. Abi işin içinde Plaza olduğu zaman çok detaya düşmemek lazım. Benim 10.000 Km standart bakım limitim özel serviste maksimum 300.00 TL olduğu için, sen 285.00 TL'ye yetkili serviste yaptirmissin. Ona istinaden gayet uygun geldi.Ben bujileri, yağı, filtreleri(polen hariç) değiştirdim. Parçalar 180.00, işçilik 20.00 TL gibi komik bir rakam. Ama dışarıda far temizletmeye niyetleneyim, fiyatlar 50.00 TL'den başlıyor. Yetkili servisler böyle zaman zaman avantajlı olabiliyor.
Yarın servisi arayıp fiyat alayım. Belki tekrar bakıma sokarım Yağ ve kabin filtresi hariç ne kadar isterler acaba
Sizin farlardaki sıkıntı bendeki gibi olandan mı? Keşke fotosunu çekseydim eski halinin. Bende farlarda hani çekik göz gibi ya arkaya doğru gidiyor mercek farın üstünde o kısımlar sanki içerden buhar yapmışta kurumuş kalmış gibiydi. Beyazımsı mat bir renkte idi. Meğersem dışardanmış olay. Ayrıca orada bulunan diğer avensislere de baktım inanın hepsinin farları aynen benimkinde olan beyazlıktaydı. Kronik bir sorun bana göre. Ayrıca benim direksiyonda hafiften değişik bir haller var, derisi sıkıntılı bunu halledebilirmiyiz dedim , garantisi olsaydı hallederdik dediler. Eski sahibi sağolsun hiç yetkili servise gitmemiş denecek kadar az gitmiş
Bu arada maşallah peynir ekmek satılır gibi arabalar satılıyor, içerisi full insan doluydu. Arabasını alan binip gidiyordu.Araca Yapılan işlemler,
Ben bunu hiç anlamıyorum herkes vergilerden yakıt fiyatlarından dert yanıyor, kime sorsan ekonomik kriz var diyor ama sıfır araç satışlarından hiç azalma yok hemde bu fiyatlara rağmen
Tamponu boyattırdığım yerde far temizliği de yapılıyor. Çiftine 140 lira istemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Diş macunu ile yaparım düşüncesiyle yaptırmamıştım. Meğer diş macunu ile olmuyormuş